Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 21 misafir
349686
Cevap
21310842
Tıklama
570
Öne Çıkarma
Cevap: Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (14005. sayfa)
O
3 yıl
Yarbay

Bizdeki oyuncu kitlesi bi enteresan, ben hala çözemedim.

Örneğin forumda bakıyorsunuz, muhteşem grafikleri olan ama içi boş olan oyunlar bir dönem acayip övülüyor, "yahu her şey grafik değil, oyunun yan görevleri başarısız, ana görevler bilmemne" diyen adam adeta afaroz ediliyordu. Herkes grafikçiydi.

Şimdi bi anda bu tip oyunlarda ortam düzeldi nasıl olduysa.

İnsanlar bi anda yan görev, ana görev, senaryo kopukluğu falan değerlendirdi. Kimse de demedi ki "ohaauuuaaaa grafikler manyak, oyun manyak, ne diyonuz siz"...

Gayet enteresan, hiç beklemiyordum

Herhalde bu "hype" denen şeyler tetikliyor, insanların beklentileri deli gibi yükseliyor, normalde çok beğenilecek bir oyun çıkmışken adamlar "eee bu muydu" diyor. Örneğin araç kullanma işi GTA ile karşılaştırılıp "efendim bunun lastiği patlamıyor, kaç sene önceki GTA'da bile vardı" diyor, ya oyunun olayı o değil ki, yapılmayabilir. Veya atıyorum Watch Dogs'taki araç kullanımı ile ilgilenmiyorum ki, beni senaryosu çekiyor, oynanışı çekiyor.

O yüzden bu tip haberleri şunları bunları sallamam pek, oyun bana keyif veriyor mu, veriyor, bitmiştir.

Örneğin FarCry6 konusunda da var, diyor ki "efendim 3'ten beridir aynı şeyleri yapıyoruz". Yahu oyun bu zaten, yahu bilmemne oyununun devamında da aynı şeyi yapıyoruz.



H
3 yıl
Yarbay

Kimsenin Zelda, Half-Life beklentisi yoktu ki hocam. Onu Witcher 3 için dedim ben. Aksine CDPR, yalan sunumlarla kendini o kadar şişirdi ki oyun dünyasında Cyberpunk akımına müthiş bir boost yaptılar ama dönüp kendi ellerinde patladı. Ayrıca pek tabi siz keyif aldıysanız buna ne ben ne de başkası bir şey diyebilir. Ama tutup da bu oyun iyidir denirse işte o zaman tartışma başlanır çünkü zevk ayrı iyi-kötü ayrımı ayrı.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @esenler otogarı alt katı
T
3 yıl
Yarbay

Hocalar birbirimizin zevklerine neden karışıyoruz? Ben zevk aldım diye neden kendimi kandırmış olayım? Altı üstü bir oyun. Hayatımda ilk defa bir oyuna 250 TL vermemiştim ki verdiğim para da koysun. Zaten ön sipariş verirken neyle karşılaşacağını bilmeden veriyorsun. Benim de beklentimin altında çıktı oyun fakat zevk aldım mı, aldım. Almasam hayatımdan 70-80 saatimi tek bir oyuna harcamazdım. Benim için 70-80 saat, 250 TL'den daha değerli. Asıl şaşırılması gereken kişiler, onlarca saat zevk almadan oynayıp vaktine yazık edenler bence. Bu tarz göreceli konuları çok da uzatmanın manası yok bence. Keyif alan alır, almayan almaz. Senin beklentin karşılanmadı veya keyif alamadın diye bu oyundan zevk alan ruh hastası veya kendini kandıran biri vs. olamaz. Ben buglarına ve hatalarına rağmen zevk alarak oynadım. Bana göre üst düzey bir oyun da değildi, kötü bir oyun da değildi. Vasat bir oyundu. Vasatın anlamı ortalama demek bu arada, forumda bilmeyen çok, laf yapmasınlar şimdi. Velhasıl ben oynadım geçtim. En son 23 Aralık 2020'de açmışım oyunu. Bir daha açar mıyım bilmem ama keyif almadığım herhangi bir oyuna veya diziye saatlerimi harcamam. İnsanların nelerden zevk aldığına da kimse karışamaz.



T
3 yıl
Yüzbaşı

Merhaba, öncelikle ilk The Division oyunu da bende mevcut olup bu iki oyunu oynayacak sistem/pc mevcut değil. İleride PC toplayıp oynamak için aldım :') O yüzden single ya da multiplayer ne durumda hiçbir bilgim yok hocam. Ayrıca bu iki oyunu ben de single player kısımlarını oynamak için aldım. Bildiğim kadarıyla kupon indirimi ile 20,70 Liraya denk gelen Warlords of the New York Edition'ı almanız yeterli çünkü benim aldığım Ultimate sürümde bazı kıyafetler, skinler gibi kozmetik ögeler mevcut. Gereksiz olur Ultimate Edition alırsanız hocam.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Venom59
M
3 yıl
Yarbay

< Resime gitmek için tıklayın >

Bunun neden böyle göründüğü hakkında bir fikriniz var mı? Ana oyuna sahip değilim ve onda satın al çıkıyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
3 yıl
Yüzbaşı

Fps, open world, rpg, action karışımını seven, yarı casual yarı hardcore bir oyuncu olarak şahsi fikirlerimi defalarca yazdım, yine yazıyorum:

Milletin dediği gibi oyunda her 5 dk nın 3 dk sında bugla karşılaşmadım.
Tabi ki her "modern" open world rpg oyununda (Fallout, Skyrim) olduğundan biraz daha sık karşılaştım ama daha fazlası değildi.
Bu göreceli biraz ama, bazı oyuncular ise habire bug görmekten oyunu oynayamadılar. Ben şanslı kesimdeyim.

Optimizasyon benim için ana problemdi. gtx1080+i5 8400+16gb ram cihazımda sabit 60 fps alamadım.

Grafikler muhteşem. Yıllardır fan yapımı yağmurlu ve neon ışıklı dünyaya sahip oyun.
Tavsiyem gündüz değil gece oynayın oyunu. Hatta modlayıp "clear" olarak adlandırılan temiz havayı kaldırın da oyuna dinamizm gelsin.

Hikaye çok göreceli. Cyberpunk evrenindeki Arasaka, Militech, zart zurt olaylarını bekleyenler hayal kırıklığına uğradı.
Ben V nin, Johnny'nin ve diğer npc lerin hikayelerini gayet beğendim. Bence, buna Fallout ve Skyrim deki ana karakterler dahil, V çok iyi tasarlanmış bir rpg ana karakteri.

Hikayede diyalog seçeneği yok diye gömülmüştü haklı olarak. Fakat. 1 ana diyalog var, 2 yan diyalog var.
Witcher 3 de de bundan çok farklı değildi. Hadi 2 tane sonucu çoğu zaman aynı yere bağlanan diyalog ve 4 tane yan diyalog vardı.

Gameplay müthiş. Witcher 3 gibi oyunun başı ile sonu arasında x'e basılı tutma haricinde neredeyse değişmeyen gameplay yerine,
bunda baya çeşitli bir gameplay var. Silah çeşitleri, mermi çeşitleri, yakın dövüş ekipmanları, gizlilik, hack vs diye gider.

Tabi ki her oyunda olduğu gibi bunda da eksikler var. Yetersiz özelleştirme seçeneği, kılık kıyafetler, çıkışta düzgün çalışmayan yetenek ağacı,
açık dünya npc lerinin oyunun çıkışından 1 gün önce stajyer tarafından yazılması, olmayan minigame'ler, çetelerin teoride olup pratikte olmamaları.

Tüm bu saydıklarıma iyi yanlarını severseniz oyun akar gider, kötü yanları ağır basıyorsa sevemeyebilirsiniz, keyif almıyorsanız oynamayın.
Eğer "para verdik o yüzden sevmeliyiz" algısı yapıyorsanız, yanılıyorsunuz. Tabi ki insan para verdiği ürünü övmek ister fakat ürün çok kötüyse de bir yerden sonra katlanamaz.

Ben çıkış günü almış inanılmaz keyif alarak oynamıştım, tabi ki Witcher 3 kadar "olmuş, budur" tarzında değil fakat rezalet ötesi de değil.
Şu sıralar keşke dlc çıksa da ikinci run'a başlasam diyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @emrahcey
X
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Fallout 76 oynaması 25 Ekim 17:00 'e kadar ücretsiz

https://store.steampowered.com/agecheck/app/1151340/



O
3 yıl
Yarbay

Yav bende de Crysis Trilogy'de aynı şey oldu, ilk Crysis Remastered'ın kütüphanemde olmasından dolayı herhalde diye düşündüm ama yok.

Mobilde mi böyle acaba dedim ama bilgisayarda denedim, yine olmadı.

Nedendir acep...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mustiua
M
3 yıl
Binbaşı

Arkdaşlar bu fallout oyunları google da bitirmesi 400 500 saat sürüyor deniliyo doğrumu ya?

Ben bi oyunu çok sevsemde bi an önce bitirp başka oyuna başlama taraftarıyımda eğer böyleyse hiç bulaşmayayım fallout serisine.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
3 yıl
Teğmen

Yok hocam ortalama olarak 50 60 saat oynama süreleri var. %100 tamamlamakta 100 saati buluyor.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @mrtilhano333
H
3 yıl
Yarbay

Fallout 4 ana hikâye ve DLC'leri oynasan 80 saat kadar sürüyor mesela:

https://howlongtobeat.com/game?id=26729

Fallout serisinin olayı açık dünya ve modlanabilme potansiyeli. Nexus Mods'dan oyuna 200-300 tane mod kur, istersen 3000 saat oyna; tamamen sana kalmış. Bence Fallout 3'ten başla, New Vegas ve 4'ü de oyna ama 76 online olduğu için pek sarmayabilir. Yani Fallout serisi açık dünya ve keşfetme üzerine kurulu, bir an önce bitireyim şeklinde oynarsan sana uygun olmayabilir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 20 Ekim 2021; 14:12:48 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mrtilhano333
M
3 yıl
Binbaşı

Tamda bu yüzden başlayamıyorum hocam çünkü bende şöyle bir hastalık var eminim başka arkadaşlardada vardır mesela bilgisayarda şu an pshyconauts 2 ve hades kuruluydu.Ben hades i bitirmeden o pshyconauts 2 de oyna ya basamadım o derece:) bu hastalığımı yenersem fallout oynayabilirim çünkü çok güzel ve oynamadan geçilmeyecek bir oyuna benziyor 1 saattir videolarına yorumlarına falan bakıyorum :D




Bu mesajda bahsedilenler: @hitokiri_johndoesai
M
3 yıl
Binbaşı

Nba 2k22 429 tl den 287 tl ye düşmüş indirimde.

Hileci hurdacı lar olmasa alınırda işte nasip ilerde alacağımız konsola:)



M
3 yıl
Yarbay

Akşam bir de evde bakacağım sonra mail atarım desteğe onlar belki birşey der



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
3 yıl
Yüzbaşı

Warlords of New York pakedini almam yeterli olacak anlaşılan. Bir arkadaş silahlar için ultimate edition al demişti ama bana hikaye yeterli 🙂 teşekkürler bilgi için





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Venom59 -- 20 Ekim 2021; 14:48:27 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @the little prince
N
3 yıl
Yarbay

Birinci oyun çok zor olduğu için ikinci oyunu ona göre kolaylaştırmışlardı ve iyi olmuştu ama Warlords of New York paketinin zorluk seviyesini birinci oyun seviyesi gibi yapmışlar.



M
3 yıl
Binbaşı

Arkadaşlar epicteki 60 tl lik kuponu almayı düşünüyorum bugünde bu fiyata oyun öneriniz varmı özellikle cadılar bayramı indirimlerinden?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 yıl
Binbaşı

Metro Exodus RDR2, Crysis serisi bu oyunlar üzmez.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mrtilhano333
I
3 yıl
Yüzbaşı

Epic kuponu ile div 2 alayım dedim New york ultime sürümünü almak istedim kart bilgilerini yazmıştım sonra hata verdi bir daha denedim bu sefer kupon olmadan çekmiş parayı 100 TL gibi bir rakama iade ettim fakat kuponla beraber alamıyorum bunun sebebi nedir anlayamadım tam olarak.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
3 yıl
Yüzbaşı

Hocalar Crysis Remastered Trilogy orjinal serinin üstüne tam olarak ne koydu? İnternette gördüm görüntü iyileştirmeleri var onlar cepte. Animasyonlarda bi iyileştirme var mı, remastered olunca genelde içerik eklenmiyo ama ek içerik hikaye var mı? Yani remastered versiyonun görüntü iyileştirme nimetlerinden faydanalamayacak bir sistemi olan oyuncuların alması için başka ne sebepler var?


Bu mesaja 3 cevap geldi.