Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
204
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Tarık Akat, Motosiklet Kazasının Ardından Hayatı Değişti
G
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Akdeniz Üniversitesi öğrencisi 24 yaşındaki Tarık Akat, katılacağı motosiklet yarışından önce 2021 yılının nisan ayında trafik kazası geçirdi. Motosikletiyle yaptığı kazanın ardından kemikleri kırılan Akat, motosiklet yarışçısı olma hayalinden vazgeçmek zorunda kaldı. Tarık Akat'ın geçirdiği kazadan 2 ay sonra babası Muzaffer Akat da organ yetmezliği sebebiyle hayatını kaybetti. Yarışçı olma hayallerinden sonra babasını da kaybeden Tarık Akat, yaşadığı tüm acılara rağmen asla pes etmedi. Kendini geliştirmek için çok çabalayan Akat, halter sporuyla tanıştı. Yüzde 52 engeli bulunan Akat, 20 Mart'ta Kocaeli'de düzenlenen Bedensel Engelli Halter Türkiye Şampiyonası’na katıldı.Akat, Büyük Erkekler 88 kilogram kategorisinde Türkiye 2'nci oldu.
< Resime gitmek için tıklayın >
Her şeye rağmen mutlu olduğunu söyleyen Tarık Akat, "Geçtiğimiz senelerde normal bir hayatım varken talihsiz bir motosiklet kazası geçirdim. Antalya’da ünlü bir motosikletçiydim. Motorumla kalkış yarışına katılacaktım fakat kaza geçirince kemiklerim kırıldı ve kendimi hastanede buldum. Kendimi eve kapatmadım ve bana bu sporu yapabileceğimi, engellilerin de spor yaptığını söylediler. Böylelikle serüvenim başladı. Şu anda buradayım ve mutluyum. Yaklaşık 2 buçuk ay önce bu spora başladım. Önceden motosiklet üzerinden ilerlemek istiyordum fakat kaza geçince hayallerimi değiştirmek zorunda kaldım. Hiçbir zaman hayallerinizi ertelemeyin ve pes etmeyin" şeklinde konuştu.
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gstaco -- 23 Ekim 2022; 2:39:19 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.