Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 kayıtlı üye, 22 misafir, 3 mobil kullanıcı
349673
Cevap
21308117
Tıklama
570
Öne Çıkarma
Cevap: Dijital PC Oyun Fırsatları [ANA KONU] (13553. sayfa)
T
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Recaizade-i Nabizade

Yanlış anladınız beni, mesajımda yanlış anlaşılan yeri düzelteceğim; ben oyunlarımı zaten Steam, Epic vb. platformlardan alıyorum yoksa zaten bu başlıkta yazmam :) Ben crackli yazılım kullanmadığımı, yasal yerlerden aldığımı ve kurumsal olmayan yerlerden (full bilmem ne bilmem ne indir nokta com gibi) dosya (yama, program, oyun, eklenti, film...) indirmediğimi yazdım.

Oyuna gelecek olursam Steam sayfasında yazan tarihe (18 Haziran 2020) bakarak yeni oyun dedim. Epic fırsatı çok iyiymiş; Steam istek listemde olduğu için 99 TL'ye görmüştüm, 70 civarına düşerse alırım diyordum ama Epic'te kuponla 20 TL'ye aldığınızı görünce artık 50 TL'ye falan denk getirirsem alırım :)
Oyun bir süre Epic'e özel olarak çıkmıştı hocam. Steam'e 6 ay kadar sonra geldi. Epic'te ön siparişe açıldığı sıralar Epic ilk kez ön siparişli oyunlar dahil 80 TL üzeri oyunları 60 TL indirimli satıyordu. Detroit de 80 TL'den ön siparişe açılmıştı, o şekilde almıştık. Oyun tekrar 80 TL'ye düşerse ve Epic de yaz indirimlerinde kupon verirse dediğiniz gibi kuponla 20 TL'ye alabilirsiniz oyunu. Ama kısa süre önce indirimde olduğu için yakın zamanda indirime girer mi bilmem. Yine de beklemekte fayda var. Ben sonraki indirimde 80 TL civarına ineceğini düşünüyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Dutch van der Linde

Bende de durum böyle maalesef. Genel bir durum demek ki. Düzeltirler yakında.
Bende luncher silecektim iyi oldu yazdığınız teşekkürler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
3 yıl
Yarbay

Sadece pc'de değil konsolda da böyle. Sorun sadece bende diye düşünüp desteğe yazınca haberdarız, düzeltilecek cevabını verdi. Şunun yüzünden geforce now üzerinden ubisoft oyunlarını oynayamıyorum. Pencere anlık gözüküyor ve kapanıyor. O kısacık zamanda "daha sonra sora" basabilirsem oyun açılıyor, basamazsam buga giriyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keremec -- 21 Şubat 2021; 21:5:28 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Gye_Baek
H
3 yıl
Yarbay

@The Frost , @jr.Harden ve @Celephais 'in önerisi ile Finding Paradise'ı da bitirdim ve baya hayran kaldım. To The Moon kadar şok edici değildi belki ama Finding Paradise da güzel ve bir o kadar da hüzünlü bir oyun oldu. Üstelik tekrar bir oyun için gereken en önemli şeyin hikaye olduğunu benim için hatırlattı. Kesinlikle alın ve oynayın. Ayrıca umarım Imposter Factory de en az bu iki oyun kadar iyi olur.

< Resime gitmek için tıklayın >
@Celephais Hocam önerileriniz için teşekkürler. Undertale kütüphanemde, Griss ve Journey'i ise listeme ekledim. En uygun zamanda bu oyunlara da bakacağım. Valiant Hearts'ı ise birkaç ay önce bitirmiştim ve gerçekten o da harika bir oyundu.




Bu mesajda bahsedilenler: @The Frost , @Celephais , @jr.Harden
S
3 yıl
Binbaşı

Arkadaşlar, Batman Arkham serisi oyunları hakkında bilgisi olanlara bir sorum olacak. Arkham serisinin şuan Tr yamaları var mı? Varsa Epic Games'te çalışıyor mu bilen, deneyen var mı? Epic Games oyunları bedava verince almıştım ama Tr yamalar Epic'de çalışmıyorsa Steam'den bida alabilirim sırf Tr dil için. Konsollarda hepsini bitirdim ama bide Pc'de Tr altyazıyla oynamak istiyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
3 yıl
Teğmen

Arkadaşlar, ucuzundan Minecraft Java Edition arıyorum ama 20 Euro/Dolar altı bulamadım. Bildiğiniz, güvenilir bir satış yeri var mı? Hesap olarak almak istemiyorum.



R
3 yıl
Yüzbaşı

Bilgi için teşekkür ederim hocam, bir süre daha takipte kalmakta fayda var o halde :) Oyunu beğendiniz mi hocam? Beyond’un yapımcısı yaptığı için beklentim yüksek açıkçası, Beyond ile kıyaslayabilir misiniz?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @The Frost
T
3 yıl
Yarbay

Hocam Beyond'u henüz oynamadım ama Detroit oynadığım en iyi oyunlardan biri diyebilirim. Hikayesi mükemmel yazılmış. Normalde satın aldığım bir oyuna asla tekrar para vermem ama sırf Steam kütüphanemde bulunsun diye Steam'de uygun fiyata düşünce ben de tekrar alacağım. Zaten kendini tekrar oynattırabilecek bir oyun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Recaizade-i Nabizade
R
3 yıl
Yüzbaşı

Hocam Beyond’u ilk gördüğümde merak edip demosunu indirmiştim, demosu o kadar sürükleyiciydi ki dayanamayıp indirim falan beklemeden Beyond’u satın almıştım Detroit’i de merak ediyorum, demosunu indirsem eminim indirimi beklemeyemeden bir oyuna 100 lira bayılırım diye hiç demosunu bile indirmiyorum :) Hocam Beyond’u mutlaka oynayın, ben de ilk indirimde Detroit’i oynayacağım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @The Frost
T
3 yıl
Yarbay

Teşekkürler hocam öneriniz için. Beyond kütüphanemde var. Devam ettiğim oyunları bitirip başlayacağım o halde. :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Recaizade-i Nabizade
F
3 yıl
Yüzbaşı

Bende takipteyim bu oyunu. Oyun %80 yürüme simülatörü. %20 aksiyon (dövüş) var. o da zorlayıcı değil.
Esas sorun oyunda görünmez duvarlar varmış. Ve oynayanların neredeyse hepsi motion sickness olmuş.
Hayatımda ilk kez bu oyun ile oldum diyenler oldukça fazla.

Renk paleti ve optimizasyon sorunu sebebiyle sanırım.

Ama görünüşü harika oyunun. Ve atmosferi çok iyi. Bir kaç patch sonrası almayı düşünüyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @FORZAFATHER
R
3 yıl
Yüzbaşı

Rica ederim hocam, keyifli oyunlar/forumlar dilerim :)




Bu mesajda bahsedilenler: @The Frost
R
3 yıl
Yarbay

İstek listem kalabalıklaşmış, 6 oyuna çıkmış. Temizlik yaptım.

Overcooked burada önerilmişti eşle dostla birlikte oynamalık, beni pek saracak bir oyun değil. Yine Plague A Tale of Innocence çok tavsiye edilince eklemiştim ama ondan da keyif alacağımı düşünmüyorum, sürekli aynı şeyler yapılıyor anladığım kadarıyla. İkisini de sildim listeden.

Son Tomb Raider oyunu duruyor. Birkaç senede bir böyle hoplamalı zıplamalı, puzzle çözmeli oyun oynama isteği geliyor. Rise of Tomb Raider’ı yeni bitirdim, bunu birkaç sene bekletirim herhalde. O ara yenisi çıkar, fiyatı bedavadan hallice olur, alır oynarım. Bu oyundan umutluyum; komando gençler vurdulu kırdılı, sürekli çatışma olan oyunları çok seviyorlar, onun için son oyunu çok eleştirmişler ama Tomb Raider o değil, daha çok atmosfer ve bulmaca çözme. Rise of’ta en son Serious Sam gibi üzerime koşan sonsuz düşmanları öldürüyordum.

Baldur’s Gate 3 var listemde. Fazla beklentim yok ama efsane 2. oyunun hatrına alır oynarım sonra bir ara.

Pharoah: A New Era’yı ekledim, çıksın yorumlara bakıp karar vereceğim. Age of Empires 2 alternatifi olarak düşünüyorum, halen onun tadına yaklaşan oyun bulamadım, önceden burada yazmıştım sağolsun arkadaşlar tavsiyelerde bulunmuştu. Bekleyelim bakalım, çok uçuk bir fiyatla gelmezse, sorunsuz ve en azından ilk oyunun hayranlarını tatmin eden bir oyun gelirse baştan alır oynarım.

Bir de bu aralar değişik bir oyun arayışım var. Death Stranding o yönde olumlu eleştiriler almış gibi, duruyor listede, 100 lira altına düşünce alacağım. Yani onun daha bayağı bir zamanı var gibi, bekleriz, tonla oyun var bitirecek o arada.

Şu sıralar Metro Last Light Redux oynuyorum. Aslında bayağı sevebileceğim bana uygun bir oyun ama nedense yavaş ilerledim bunda, sanırım FPS’lerden bunalmamın etkisi var. Neyse ki stealth ağırlıklı ilerleyebiliyoruz. 2033’ü de başlayıp ne olduysa bitirmemiştim. Son indirimlerde yeni oyunu da aldım. Tüketmek lazım yavaş yavaş.

NBA 2K11’i indirdim, ona da başlayacağım ama iyi bir basketbol izleyicisi olsam da basketbol oyunlarıyla alakam 25 sene önce 1 kasette binlerce oyun olan atari günlerinde kaldı. Futbol daha geniş alanda ve daha çok düşünme zamanı verdiği için bilgisayar oyunu olarak daha uygun geliyor ama vakit ayırabilince deneyeceğim bunu da.

Steam başlığında bu bilgilerin işi ne diyebilirsiniz. Oyun seçmede kriter ne olmalı diye fikir versin diye yazdım. Biz yetişkinler zamanında korsan oyun oynadığımız için sürekli kendimizi suçluyoruz ama ben Anadolu'da küçük bir şehirde büyüdüm. Kutulu oyunu falan bırakın bulabildiğimiz korsancıda satılan birkaç düzine CD'den ibaretti. İnternet üzerinden satış vs. yok, internet dediğin dial-up zaten mp3 bile kaç saatte iniyor. Bulabildiğimiz birkaç oyunu dibine kadar sömürüyorduk. Şimdilerde üzerinize atılan milyonlarca oyun için ince eleyip sık dokuyun, vaktiniz çok kıymetli. Ben 40 yaşımda unumu eledim eleğimi astım, korona ve havalar sebebiyle eve kapandığımız için de daha fazla zaman ayırabiliyorum. Ona rağmen oynamayacağım oyunu bedava da verseler alıp kütüphaneme eklemiyorum. Hayatta oyun dışında yapacak tonla şey var para olsa da olmasa da. Yeni oyun almak için kendinize bir kriter belirleyin, mesela kütüphanemde oynamadığım oyun sayısı 5'ten fazlaysa yeni oyun almayacağım gibi.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Robinson Crusoe -- 22 Şubat 2021; 12:7:59 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
H
3 yıl
Yarbay

Yamalar Steam sürümlerinde daha stabil ve sorunsuz çalışıyor. Epic Games de ki Asylum ve City'i geçtiğimiz ay bitirdim ve yamalar ne yazık ki Epic sürüme güncellenmemiş ya da stabil çalışmıyor. TR dil yamalı oynamak isterseniz Steam en sağlıklısı şu an için. Knight'ın yaması ise daha önceden Animus Projesinde ücretli olarak çıkış yapmıştı ama sonra telif sebebiyle kaldırılmıştı zaten.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hudson51 -- 22 Şubat 2021; 11:2:50 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @shad0w
P
3 yıl
Yüzbaşı

Bende asylum'u bir kaç hafta önce epicten indirim oynadım tr yamasıyla. Hiç teknik sıkıntısı yoktu. Oyunların epic store sürümü steam sürümünden çoğu zaman farklı olmuyor zaten. Epicten indirdiğim çoğu oyunun klasörününde steam ile ilgili api dll dosyaları felan kaldırılmamış halde duruyordu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Hudson51
S
3 yıl
Binbaşı

çok teşekkürler bilgiler için. Knight yamasının kalktığını duymuştum. umarım bir yerlerde bulunur :(

@Pizza Steve


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Pizza Steve , @Hudson51
S
3 yıl
Binbaşı

DLC'ler hariç sürümü forumda bulunuyor. Yalnız yamanın sorunlu olduğunu söyleyenler var. Çevrilmemiş yerler bulunuyormuş.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @shad0w
N
3 yıl
Çavuş

Teşekkürler hocam, anladım biraz neden sevildiğini.




Bu mesajda bahsedilenler: @Darch
T
3 yıl
Yarbay

Plague a tale de aynı şeyleri yapmıyorsun. Duygu dolu lineer bir oyun.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Robinson Crusoe
J
3 yıl
Yarbay

Bu kadar duygusallaştığım bir başka oyun hatırlamıyorum
Keşke rpg gibi olsaydı da ikinci kez tekrardan oynasaydım farklı cevaplar vererek



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @TheNewAtilla