Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
710
Tıklama
0
Öne Çıkarma
TAKASLIK PHENOM II X4 955 İŞLEMCİ (ANKARA İÇİ)
Şehir : #Ankara
M
11 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhaba dostlar. Şuan PC'mde kullandığım AMD Phenom II X4 955 işlemciyi alt seviye 2. nesil Athlon II X2 model bir işlemci ile takaslamak istiyorum. Kullandığım anakartın işlemci uyumluluk listesi aşağıda yer almaktadır.

http://www.asus.com/tr/Motherboards/M4A785DM_PRO/#support_CPU

Başka bir şeyle takas etmeyi veya satmayı düşünmüyorum. Takas Ankara içinde yapılacaktır. Belirlediğim takas fiyatı 150 liradır. Satılık değildir. Verilecek işlemciye göre üstüne istediğim fiyatı belirtirim.

Yanlış hatırlamıyorsam işlemciyi 2011 Aralık (yahut Ocak) ayında, Teknoworld'den almıştım. Bir akrabama PC toplarken kendime de bu işlemciyi aldığım için sanırım fatura onlarda kaldı. O nedenle faturası yok. Hiçbir sorunu yoktur. OC yapılarak kullanılmamıştır. Sadece deneme amaçlı olarak 4 GHZ'e kadar OC yaptığımı hatırlıyorum. Son 11 aydır çok az kullanılmıştır. CPU-Z görüntüsü:

< Resime gitmek için tıklayın >

Soru ve bilgi için buradan ve PM'den ulaşabilirsiniz.

Teşekkürler. Hayırlı Ramazanlar.
Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 21 Temmuz 2013; 21:30:04 >

_
11 yıl
Er

PS3 e geçiş için mi :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @M@U
M
11 yıl
Er
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

PS3 e geçiş için mi :)

Sence?

Elden çıkarayım, PS3'le biraz devam ederim. Şu döviz kuru biraz hale yola girsin, donanım piyasası da biraz kendine gelsin. O zaman sağlam bir makina kurarız. Boş boş yatmasın. :)


Bu mesaja 2 cevap geldi.
Z
11 yıl
Er

amd phenom x2 ıle takas dusnurmusun?



T
11 yıl
Er

Hocam bende AMD Phenom II X2 560 am3 3300 mhz 7 mb cashe şuan x4 b60 gözüküyor ancak aslında 3 çekirdek ve yorulmamıştır arctic mx 3 macun + noctua kule tipi çift tarafı fanlı soğutucu ile kullandım anakartta özel soğutuculu m4a70t deluxe çift çekirdek yaparak yollayabilirim stock halde kendi fanını sanırım hiç kullanmadım bir fiyat verirseniz uygun olursa değişmek isterim aslında 4 çekirdek açılmış benim işlemcim den arıyordum yeterli param olmadığı için ve işlemciyi kullandığım için bilgisayarda şuan işlemciyi kastıracak oyunum pek yok bf3 oynuyordum bir ara işte bir ara ama uçak ve helikopter kullanamama yeteneksizliğimden bıraktım onuda cs go alaydım keşke silah işi sorun değilde makine girdimi oyunda ölmekten gına geliyor :D
< Resime gitmek için tıklayın >



M
11 yıl
Er
Konu Sahibi

Ürün @tobepeople'a rezerve edilmiştir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tobepeople
M
11 yıl
Er
Konu Sahibi

Güzel bir takas oldu. Kendisine teşekkür ederim. Şuan aldığım işlemci ile yazıyorum, sorunsuz çalışıyor. Kendisi de memnun kalmıştır umarım.



R
11 yıl
Er

Benim gozum kalmisti islemcide ama hayirli olsun :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
11 yıl
Er

quote:

Orijinalden alıntı: RoBiN*

Benim gozum kalmisti islemcide ama hayirli olsun :)

teşekkürler

quote:

Orijinalden alıntı: M@U

Güzel bir takas oldu. Kendisine teşekkür ederim. Şuan aldığım işlemci ile yazıyorum, sorunsuz çalışıyor. Kendisi de memnun kalmıştır umarım.

Teşekkür ederim işlemci sorunsuz çalışıyor overclock potansiyelide çok iyi şimdilik 4.1 ghz e kadar çıktım sorunsuz çalışıyor ancak yukarıda maxxmem2 de 3 çekirdekli işlemcimle test ettiğim değerlere hala ulaşamadım ghz olayı çok iyi benim aradığım kan kısaca ilk gün sadece mhz arttıram dedim biraz fsb ile oynayınca o değerleri geçerim heralde şuan için yüklenmek istemiyorum ısınmaya başladı 4 ghz den itibaren ayrıca macun daha taze bir kaç gün sonra tam potensiyelini ortaya koyarım şimdilik elde ettiğim değerleri koyayım ayrıca prime 95 30 dakika çalıştırdım sıkıntı olmadı kendim kapattım yorulmamış işlemci için tekrar teşekkürler
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 22 Temmuz 2013; 19:02:13 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
11 yıl
Er
Konu Sahibi

İşlemcinin neler yapabildiğini ben de böylece görmüş oluyorum. Hayırlı olsun tekrardan. Güle güle kullanın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
11 yıl
Er

4300 de düşmeye başladı değerler ilginç 4500 e çekmeye gerek yok demekki artık fsb ye geçmem lazım 4500 ü de görür ancak işlemcinin ısındığını kasa fanının arkasından bile anlıyorum zorlamaya gerek yok artık garanti olsun diye fsb yi 205 e kadar falan arttırmam lazım işlemci çarpanınıda biraz kırparsam birde yük altında çallıştırırsam bana yeterde artar şimdilik 4000 e düşüreyim yakın zamanda fsb ile oynarım artık az macunun alışması yayılması lazım noktayla damla arası bir boyutta sadece ortaya koydum yayılması zaman alır zaten en iyi değeri 3 gün sonra alırım muhtemelen :) çok memnunum bir tek diğer işlemcimden kaptığım okuma yazma ve kopyalama hızım düşük onuda düzeltirsem eskisinden iyi olacakta onun için fsb ye girmek lazım o da benim anakarttaki en zor şey 240 falan yapmama imkan yok 210 da tıkanıyor fsb benim anakartta yoksa işlemcinin 4 ghz de ve 15 000 kopyalama 10000 de yazma hızım olmuştu fanlı soğutmayla anca böyle oluyor birde anakart el verdiğince :D
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
altta da benim sana verdiğim işlemciyle değerler var gördüğün gibi +1 çekirdek ve daha fazla ghz herşey demek değil herzaman önemli olan en iyi değeri bulabilmek ne ayar çakmışım yaw işlemciye hayrını gör işlemcimin gerçi çekirdek açamayan anakartla bu potansiyeli alamazsın ama yakın zamanda vur kırbacı derim zayi etme işlemciyi boş boş :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 22 Temmuz 2013; 22:37:53 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.