Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 4 misafir
32843
Cevap
1622738
Tıklama
57
Öne Çıkarma
Cevap: SOUNDBAR [ANA KONU] (1072. sayfa)
E
2 yıl
Yarbay

bende tv ile ünite arasında yer dar olduğu için lg o boşluğa sığmadı. akustik konusunda birşey diyemiyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Cutrera
A
2 yıl
Teğmen

Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 haftadır çok büyük bir memnuniyetle hw-q950a kullanan biri olarak yazıyorum. Eğer filmleri Netflix, Amazon vb. servislerden izliyorsanız kesinlikle bu tarz bir soundbar almanızı önermiyorum.

Cihazı aldığım günden itibaren harddiskimde bulunan bluray filmleri nvidia shield aracılığı ile izliyordum. Bir ara dedim şu film netflix’te vardı bakalım görüntü ne kadar fark edecek. Ama netflixe geçiş yaptığımda ilk fark ettiğim şey 4K’dan Full Hd düşen görüntü değil sesin bariz farkı oldu. Soundbar’da hiçbir ayar ellemememe rağmen resmen sinema izliyor etkisinden normal ev salonunda maç izliyormuş havasına girdim. Elbette streaming servislerde görüntü ve ses dosyalarının küçültüldüğünü biliyordum ama bu kadar fark gerçekten akıl alır gibi değil.

Cihazı aldığım gün değil 11k, 20k olsa verilirmiş gibi hissetmiştim blu ray içerikle. Fakat Netflix içeriğinde 5 bin lira olsa anca alırım düşüncesine kapıldım, gerçekten bu tarz online içerik izlenecekse q70 q80 bandında bir soundbar’dan hiçbir farkı yok boşa para ödemeyin derim. Eğer bu soundbarın sahibiyseniz birkaç bluray içerik edinmenizi öneririm cihazın güzelliğini o zaman anlayacaksınız sanki yeni ses sistemi almış gibi :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfo21 -- 21 Mayıs 2022; 10:38:53 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
2 yıl
Er

Forumu geriye yönelik bir buçuk sene okudum ancak cevabi bulamadim. Konusulduysa kusura bakmayin biri tekrardan yazarsa cok sevinirim. Samsung mu9000 tv mevcut. Dolby atmos destegi yok malum. Samsung q800a soundbar .bu atmos destekli biliyoruz. Bunlari arc ile bagladim. Amazon prime da bazı iceriklerde soundbarda dolby atmos ibaresi cikiyor ,uygulamada herhangi birsey yazmamasina ragmen. Ancak netflix uygulamasinda atmoslu oldugunu bildigimiz iceriklerde bile ne atmos ibaresi cikiyor ne de soundbar herhangi bi yazi cikariyor. Vision falan da yazmiyor. Netflixte sadece 5.1 olarak gozukuyor. Tv nin ses cikisi dolby+ olarak ayarli. Ayni ayarlarda amazondan atmos alabilirken netflixten alamiyorum. Netflixi aradigimda samsungu arayin diyor. Samsungu ariyorum netflix i arayin diyor.ek donanımsiz var midir bi cozumu:/?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
F
2 yıl
Binbaşı

iki yıldır q70r kullanıyorum(arka hoparlor dahil) ancak hw-q950a epey cezbetti beni de. sizce q70r satıp q950a'ya geçmek mantıklı mı, daha doğrusu aradaki farka değer mi? yukarıda arkadaş stream servisleri için aradaki fark değmez demiş; ancak streaming sitelerinde izlemenin yanında çoğunlukla filmleri 7.1 bluray indirerek nvidia shield üzerinden de izliyorum + ps5 kullanıcısıyım; bunları gözeterek sizce bu geçişi yapmalı mıyım?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
Doğum gününü kutla!
2 yıl
Binbaşı

Netflix uygulamasından oturumu kapatıp tamamen çıkın. Uygulamayı açtığınızda kullanıcı adı ve parolayı girin. Bu yöntemin faydası olabilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Yaseko
A
2 yıl
Teğmen

Ben de 2 yıldır q70r kullanıyordum bu yıl q800a’ya geçtim öncelikle ve arada biraz fark olsa da aman aman bir fark yoktu diyebilirim. Geçenlerde de dediğim gibi q950a’yı aldım ve bluray filmlerde inanılmaz fark etti 15 bin lira da olsa değerdi derdim gerçekten büyük fark var önceki soundbarlara göre.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Frank Slade
Y
2 yıl
Er

Ne yazık ki çözüm olmadı
quote:






< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @JUNE8O
F
2 yıl
Binbaşı

bluray filmlerde o derece fark oluyorsa geçmeye iyice niyetlendim diyebilirim keza filmleri/dizileri indirip izlemekten üşenmem tam tersi özellikle bluray indirip izlemeye özen gösteririm. benim q70r'yi yavaştan satışa hazırlayayım en iyisi :)

bir de son olarak, kullandığım tv lg oled cx, q950a ile herhangi bir uyum sorunu ya da özelliklerin çalışmama durumu vs. yaşanmaz değil mi bu durumu deneyimleyen var mıdır?

@alfo21





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frank Slade -- 22 Mayıs 2022; 0:9:34 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @alfo21
B
2 yıl
Binbaşı

Aynı soru lg C14 55 oled. bir de son olarak, kullandığım tv lg oled cx, q950a ile herhangi bir uyum sorunu ya da özelliklerin çalışmama durumu vs. yaşanmaz değil mi bu durumu deneyimleyen var mıdır? Artı nvidia 2017 box





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BILGILI -- 22 Mayıs 2022; 0:12:39 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

M
2 yıl
Teğmen

Hocam özelden indirdiğiniz linkleri paylaşırsanız sevinirim bende Nvidia shild yok acaba bi problem yaşarmıyım ?
Tv:C1 55 inç.
Soundbar:Q950A



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @alfo21
A
2 yıl
Teğmen

Samsung Tv kullandığım için LG ile ilgili bir tecrübem yok ama QSymphony özelliği dışında diğer Tv’lerde tüm özellikleri normal çalışıyor diye biliyorum. Ayarlar tv ekranında gözükmeyeceği için Smartthings uygulamasını indirmeniz iyi olabilir. Onun dışında klasik soundbar 5 dakikada kurup bitiriyorsunuz işi :)



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Frank Slade
A
2 yıl
Teğmen

Film ile ilgili isteğinizi özelden yanıtladım.

Nvidia shield konusuna gelirsek bu konuda tv’de denemeler yaptım. Hard Diskimi direkt tvye bağladığımda görüntü olarak bir fark gözlemlemedim ama ses konusunda sıkıntı oldu. Bazı filmlerde ses hiç çıkmıyordu ve tv’de ses dosyası desteklenmiyor yazısı çıkıyordu (samsung qn90a ve q60r tvlerin ikisinde de durum aynı). Soundbarın desteklemesi fark etmiyor sanırım bu durumda tv de desteklemeli. Sıkıntısız çalışan filmler de vardı elbette.

Bluray içeriklere vlc-kodi gibi playerlarla girdiğim zaman filmlerin 2-3 adet farklı ses giriş seçeneği oluyor (dts-x, DD vs) ama televizyonun kendi playerından bunu seçemiyorsunuz ve default hangi ses varsa ve tv desteklemiyorsa film ses olmadan çalışıyor maalesef. LG tvde durum aynı mıdır onu bilemem elbet ama illa ki desteklemediği filmler çıkacaktır diye düşünüyorum.

Ek olarak, filmleri nvidiada kodi ile açıyorum ve arayüz, altyazı seçenekleri, ileri geri sarma, gelişmiş seçenekler gibi ufak detaylar kullanımda çok rahatlık sağlıyor.

Bir başka husus da eğer tv’niz duvara monte ve harddisk kullanacaksanız takıp çıkarması zor olabiliyor, nvidia’da rahat şekilde tak çıkar yapabilirsiniz.

Son olarak tabii ki nvidia shield pro almak zorunda değilsiniz ama 4k native oynatan ve içinde kodi gibi player bulunan başka bir medya oynatıcı kesinlikle öneririm.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alfo21 -- 22 Mayıs 2022; 3:48:44 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Mubarek_66
M
2 yıl
Teğmen

Hep bu soruların cevabını merak ediyodum,çok teşekkürler hocam sayenizde baya bi karanlık nokta aydınlandı.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @alfo21
T
2 yıl
Yarbay

2019 serisinden sonra LG TV'lerde DTS desteği yok, lisans pahalı verdiği için DTS desteği artık güncel pekçok TV'de yok. Sıkıştırılmamış TrueHD Atmos ve DTS için harici medya player gerekiyor. Diğer yandan LG OLED TV'ler Kullanıcı Yardımlaşma sayfasını bir buçuk yıldır takip ediyorum, Nvidia Shield TV Pro sahibi olan, görüşüne de güvendiğim bir abimiz görüntü kalitesi adına LG OLED TV'nin dahili oynatıcısını Nvidia Shield TV Pro'dan daha başarılı bulduğunu ifade ediyor.
Ayrıca LG TV'lerdeki medya oynatıcı çoklu ses ve altyazı dosyalarını seçmeye imkan tanıyor. Güncel film takip ediliyorsa Bluray riplerinin ses dosyaları hem DTS hem de Dolby türü olarak seçenekli oluyor. DTS HD-MA'ya karşılık gelen Dolby türü Dolby Digital Plus (DDP veya DD+ diye kısaltılıyor) bir de DDP'ın Atmos'lusu oluyor ki işte Netflix, Amazon gibi stream yapan platformların kullandığı bu sıkıştırılmış kayıplı Atmos'dur. Yani kısacası indireceğiniz içeriğin info bilgilerine dikkat etmeniz gerekiyor.
Bende 2019 B9 LG OLED TV (arka kitleriyle Q70R soundbar) var, DTS sorunum yok yani; bu sebebten dahili oynatıcısı şu anlık yeterli bana. Diğer taraftan Q70R, Q800A ile Q950A'nın kulvarları farklı olduğundan karşılaştırılamaz bile. Q950A 11.1.4 kanal iken diğerleri 3.1.2 (arka kitleri alınırsa 5.1.2 oluyor). Q950A sahibi olan bir kişi bence sıkıştırılmamış TrueHD Atmos (ve DTS:X ) için bile Nvidia Shield TV Pro almalı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 22 Mayıs 2022; 5:6:18 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Mubarek_66 , @BILGILI , @Frank Slade , @alfo21
E
2 yıl
Yarbay

Tahmin ettiginiz gibi daha once konusuldu bu konu. Tv'niz ile netflixten atmos ses alamazsiniz. Prime da atmos ses alabiliyorsunuz. Yazilim vs ile duzelen bir konu olmadi, malum tv'de zaten 4 yasini doldurdu.

Saygilarimla.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Yaseko
R
2 yıl
Binbaşı

Herkese merhaba.Sony Xh9096 model TV kullanıyorum.6-7 aydır Samsung Hw-q70t kullanıyorum.Ses sisteminden gayet memnunum.Mevcut kullandığımı ablama vermeyi düşünüyorum.Bunun yerine Q800a alsam seste fark hissedebilirmiyim.Bu tip soundbarları kullanıp q950a ve Lg Sn11r geçen arkadaşlar baya büyük fark hissetmişlerdir.Küçük bir oda için kullanımı elverişli olur mu ?



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
2 yıl
Binbaşı

Üstad, bilgi paylaşımı için teşekkür, soundbar yok, LG oled C14 55 var, 2017 nvi var. Nvi kodi üzerinden hdd ile izleme yapıyorum altyazı bulma indirme ve kullanım için kodi iyi tv medya playeri bu işi yapabiliyor mu? Dts, truehd vs. İçin soundbar mı, nvi2017 den nv2019 pro geçiş mi? Tv nin Dolby atmos ve diğer ses, görüntü ile devam mı?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @tayaydin
C
2 yıl
Teğmen

Selam ben ilk defa ses sistemi olarak q800a kullanıyorum odamda oldukça küçük evde müstakil olunca istediğim kadar sesini açabiliyorum ben memnunum tavsiye ederim



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Return Zuha
F
2 yıl
Binbaşı

teşekkürler detaylı açıklama için. q950a alırsam lg cx + nvidia shield tv pro ile kullanacağım zaten ses konusunda bi eksik olmadan tam kullanabiliyorum sanırım.




Bu mesajda bahsedilenler: @tayaydin
Y
2 yıl
Er

Çok Teşekkür ediyorum...



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @eiskent