Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
192
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Sosyal medyanın ilişkilere etkisi nedir, internet, çiftlere yarar mı getiriyor, zarar mı veriyor?
C
11 ay
Çavuş
Konu Sahibi

Donanım Haber'de bu kez teknolojinin sosyal medya ile dokunduğu bambaşka bir alan üzerine konuşuyoruz: Sosyal medyanın ikili ilişkiler üzerindeki etkisi. Konuğumuz Psikolog - Psikoterapist Ezgi Aslantaş ile son dönemde ikili ilişkilerde sosyal medya nedeniyle yaşanan ayrılıklara, sorunlara ve etkilere değindik.



Teknolojinin doğru kullanımı, sosyal medyanın ilişkiler bazında neleri etkilediğini, yapay zekanın yakın gelecekteki etkilerini, toksik ilişkiler ve flört şiddetini, teknolojinin tetiklediği doyumsuzluğu, bu doyumsuzluğun yol açtığı güven sorununu ve sonuç olarak daha mutsuz bir topluma giden yolu konuştuğumuz yayında Ezgi Aslantaş, ikili ilişkilerde sosyal medyanın nasıl kullanılabileceğine, partnerlerin sosyal medyayı nasıl görmemesi gerektiğine ve güvenin nasıl inşa edilebileceğine dair yöntemleri dile getirdi.



Genç çiftlerde erkeklerin sosyal medyaya ve oyunlara ayırdığı zaman probleminin, kadınlarda dijital eğlence platformlarında geçirilen zaman olarak olumsuz karşılık bulduğu günümüzde yaşanan bu sorunların çözümüne dair ipuçlarını, bu ve bunun gibi merak edilen güncel bazı sorunlara dair yorumları Psikolog Ezgi Aslantaş, Cem Sünbül'e aktardı. 



 Haberi Portalda Gör

Instagram tiktok Twitter Facebook vs ülkemizde tamamen toksik sapik cahil eğitimsiz bir kitle ile dolu. Orda burda arabasını göstermek isteyen tek özelliği arabası olan daha yaşadığı &#...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Doç. Dr. Sinan Sağıroğlu - 11 ay +5
J
11 ay
Yarbay

Aklı selim insan butip ortamlardan uzak durur.




D
11 ay
Yarbay

Aynen hocam katılıyorum



D
11 ay
Yüzbaşı

Instagram tiktok Twitter Facebook vs ülkemizde tamamen toksik sapik cahil eğitimsiz bir kitle ile dolu. Orda burda arabasını göstermek isteyen tek özelliği arabası olan daha yaşadığı ülkenin dilini konuşmayı bilmeyen erkekler ya da bedenini göstermek isteyen orasını burasını açan kezolardan gösteriş meraklısı bir havuz oluşmuş durumda. Büyük çoğunluğu kendini olmadığı gibi göstermek isteyen toksik insanlar oluşturuyor malesef. Hepsi eğitimsizlik ...



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
11 ay
Yarbay

sosyal medya ilişkileri ciddi anlamda kötü etkiliyor.




A
11 ay
Yarbay

İnsanlarımız asosyal. Yiyemedikleri yemeğin, gezemedikleri yerlerin, kullanamadıkları arabanın vs vs videolarını saatlerce seyredip zevk alıyorlar. TV seyretmiyorum diye entel sanıyorlar ama, TV ye ayrılan zamandan daha fazlasını sosyal medyada geçiriyorlar.



K
11 ay
Yarbay

İnanılmaz derecede dinmeyen bir gösteriş merakı da var. Özellikle kadınlarda. Sosyal medya bunu da besliyor.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Doç. Dr. Sinan Sağıroğlu
W
11 ay
Yarbay

Sürekli başkasının aldığı kıyafetleri yaşadığı hayatı yediği içtiği yaşadığı cinselliği özeniyorsanız internet ve özellikle sosyal medya denilen uygulamalar sizin için tamamen zarardır. Sürekli mutsuz olursunuz hep kıskanırsınız veya bende niye bunlar yok ben niye böyleyim diye kendinizi ve tanrıyı sorgular durursunuz. İnterneti doğru kullanmaya sosyal medyayı işiniz için kullanmak için harcamalısınız. Yoksa herkesin gözü hep yüksekte olurken kimse mutlu falan olamaz türkiyedeki mutsuzluğun en büyük sebebi düşen alım gücü farkındayım evet ekonomi kötüleşiyor hep ama en büyük 2. etken de bu sosyal medyanın yarattığı dezenformasyon denilen şey. Her yaştan herkesin neler yaptığını gördüğün bir ekranda hep özenirsen nasıl mutlu kalabilirsin? Sürekli depresyondasın. Hep her şeyi sorgular hale geldik. Azıcık da doğal yaşamayı elimizdekilerle mutlu olmayı yetinmeyi bilmeliyiz. Tabi herkes her şeyin kendince en iyisini hakettiğini düşünür gayet doğal bende en iyi şeyleri istiyorum hayatımda ama malesef burası gerçek dünya hayaller diyarında yaşamıyoruz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
10 ay
Yüzbaşı

cok guzel ozetlemissiniz, insanlara sosyal medyayi kontrollu kullanin demek yine bana gercekci gelmiyor. Insanin ideal insan oldugunu varsayip her karar ve hareketinin altinda sadece mantik yattigini dusnerek verilen bir tavsiye. Karni tok bir aslanin onune bir ceylan geldiginde yememesini ogretebilirsiniz, lakin acliktan perisan bir aslan degil ceylani sizide parcalar. Ozetle insan bilinciyle hareket edebildigi kadar insan, anacak bizler cogu zaman durtulerimizin esiriyiz kimse kendini kandirmasin. Bugun reflex kadar hizli sekilde cebinziden telefonu ciakrip instagrami acip birilerinin hayatina konuk olabiliyorsunuz, moralinizin kotu oldugu bir anda birisi o kapidan iceri girse yada siz o kapiyi calsaniz sonrasi bilinmezler....

ideali yasayan seviyeli ciftler safsatasina da katilmiyorum, dedigim gibi insan kendini kontrol edebildigi surece insandir. Bazi seyleri kisitlamak yada hayatinzidan tamamen kaldirmanin altindaki sebep gun gelir bir sekilde gaflete dustugum bir an gelirse, olasi risklerle burun buruna kalmamak.





Bu mesajda bahsedilenler: @WatchAndLearnn
M
10 ay
Yarbay

psikolog hanım güzel konuşmuş.
tebrik ederim kendisini.




DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.