Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
1135
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Splitter (Ayırıcı) Arası Farklar
G
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Hepimizin bir dönem ya da hâlâ aktif olarak kullandığı ufak kibrit kutusu boyutundaki ayırıcıların içinde ne olduğunu gösteren bir konu olmadığı için böyle bir konu açmaya karar verdim.

Yıllar yılı kullandığım, arıza verdikçe 1 liraya da aldığım, 10 liraya da aldığım ya da modem içlerinde gelen çeşitli markalarda splitter birikti elimde. İşin doğrusu bozulanları bile atmamışım, hatta temizlik sırasında depoda bir kutuyu açmamla yıllarca birikmiş sıfır, poşetinde splitter stoğum olduğunu fark etmem bir oldu.

2013 yılında VDSL2 gelince çok sıkıntısını çekmiştim. Çok fazla bağlantı problemi yaşamıştım. Üstelik bir kablolu bir de telsiz telefonla aynı hattı paylaşıyorum. Her arıza kaydıma otomatik cevap verdiklerini anlayana kadar MH splitter dedikçe almıştım.

2013 yılında Airtes modem alana kadar da gitmişti olay. Modemi yeniledim ve yeni modemin içinden de splitter çıktı. Ben de denedim ve 2 tanesi çalıştı 2 tanesi çalışmadı. Hepsinin içini açıp bakmak istedim. Zira herkes markasının önemli olmadığını söylüyordu. 2013 yılından beri Airtes ve Agcom markalarını kullanıyorum, bir sorun yaşamadım 8 senedir.

Belki konu hakkında bir şeyler öğrenmek isteyen olur, bir zamanlar benim yaşadığımı, bir çok insanın yaşadığı ayırıcı sıkıntısını yaşayanlar olur, telefonların birinde parazit, hatta kopma, gecikme, telefon kullanılınca sıkıntılar çıkarması gibi bir sürü sorunun temel kaynağı bu ufacık kibrit kutusu kadar şey.

Aşağıya her birini koyuyorum. Bozuk olan 2 tanesinin de soğuk lehimden bozulduğunu gözlemledim büyüteç ile bakarak. Lehim tazeledim ve hepsi çalışır hale geldi. Özellikle Agcom ve Airtes yazılı kutulardan çıkan devreler gayet kaliteli ve çifter damla kondansatör kullanmış oldukları ortada. Devre kartları bile kaliteli, elinize alınca oksitlenmeye karşı korumalı lehimlere sahip olduğunu görüyorsunuz. Diğer iki ayırıcı maalesef o kadar adiydi ki onları çalışmalarına rağmen çöpe attım. 800 liralık modeme hiçbir koruması olmayan splitter takıyoruz apaçık ortada. Her şeyin olduğu gibi ayırıcının da iyisi var.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



A
2 yıl
Binbaşı

İ
2 yıl
Binbaşı

Elinize sağlık güzel konu olmuş.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
2 yıl
Yarbay

merak ettim bende ne var acaba diye baktım şimdi. agcom "vdsl vpn104" takılıymış. tesadüf ya ben de bu konuyla ilgili konu açmayı düşünüyordum. buradan devam edeyim. sadece vdsl var. teli voip felan hizmeti yok. bu aleti çıkartsam iyi mi olur kötü mü olur?



C
2 yıl
Yüzbaşı

Bende zamanla elime geçenleri paylaşayım.

En soldaki eski bir Datron Adsl modemin kutusundan çıkan. Diğerleri piyasada bulunanlar.

Bence bozulana kadar en kalitelisi en soldaki.

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ckk -- 18 Haziran 2022; 12:38:42 >

T
2 yıl
Yarbay

ilk zamanlar 2 - 3 sene kullandım
Sonra ev değişince bir daha da takmadım
10 yıldır takmıyorum. Bir yararı var mı ki?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.