Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
189
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Sürekli konum verisi isteyen uygulamalar Google’dan onay alacak
E
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi



Son dönemde mobil cihaz kullanıcılarının en hassas olduğu veri türlerinden birisi konum verisi. Uygulamaların sürekli olarak konum verisine erişmesini istemeyen kullanıcıların eleştirileri üzerine Android 10 sürümü ile önemli bir değişiklik yapılmıştı.



Konum verisi artık lüks oldu



Android 10 ile birlikte uygulamalar aktif olarak çalıştığı süre boyunca kullanmak üzere konum verisi için kullanıcılardan izin alıyordu. Arka plana geçtiğinde ise erişimini kesmesi gerekiyordu.



Google yaptığı araştırmalarda pek çok uygulamanın bir kere izin aldıktan sonra arka planda da konum verilerini kullanmaya devam ettiğini tespit etmiş. Bu nedenle Android 11 ile birlikte kısıtlamalar artacak.



Ayrıca Bkz.Twitter, hikayeler oluşturan Chroma Labs girişimini satın aldı



Android 11 sürümü bundan sonra uygulamanın her aktif edildiği durumda kullanıcıların konum verisi izni almasını gerektirecek. Yani konum verisi artık sürekli bir kullanıcı iznine bağlanmış oldu.



Arka planda konum verisi toplaması gereken uygulamaların Google’dan onay alması gerekiyor. Google uygulamanın kullanıcılara sunduğu hizmetler ve değerleri inceleyerek sürekli konum verisi toplama yetkisi verecek. Aksi takdirde sürekli kullanıcı iznine maruz kalacak. Google ilgili tüm uygulama geliştiricilere Android 11 öncesinde uygulamalarını buna göre optimize etmelerini istiyor. 3 Ağustos tarihine kadar yeni uygulamalar taleplerini iletmek zorunda. 2 Kasım tarihine kadar ise mevcut uygulamaların konum verisi için Google’dan onay alması gerekecek.


 Haberi Portalda Gör

Google'ı kim onaylayacak??? :D
Yoruma Git
DH Misafiri - 4 yıl +3
D
4 yıl
Yarbay

Google'ı kim onaylayacak??? :D




W
4 yıl
Yarbay

Guldurdun google..




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.