Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
423
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Surface pro yerine ultrabook tavsiyesi
T
10 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Herkese selam,

Son üç aydır hem iş için hem de evde tek bilgisayarım olarak surface pro kullanıyorum.
Taşınabilirliği, dokunmatik ekranı ve performansı gibi özelliklerini beğensem de neredeyse her gün sinirimi bozacak "yeter artık bunu camdan aşağıya atacam" dedirtecek bir beraberlik yaşıyoruz.

Sonuç olarak surface pro yerine bir bilgisayar arayışındayım. Bilgisayardan beklediklerim:


  • dokunmatik 11" boyutunda ekrana sahip olsun. Bu boyut hem taşınabilirlik hem de kullanılabilirlik için bence ideal. Full HD olmasına gerek yok, hatta olmasa daha iyi (scaling problemleri)
  • üzerinde vga ve hdmi olması gerekli. işim gereği sık sık sunum yapmam gerekiyor ve hala çoğu yerde projektörler hdmi girişine sahip değil
  • pil ömrü 10 saat yada üzeri olursa çok şahane olur. fakat en azından 5-6 saat gitmesi gerekli
  • ağırlıklı olarak Office programları ve browser kullandığım için performans birinci kriterim değil. Bilgisayar ultra yavaş olmadığı sürece problem yok
  • harddisk istemiyorum. 64 gb lık SSD rahatlıkla işimi görür
  • kalem önemli değil fakat klavye rahat ve verimli olmalı. surface pro nun klavyesini pek sevmiyorum



Bu yazdığım kriterlere uyan bulabildiğim tek bilgisayar sony vaio duo 11. Fakat surface pro ya göre avantajlı olduğu yerler kadar kötü yanları da var. Klavyesi ve ekranı biraz daha iyi fakat daha büyük ve ağır.
Yine alabileceğim bir bilgisayar da hp envy x2. pil ömrü, boyutları ve kasa katlitesi çok iyi. ekran çözülürlüğü düşük olduğu için dokunmatik ekran daha kullanışlı. buna karşın performansı pek iyi değil ve yeni modeli çıktı fakat hala ülkemize gelmedi.

Bu yazdığım modeller haricinde öneride bulunabilecek lan varsa çok sevinirim.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.