Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
1408
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Superonline Hız Rezalet HG255S'e Çözüm Önerisi
D
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba,

50 mbit internet kullanıyorum. Modem HG 255S. Modem kafasına göre sapıtıyor %60-70 düzgün çalışıyor ama özellikle akşamları olmak üzere sapıtıyor. Sınavlarım falan oluyor internetten bağlantı falan kopuyor. Mesela şuan 3-4 oda arkadan gayet güzel çekiyor ama mesela 2-3 saat sonra modemin dibinde bile çekmeyebiliyor. Mesela dün akşam 50 mbit hat kullanmama rağmen modemin tam yanında speedtest yaptım ve 5 mbit çıktı. Modem salonda olduğu için kablosuz bağlanıyorum mecbur. Şimdi ben bunu çözmek için accesspoint alsam ve bunu modemden ethernet ile bağlayıp modemin yanına koysam düzelir mi? HG255S'in etherneti düzgün çalışıyor mu? Yani access point ile sorunsuz yayabilir miyim? Powerline da var ancak accesspoint daha ucuza geliyor. Bir de şu iki cihazın farkı nedir? Küçük veya büyük olması performansı etkiler mi? Teşekkürler.

https://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-wr940n-450mbps-kablosuz-wps-destekli-access-point-menzil-genisletici-router-p-BD803589

https://www.hepsiburada.com/tp-link-tl-wa855re-300mbps-2-harici-antenli-kompakt-access-point-ve-menzil-genisletici-p-BD804834



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
4 yıl
Yarbay

Forumda kullanıcı adı ve şifreyi almayı anlatan bir konu var ben oraya bakarak aldım ve kendi routerımı taktım kullanıyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Hocam peki o şifreyi almadan direk şuanki HG255S modemin ethernet çıkışından kablo ile alacağım yeni access pointe bağlansam olmaz mı? Yani etherneti sonuçta düzgün çalışıyor modemin. Yoksa şifre öğrenip direk HG 255S'i devre dışı mı bırakıp yeni bir modeme mi geçmeliyim?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @guguk
G
4 yıl
Yarbay

Olur hocam 2 modem kullanacaksın kalabalık ve elektrik tasarrufu için demek istemiştim. Yeni aldığın modemi hg255s e lan kablosu ile bağla sonra hg255s den wifiyi ve dhcp yi kapat dhcp yi kapatınca sorun veriyorsa açıkta kalabilir bu kadar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Dexsite
D
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: guguk

Olur hocam 2 modem kullanacaksın kalabalık ve elektrik tasarrufu için demek istemiştim. Yeni aldığın modemi hg255s e lan kablosu ile bağla sonra hg255s den wifiyi ve dhcp yi kapat dhcp yi kapatınca sorun veriyorsa açıkta kalabilir bu kadar.
Hocam peki bunun için gereken cihaz türü ne benim kafam karıştı. Modem var, router var bir de access point. Ben ucuz olduğundan dolayı access point düşünüyordum. Aslında sizin dediğiniz de olabilir. 150-200 lira civarı bir çözüm öneriniz var mı? Sizinki gibi de yapabilirim, benim dediğim gibi de fiyatına göre.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
4 yıl
Yarbay

Siz router alacaksınız yada router özellikli modem alarakta çözebilirsiniz.




Bu mesajda bahsedilenler: @Dexsite
V
4 yıl
Yüzbaşı

Aynı sorundan ben de mustaribim. En başında bu modemi istemiyorum dedim bunu getirdiler, yok sonra değiştirilir vs. karışığa gitti. Sonra sıkıntıların patladığı bir zaman talepte bulundum modemi değiştirin diye değiştirmediler. Bugün artık gına geldi kablosuz sorunlarından yine talepte bulundum ancak olumsuz dönüş yaptılar. Yan odada 5Ghz 20-25Mbit, 2.4Ghz'de 3-5 Mbit falan alıyorum, ping ve jitter yüksek. Kabloluda hiç bir problem yok 50/20Mbit, 1-5ms ping, 1ms jitter alıyorum. Ama kablosuz rezalet; kesiliyor, kalitesiz, bağlantı aşırı yavaş. Telefondan vs. kullanmak bazen işkence oluyor. Bir oda mesafesi anca çeken 5Ghz'in kalitesini falan geçtim, 2.4Ghz iki yan odada çekiyor görünmesine rağmen bağlanmıyor, kopuyor.

Bana verdikleri cevap resmen insanı gerizekalı yerine koymaktan başka bir şey değil, yok efendim 5Ghz bağlantısı kısa mesafede olurmuş da 2.4Ghz daha uzak olurmuş da. Çevresel faktörler etkilermiş de. Yani bunları sanki bilmiyoruz. Yan odada 2.4Ghz sorunu yaşıyorum diyorum 5Ghz unuttum bile.

Ayrıca modemin bakım bölümündeki istatistikler de felaket. Kabloluda hata ve atılma sıfır, kablosuz bağlantılarda anormal sayılar var. Bunu gönderiyorum bana robotik cevaplar veriyorlar. Hatta wifi repeater alın dediler. Yan oda için wifi repeater alacakmışım. İşin kötü tarafı bulunduğum yerde sadece bunlar var şu anda; alternatifim de yok.

Ben buna para ödüyorum sonuçta karşılığını almak istiyorum. Tekrar ilettim şikayetimi ancak olumlu sonuç alacağımı düşünmüyorum.

Daha önce kullandığım airties 5760 da 2.4Ghz kullanmıyordum bile. Evin her yerinde 5Ghz çekiyordu. Ayrıca intenet hızımın %90'ına bazen fazlasına yakın hız alıyordum. Bari seçenek sunsalar modemsiz şekilde de adam gibi kendi modemimizi kullansak.

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voxah -- 30 Nisan 2020; 17:6:42 >

D
4 yıl
Yarbay

G
4 yıl
Yüzbaşı

bende de aynı modem vardı 1 ay uğraştım 4-5 sefer aradım. dedim bayi desteği istemiyorum süperonline kendi servisi bu işi halletsin. geldiler modem değiştiler düzeldi. zte modem daha iyi



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.