Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
525
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Sorun Anakartta mı M2 SSd de mi?
F
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Selamlar,
Uzun zamandır troubleshooting için konu açmamıştım, işin içinden cıkamadım yardıma ihtiyacı var.
LoL oynarken (arka planda sadece chrome açık) 2 kez basıma geldi olay, once donuyor ses devam sonra görüntü yok ses yok(10 n içinde) sonrasında hard stuck oluyor ve reset atıyorum.
İşin garip tarafı RESET SONRASI M2 SSD SİSTEM GÖRMÜYOR.
Bootable drive seçin diyor.
BIOS a grince nvme slot: boş görünüyor.
sistem resetlendikten sonra bios a girip load opt. defaults yaptım. minimal bir OC varcı onu kaldırdım. XMP yi kapattım.
Bu sorun ekran kartını 5700xt den 6800 e güncelledikten 1-2 ay sonra basladı. aynı süreçte biosu da engüncel versiyona güncellemiştim.
AMD driver son 1 aydır aynı.

Su an yanlış diyebileceğim tek sey 2. ssd için olan sata kablosu 10-15 derece kanırtılmıs şekilde duruyor slota lakin sıkıntı yapacak bir şey olduğunu sanmıyorum.
LOL de anmalsz yarıms aiyelik LAG yasıyorum.
LOL in simgesi gözükmüyor(dosyalar corrupt olmuış olabilir ancak bu sorun bios seviyesinde neden olsun?)
M2 ssd yi tak cıkar yaptım düzeldi.
düün gece de oldu aynı sey ssd yi çıakrmadım bile sabaha otomatik düzelmişti.
Sıcaklıklarım normal.


sistem:
Gigabyte b450 m - sh2 mobo
1600 AF
16 Gb ram
sapphire 6800 (düz model) ekran kartı/ Sürücü Sürümü
22.20.29.10-221130a-386458C-AMD-Software-Adrenalin-Edition driver sürümü.
6 tane filan fan
adata 250 m2 ssd
crucial 250 sata data ssd
evga 600 W B brone PSU

ekran kartından temassızlık yoktur die düşünüyorum bios düzeyinde görüntü alma sorunuımu hiç olmadı. PCI EXpress lanelerinde mi sorun var acaba? anakart masrafı da yapmak mantıklı gelmiyor ki b450 e 58003dx e kadar hepsi takılıyor.

bilemedim arkadaslar. fikri olan yaabilirse sevinirim.

Crystalmakr ekliyorum

< Resime gitmek için tıklayın >



S
geçen yıl
Yarbay

yüklediğin bios beta falan olmasın?



E
7 ay
Er

Kardeşim büyük ihtimalle problem m2 ssd çok ilginçtir senle aynı model m2 ssd ye sahibim ve bende lol oynarken ekran donuyor(aynı bahsettiğin olay) bilgisayar yeniden başladığında m2 ssdyi görmüyor. Çok ilginç bir şekilde birebir benim sorunumu anlatmışsın bende uzun zamandır ekran kartından olduğunu düşünüyordum şuan aynı model ekran kartı ve m2 ssd yi kullandığımızı görünce çok şaşırdım büyük ihtimalle problem m2 ssd lol sürekli dosyalardan veri çektiği log tuttuğu için büyük ihtimalle ssd kendini korumaya alıyor reset atılana kadar. Ancak bunun dışında m2 ssdnin bozuk olduğunu falan düşünmüyorum dediğim gibi lolün sürekli log tutmasından kaynaklı bir durum diye düşünüyorum çözümü varmıdır emin değilim benimde canımı çok sıkmaya başladı.



E
7 ay
Er

Şimdi ssd firmware update diye birşey varmış adata ssd toolBox adlı uygulamasında onu deneyeceğim inşallah işe yarar yararsa yine bir update atarım buraya.
Sorun düzeldi galiba bugün 5 6 el oyun attım hiçbir şekilde donmadı. Sana da öneririm.
1 2 gün sonradan tekrar yazıyorum kafayı yemek üzereyim 40 dakikalık bir oyunda 3 - 4 aynı sorunu yaşadım çözümünü bulursan süper olur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesguler1999 -- 12 Eylül 2023; 1:19:26 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.