Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2432
Cevap
361276
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Superonline Huawei HG255s 5ghz router ana konu
M
9 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Dün evime superonline fiber bağlattım. Aynı gün gelip kurdular. Forum sağolsun HG255 diye bir modelin varlığından haberim oldu.

Bu cihaz, hg253s in 5ghz ve AC destekli olanı.

Laptopumda AC yok, ancak 5ghz 300mbit desteği var. Apartmanda kimse 5ghz kullanmadığı için sinyal karmaşası yok. Malesef eski aboneler öyle kafasına göre cihaz değişikliği yaptıramıyor. Yeni aboneler ise bu bakımdan şanslı.

Abonelik başvurusu yaparken HG255s (Huawei) isteyin. Aksi halde ellerinde bol miktarda bulunan HG253s routerdan takabilirler.

HG255s in HG253s den farkları:
Arayüz çok daha iyi.
5ghz N ve AC desteği var (80 mhz de 867 mbit AC, 300 mbit N destekli)
Boyut olarak biraz daha büyük.

Fotoğraflar:

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Bir süre önce, çok eski abonelerden bir yakınımın tılgın 54mbit max destekli kablosuz router'ını uzun telefon görüşmeleri ve şikayet kayıtları sonucunda HG253s ile değiştirtmiştim. Eğer eski bir modem (kablosuz router) sahibiyseniz şansınızı deneyin. Yalnız müşteri hizmetleri modem değişiklik talebi alamıyor. İlinizde hangi yetkili firma bakıyorsa (İzmir = Barış iletişim) o firmaya bizzat müracat etmeniz daha etkili olabilir.

Bu cihazda dns girme ayarını bulamayanlar için tarif:

Yerel Ağ -> Lan Arayüzüne gelin
DHCP sunucusu kısmında, LAN cihazları için DNS sunucuyu manuel olarak yapılandırın a tıklayın.
Altta açılan yere 8.8.8.8 veya ne kullanıyorsanız girin. Hem birincin hem ikincil dns i girmeniz lazım.

SS
http://imgur.com/a/sRhW6





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muratai -- 25 Eylül 2016; 13:37:49 >

Modem sifresini ogrenme konusunda yardima ihtiyaci olanlar icin :

ethernet portu olan bilgisayariniza virtualbox kurun (oracle ucretsiz sunmakta bunu).

ardindan linkteki disk imajini in...
Yoruma Git
Yorumun Devamı zengier - 6 yıl +14
En başından toparlayarak anlatayım diğer arkadaşların vermiş olduğu bilgilerle ,

İlk olarak Linux tabanlı ubuntu'yu kuruyoruz. Bu aşamada modemden direk lan kablosu çekmek daha mantıklı.Wi...
Yoruma Git
Yorumun Devamı meturas - 6 yıl +10
Superonline(Fiber)'da Size Verilen Modem Haricinde Modem Kullanma

Dostlar diğer tüm servis sağlayıcılar modem arayüzünde gireceğiniz @fiber, @ttnet, @millenicom, @turknet ile bit...
Yoruma Git
Yorumun Devamı cohannan - 5 yıl +7
J
9 yıl
Binbaşı

Bu modemi kullanmaya başladıktan bir süre sonra bazı sitelere girememeye başladım. Örneğin:

https://store.donanimhaber.com/79/46/6c/79466c3394a9b6de192641a0a93191bd.png

ERR_CONNECTION_RESET hatası veriyor sürekli. Google'da arama yaptığımda çıkan bazı sitelerde de bu sorun oluyor.

Başka tarayıcı da denedim; DNS, IP vs. her şeyi otomatik almayı da. Ancak bir türlü sorunu çözemedim. VPN açınca tak diye giriyor siteye. Sitede de bir sorun yok yani. Modeme bağlı başka cihazlardan da açamıyorum siteyi.

Sorunun modem ayarlarıyla alakalı olduğunu düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım?

Edit: Modemi aç kapa yaptım, sitenin çerezlerini sildim ama yine düzelmedi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Voxville -- 28 Temmuz 2015; 20:21:47 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
9 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: erdo1903erdo

Üstadlar herkese merhaba,

Sorunumu nasıl ve nereye yazacağımı tam anlayamadım siteyi ilk defa kullanıyorum, yanlış başlıkta ve yanlış şekilde paylaşım yapıyorsam şimdiden mazur görün lütfen. Zuperonline aboneliğim ile hg255s verdiler ve kutusunda usb dosya ve yazıcı paylaşımı yapılabildiği yazmasına karşın yazıcımı bir türlü kablosuz kullanamıyorum. Yardım edebilirseniz çok sevinirim günlerdir uğraşıyorum ama yol alamıyorum. Aslında bilgisayar bilgim çok yok ve bilmediğim bir çok detay var;

Bazı forumlarda modemlerin bir takım iletişim dillerini olduğundan bahseden üstadlar olmuş, pcl 5/6 ve benzeri bir takım teknik ibareler var, kullandığım yazıcı xerox phaser 6000b ve bu özelliği desteklermi bilmiyorum, daha doğrusu herhangi bir özelliği desteklemesi gerekirmi onu bile kestiremiyorum, en nihayetinde modemim bu desteği veriyorsa cihazın hangi dili konuştuğu önemlimidir yada ne kadar önemlidir bilmiyorum, kaldıki xerox'u aradığımda cihazın kablosuz iletişim ile alakalı bir marifetinin olmadığını ancak bunu destekleyen bir modem, access point yada print server gibi cihazlar ile bunu yapamamam için hiç bir sebep olmadığını belirttiler ancak nasıl yapabileceğime ilişkin detay vermekten kaçınıyorlar.

Zuperonline personeli konu hakkında bi haber ve verdikleri 3 numaradan birisi sadece ttnet müşterilerine hizmet veriyor diye belirtmeme rağmen siz zuperonline demeyin ttnetli gibi işlem yaptırın aradan, anlamazlar diyecek kadar caresiz basiretsiz zawallılar. Buna rağmen üzmedim paşayı ve gerçekten denedim ama salak değilki adamlar, modem modelimi söylediğimde o zuperonline cihazı bizim bilgimiz fikrimiz yok nasıl yardım edelim mümkün değil diyorlar. Hatta bunu defalarca superonline yetkilileri ile görüştü müdürlerimiz ama anlamıyorlar abi diye aşağılıyorlar zuperonline'ı.. Diğer iki numarada birisi çalışmıyor, birisi yalnızca huawei telefonlar için destek verbileceğini belirtiyor ve ekliyor, zuperonline bu modemleri yurtdışına yaptrıyor ve teknik destek sağlayamıyor.... Yani ne xerox ne zuperonline nede huawei hiç bir destek vermiyor..

Daha önce bir macbook'um vardı ve cups print server yüklemiştim, o zamanlar airties 4410 acces pointe bağladığım bu xerox phaser 6000b cihazıma gönderdiğim çıktıları alabiliyordum, ne zamanki macbook bozuldu, windows kurulu laptoplar ile ne kadar uğraştıysamda yapamadım, ne acces point ile ne huawei modem ile nede ttnetten kalan eski airties 5650 modem ile (hepsinde usb port var) bu yazıcıyı paylaştıramadım.

hem yerel yazıcı hemde ağ yazıcısı ekle seçeneklerinden girip denedim, yazıcı ip si için huaweide 192.168.1.1 airties5650'de 192.168.2.1 airties 4410'da ise 192.168.2.254 verdim ve zaten bilgisayarımda kurulu olan ve bilgisayara direk taktığımda kullanabildiğim bu yazıcının yüklü driverlarını gösterdiysemde başarılı olamadım.

Sizlerden ricam bu işin temeli hakkında beni biraz aydınlatmanız ve mümkünse huawei ile değilse airties 5650 ile usb port üzerinden bağlayıp kablosuz çıktı almama yardım etmeniz, access point son seçenek çünkü farklı bir yerde kullanıyorum onu. Hatta isteğim bu paylaştırdığım xerox phaser 6000b'ye ipad ve ipone dan da çıktı gönderebileceğim şekilde airprint seçeneklerinde görebilmek (eğer huawei ile bu mümkün olacaksa süper, yok olmayacaksa önereceğiniz bir print server alsam airprint özelliği kazandırabilirmiyim?) Ha airprint özelliği kazandıramayacaksamda en azından modemlerden birisinden bağlayıp en azından bilgisayarlar üzerinden çıktı gönderebileceğim şekilde bu işi çözmeme yardım etmenizi rica ediyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar bu modemde usb yazıcıları nasıl kullanacağımızı anlatacağım. Alıntıladığım arkadaş ve benim gibi çırpınıp çırpınıp bulamayan arkadaşlara yardımcı olur umarım.

Yazıcıyı modeme usb ile bağladıktan sonra Denetim masasından yazıcılar=> yazıcı ekle diyoruz.

resimdeki seçeniği seçiyoruz

< Resime gitmek için tıklayın >

o adres kısmına yazıcımızın adresini giriyoruz. benim yazıcım brother HL-1111

http://192.168.1.1:631/printers/HL-1110%20series

bu adresi girdim. Kolay gelsin arkadaşlar.



O
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: jnrknys

afedersiniz ben internet üzerinden zannettim, aynı ağ üzerinden ulaşmak için modemin arayüzünden samba ve ftp yi aktive edip orada verilen adrese girmeniz gerekiyor browser üzerinden

Teşekkürler,
Modemin arayüzünde samba ve ftp aktifti zaten. Modem arayüzünde aşağıdaki gibi yazıyor:
" Depolama paylaşmayı uygulamak için, uygun bir paylaşım servisi seçin.

SAMBA'yı etkinleştir:

Paylaşılan Samba servisi etkinleştirildikten sonra paylaşılan dizine erişerek USB depolama birimindeki verilere de erişebilirsiniz. Paylaşılan dizine erişmek için \\192.168.1.1 adresini (aynı zamanda HG255s öğenizin IP adresidir) ziyaret edin.

Samba servisi ev ağlarında sıklıkla kullanılır. Bazı ağ cihazları Samba'yı destekleyemeyebildiğinden, internet üzerindeki diğer bilgisayarlar paylaşılan verilere Samba servisi üzerinden erişemeyebilir.
FTP'yi etkinleştir:

Paylaşılan FTP servisi etkinleştirildikten sonra FTP sunucusuna erişerek USB depolama cihazı içindeki verilere güvenli ve kolay bir biçimde erişebilirsiniz. Paylaşılan dizine erişmek içinftp://192.168.1.1 adresini ziyaret edin.
"

Yukarıdaki kabule göre, adres satırına ne girmeliyim ki uzaktaki hdd içerisindeki dosyalara ulaşayım? Çünkü yukarıdaki gibi yazınca ( \\192.168.1.1 ) girmiyor.

Selamlar


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
8 yıl
Yarbay

Yo, samba açık. Default ta da açık geliyor zaten..

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @muratai
M
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

pc de 5ghz isteyenler
bkz:http://www.bimeks.com.tr/urun/139887/zyxel-nwd6605-dual-band-kablosuz-ac1200-usb-adaptor.aspx

60 tl idi fiyat (yanlış girmişler) aldım yolladılar sağolsunlar. 780 mbit ile aynı odada bağlanıyor modeme mis :)



M
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Ebayde ac56-u vergiler shipping dahil 145$

Burda 145 + kdv ye vdsl2 olanı satılıyor.

http://www.kocpa.com/asus-dsl-ac56u-ac1200-adsl2vdsl-fiber-modem-pmu16482

hem hipernet hemde evde router / AP olarak kullanıma uygun.

openvpn de 50mbit üstü hız aldım banamısın demedi. işlemcisi baya kuvvetli.



E
8 yıl
Yüzbaşı

Anladım hocam, ben şifreleri de alabiliyorsunuz sanıyordum. Şu konuya da inceledim, durumun vahametini anladım:http://forum.donanimhaber.com/m_99599747/tm.htm

Önümüzdeki ay, SO'a geçeceğim 99 liralık AKK'sız paketine, ona geçtikten sonra şifreyi öğrenmenin yolunu bulur, burada paylaşırım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @muratai
M
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: erakan

Anladım hocam, ben şifreleri de alabiliyorsunuz sanıyordum. Şu konuya da inceledim, durumun vahametini anladım:http://forum.donanimhaber.com/m_99599747/tm.htm

Önümüzdeki ay, SO'a geçeceğim 99 liralık AKK'sız paketine, ona geçtikten sonra şifreyi öğrenmenin yolunu bulur, burada paylaşırım.


HG255s modem alırsan öyle form dan / öğeyi incele vs diyerek şifreyi alamazsın.
8 karakterli şifreyi şifreleyip 512 karakter olarak yolluyor forma.

Denemediğim tek yol packet sniffing (wire shark).
2.ci usb etherneti takıp uğraşmaya üşeniyorum.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
D
8 yıl
Onbaşı

Merhaba, HG255s modemi yaklaşık 9 aydır 100Mbit fiber+TV plus için kullanıyorum. Önceki modele göre genel olarak memnunum. ancak muhtemelen duvarlardan kaynaklı 5Ghz wifi'de yeterli verimi sağlayamamıştım.
Bunun üzerine powerline adaptör ve wireless router satın aldım. Bunları şu linkteki gibi bağlayarak ideal bir çözüm sağladım. O gün bugündür her yerde 5Ghz full çeken bir wifi ağına kavuştum. Bu setup'ı kullanmak isterseniz router'ı son firmware ile güncelleyin ve mixed wifi kullanın derim.
Umarım işinize yarar

İyi günler dilerim cümleten.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
-
8 yıl
Yarbay

sizin laptopun wifi ayarlarında 802.11n i aktifleştirmeniz gerekiyor gibi sanki. Aşağıdaki konuyu incelerseniz çözüm olabilir.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=81626397


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @guide08
H
8 yıl
Yarbay

http://www.aliexpress.com/item/For-Dell-Optiplex-3010-7010-9010-Bcm43228hm4l-Dw1530-Dp-n-1jkgc-Wireless-Wifi-Mini-Pcie-Half/1348328193.html

Ben kendi laptopumdaki wifi kartını bununla değiştirdim. Önceden ağ sürücüsünden en fazla 10Mb/sn civarı hızda dosya çekebiliyorken şimdi mesafeye göre değişse de 5ghz de 30Mb/sn ye kadar çıktı. Yan etki olarak da kapağı kapattığımda bekleme moduna bazen geçmeyen cihazın o sorunu da düzeldi. 12$ civarına wifi ac destekli ürünler de var ama benim cihaz çok eski ve yıpranmıştı fazla para harcamak istemedim.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @guide08
M
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

http://www.aliexpress.com/item/For-Dell-Optiplex-3010-7010-9010-Bcm43228hm4l-Dw1530-Dp-n-1jkgc-Wireless-Wifi-Mini-Pcie-Half/1348328193.html

Ben kendi laptopumdaki wifi kartını bununla değiştirdim. Önceden ağ sürücüsünden en fazla 10Mb/sn civarı hızda dosya çekebiliyorken şimdi mesafeye göre değişse de 5ghz de 30Mb/sn ye kadar çıktı. Yan etki olarak da kapağı kapattığımda bekleme moduna bazen geçmeyen cihazın o sorunu da düzeldi. 12$ civarına wifi ac destekli ürünler de var ama benim cihaz çok eski ve yıpranmıştı fazla para harcamak istemedim.


Broadcom alana kadar ebay de intel 7260 ac filan satılıyor ondan alsaydın ya? :D


Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: muratai

quote:

Orijinalden alıntı: Hobar

http://www.aliexpress.com/item/For-Dell-Optiplex-3010-7010-9010-Bcm43228hm4l-Dw1530-Dp-n-1jkgc-Wireless-Wifi-Mini-Pcie-Half/1348328193.html

Ben kendi laptopumdaki wifi kartını bununla değiştirdim. Önceden ağ sürücüsünden en fazla 10Mb/sn civarı hızda dosya çekebiliyorken şimdi mesafeye göre değişse de 5ghz de 30Mb/sn ye kadar çıktı. Yan etki olarak da kapağı kapattığımda bekleme moduna bazen geçmeyen cihazın o sorunu da düzeldi. 12$ civarına wifi ac destekli ürünler de var ama benim cihaz çok eski ve yıpranmıştı fazla para harcamak istemedim.


Broadcom alana kadar ebay de intel 7260 ac filan satılıyor ondan alsaydın ya? :D

5ghz destekli olanları pahalı. Bir de işlemci amd. çipset ile uyumsuzluk falan olabilir diye almadım. Ayrıca gerek de yok. Gayet memnunum



S
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: muratai

Wds ile ap ayni sey degil. Airties i access point moda al, huawei de wifi radyolari kapat, lan portundan kablo ile airtirs in wan veya lan4 portuna kablo tak tamam bu kadar.

Merhabalar, çok teşekkür ederim cevap için. Airties'i access point moda alma nasıl yapılıyor bilmiyorum. Eğer lan ayarlarından dhcp'yi kapatma ise o işlemi yaptım ama özellikle modemin tüm ayarlarına girdim access point diye bir bölüm bulamadım. Bir de Huawei'nin wifi radyolarını kapat demişsiniz fakat benim yapmak istediğim Huawei modemin wifi'si de çalışsın diğer kablo ile bağladığım modemin de wifi'si çalışsınn. Diğer türlü hiç bir anlamı olmuyor zira benim için.

İnternetteki rehberlerin hepsini okudum tek tek yapıyorum fakat bir türlü beceremedim. Biraz daha detaylı yazayım şu anki durumu önce kablosuz bridge yapmak istedim. Huawei'nin arayüzündeki WDS ile Airties modemin 2.4 ve 5 ghz bantlarını ekledim. İkisinin de kanalları aynı, isimleri aynı(isimleri farklı da denedim) Airties modemin arayüzünden Mesh ile bağlantı yaptım fakat bu şekilde olmadı. Dedim kablo ile bağlayayım internette zira kablo ile bağlantıda wan portuna takıyorsun iki ayar yapıyorsun bitiyor şeklinde yazıyordu. Airties modeme reset attım. 1 saat falan kapının tepelerinden kablo çektim Airties'in Wan portuna taktım. Resetli modemde kablosuz 2.4 ve 5 ghz yeniden tanımladım. Lan ayarlarından DHCP'yi kapattım. Modem ip'sini değiştirmeme gerek yok diye biliyorum fakat yine de değiştirdim. Airties modemin arayüzünde internete bağlı gözüküyor fakat bir türlü Wifi'si ya da ethernet kablo ile çıkışı internet vermiyor. Telefonda ip adresi alınıyor kısmında kalıyor, bilgisayarda da aynı şekilde internete bağlanmıyor. DHCP kapalı değil de relay dhcp yapayım dedim huawei modemin ip adresini falan yazdım fakat yine olmadı.

Terimleri çok bilmediğimden yanlış demiş olabilirim access pointten kastım hem huawei'nin wifi kablosuz antenleri çalışsın hem de airties'in fakat bir türlü bunu beceremedim. Zaman ayırıp cevap yazdığınız için tekrar teşekkür ederim. Şu rehberdekilerin aynısını yaptım fakat bir türlü olmuyor. Bir yeri yanlış yapıyorum ama bulamadım.

http://www.airties.com.tr/_supportdocs/1/19/1_19_20120103003919.pdf





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shumin -- 5 Eylül 2016; 12:05:19 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bu cihazda dns girme ayarını bulamayanlar için tarif:

Yerel Ağ -> Lan Arayüzüne gelin
DHCP sunucusu kısmında, LAN cihazları için DNS sunucuyu manuel olarak yapılandırın a tıklayın.
Altta açılan yere 8.8.8.8 veya ne kullanıyorsanız girin. Hem birincin hem ikincil dns i girmeniz lazım.

SS
http://imgur.com/a/sRhW6


Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
8 yıl
Yüzbaşı

İ
8 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: muratd555

Arkadaşlar merhaba bu modeme hp laser jet p1102 yazıcıyı tanıtıp kullanmak istiyorum. Lakin bilgi sahibi olmadığım bi konu olduğu için youtubede bu model için yardımcı olacak videoları aradım fakat farklı modellerle ilgili videolar mevcut. Forumdaşlarımdan ricam pc de kullandığım vindovs 10 işletim sistemi ve modem tarafında yapmam gerekenler konusunda yardım bekliyorum arkadaşlar. Şimdiden herkese teşekkürler

merhaba
ben bu mesajdaki arkadaşın belirttiği şekilde tanıttım şuan sorunsuz kullanıyorum. yazıcım brother DCP-1511

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=110856260

umarım işinizi görür


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
8 yıl
Yüzbaşı

Merhaba immortal_plt üstadım modemin görüntüsünü mesaja ekliyorum. Bahsettiğin linkteki açıklamayı okudum ve bende şu şekilde yazıcı tanıtma ekranında aşağıdaki gibi girdim

http://192.168.1.1:631/printers/HP LaserJet Professional P1102

Bu şekilde bi sonuç alamadım yanlış olan nedir.




< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
8 yıl
Yüzbaşı

Hocam merhaba tekrar
birde bunu yazip deneyin

http://192.168.1.1:631/printers/HP%20LaserJet%20Professional%20P1102

yani bosluk olan yerlere %20 yazdim sadece

kurulumda driver ihtiyaci olabilir bilgisayarda driver dosyasini klasore acip hazirda bulundurun.

umarim sorunsuz kurulacaktir
kolay gelsin

(1 adet 0 fazla koyduğum için linki editledim)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi immortal_plt -- 9 Ekim 2016; 12:44:48 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @muratd555