Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 4 misafir
33392
Cevap
1644305
Tıklama
57
Öne Çıkarma
Cevap: SOUNDBAR [ANA KONU] (152. sayfa)
A
6 yıl
Onbaşı

Peki kablosuz mu o dediğiniz ürünler?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
6 yıl
Yarbay

Kablosuz demek hiç kablo yok değil..Elektrik kablosu illaki takıyorsunuz..

Ama ana modul olup buna kablosuz bağlanan küçük haporlorler (Bluetooth ile Pairing yapıyor) var ama pahalı tanesi 600-700 Tl gibi hesaplayın..Ana modul ayrıca alacaksınız..Yani Soundbar alıp ayrıca bu kablosuz küçük uydulardan alacaksınız..Ya da direk Bluetooth küçük hepsi bir arada haporlorler bakacaksınız..

Nerden baksanız verimli olmaz..Ses gelsin arka plandan derseniz olabilir..

Şunları inceleyin o zaman derim : Bunlar iki tanesi eşleşebiliyor gibi özellikleri var ..mesela SRS-ZR7 Hi Res cihazdır ;), daha düşük modeller de var
https://www.sony.com.tr/electronics/kablosuz-hoparlorler-istasyonlar/t/kablosuz-hoparlorler

Ayrıca Bluetooth haporlorler var, veya Aktif haporlor denilen şeyler var..Ama kalite, ses , verim konusunda araştırmanız lazım..O kadar çok secenek var ki..Şunu alın demek zor..Tabi herşeyde biraz keseyi açmanız gerek, pahalı işler..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 26 Kasım 2017; 17:31:43 >


Bu mesajda bahsedilenler: @aakcan03
A
6 yıl
Onbaşı

Teşekkür ederim sağolun anlaşılan ben bi tane soundbar alıp yanına da 2 tane soundbara kablosuz bağlanan hoperlör alcam.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
6 yıl
Çavuş

sony ht-ct290
sony ht-ct390
lg sj4
samsung hw-m550

içlerinde en iyisi sizce hangisidir?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
6 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: monochromatic

sony ht-ct290
sony ht-ct390
lg sj4
samsung hw-m550

içlerinde en iyisi sizce hangisidir?

Fiyat Perfonmans olarak bana göre

Sony HTCT390 standart
Sony HTCT790-Wifi
Sony HTCT800-Wifi

Hi Res Audio (DSD,Flac müzik kaynağınız varsa)

Sony NT5 -Hi Res

Üst seviyede Dolby Atmos isterseniz

HTST5000-Dolby Atmos

**Ses konusunda LG/Samsung tercih edilmemeli bana göre..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 26 Kasım 2017; 23:20:41 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
6 yıl
Teğmen

Merhaba butun sevgili arkadaslara

Konularda gezinirken sorunuzu gordum .Sesine sahit oldugum icin sizinle paylasmak isterim.Sizin ve diger arkadaslarin tavsiyeleride cok degerli ve guzel

Fuarlarda gezerken cok dinleme sansim oldu .Sesini dinledigim en iyilerinden bir tanesi ve dunya inovasyon odulu alan bir marka Philips Fidelio B3, B5, E5 , E6 ve en iyinin iyisini soruyorsaniz Samsung HW-K950 Dolby Atmos Soundbar (bana ve cogu arkadaslarima gore) ikisini de kullanan arkadaslarim var harika bir sey kablo yok, wireless subwoofer 10 m mesefade heryere konulabilir.bu ozellikler modele gore degisir E5 dublex evi ayaga kaldiriyor, mutfak dolablari titriyor birde bir defa alin, aldiginiza degsin uzun yillar kullanacagim diyorsaniz tavsiye ederim.

Samsung HW-K950 Dolby Atmos ozelligiyle geldigi icin simdi 7-8 tane dolby atmos PS oyunlari cikti zamanla daha cok cesit cikacak.Filmler zaten yeni teknolojide Dolby Atmos.
Uzerinize yagmur yagma hissini versin yada bir helikopter uzerinizden gecme hissi istiyorsaniz , kesinlikle atmos soundbar terchiniz olur.

Sony HTST5000 iyi biliyorum bass ve muzikte daha iyi ama burda cogu alisveris merkezleri demo odasinda var ikisininde sesini dinledigim icin Samsung HW-K950 Atmos seslerde yani sinemada daha basarili
Cunku 4 tane atmos var(Yani 5.1.4 CH) ikisi soundbarin uzerinde ,diger ikisi ayri boylece diger ikisini oturdugunuz koltugun arkasina da koyabilirsiniz ve ilk Atmos OLED,Dolby Vision + Dolby Atmos tv LG'ye ait ,Samsung ve LG belki HiFi system olarak belki soz konusu degil ama soundbar olarak Wow! cogu zaman bu sozu bana dedirtti. Tabiki ses goreceli bir kavram ,herkesin gorusu farkli olabilir.
Ama eger hic ev sinema sistemim olmasaydi gercekten Samsung HW-K950 Dolby Atmos kesinlikle Alirdim.

burda bir video var , gercekte bu sesten daha gercekci ,tuylerimle resmen oynadi, (https://www.youtube.com/watch?v=L2dVLh6zfBQ) yagmur sesini yuksek seste bir kulaklikla dinleyin





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakay2015 -- 27 Kasım 2017; 8:40:16 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sdcvn
N
6 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar soundbar alma arifesindeyim ancak apartman dairesinde kullanacağım hiçbir zaman yüksek seslere çıkamayacağım. Düşük seslerde de farkını kalite olarak gösterir mi? Ağırlıklı olarak xb1 de yarış oyunları oynayacağım. Sizce değer mi?



İ
6 yıl
Yarbay

Kablosuz dedğiniz sub wooper elektriği nereden alıyor :)

Şaka belki ama kablosuz deyince çok kişi hiç kablo yok zannediyor..Sadece ana modulle arada kablo yok, elektrik için kablo illaki var..Tabii Pil veya Şarj kulanmıyorlarsa

Özellikler çok güzel olsa da herşeyden önce Aparatman yaşamındakilere bu taz cihazlar fazla ses-gürültü yapar..Ama müstakil evi, veya ses geçirmez bir dairesi olanlar tercih edebilir..

Yabancı forumlarda da okuyorum, sinema izlerken selser ya fazla oluyor ya az oluyor diye bir yorum gördüm..Orjinal DVD,BluRay pek izlemediğimiz, internet içerik izlediğimiz için Riplenmiş içeriklerde ses dosyaları küçültülüyor..Böyle olunca da filimde efekler, müzikler çok, konuşmalar cılız kalıyor..Sesi kıssanız konuşma az gelir, sesi, açsanız fazla gürültü gelir..

Apartman yaşantısınde Stero, 2 kanaldan kaçış yok..Bun da da BASS, wooperden feragat etmeniz gerek..2 yollu haporlorden alınacak bass ile idare etmek zorunluluğu var..

**Dolby Atmos, DSD, Flac gibi çözünürlükleri yüksek-özel Demolar aldatıcıdır..Bunla dinlediğiniz zaman sesin içinde hissedersini kendinizi, Cihaz da Süperdir ama eve gelip farklı birşey dinlerseniz o sesi bulamazsınız..İşin Kandırmacası da budur..

Üst mesajımda da yazdım.Hi-Res alıyorsanız bunu dinleyeceksiniz, Atmos alıyorsanız bunu dinleyeceksiniz..Altındaki çözünürlüklerde o cihaz sizi üzer ben bizzat yaşadım..

Bu ses işi çok zor..Herkesin dinlediği kaynaklara, ortama, ev yapısına göre değerlendirmesi lazım






< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 27 Kasım 2017; 12:32:58 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Burakay2015
E
6 yıl
Yarbay

K950 ulkemizde olmadigi icin dinleme sansimiz bile yok maalesef. Samsungun fiyat politikasi nedeniyle getirmedigini dusunuyorum.



Saygilarimla.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Burakay2015
E
6 yıl
Yarbay

Bu soundbar olayında tüketiciyi iyi kandırıyorlar gibime geliyor. Örneğin samsung k450 bir ara gittigidiyorda 350 tl ye satılıyordu. Şimdi k551'e bakalım o da 1000 desek aradaki müthiş fiyat farkına rağmen o kadar ses kalitesi olduğunu hiç sanmıyorum. Mak. %20 lik bir kalite artışı olur belki o kadar bile değil. Bu soundbar olayında minimum düzeyde para ve maksimum kalite elde edilmeli.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
6 yıl
Yarbay

Soundbar piyasasi artik kamasik sistemlerin yerininaliyor yavas yavas. Bu nedenle modeller arasindaki fiyat farki eskisine gore kalite konusunda daha cok ipucu veriyor. Bu arada 550 serisi 799tl'ye de satildi sanirim. Su anki fark kur farkindan kaynakli. Modellerin tasarim, arge, bilesen maliyetleri bu konuda isteklilik arttikca yukseliyor. Sadece basin gucune bagli olarak camlari titreten modellerden cok farkli bir yere geldi soundbarlar.



Saygilarimla.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @eyozgurluk
B
6 yıl
Teğmen

Evet haklisiniz tabi simdi ingilizceden turkce karsiligi kablosuz ama elektrik mutlaka lazim olan bir sey ama en azindan kablo kalabaligindan kurtaran ve basin en iyi nerden oturma pozisyonuna geldigini bulmaya yarayan guzel bir ozellik

apartman konusunda haklisiniz ama dedigim modellerde bass ayari var mesela kisik seslerde dolgun bass li dinleyebilirsiniz yada az.tabiki acamacaginiz ses icin degmez.

Ama eve sunger yalitim icin para harcaya bilirseniz oldukca fayda eder.Birde apartman dairelerin yalitimida onemli benim o soundbarlari kullanan arkadaslarim iyi yalitimi iyi olan apartmanlarda kaliyorlar ve sunger yalitimsiz dinliyorlar.

-Simdi o atmos sesi kandirmaca olsaydi kimse dunyayi kandiramaz onca insan o fabrikayi kapattirir yada cok buyuk tazminatlar alabilir.

-Birde DTS gibi buyuk bir sirket Dolby Atmosa para oduyor uretilen cihazlarin icine bu ozelligi koymak icin

-Blu ray oynaticiniz atmos ozelligi varsa vede ev sinema sisteminiz atmos ozzellikliyse o zaman bu sesi duymamaniz icin hic bir neden yok.daha kullanimi turkiyede yaygin degil ama dunyada heryerde yaygin

-Ben bizzat fuarlarda calisan biri olarak bu isin icinde olarak daima dogru gordugumu ve duydugumu anlatarak hem bilmeyenler hem kendim icin gonul verdim onun icin hep paylasmaya calisiyorum
-Simdi atmos gercek degil dediniz zaman diger insanlarin umudu kesilir ve alacaklarini alamazlar ve biz hep geri kaliyoruz bu seylerden.yurt disi siterinde artik adam hoporlar devresini yapip paylasiyor bizim ne eksigimiz var onlardan? tabiki soylediklerinizde kismen haklisiniz ama dolby atmos'un icinde biri olarak o bir gercek.birkac gun once Porche arabalarda Auro 3d kullanima sunuldu , Porche bunun icin cok buyuk paralar verdi yani demek istegim dogru olanlar olmayanlar tartisilir biz el ele vererek neden hoparlor uretmeyelim? ses isi zor degil onemli olan be yapacagim demek.hic ses uzerine arastirma yapan kurumlarda bulundunuz mu? ben birkez gittim butun hayallerim degisti . ben kendim eger yapamacagim desem sizle bildiklerimi paylasamazdim ve bu yerde bu seviyede olamazdim.

Sevgi ve saygilar





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakay2015 -- 27 Kasım 2017; 15:37:7 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sdcvn
M
6 yıl
Çavuş

Cevabınız için teşekkür ederim.



Bugün soundbarları incelemek için gittiğim mağazadaki çalışan bana ellerinde teşhir lg las650m ve las750m bulunduğunu söyledi. İlkinin fiyatı 750, diğeri 1000. İkisi de 4.1. Bana sesleri aynı segment yeni soundbarlardan daha iyi geldi.



LG sj4 ü de denedim ama denediklerim arasında en tatmin etmeyen bu oldu. Ancak bunda 4K ibaresi var. Bu ne demek oluyor? Başka bir ürün alsam 4K yayınlarda veya videolarda performans alamayacak mıyım? Ancak kampanya ile 500 tl civarına düşerse alınır.



Samsung Hw-m550 fiyatına göre performansı iyiydi.



Sony ht-ct390, lg las650 ve 750 sen sonra en beğendiğim oldu.



Kararsızım. Fiyatların da performanslarına göre yüksek olduğunu düşünüyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sdcvn
B
6 yıl
Teğmen

Anliyorum evet burda da Samsung HW-K950 biraz pahali keske dinleme firsatiniz olsaydi.

Saygilarimla




Bu mesajda bahsedilenler: @eiskent
E
6 yıl
Yarbay

Las750'ye o parayi vermeyin. Degmez. Ben 2 sene once 650tl'ye aldim ki ustune 2 model daha cikti. Son derece basit bir model gunumuzdekilere gore. Samsung hw j/k550/551 gibi modelleri de dinleyin.



Saygilarimla.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @monochromatic
İ
6 yıl
Yarbay

Hocam mesajımı iyi okumamıssınız..

Dolby Atmos veya rakibi DTS X kandırmaca dediğim olay şudur: Orjinal bir Kayıttan dinleme çok farklıdır, sizi o atmosfer içine sokar..Ama eve gelip Dolby Atmos özellikli bir cihazla, AAC,AC3 riplenmiş veya Tv den Mpeg bir filim izlerseniz bu atmosferi bulamasınız..DTTS 5.1 orj kaynak ile riplenmiş bir sahte DTS li ses aynı olmaz..Cihaz burada çuvallar

Bu bakımdan kandımacadır..Size Atmos Demosu sunup bakın cihaz ne süper diyorlar..Satış öncesi bu sesi sadece Atmosta alırsınız, düşük frekanlarda cihaz perfonmansı çok iyi olmaz deseler- eee biraz demeleri zor, kimse almaz :)

4k Tv satanlar Demo özel çözünürlükleri oynatır, eve gelirsiniz alakası yoktur?

Bu bakımdan cihaz alırken en üst değil en alt özelliğin kalitesine bakmak lazım..

Şimdi Digital sıkıştırılmış sesi güzel çalan bir cihaz ile, Yüksek çözünürlüğü güzel çalan cihaz çok farklıdır..İkisi de birbiri işini tam yapmaz..Ama en üst cihaz alırsanız dediğim şudur :

En üst seviyede Kaynak dinleyip izleyeceksiniz..Arşivinde Dolby Atmos, Dts X, DDS, Flac kaydı olan Hi Res -Atmos özellikli cihaz almalılar..

Ama bunlara sahip olmayanlara bu özellikli cihazlar faydadan çok zarar, kalitesiz perfonmans getirir..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 27 Kasım 2017; 20:47:24 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Burakay2015
İ
6 yıl
Yarbay

Kulağınıza hangisi iyi geldi ise onu alın..Bu işin değişmez kuralı budur..

X modal marka dünyada çok tutulabilir ama sizin kulağınıza kötü ise tek kalem silinir

4K ibaresine dikkat etmek lazım..Bazı cihazlar 4k upscale yükseltmeden bahseder ki bu biraz sadece sözde kalabilir..

Bazı cihazlar ise 4K kaynak bagladığınızda, bunu Tv niz 4K olmasa bile Passthrught yapıp iletir..4K ibaresi biraz hileli kullanılıyor

Bu iş Magazada dinlemek ile de olmuyor ev ortamında %50 şansınız var..ya seversiniz, ya begenmezsiniz..O zaman insan verdiği paraya üzülür..Ucuz olanı tercih edin en azından Fiyat/Perfonmans mantığı ile kullanırsınız..

Cihaz üzerine yazılan her özellik tam o özelliği veriyor demek değildir..

Soundbar = Ses Çubuğu..yani fazla şey beklememk lazım..tv den hallice ses sisteminden düşük arada kablo karmasası olmayan basit cihazlardır..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 27 Kasım 2017; 20:52:58 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @monochromatic
M
6 yıl
Çavuş

@eiskent , @sdcvn cevaplarınız için teşekkür ederim.




Bu mesajda bahsedilenler: @eiskent @sdcvn
G
6 yıl
Yarbay

"Soundbar = Ses Çubuğu..yani fazla şey beklememk lazım..tv den hallice ses sisteminden düşük arada kablo karmasası olmayan basit cihazlardır.."

senin meşhur lafın neye göre kime göre

soundbar tanımı cümlen biraz aşalayıcı olmuş ki, o zaman bu konuda ne işin var, hatta gözünde bu kadar basit gördüğün bir konuda önerilerde bulunmanda garip , bu kadar basit bir cihaz'ın bazı modelleri bayada babayigit ürünler

-----------

internette bile gece kota yokken, artık film indirme kaynağını çokluğu içindeyiz bi zahmet o soundbara para verip dts vs destekli filmide indirmesini bilsin insanlar

gece bile torrent acsan sabaha 1 tane remux 40 gb rahat iner hadı onuda gec 14 gb dts film desek 3 tane rahat iner bi gecede


eyvallah...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gamer007_ -- 28 Kasım 2017; 0:10:39 >

İ
6 yıl
Yarbay

Eleştirileriniz bari eleştiri olsa..İşinize gelen cümleleri kesip asıl anlamın tam tersi yorum yapmak zaten sizin işiniz..

Tv den Hallice (Tv den daha iyi) Ses sisteminden düşük (daha az perfonmanslı) Kablo karmaşası olmayan basit (komplike olmayan, arayüzü sade, simple...) ikisi arasında (arada) cihazlardır.."Fazla birşey beklemek lazım" Bu cümlemde eleştirilecek teknik bir hata varsa onu yazınız..

Ama siz Sounbarları bir AVR, Ses sistemi, Fiziki 5.1 , 7.1 cihazlar gibi görüyorsanız o sizin düşünceniz..Sanal bir surroundu fiziki 5.1 gercek sesle aynı sayıyorsanız da biraz araştırın derim..



< Resime gitmek için tıklayın >

Sounbara Çöp diyen arkadaş, Ses Çubuğu deeyimine alınmış, garip..Burada LG/Samsung klllananlara hakaret olmuyor mu

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul_s -- 28 Kasım 2017; 9:57:8 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Gamer007_