Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
66
Cevap
12528
Tıklama
103
Öne Çıkarma
Cevap: TAKSİM Rezilliği (4. sayfa)
O
6 yıl
Yüzbaşı

Taksim temizlensin hatta binalar yıkılsınki insanlar bogaz izlesin. Bizde hep bina yapıyoruz.



P
6 yıl
Binbaşı

Eski istanbul ve eski istanbul beyefendileri ve hanimefendileri taksimin bir parcasiydi.



Akepeden once taksim meydanini istiklal caddesinin fotograflarina bakin Yesillikten gecilmiyordu. Su an betondan gecilmiyor. Para rant ugruna harciyorlar guzelim istanbulu.



Begenen begenir begenmeyen yallah koyune.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

G
6 yıl
Yarbay

sen birde gece 12 den sonra gör.



K
6 yıl
Yüzbaşı

Bahsettiğin örneğin kültür ile ne alakası var ? Andavalın teki onlar.Bu doğu kültürü filan değil boşvermişliğin bir göstergesidir.

Belirli bir medeniyet anlayışı tabiki olmalı ama bu takım kravat gibi batı toplumlarından çaktığımız medeniyet neden olmak zorunda ?

Güya batılılar medeni insanlar değil mi ? Onlar gibi medeni olmalıyız bizde ? ( verdiğin takım kravattan yola çıkarak bu değerlendirmeyi yapıyorum )

O zaman Versay Sarayı ' nı bir araştır bakalım.Ben viki den kısa bir alıntı yapayım...

'' Sarayın ilginç bir özelliği olarak yapımında tuvalet veya banyo düşünülmemiştir. Bunun sebebi o zamanki asillik anlayışında, asillerin istediği yerde ihtiyaçlarını giderebileceğidir. Bu sebeple Avrupa'da yaygın olarak Versailles sarayının kokusunun "Avrupa'daki tüm saraylardan eşsiz" (Memoirs: Duc de Saint-Simon) olduğu söylenirdi. 1768 yılına kadar da sarayda işleyen tuvalet yoktu. 1789 yılında Fransız Devrimi'nden sonra bütün sarayda sadece 9 tane tuvalet vardı ve bunlar sadece kral ve yakın aile üyelerine aitti. Sarayın geri kalan çalışanları lazımlık kullanırdı ve bu kokular daire ve genel atmosfer ile çalışanların giysilerini tamamen sarardı. Yasaklanmış olmasına rağmen lazımlıklar genellikle çalışanlar tarafından oda pencerelerinden dışarı boşaltılırdı. ''

Tuvaletin ne olduğunu gösterdiğimiz adamlara karşı '' bizimkiler askerde malum yerini toprakla temizliyorlar '' a kadar gelmişsek yazık bize.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuralsiz111 -- 2 Kasım 2017; 9:39:9 >


Bu mesajda bahsedilenler: @boombip
S
6 yıl
Yarbay

Sıra Karaköy'ü bitirmeye geldi... 3-5 seneye orası da ölür.



D
6 yıl
Binbaşı

Taksimin önemi, popülerliği taa Cumhuriyetin kuruluş yıllarına kadar uzanır.
Cuhmuriyetle kavgası olan birileri , tüm cumhuriyet değerlerinde olduğu gibi Taksim'e de el attı.



E
6 yıl
Yarbay

Cadde kaç yılında araçlara kapatıldı ? Araçlar Galata'nın aşağısından nasıl geçiyordu ki ?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.