Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
2086
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Superonline IP TV Takılmalarına geçici çözüm
X
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

1 aydır superonline IP TV (Turkcell TV Plus) kullanıyorum ve ilk günden beridir, özellikle de HD kanallarda anlık takılmalar oluyor. saliselik bu takılmalar daha çok, frame atlamasına benziyor ama seyir zevkini ciddi oranda azaltıyor.

Çözüm olarak yayını 3-5 sn durduruyorum, sonra izlemeye devam ediyorum, çok uzun bir süre o anlık takılmalar olmuyor. (Şöyleki 5 sn durdurduktan sonra bir filmi sorunsuz izleyebiliyorum).

internet hızım 25 mbit ve ping 50 ms, hız ise full, dolayısı ile bu takılmaların kaynağı bant genişliği kaynaklı olamaz.
Muhtemelen problem işin yazılım tarafından kaynaklanıyor ki Turkcell TV plus'ın çok başarısız web sitesi ve web-plugin'i yazılım konusunda problemli olduklarının başka bir göstergesi.
Kısa bir durdurma ile, yazılım muhtemelen senkron yayını değil bufferladığı videoyu oynatıyor ki çok daha basit bir prosedür.

Benzer şekilde sorun yaşayan arkadaşları belki biraz rahatlatır, ancak uzun süreli takılma ya da donma problemleri için çözüm olacağını sanmıyorum.



F
9 yıl
Yarbay

Pinginiz çok fazla gibi. Aynı net bende mevcut ve kablolu, kablosuz farketmeksizin 1ms olmadı en fazla 7-9ms çıkıyor. Bende iptv bağlatmayı düşünüyorum ama bu problemlerden dolayı çekiniyorum.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Aslında ping için 100 ms altı herhangi bir değer oyun oynamak için gayet yeterlidir. O nedenle o kısma fazla takılmadım. sizin değerleriniz çok çok iyi. Ama kullanım açısından 50 ms ile arasında bir fark olmayacaktır. Tabi aslında speedtest dışında zaman göre inceleyip anlık da olsa 200 ms ve üstü ping vuruyorsa o zaman problemdir. Özetle ben ping konusunda memnunum ve nette ya da oyunlarda herhangi hissedilir bir sıkıntı yaşamadım.

IP TV olayına gelecek olursak, şu anda Teledünya ile birlikte en ucuz plarform.
1 sene tivibu kullandım ve tivibu ile kıyaslamak gerekirse;
+ SD kanallardaki görüntü kalitesi
+ hızlı kanal geçişleri
+ kanallar arası PIP modu
+ sonradan geçtiğiniz bir kanalda dahi birkaç saat geri sarabiliyorsunuz (bu gerçekten güzel bir özellik). Dün bir filmin ortasında denk geldim, sonra 1 saat geri gidip baştan izledim filmi. (Hatta reklam çıktığında zaten replay yaptığım için reklamları hızlıca geçtim)

- Seç izle yok, alternatif olarak kendi isteğiniz ile kaydetmiş olduğunuz yayını izleyebiliyorsunuz ama kaydetme hakkınız toplam bir saat ile sınırlı, o saati geçerseniz ekstra ücret.
- Anlık takılma ve donma sorunları çok yaygın, bir çok kişi bu durumu yaşıyor. benim yaşadığım versiyonunu da yukarıda yazdığım şekilde çözdüm.
- Discovery kanalları yok. Ekstra paketle dahi yok.
- HD kanalların görüntüsü yeterli değil, görüntü yenileme hızı bu kanallar için yeterli gelmiyor. Hızlı sahne geçişlerinde çamurumsu bir iz oluşuyor (belki benim tv'im ile alakalıdır ama Tivibu da bu durum yoktu)
- Sinema kanalları ekstra paketle dahi yetersiz. Bu konuda zaten digiturk en başarılısı.

Sonuç olarak ben sadece evde TV kanalları olsun ve deneyeyim diyerek bağlattım IP TV'yi. bir pişmanlığım yok. Özellikle kanal geçişi hızı ve geri alma olayı (Tivibu'dan da çok fena alışmıştım) memnun olma sebeplerimimdir.

Bu arada forumdan takip ettiğim kadarı ile farklı yerdeki kişilerin farklı sorunları olabiliyor. Sizin muhitte kullanan birileri varsa onlardan mutlaka yorum alın. belki bayide vardır yayın orada test edin olmadı.




Bu mesajda bahsedilenler: @FaTeeH
F
9 yıl
Yarbay

Başvuruyu yaptım ve bugün kurulum için gelecekler. Umarım sorun yaşamam.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl
Er

Bende evimde Turkcelltv+ kullanmaktayım bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadım bu kadar geç aldıgım için pişmanım ama zararın neresinden dönersen kardır.Müşteri hizmetleri kaliteside gerçekten 10 numara :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: MAH-O

Bende evimde Turkcelltv+ kullanmaktayım bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadım bu kadar geç aldıgım için pişmanım ama zararın neresinden dönersen kardır.Müşteri hizmetleri kaliteside gerçekten 10 numara :)

@MAH-O'ya katılıyorum. IPTV'ye başvurduğum ilk günde teknik servis gelip kurdu ve uydudan, yağmurda karda yayını kesilen kötü yayınlardan kurtuldum. Kanal geçişleri çok hızlı ve kayıt özelliği muhteşem. Bazı arkadaşlar anlık olarak sorun yaşayabilir ama ilk kurulduğu günden beri hiç bir sorun yaşamadım.



F
9 yıl
Yarbay

Benimde kurulum gerçekleşti. Şuan anlık takılmalar oluyor ama çok dert edecek bir durumda değil. Bunun dışında mediaplayer özelliğini kullanamadım. Müşteri temsilcisi arkadaş özelliğin yazılımla yakında güncelleneceğini, ancak o zaman kullanabileceğimi aktardı. Sizde de böyle bir sorun mevcut mu? Bu arada kurulan cihaz Huawei modeli.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.