Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
823
Tıklama
0
Öne Çıkarma
SSD Çalışmayı Durduruyor
P
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Lenovo y500 marka laptopum var. 2.5 yıldır kullanıyorum. Bilgisayar açıldıktan sonra internette gezerken ilk olarak tarayıcı donmuştu. Fare hareket ettiriliyordu. Masa üstüne dönmeye çalışırken farkettim ki donan aslında tarayıcı değil windowstu. Fare şekli işlem yapar şekilde kalıyor hareket ettiriliyor fakat hiç bir yere tıklanmıyordu. 5 dakika sonra intel rapid depolama sistemi SATA çıkarıldı şeklinde bir hata verdi. Ben de on/off tuşuyla manuel olarak bilgisayarı kapatık tekrar açtım. Yaklaşık 15-20 dk geçtikten sonra aynı olaylar tekrar meydana geldi. Windows komple çöküyor. Çökmeden bilgisayarı kapatmaya çalıştığımda ise hiçbir şekilde nizami kapanmıyor benim tuşa basılı tutup kapatmam gerekiyor. Windows 16 gb ssd'ye kurulu bu yüzden sorunun orda olduğunu düşünüyorum. Garanti süresi de geçmiş durumda. Acaba windowsu sistem sata diskine kopyalayıp bilgisayarı ordan başlatma gibi geçici bir çözüm yolu var mıdır?
Aşağıdaki linkte de benim yaşadığım sorunun aynısı yaşamış bi adam daha iyi anlatmış.
https://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-P-Y-and-Z-series/16GB-SSD-in-Lenovo-Y500-Stopped-Working/m-p/1240887





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poison Was The Cure -- 10 Kasım 2015; 13:46:42 >

A
8 yıl
Çavuş

windows xp den sonraki sürümler için 6gb hdd çok küçük...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
8 yıl
Er

bencede haklısın 6 gb cok az onun günçelemeleri olsun driver olsun zaten 6 gb gecer kasmasını sebebi odur



P
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

@aslanbekir
@bluemavi2010

16gb ssd olcak orda bir yazım hatası olmuş.
Ayrıca aygıt yöneticisinden ssdyi devre dışı bıraktım şuanlık başka donma yapmadı ve artık nizami kapanabiliyor bilgisayar.




Bu mesajda bahsedilenler: @aslanbekir , @bluemavi2010
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.