hayret, ampül partisi trolleri veya kırmızı oklu ampül partisi trollerri yorum yaparak iğrençlikleriyle burayı kirletmemişler.
konuya dönersek: bu tarz çözümler, tüm dünyada artan ihtiyaç sebebiyle çok önemli. hayırlısıyla tez vakitte geliştirilmesini ve hem tsk kullanımını hem ihracat başarılarını görürüz. emeği geçenlere teşekkür etmek lazım. bilim adamları-mühendisler engellenmeyince, mecazi olarak uzaya roket atıp birilerinin kumaşlarına takılmayınca böyle başarılar geliyor...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estf -- 19 Temmuz 2025; 01:12:38 >
İnsansız hava araçlarının giderek artan tehdidine karşı yerli ve milli savunma sanayisi yeni çözümler sunmaya devam ediyor. IDEF 2025 kapsamında ilk kez sergilenecek olan TÜWEK Anti-Dron Silah Sistemi ve Drone-Seeker mühimmatı, gökyüzünden gelen tehlikelere karşı güçlü bir savunma kalkanı oluşturacak.
Yerli üreticilerle birlikte özgün çözümler geliştiren Bay Galata, insansız hava sistemlerine karşı geliştirilen bu yeni sistemleri 22-27 Temmuz tarihlerinde IDEF 2025’te tanıtılacak. TÜWEK, modüler yapısı ve çok namlulu fırlatıcı sistemiyle, sert öldürme (hard-kill) prensibine dayalı etkili bir çözüm sunuyor.
Dakikada 150 mühimmat, 90 bin saçma
TÜWEK sistemi, farklı kalibrelerde özel olarak geliştirilen Drone-Seeker mühimmatı ile çalışıyor. Her namludan dakikada 3 mühimmat atabilen sistem, 20 namlulu bir konfigürasyonda dakikada 36 bin saçma,50 namlulu versiyonunda ise 90 bin saçma ateşleyebiliyor. Bu yüksek ateş gücü, özellikle mini, mikro ve sürü İHA’lara karşı etkin sonuçlar veriyor. Menzil ise 300 metre ve üzeri.
Bununla birlikte sistem, radar entegrasyonu sayesinde hedefi kilometrelerce öteden tespit ederek takip edebiliyor ve Bay Galata’nın TUZOQ Anti-Dron Sistemi ile entegre çalışabiliyor. Böylece sabit tesislerin yanı sıra hareketli platformlarda da kullanılabiliyor.
Drone-Seeker mühimmatı
IDEF 2025’te ayrıca, TÜWEK ile entegre şekilde çalışan Drone-Seeker mühimmatının üç farklı alternatifi de görücüye çıkacak. 37/38 mm kalibre uyumu ve 40 mm namlularda aparat desteğiyle kullanılabilirliği sayesinde geniş bir kullanım yelpazesi sunan bu mühimmat, ister piyade birimleri, ister sabit ve mobil sistemler için kullanılabiliyor. Her bir mühimmatta 400 ila 600 saçma taşıyor. Değiştirilebilir tapa ve fitillerle saçma dağılımı, menzil ve etki alanı ayarlanabiliyor. Karabarut versiyonu, uzun menzilli atışlar için özel olarak tasarlanmış durumda.
Ucuza drone üretimi önemli. Bu sistemleri geçmenin tek yolu sayısal çoğunluk, manevra kabiliyeti. Ama bir de sahte saldırı var. Yani önemsiz sahte drone saldırısıyla mühimmatı bitirip ana saldırıyla hem sistemi çökertmek hem de sayısal üstünlüğü korumak sağlanabilir.
Yerden veya alçak irtifa gidebilen drone sistemleri de bu konuda büyük rol oynayacaktır.
Gelecek uçakların, tankların dönemi değil. Drone dönemi olacak. Küçük boy saldırı, büyük boy imha droneları. Gerektiğinde ev ev girebilecek sistemler. Meskun mahal savaşlarına bile son verecek sistemler.
Burada iş elektronik karıştırmanın önemi de ortaya çıkıyor. Önlem alma veya saldırı yapma amaçlı sistemler çok önenli olacak.
Neyse şu okeye devam edeyim yeterince engin bilgi sundum sanırım
İki tarafta gelmemiş ne olduğunu pek anlayan yok herhalde. Bahsettiğiniz taraf öyle olabilir diğer tarafında ondan farkı yok. Bir taraf Fenerbahçe diğeri Galatasaray gibi sonuçta.
konuya dönersek:
bu tarz çözümler, tüm dünyada artan ihtiyaç sebebiyle çok önemli. hayırlısıyla tez vakitte geliştirilmesini ve hem tsk kullanımını hem ihracat başarılarını görürüz. emeği geçenlere teşekkür etmek lazım.
bilim adamları-mühendisler engellenmeyince, mecazi olarak uzaya roket atıp birilerinin kumaşlarına takılmayınca böyle başarılar geliyor...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estf -- 19 Temmuz 2025; 01:12:38 >
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle