Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
40
Cevap
2993
Tıklama
11
Öne Çıkarma
'Suriyelileri göndereceğiz' diyen Kılıçdaroğlu'na, Babacan'dan yanıt: Yapamayacaklar
H
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

https://www.haberler.com/suriyelileri-gonderecegiz-diyen-kilicdaroglu-na-14280147-haberi/
Geçtiğimiz günlerde "İktidara geldiğimizde Suriyelileri ülkelerine göndereceğiz" diyen Kemal Kılıçdaroğlu'na, DEVA Partisi lideri Ali Babacan'dan üstü kapalı yanıt geldi. Babacan, "Şimdi seçimlere doğru giderken bazı partiler çıkacak, 'Bize oy verin, bunların hepsini göndereceğiz' diyecekler. Ama ne insani açıdan ne de uluslararası hukuk açısından yapamayacaklar. Biz gerçekçiyiz." ifadelerini kullandı.
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Hatay'ın Antakya ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Bir vatandaşın "Suriyelilere yeni tavizler verilmesi durumunda Antakya'nın çok ciddi güvenlik ve terör sorunları yaşayacağı kanaatindeyim" sözleri üzerine Babacan şu ifadeleri kullandı:
"Suriyelilerin çözümü Suriye'de. Önce Suriye'de barış ve istikrarın hakim olması için Türkiye'nin çözümlerin parçası olması gerekiyor. Türkiye şu anda sorunların parçası. Suriye'yle ilgili strateji olmalı. Türkiye'nin Suriye'de herkesle konuşuyor olması ve Suriye'nin iç meselelerinde taraf olmaktan çekilmesi gerekiyor. Suriye'de barış ve istikrar ancak böyle sağlanır.
"BARIŞ OLMAZSA ÜLKELERİNE DÖNME ŞANSLARI OLMAZ"
Suriye'de barış, istikrar ve huzur sağlanmazsa buradaki Suriyelilerin Suriye'ye gitmek gibi bir şansının olmadığını biliyorsunuz. Bunun popülizminin yapılacağını da biz biliyoruz.
"NE İNSANİ AÇIDAN NE DE HUKUK AÇISINDAN YAPAMAYACAKLAR"
Şimdi seçimlere doğru giderken bazı partiler çıkacak, 'Bize oy verin, bunların hepsini göndereceğiz' diyecekler. Ama ne insani açıdan ne de uluslararası hukuk açısından yapamayacaklar. Biz gerçekçiyiz. Suriyelilerin çözümünü Suriye'de aramak gerekir. Suriye politikasının tamamen yeniden yazılması gerekiyor."
NE OLMUŞTU?
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları söylemişti: "İktidarımızda Suriyeli misafirlerimizle helalleşip iki yılda memleketlerine uğurlayacağız. Bu iktidarımızın en önemli beş önceliğinden biridir. Plan ve programlarımız hazır. Bu video da bunun taahhüdü olarak burada dursun istedim"





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hopdediks-Dediğimdediks -- 20 Temmuz 2021; 17:7:4 >

Bu adamdan hala medet umanlar varsa onlara gelsin bu haber.

Suriye sorunu oluştuğunda sen neredeydin Bebecan?
Yoruma Git
Hopdediks-Dediğimdediks - 3 yıl +62
"Ne insani açıdan ne de hukuk açısından" girerken sorun olmuyor da çıkarken mi sorun oluyor?
Yoruma Git
Yorumun Devamı Mugetsuga - 3 yıl +37
H
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bu adamdan hala medet umanlar varsa onlara gelsin bu haber.

Suriye sorunu oluştuğunda sen neredeydin Bebecan?



9
3 yıl
Yarbay

sende kaybettın babacan

sıra ince de veya meral de bakalım tutumları nasıl olacak


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 yıl
Yarbay

"Ne insani açıdan ne de hukuk açısından" girerken sorun olmuyor da çıkarken mi sorun oluyor?



A
3 yıl
Binbaşı

Gerçekcimisin yoksa yapmak mı istemiyorsun. Kamplara alınması lazım biran önce bu şehirlere salınan geçici mültecileri ama maşallah 10 milyon soktular en az. Bir an önce geri gönderme planları uygulanmaya başlanmalı. Suriye ile görüşülüp zaman içerisinde hepsi geri gönderilmeli.



L
3 yıl
Yüzbaşı

Floresan partisi Suriye iç savaşına balıklama atlarken bu da bu partinin hükümetinde görevli bakanlardan biriydi.Bu sorunu başımıza musallat edenlerden biriside budur.Sorunu ortaya çıkartanların elbette bu sorunu çözmelerini bekleyemeyiz.

Suriyelileri insani ve hukuki yollarla geri göndermeye çalışırsan elbette bunu yapamazsın ama Bulgarların 1980'lerde Türkleri kapı dışarı ettiği gibi sen de kendi ülkendeki Suriyelileri Suriye'ye kapı dışarı edebilirsin.Yeter ki buna niyetli bir iktidar başımızda olsun.

Son olarak hala daha bundan medet uman varsa yazık gerçekten yazık...Ha buna oy vermişsin ha floresan partisine...



S
3 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: 9600_G_T

sende kaybettın babacan

sıra ince de veya meral de bakalım tutumları nasıl olacak
Meral hanımın tutumu belli göndereceğiz diyor, İnce de farklı bir şey söylemeyecektir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi star scream -- 20 Temmuz 2021; 17:37:45 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

S
3 yıl
Binbaşı

Bu arada Babacan çok boş yapıyor. Suriyeli sorununu sadece Türklerin sorunu gibi görüyor ama Avrupa dahil bir çok ülkenin sorunu. Açarsın sınır kapılarını gidecekler avrupaya giderler. Türkiye de şehirde yaşayanlarıda kamplara gönderirsin parasını da BM , Avrupa'dan alırsın. Çözüm isteyene çözüm çok, daha Esad'la görüşülüp Suriyenin yeniden inşa edilip Suriye'ye gönderilmesi konusuna girmedim bile. Mavi Akpligin anlamı yok. Türkiye'nin o kadar insana bakmaya mecburiyeti de yok, gücü de yok boomerlar hariç insanlar illallah ediyor. Anlayın artık bunu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi star scream -- 20 Temmuz 2021; 17:47:34 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

J
3 yıl
Yarbay

Herhalde herkesi kendisi gibi suriyelisever sanıyor. Seve seve gidecekler.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

S
3 yıl
Yüzbaşı

İşte böyle cahil cühela adamlar ülke yömetimine talip oluyor! Lafa bak, uluslararası hukuğa aykırıymış da gönderemezmişiz. O dediğin hukuk savaştan kaçan mültecilere söker! Bu adamların yüzde 95%'i savaş bittikten sonra ülkeye kaçak olarak giren yasadışı göçmendir. İstenildiği taktirde sınırdışı etme hakkımız vardır. Babacana oy vermek isteyen direk bana verebilir bence. Ondan çok daha akıllı ve yetenekliyim, cahil de değilim :)



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

K
3 yıl
Yarbay

adam realist konuşmuş he oyle kolaydı dünyada milyonlarca mülteciyi kadın cocuk demeden kovup sınırda ölüme terketmek ab abd üstünden geçer bir papazla nevrimiz döndü, o doların 8.5 tl olduğu dönemleri bile mumla ararsınız ağır yaptırımlardan irandan farkınız kalmaz alım gücü olarak.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 20 Temmuz 2021; 18:54:27 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
3 yıl
Yüzbaşı

Kerimcem, matrixte diyordu ya Morpheus, Gerçek dünyaya hoşgeldin diye... Gerçek dünyada kimse Suriyeli kaçaklarla ilgilenmiyor. Hak hukuk aramayın yani boşuna. O duruma düşmemek için zamanında emek verip ülkeyi kurtarmazlarsa sonunda böyle sığıntı olurlar işte. Biz de Sakarya muharebesine çıkmayabilirdik. 40 yıl daha yaşar sonra oraya buraya sığıntı olurduk. İşte gerçek dünya...



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kerimcem
K
3 yıl
Yarbay

sınırdan 3-5 tane suriyeli gircek diye ödü kakasına karışan batı devletlerimi umursamıyor o merkel bile 7/24 rte yağlıyor mülteci konusunda korkudan tekrar salıcak diye suriyelileri, hepsi 3.5 atıyor, asıl size tatlı matrixler he bir sal kov başta almanya fransa abd tepene binecek.

ha anca coronadan küresel düzen dışkıyı yer herkes fakir güçsüz olur ha ozaman birşeyler olur onada 5-10 sene var küresel kaosa.
şu an parayı bastır türkiye baksın dönemindeyiz istediğiniz partiyi seçin değişmez.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 20 Temmuz 2021; 19:41:6 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sensaura
G
3 yıl
Yüzbaşı

farkınız kalmaz demiş kendini o kadar bu ülkeye ait görmüyor ki düşünün artık



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @sensaura
F
3 yıl
Yüzbaşı

Mavi AKP konuşmuş çözüm belli suriyelilere bot verilip Avrupaya gönderilecek kalanlar kamplara postalanacak. Vatandaşlık alanlara dil ve vergi baskısı yapılacak.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
3 yıl
Yüzbaşı

Gerçek dünyaya dön hocam, hayallere ve yönlendirmelere kapılma. Sen şimdi sağdan soldan duyduklarının etkisiyle salarsak bu adamları Avrupa ayağa kalkar diyorsun ya, heralde bu yasa dışı göçmenleri Almanya'ya falan salacaklar sanıyorsun. Bu adamlar Suriye sınır kapısından deport edilecekler. Bundan Almanya'ya ne? Büz manda mıyız?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @kerimcem
D
3 yıl
Yarbay

Bunlar sığınmacı değil ülkeye kaçak yollarla giren suçlular.Sığınmacı kadın olur çocuk olur yaşlı olur.Bunlar nargileci eli silah tutabilen vatanını satıp buraya kaçak yollarla giren tipler.Bunları kulaklarından tutup sınırdan öteye postalamak ise hukuk devletinin gereğidir



L
3 yıl
Yarbay

Babacan diye birilerinin bayıldığı bu kişi ;Andımız'ın kaldırılmasını haklı bulup, Andımız'ın okutulmasını "çocukları dar kalıplara sokmak" olarak tanımlamış

Türk ulusunun topraklarında, Türk devletinin bir Türk vatandaşı olduğunu söylemek dar kalıpmış

"Yurdumu özünden çok sevmek" demek, "Ey Büyük Atatürk açtığın yolda gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim" demek dar kalıpmış

Bunlar istiyor ki bize Türk ulusu denilmesin; Türkiyeli densin. hatta "Türkiye isminde Türk ismi geçiyor ya; biz en iyisi Anadolulu diyelim. yok yav böyle de telaffuzu zor oldu. niye Mezopotamya'dan bu coğrafyayı ayırıyoruz ki? e bari Mezopotamyalı diyelim“

derler mi?

Neden olmasın

Ayrıca mültecilerin gönderilmesini neden istemiyor?
Birçok nedeni var. Mesela mülteciler aşırı muhafazakar, tutucu, popülist söylemlere çok çabuk kanacak eğitimsiz bir kitle
aklı sıra oy alabileceğini düşünüyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >