Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
244
Cevap
39955
Tıklama
299
Öne Çıkarma
Cevap: Sözde iş ilanı siteleri ama İŞ YOK !!! İLLA CANIMIZA MI KIYALIM? (6. sayfa)
G
4 yıl
Binbaşı

TÜBİTAK TA çalışıyorsun ama Türkçe yazım kurallarından bihabersin. Peehh



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @emrz
K
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone



ASlında iş var ama çalışan yok lafı

ŞURAYA YAT SENİN BİR TEK KULAK ARKANI BIRAKACAĞIZ İŞLERİ...

KARDEŞİM BU İNSANLAR İŞSİZ KALMAYA MERAKLI DEĞİL AMA ÇALIŞAN DEĞİL KÖLE ARANIYOR BU ÜLKEDE. İNSANLAR ASLINDA BUNA BİLE RAZI AMA EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALAMIYOR VE ADAMIN GELECEK İÇİN GÜVENCESİ DE YOK NE YAPSIN BU ADAM


Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
4 yıl
Çavuş

Ben de böyle bir konu açtım, tartışıyoruz orada.. Aynı dert..

Aynen sitelerde aramaya devam.. Neyse geçen hafta bir yer aradı gittim görüştüm de moralim biraz yerine geldi.. 1 hafta içinde dönüş yaparız dedi.. Dosyanı da al dedi başkalarına da gösterirsin.. heh dedim almayacak işe, lafa bak.. kendini beğenmiş profesör bozuntusu..

Aile kurmak istiyorum iş yok... e zina etmek de istemiyorum..

Sonra çıkmış ordan diyor 30u geçirmeyin... iyice sinir oldum..

Hayır iktidar değişse sorun çözülecek mi o da belli değil... siyasetçiler bir tek kendilerinin ve çevrelerinin cebini doldurmakla meşgul... artık sadece para geçerli, birileri diyor İslam, birileri diyor Atatürk, birileri başka bir şey diyor, öyle kelimelere bakıp peşinden koşuyoruz ama bu konuşanlar ilk ve tek önce kendi ceplerine bakıyor, sonra çevrelerinin cebine, ondan sonra da kalırsa geri kalan yandaşlara çevrelere ama tanıdığı olmayan sıradan Türk vatandaşları ne olacak? hiç..



N
quote:

Orijinalden alıntı: Wacom Intuos

Bu mesaj silindi.
4 5 senedir üyeyim aynı isimle.
Ben ne dert alacam başıma doğanın kanunu bu mücadele edemeyecek kadar zayıf olan yokoluyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
4 yıl
Yüzbaşı

wp grubu kurup birbirimize destek mi olsak?
iş sahibi arkadaşlarımla konuşmak,takılmak bana hiç iyi gelmiyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
4 yıl
Çavuş

Matematigim iyi , Türkçem hep kötüydü :(
Hafif bir hasetlik seziyorum mesajlarinizda da Masallah diyin



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @E.YzR
G
4 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: cro magnon

İyi sayılabilecek bir ortalamayla ODTÜden mezun bir mühendisim, 1 seneye yakın işsiz gezdim. Durumun vehameti hakkında bir fikir verir diye düşünüyorum.
bölümüde söyleseydiniz ayrıca yüksek lisansınız var mı malum mühendislikde YL olmadan pek mühendis sayılmaz kimse



Z
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: el_jericho

İnsan psikolojisi nerelere gidiyor ibr bilsen. Bak aşağıda linkteki adam 29 yaşında ve evsiz.

https://twitter.com/benutandim2/status/1216695164384817152?s=21

Alıntıları Göster
Farkındayım.Sana bir gerçekten söz edeceğim.Senin gibiler intihar ettikçe takiyyeci,evlerinde zor tutulan kesimi mutluluktan göbek attırırsın.Karşı çıkacaksın.Madem hayatın kenara attın o zaman 7/24 adanmış aktivist olacaksın.Mantık böyle buyuruyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
4 yıl
Yüzbaşı

Yav bunlara ne cevap veriyorsun Ben muhasebeci suriyeli çalışan biliyorum la :D şaka mısınız siz ? Eeee masa başı iş muhasebeci lan herif. TÜRK halkına tembeldir masa başı iş arıyor iş beğenmiyor diyenler en hafif tabirle bu halka ihanet ediyor. Baştakiler halkı uyutmak için demediği yalan bırakmadı özelleştirmeyi pohpohladılar rusyadan şeker ithal eden savaştaki suriyeden yine başka şeyler ithal eder hale geldik ne anlatıyor bunlar ya ? halka iş beğenmez diyorlar İŞSİZLİĞİ normalleştiriyorlar. Bunları görmemek için ya kötü niyetli olmak gerek yada bir çıkarın ortağı olmak gerek. Bu halka ucuz et diye at eti eşşek eti bile yedirmiştir bunlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-74F84D677 -- 13 Ocak 2020; 20:55:24 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kırılanhayaller
N
4 yıl
Çavuş

Şimdi beni fetocu yada akp li olan ederler ama ben lise okuyamayacagimi farkedip okulu bırakıp elimin yatkın olduğu tamir işine girdim bir sanat meslek öğrenenlerdenim. cirakligima 14 yaşında Arçelik servisinde başladım şuan 29 yaşındayım ve aranır insanım allaha şükür gittiğim her kapıdan iş teklifi gelir. Bazen insan biraz kendine de kizmali ileriyi görmeli... Ama şu devirde 15 li yaşlarda olsam kesinlikle çağa ayak uydurmanin yanı sıra yine bir sanat meslek ogrenirdim. Elimde diploma ile iş aramaktansa meslegimi icra ederdim.Evde PC başında da iş bulunmaz şahsen çalıştığım iş yerinde internetten basvuranlari onemsemiyoruz.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

G
4 yıl
Yarbay

2019 haziran ayından beri işsizim. Bende evde iyice bunaldım, kendimi oyunlara gömdüm ama buda artık sarmıyor. Ne yapsam bilemiyorum bende intihar etmem ama isyan etmek istiyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
4 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone



Eğer bu videolardan ironi yaptıysan haklısın.

Ancak bu videodakiler gibi düşünüyorsan, bunları savunuyorsan terket burayı. Buradan sana ekmek çıkmaz. Sen ve senin gibi provokatörlerden bıktık !



K
4 yıl
Yüzbaşı

Hocam kargolara başvur, maaş iyi ama iş çok agır, bel fıtığı olabilirsin.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @crazyfriend712
G
4 yıl
Binbaşı

Kitap okuyun hocam, maşallah diyelim



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @emrz
E
4 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: emrz

Sana ahkam kesebilecek bir pozisyondayim canım kardeşim. TÜBİTAK' da çalışıyorum.
İşte bu yüzden ülkede bilime değer verilmiyor. Fizik, kimya, biyoloji gibi temel bilim dallarını okuyanlar iş bulamıyor. E sonra ne oluyor? Hayallerinin peşinden koşmak isteyen genç yurtdışına çıkıyor okumak için. Robert'te Üsküdar Amerikan'da Alman Lisesi'nde yurtdışı oranlarına bir bakın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
4 yıl
Yarbay

O şekilde de istanbul gibi bir yerde günlük 20 lira yol parası gidiyor o da en azını söyledim. Hiç bir geliri olmayan biri için bu yaşlarda evden para almak inanılmaz kötü bir şey.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @SAY10
G
4 yıl
Binbaşı

sanane olum amma zoruna gitmiş


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @izayoi
H
4 yıl
Çavuş

Türkiye'de iş işverenler tarafında işin ehline verilmeye çalışılır. İş herzaman vardır. Kasiyer alırlar tecrübeli isterler. Mühendis isterler tecrübeli isterler. Her zaman kriter tecrübedir. Sıkıntın en büyüğü eğitim sisteminde. Mezun olan ben mezunum okulda dirsek çürüttüm okudum ben daha fazlasını hakediyorum der. İşveren ben bunu işe alıp ne yapacam iş bilmez yol bilmez der. Günümüzde etiketin iş yapmadığı iş bilenin iş yaptığı para kazanabildiği bir dönemdeyiz. Hem etiketli hem iş biliyorsanız daha fazlasınıda kazanırsınız. İnşaat mühendisi makina mühendisi var adam autocad solidworks bilmiyor. Bu adamı kimse ama kimse işe almaz. Alsa ne iş yapacak. Ama benim etiketim var der gezer. Maalesef günümüz Türkiye'si böyle. Bana kalsa Türkiye'deki Üniversitelerin %95 ini kapatırım ve kapattıklarımın hepsini gerçek manada iş öğreten meslek lisesine çeviririm. Üniversite mezunu adam yöntecidir. Onlarıda en kaliteli hocalara kaliteli şekilde yetiştirmesini sağlarım. Eğitim fakültelerini öğrenciyi direk almam öğretmenlik bir sanattır. Ve herkez sanatçı olamaz. Sanatını yapacak adamları üniversitelere alırım ki eğitim sistemi güzelleşsin. Fakat bu ülkede eş dost ahbap parti cemaat ilişkileri bu kadar güçlüyken bunların hiç biri olmaz. Parti sistemini değiştirmedikten sonra bunların hiçbir olmaz. Parti liderleride koltuklarından kalkmaz. Hepsi istisnasız birinci sınıf hatasız parti lideri olduğu için sistemde kusursuz işliyor. Çünkü kusursuz olan parti başkanları. Kusurlu olan bizleriz. Cahil halk bilmez sadece parti başkanları bilir. Biz onların söylediklerine inanır onları körü körüne savunuruz. Yeni soluklara idealist insanlara izin vermezler. Keşke bu forumda bir hareket başlasada bütün parti liderlerine istifa et hareketi başlasa. Parti başkanlarıda başarısızlığın bir sonucu olduğunu öğrense. İşte o zaman bu ülkede her zaman iş buluruz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
4 yıl
Binbaşı

hocam ben iş güvenliği uzmanıyım. 3 tür belge olur bizde. a sınıfı b sınıfı ve c sınıfı.

c sınıfı ile 3 sene fiili çalışma süren olursa b sınıfını hak edersin. b sınıfı belgen ile 4 sene fiili çalışma süren olursa a sınıfı olursun.

adam c sınıfı uzman için ilan açmış. açıklamasında en az 5 sene tecrübeli c sınıfı isg uzmanı yazıyor. ulan 5 sene tecrübeli c nasıl olacak ? adam b olur zaten o kadar çalışsa

saçma sapan bir ülkede yaşıyoruz malesef.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @hardwind
B
4 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0FD1540C7

sanane olum amma zoruna gitmiş



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >