Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
123
Cevap
7525
Tıklama
245
Öne Çıkarma
ŞULE ÇET CİNAYETİ
Ö
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

konuyu hiç bilmeyenler için en baştan alıyorum.
şule çet, 23 yaşında gazi üniversitesi sanat tasarım fakültesi tekstil tasarımı bölümü 2. sınıf öğrencisi. bir yandan okuyup bir yandan çalışırken, yarı zamanlı çalıştığı yerden kovuluyor. bunun üzerine çalıştığı yerin ortaklarından olan çağatay aksu isimli şahıs şule'yi 'gel abicim hallederiz benim yanımda çalışırsın' diye görüşmeye çağırıyor. 28 mayıs akşamı şule, çağatay aksu ve onlara katılan 3 kişi ile önce bir restoranda yemek yiyorlar, sonrasında şule'nin doğum günü olan 29 mayısa bağlanan gece 23:54'te çağatay aksu ve b.y. ile birlikte yelken plazanın 20'nci katındaki ofise geçiyorlar. o gece saat 01:48te şule ofisten çıkıp ev arkadaşını ''beni acil bir şey varmış gibi eve çağır'' diye arıyor. sonrasında saat 02:00da şule'nin attığı ''buradan çıkamıyorum, adam bana takmış. bırakmıyor” mesajı var. saat 04:00 sularında şule 20. kattan aşağıya düşüp ölüyor. olay intihar olarak geçiyor.
ankara cumhuriyet savcılığı, olaydan sonra kayıplara karışan, 4 haziran gecesi gözaltına alınan çağatay aksu ve b.y., adli kontrol şartıyla serbest bırakıyor. haftada bir imza atmaya gidiyorlar ve yurtdışına çıkmaları yasak. çağatay aksu, ifadesinde çet’in camdan atlayarak intihar ettiğini belirterek, “kendisine engel olmaya çalıştım, atlarken tutmaya çalıştım ama başaramadım. atlamasın diye tutuğum sırada parmaklarımda sıyrıklar oluştu. abi kardeş ilişkimiz vardı. ‘yaşamak istemiyorum’ diyerek atladı” dedi. çet’in öldüğü sırada plazadaki ofiste çağatay aksu'nun beraberinde olan b.y. ise ifadesinde başka odada olduğunu, neler yaşandığını bilmediğini söylüyor. sağlık raporlarında çağatay aksu'nun parmağındaki yarayla ilgili olaydan 3 gün önce operasyon geçirdiğini beyan ettiği bilgisi var.
şule 20'nci kattan kafa üstü yere çakılmış. intihar olsa kişi kendini attığında savrulma yaşar. burada kafa üstü düşmesi, fırlatma veya ayağından tutup atma etkisini gösteriyor. çağatay aksu ve beraberindeki b.y.'nin şule'nin düşmesiyle ilgili 155e ya da 112ye hiçbir aramada bulunmadıkları hatta plazadan çıkmaya çalışırlarken o sırada plazanın güvenliğini sağlayan görevlilere, şule'nin düşmesiyle çıkan gürültüyü "trafo mu patladı? ne oldu böyle?" diyerek, yanılttıkları belirleniyor. bir de çağatay aksu'nun yanında çalışan ve üç hafta önce işten ayrılan başka bir kadının da kendisinin de taciz edildiğini öne sürdüğü bilgisi mevcut.
4 temmuz tarihinde sonuçlanan ancak içeriğine yeni ulaşılan otopsi raporuna göre şule ters ilişkiye zorlanmış, anal bölgesinde yırtılmalar ve bağırsak dokusunda bozulmalar mevcut. vücudunda darp izleri, kanında uyku getirici madde, tırnaklarının arasında ise çağatay aksu'nun deri kalıntıları var.
bugün şule'nin ailesinin avukatı olan umur yıldırım ile görüştüm. kendisinin, dosyanın ilerleme süreci ile ilgili anlattıklarını aynen aktarıyorum.
savcılık olaydan sonra inceleme amaçlı şule'nin telefonunu ve bilgisayarını alıyor, 1 hafta sonra içinde delil olmadığı gerekçesi ile geri veriyor. ailenin durumu kötü, davanın ilerlemesi için paraya ihtiyaçları var ve şule'nin telefonunu ve bilgisayarını satmayı düşünüyorlar. o sırada fark ediliyor ki hiçbirine hiçbir incelemede bulunulmamış. öyle ki şule'nin telefonu açılmıyor dahi. avukat, cihazları kendi imkanları ile incelettiğinde içlerindeki delillere ulaşıyor ve savcılığa tekrar teslim ediyor. bir de savcı otopsi raporunun hemen ardından izin alıyor ve şu an kendisi görevde değil. pazartesi günü görev başı yapıp, başsavcı ile görüşmede bulunacağı bekleniyor.
susmak istemiyorsanız, yardım etmek niyetindeyseniz eğer; bu pislik, kanı, aklı, cinsi, soyu, sopu bozuk mahlukatların parası var. yine, genç bir kadının acısı ve canı bu parayla örtülmek isteniyor. avukat, daha önce basın organlarına ulaşmaya çalıştığını, geri dönüş alamadığını ve elinden geleni yapmasına rağmen süreç boyunca bir arpa boyu yol katedemediğinin üzüntüsünü yaşadığını söyledi. olayı sosyal medya üzerinden ulaşabildiğiniz her yere yayarak kamu baskısı yaratabilirsiniz. twitter'da #intihardegilcinayet #sulecet hashtaglerini kullanarak olayı yaymanız. bunun dışında yapacağınız herhangi bir platformdaki paylaşım da işe yarayacak. kadın cinayetleri ile ilgili yazılar yazan her gazeteciye de ayrıca mail atıyorum.
avukat umur bey'e fiziken yapabileceğimiz bir şey var mı diye sorduğumda, salı günü adliye önünde basın açıklaması yapmak istediklerini, bunun kesinleşmesi durumunda ise bize ihtiyaç olduğunu söyledi.
lütfen arkadaşlar, şule'nin yerine kendinizi, kardeşinizi, sevgilinizi koymanıza gerek yok. sadece insan olmak dahi 23 yaşında tecavüze uğrayıp katledilen bi kadının utancını taşımaya yeter. yardım edin.
13.07.2018 21:49 ~ 21:51 ben burdan geciyordum
şule`nin ailesinin avukatı umur yıldırım abi benimde avukatım.inandığı doğruyu sonuna kadar götürür. şule çet cinayetine tüm vaktini harcadığını, olayın aydılantılması için her türlü delili incelettiğini biliyorum.sonunda gerçek ortaya çıktı.nurlar içerisinde uyusun şule.bu kötü dünyadan, kötü insanların gazabıyla ayrıldın ama gerçek iyi insanların çabasıyla ortaya çıktı.
13.07.2018 22:01 nesi garip
lütfen üst sıralarda hatta en üstte dursun dediğim cinayettir. gencecik bir kız içeceğine uyku ilacı katılarak tecavüze uğramış, 20. kattan aşağı atılmış ve öldürülmüştür.

sizin ananız bacınız empatisi çabalarına gerek yok. insan olmak için bu gerekli. artık parası olanın, güçsüz olana tecavüz edip serbestçe dolaştığı bu ülkede tek gücümüz sosyal medya.

bunu yapan namussuz şu an serbestçe dolaşıyor, tutuklu veya gözaltında bile değil.
https://www.ntv.com.tr/kadina-siddet/intihar-ettigi-ileri-surulen-sule-cetin-otopsi-raporu-ortaya-cikti-tecavuze-ugr,IDyFD87Sg0uz6zqpJGVlnA



Bakırköy adalet sarayına gittim. Ordaki tipleri görseniz bunlar o kadar yıl okumuş demezsiniz.

"Cumhuriyet Savcısı" yazan odadaki kodaman adama Bakıyorum, bildiğin Yozgatlı ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı MehmetNY - 6 yıl +85
Diyelim ki bir şeyler yaşamak için gitti.

Sonra vazgeçti evine dönmek istedi.

Tecavüz edilip öldürülmeyi hak etmiş mi oluyor?

Gerçekten ilgin...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Ryan Oreily - 6 yıl +73
G
6 yıl
Yüzbaşı

Türklerde kadın sıfatı anadır.
Arap toplumlarında değersizdi.

İslamiyetin emevilere geçmesi ile birlikte kadın sıfatımız maalesef alaşağı edildi.

Toplum önce cinsiyete bakıyor.
Kadın öldüyse "yolludur " denilerek cinayet meşrulaştırılıyor.



U
6 yıl
Binbaşı

Bu konunun gündemde tutulması lazım, adalet herkese mutlaka bir gün lazım olur. Sosyal medyadaki kamuoyu baskısı fayda verir umarım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Z
6 yıl
Yarbay

Yazik gencecik kiz :(



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

T
6 yıl
Binbaşı

Amerikada olsa adam müebbet yada en az 50 yıl alırdı..



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

P
6 yıl
Yarbay

hatta plazadan çıkmaya çalışırlarken o sırada plazanın güvenliğini sağlayan görevlilere, şule'nin düşmesiyle çıkan gürültüyü "trafo mu patladı? ne oldu böyle?" diyerek, yanılttıkları belirleniyor.



Yok artık ya bu nasıl soğukkanlılık, o kadar ses geliyor benzetmeye bak...

Allah belasını versin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
6 yıl
Binbaşı

Bakırköy adalet sarayına gittim. Ordaki tipleri görseniz bunlar o kadar yıl okumuş demezsiniz.

"Cumhuriyet Savcısı" yazan odadaki kodaman adama Bakıyorum, bildiğin Yozgatlı esnaf!

Önüne tampon olmuş göbekleriyle emirler yağdırıp duruyorlardı...

Bu adamlar mı adaleti sağlayacak? Bu adamlar mı aydın, modern, adaletli olacak???



(Yozgatlılar kusura bakmasın, Anadolu'dan aklıma ilk gelen şehri yazdım sadece)


Bu mesaja 2 cevap geldi.
W
6 yıl
Yarbay

Elimizden gelen desteği vermemiz lazım. Gerek sosyal medya gerek dava sürecinde ailenin avukatın yanında kamuoyu yaratılması lazım. Soktuğumun parasıyla herşeyin halledilmeyeceğini göstermek lazım diyeceğim de halledildiğini çok gördük.

En sonunda olacağı söyleyim ben size her başına olay gelen beline takacak silahı kendi adaletini sağlayacak o tarafa doğru gidiyoruz.Sağlayanlar da tutuksuz yargılanıp çıkıyor halkımız alkışlıyor. Şimdi mağdurun yanında değilsin diyecekler olabilir. Atıyorum kızın babası yada bir yakını bu tarz haysiyetsizleri vurmadan adaleti sağlasa bunlar yaşanmaz diye düşünüyorum.



C
6 yıl
Yarbay

adalet demişken aklıma geldi

olaki trafik polisi alkollü araç kullandığınızdan ötürü ceza kesecek ve siz de sadece iki bira içtim sarhoş değilim ki iddiasındasınız

kesinlikle tutanağa imza atmayın ve derhal hastanede alkol testi talep edin



bir çoğu 1,08 promil gibi aslında yasal sınıra çok yakın olduğundan ikinci ölçümde sorun çıkarmayacak değerler yüzünden mahkemelik olup ceza alıyor



ancak 0,50 promil üzerindeyse para cezasından kaçamazsınız



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
6 yıl
Binbaşı

Özel avukatlığı yasaklamadığınız sürece bu tarz olaylar bitmez
----------
Ver bana 250 milyar..
İsterse 10 şahit
100 farklı açıdan görüntü kaydın olsun..
Seni yine de kurtarırım
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SHCEK93 -- 14 Temmuz 2018; 11:29:1 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
6 yıl
Yarbay

neyseki çalışan savcılar var



< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @NKFPK
J
6 yıl
Yarbay

Paran kadar insansin.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

_
6 yıl
Binbaşı

Böyle serefsizlerin en ağır cezayı alması gerekir...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
6 yıl
Yarbay

Konu üstte kalsın, bu sadece duyulan ortaya çıkan bir örnek bu gibi binlerce olay var. Ensest aile içi, dini yurtlar, engelli bakım evleri rezalet her yerde!



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Z
6 yıl
Yüzbaşı

Up



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >