Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
43
Tıklama
0
Öne Çıkarma
SpaceX, dünyanın ilk sivil uzay görevi için kolları sıvadı
M
3 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Elon Musk‘ın CEO’luk görevini sürdürdüğü havacılık ve uzay şirketi SpaceXdünyanın ilk sivil uzay görevi için tarih verdi.
Birçok uzay görevini başarıyla tamamlayan SpaceX, bu kez uzaya sivil göndermek için hazırlanıyor. Uzaya astronot yerine sivil göndererek bir ilke imza atmaya hazırlanan şirket, toplamda 4 kişilik bir ekibi sorun çıkmaması durumunda 15 Eylül tarihinde uzaya gönderecek. Peki şirket neden uzaya sivil gönderiyor?

Uzay yolculuğu ile bağış toplanacak

Eğitimli bir pilot ve bir ödeme işleme şirketinin kurucusu olan Jared Isaacman, uçuşun komutanlığını gerçekleştirecek. Milyarder olmayan çeşitli yolculardan oluşan bir ekip ayarlamak istediğini söyleyen Isaacman, kâr amacı gütmeyen bir araştırma tesisi ve kanserli çocuklara ücretsiz bakım sağlayan hastane olan St. Jude için 200 milyon dolarlık bağış kampanyasının ilk 100 milyon dolarını kendi cebinden ödedi.

Uzay görevinde yer alacak siviller hakkında bilgiler

Inspiration4” isimli bu tarihi görevde yer alan 29 yaşındaki Hayley Arceneauxuzaya çıkan en genç ABD vatandaşı olacak. Küçüklüğünde kemik kanseri tanısı konulmuş olan Arceneaux, St Jude Çocuk Araştırma Hastanesi’nde tedavi gördükten sonra iyileşmiş. Şimdi ise tedavi gördüğü aynı hastanede lösemi ve lenfoma hastalarına yardımcı olmak için uzaya çıkacak.
Geçtiğimiz gün açıklanan isimlerden Chris Sembroski‘nin 41 yaşında bir emekli pilot ve aktif Lockheed Martin çalışanı olduğu aktarılıyor. Sembroski ise hastaneye bağışta bulunduktan sonra yolculukta yer alma hakkını kazanmış. Dr. Sian Proctor ise 51 yaşında bir pilot girişimci ve eğitimci olarak tanıtılıyor.
Bu görevin öncesinde, üç günlük görev sırasında tüm yaşananlar Netflix’in hazırladığı Geri Sayım: Inspiration4 Uzay Görevi isimli belgeselde de izleyicilerle buluşacak.
Netflix ise belgeselle ilgili olarak, “Bu belgesel dizisi, dünyanın yörüngesine yapılan, tamamen sivillerin katıldığı ilk uzay yolculuğunda eğitimden fırlatma ve inişe kadar Inspiration4 ekibine eşlik ediyor.
SpaceX’in Inspiration4 görevini hava koşulları sebebiyle erteleme ihtimali de bulunuyor. Dünyanın ilk sivil uzay görevi aksaklık olmaması durumunda SpaceX tarafından canlı olarak yayınlanacak.

Kaynak: Teknoloji Haberleri



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.