Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
104
Cevap
6138
Tıklama
15
Öne Çıkarma
Cevap: Starlink betasından ilk hız testi geldi: Etkileyici rakamlar (6. sayfa)
V
3 yıl
Yüzbaşı

Alt yapısı sıfır olan internet sağlayıcıların pek işine gelmez sanırım.. Uzaktan eğitimde her şey alt üst oldu..işin komik tarafı "internet" biten bir şey değil, hepimiz kocaman bir localhosttayız ve haberleşmek için para ödüyoruz..




N
3 yıl
Yarbay

Yalnız kimse teknolojiyi tam anlamamış ve devlet nasıl karışabilir nasıl kontrol edebilir demiş.
Ama işin asıl yüzü bu çanaklar, uydu alıcıları gibi, gps gibi tek taraflı çalışmıyor. Yani datayı sadece uydu gönderir çanak alır şeklinde değil.
Basit bir mantıkla burada upload var ve yerdeki çanak da uyduya data gönderiyor. Bu ciddi bir elektromanyetik alan demek. Belki baz istasyonlarımızla, radyo frekanslarını kullanan cihazlarımızla çakışacak ve çok ciddi sorunlar çıkartacak. Ne yazık ki uyduyu hotbird e çevirdim yabancı kanalları izledim gibi değil durum.
Bu yüzden kaçak telsiz kullanan, kaçak radyo yayını yapanlar kadar ciddi bir sorun demek bu cihazları onaysız, denetimsiz kullanmak. Çok kolay bir şekilde de nokta atışı olarak cihazın konumunu askeriye tespit edebilecektir verici olduklarından.



D
3 yıl
Yarbay

Zaten uydu çanağı gibi nasıl frekans geliyorsa mesela 4K yı kesintisiz nasıl uydu aracılığı ile izleyeniliyorsak buda pingi aşırı derecede düşürecektir jitterin değeri minimuma inecektir.




D
3 yıl
Yarbay

Cımbızlama. Yazan şu "Dünyanın diğer taraflarında ise bu projelere nasıl tepkilerin verileceği elbette şu an için bilinmiyor. Örneğin yakın zamanda bu uydular Türkiye'de de hizmet verebilecek duruma gelebilir. Ancak devlet tarafında vatandaşların bu hizmetten yararlanmasına izin verilir mi bunu zaman gösterecek." Evet ben bu kısımdan "abd dışında tüm devletler" lafını anladım. Başka da bir anlam çıkmıyor zaten. Diğer ülkeler kastedilerek Türkiye de dahil edilip izin verilir mi cart curt deniyor işte zorlama. :D Okuma konusunda tek sorunu olan sensin burda, ben de onu diyecektim. Cımbızlarsın anca öyle.




M
3 yıl
Yarbay

C
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Cem300

Hadi onları yok say, hangi keriz sabit hızları olmayan gecikme süreleri hala yüksek olan ve yeri geldimi servis kesintisi olacagını belirten bir şirkete şuan aylık 100 dolar verir :)

Birde şu var:
https://tr.sputniknews.com/20191119/elon-muskin-starlink-projesi-yuzunden-bulanik-goren-astronomlar-kizgin-cennetleri-kirleten-adam-1040656232.html/
idaho da kar yağarken ,çanak karlı biçimde 25mbps veren bir hizmet. yani atıp tutarken de biraz aklı başında atmak lazım.



C
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Ahmetsad

Jitter 4mü? 7mi? Hiç bi ülkenin vatandaşı buna 100 dolar vermez. O paraya türkiyede gigabit internet alıyosun.jitteri 0 olan hemde. Olmadı turkcellin 4.5g destekli aleti var taşımak için oda 150 160 mbps veriyor uploadıda gayet yüksek.
yavaş versin neyi veriyor. ben tekirdağ merkezde kullanamadım. 0.1 mb veriyordu . iade etmek istedim almadılar.ceza çıkardılar,hakem heyetine verdim falan bir ton rezillik.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.