Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
2281
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Suya karşı contaya ne sürmeli?
S
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Saatimin normalde su dayanımı 10 ATM olarak belirtilmiş. Merak için bir ara içini açtım. Sonrasında kapattım ve normal olarak kullanıyorum. Yağmurda, terde, elimi su içine falan sokunca bir sıkıntı olmuyor, hani bu koşullarda su geçirmiyor. Saat temizlensin diye banyoda çıkarmıyorum zaten.
Şimdi bildiğim kadarıyla saatlerin contalarına su geçirmezliklerini arttırmak için yağ gibi bir şeyler sürülüyor. Silikondan mıdır nedir bir yağ sürüyorlar, hatta videolarında gördüm contayı süngerimsi bir şeyle yağlıyorlar öyle takıyorlar yerine.
Ben saati kapatırken bu contaya bir şey sürmedim, zaten öyle bir malzeme elimde olmaz, saatçi falan değilim. Ayrıca contaya yakalanmış ufak tefek kılları temizlemeye çalışırken de muhtemelen olan eski yağı da sildim.

Şimdi saat günlük kullanımımda su için sıkıntı çıkarmadı şu ana kadar ama işimi garantiye almak da istiyorum biraz. Saat yeni olduğundan contası daha sağlamdı. Bir daha saati açacak olursam bu contaya ne sürmemi tavsiye edersiniz. Eskiden babam krem falan sürerdi, vazelin süren vardı. Musluklara falan gres yağı sürülürdü. :D Bu şekilde bu amaçla evde bulunabilecek ve en etkili olabilecek şey ne olabilir?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.