Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
301
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Starship prototipi basınç testi sırasında parçalandı (video)
Z
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi



Elon Musk’ın Mars’ta koloni kurma hayallerinin merkezinde olan tekrar kullanılabilir uzay aracı Starship’i geliştirme süreci aralıksız devam ediyor. Üçüncü prototipi üretilen ve SN3 adı verilen araç, geçtiğimiz günlerde basınç testine alındı. Deneme uçuşu sırasında aracın maruz kalacağı basıncı simüle etmek için tasarlanan testte SN3, süper soğuk roket yakıtıyla dolduruldu.



Ayrıca Bkz.NASA, SpaceX’e ait Crew Dragon kapsülüyle düzenlenecek ilk resmi görevin personelini seçti



Testin başlamasını müteakip işlerin ters gitmeye başladığı denemede basınç altında ezilmeye başlayan araç, ardından devrilerek parçalarına ayrıldı. Starship prototipleri daha önceki denemelerde de benzer kazalar yaşamıştı. Örneğin aracın ilk prototipi Mk1 de yakıt tankı denemesi sırasında infilak etmişti. Diğer prototip SN1, yine basınç testi sırasında kullanılamaz hale gelmiş, ancak SN2 prototipi ise aynı testi başarıyla geçmişti. Çeşitli güncellemeler yapılarak üretilen SN3’ün kaderi de ne yazık ki Mk1 ve SN1 ile aynı oldu.



SpaceX’in bundan sonraki planı haliyle SN4 prototipini üretmek. Aslında şirket, SN4’ü yüksek irtifa uçuşlarını test etmek için kullanmayı düşünüyordu ancak yaşanan kaza sonrasında bir sonraki prototip muhtemelen aynı test için kullanılacak.



CEO Elon Musk, kaza ile ilgili yaptığı açıklamada, “SN3’te yaşadığımız talihsizlik, test yapılandırma hatası nedeniyle ortaya çıkmış olabilir. Yaşanan durum kapsamında ekiplerimiz bir değerlendirme yapacak.” ifadelerini kullanmış.



Test aracını izlemeye gelenler tarafından kaydedilen kaza görüntülerini aşağıda izleyebilirsiniz.




 Haberi Portalda Gör

Bi anda yaptım olmuyor belki de bin kere hata olacak 1001 de olacak adamlar uğraşıyor
Yoruma Git
kullanmıyorumartık31 - 4 yıl +16
K
4 yıl
Yüzbaşı

Bi anda yaptım olmuyor belki de bin kere hata olacak 1001 de olacak adamlar uğraşıyor



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

A
4 yıl
Yüzbaşı

😃😃😃 Bu traji komik gelişmelere bir yandan üzülüp, bir yandan da hep gülmeyi sürdüreceğim. Benim ptototiplerim ne patlar, ne de parçalanır. Kimse bana inanmak zorunda da değil.Ben kendime inanayım yeter.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antigravity74100 -- 5 Nisan 2020; 9:38:15 >


D
4 yıl
Yüzbaşı

keşke türkiyede uzay araştırması işinde gelişse




D
4 yıl
Yarbay

adamlar ugraşıyor ama o ugraşları finanse etmek için afrikayı sömüyor müslüman çoğrafyaları altüst ediyor kanla besleniyor...bu düzenleri bigün yıkılacak




F
4 yıl
Yüzbaşı

Azimli sıçan taşı deler .başta sıvazlar ama sonunda deler.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.