Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
12
Cevap
8675
Tıklama
5
Öne Çıkarma
Sony MDR-XB50AP Ekstra Bass Kulakiçi Kulaklık İncelemesi
K
8 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba. Daha önce sırasıyla mdr x15 ve 2 kez üst üste mdr x37 kullanıp bozmuş kopartmış ve bass ayarlı eq ile kulaklığı patlatmış biri olarak yine o inanılmaz bass çılgınlığına kapılıp bu sefer 50ap extra bass modelini aldım.

Kulaklık konusunda yıllardır bass-kafa bir adam olduğum için sony den vazgeçmiyorum o yüzden herhangi bir uzun kullanım kaynaklı karşılaştırma yapmayacağım. Ama kısa bir not geçmem gerekirse sennheiser momentum ile müzik dinleme şansım olmuştu o 400 liralık kulaklık benim şu sıralar 75 liraya bulunabilen x37 mden geri kalmıştı.. Arkadaşlar sayesinde sennheiser, shure, harman kardon gibi kulakiçi kulaklıklar takma fırsatım oldu ama malesef bir 75 liralık sony etmiyorlar.. Tabii her kulak ayrı zevk, x37 yi takıp bu ne la işportadan mı aldın diyen arkadaşlarım da oldu :)

Konumuza gelirsek son x37 mi geçen günlerde bozunca xba h1 ile 50ap arasında kaldım, h1 ile 50ap arasında 70 lira var, h1 70 lira daha pahalı fakat ben kulak zarımı zorlamayan kulaklığa kulaklık demediğim için özellik olarak extra bass beni cezbetti ve bugün gidip bir sony center dan 50ap mi aldım.

- İlk izlenim olarak dış görünüşte kulaklık çok şık diyebilirim.

- Kablo kalitesine de hayran kaldım karıştırıp azcık sallayınca bile açılıveriyor karışma derdi yok.

- Taşıma çantası olması ince bir detay zarar görmemesi için önemli özellikle benim kullanım alışkanlıklarım düşünülürse :)

- Kulaklık pedi sayısı artmış xs-s-m-l pedler var fakat ben kepçe kulak olduğum için fabrikadan m takılı gelen pedi l ile değiştirdim, m takınca dış izolasyon azalıyor kulaklık kulağımdan düşüyor malesef. Daha küçük kulağı olan insanlar veya minyon bayanlar için xs güzel seçenek olmuş.

- İzolasyon demişken kulaklık bu konuda x37 den ve bence shure 215 den de daha yetenekli, kulaklığı metroyla eve dönerken baya deneyimleme fırsatım oldu, l beden pedleri takıp kulağıma oturtunca 15 ses seviyeli telefonumda 10. seviyede müzik dinlerken tren içi anonsları duymadım bile. X37 de tren anonsları 13. seviyede kesiliyordu, kesiliyordu demeyim de ses seviyesi artık bastırıyordu diyim. 50ap de durum farklı, dış sesi kendisi kesiyor.

- Ses kalitesi, sahnesi tizleri vokali öne çıkartışı vb x37 ile çok büyük farkları olduğuna şahit olmadım fiyat farkı 2 kat olsa bile. Ayrıldıkları nokta 50ap nin inanılmaz izolasyonu ve kesinlikle bass özelliği. Benim gibi bass-kafa bir adam bile 5 şarkı sonra rahatsız olabiliyor okadar söyleyebilirim.

- Ses ayarları ile oynamazsanız okadar bass ile 10 şarkıyı zor çıkartırsınız. Ben Adapt Sound ile vokali öne çıkartıp UltraHighQuality ölçekleme ile vokal-enstrüman uyumunu fitleyip ekstra ses çözünürlüğü katarak bass özelliğini biraz geri plana attıktan sonra tam istediğim gibi bir kulaklık oldu. Ama hala zangır zangır yani :)

- Tavsiye olarak baş ağrısı yapacak kadar ağır ve içini titretecek kadar derinden vuran bass sevmeyen kişilerin bu kulaklık yerine bass ları daha tok olan sony h1, sennheiser momentum, harman kardon, shure 215 vb yönelmelerini tavsiye ederim. Ben 50ap aldığım için mutluyum fakat zangır zangır titremek istemiyorsanız uzak durun :)

Son olarak kutu içeriği, kulakta duruşu ve kendi oynanmış ses ayarları çubuğunu fotoğraf olarak paylaşmak istiyorum;


< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
7 yıl
Binbaşı

Merhabalar. Güzel incelemeniz için teşeklürler.

Yıllardır metroda/yolda belde Sony mdr-e828lp modelini kullanıyorum, çok sevdiğim bir model ama tıkaç şeklinde olmadığı için izolasyon sıfır.

İncelediğiniz modeli uzun süredir takipteyim. Ses izolasyon mekanizması tabi ki yok ama belli oranda da olsa dış sesi kesiyor olması çok güzel. Ayrıca benim de favorim bu kırmızı/gri renk. Çok şık duruyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Kaan0616
H
7 yıl
Binbaşı

Guzel inceleme olmus tesekkurler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Birçok kurcalamadan sonra şu ayarlarda sabit kaldım bana en çok keyif veren ayarlar şunlar;



< Resime gitmek için tıklayın >



< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
7 yıl
Yüzbaşı

Hocam selamlar kuzenim de bu kulaklıktan aldı fakat ufak bir sorun var telefon general mobile 5 kulaklığı taktığın zaman sesi açıp kapatıyor garip garip takılmalar yaşanıyor uyumsuz mu anlamadım kendi kendine şarkılar değiştiriyor ekstradan bir jack ile bu sorunu çözebilir miyiz sizin başınıza geldi mi acaba?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
7 yıl
Yarbay

Pioner cl751 var ondan daha iyi bass en azından subwofer titreşimi verebileceğini düşünmüyorum ama çokta denemek istiyorum özellikle xb70ap yi


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
6 yıl
Onbaşı

Arkadaşlar..mdr-xb510as modelini aldım nerdeyse 24 saatlik kullanımdan sonra arızalandı ve firma kullanıcı hatası diyor..Tüketici hakem heyetinde devam ediyor konu...spor amaçlı kesinlikle değil..sesine dicek pek fazla bişey yok gayet güzel..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
6 yıl
Yarbay

1 yıldır kullanıyorum gayet memnunum.Huawei P9 lite ile kullanıyorum ses ve bas kalitesi telefonla da orantılı olarak gayet iyi.Daha farklı üst seviye cihazlarda daha iyi ses veriyor şahsen denedim.

Bu kulaklığı kullanırken Almanya'dan Urbanears Sumpan getirtmiştim.Açıkcası Urbanears'dan pek memnun kalmadım Sony net şekilde daha iyi.Kulaklıkların birisi eşimde,birisi bende değişimli olarak kullanıyoruz.
Yalnız Sony'nin kulağa takılan kısımların yanındaki Sony yazıları çoktan soyuldu uçtu gitti,ayrıca benim kulaklık mavi renk.Kaplama kısımlarıda soyulmaya başladı sadece bu konuda biraz hayal kırıklığına uğradım geri kalan her konuda sorunsuz



M
5 yıl
Yüzbaşı

Memnun musunuz kulaklıktan?
Her türden müzik dinleyen için uygun mudur?
Normal video izlemek için uygun mudur?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi matrak002 -- 12 Nisan 2019; 21:15:14 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-BB2CECC18

Pioner cl751 var ondan daha iyi bass en azından subwofer titreşimi verebileceğini düşünmüyorum ama çokta denemek istiyorum özellikle xb70ap yi
kardesim test etme imkanın oldumu bir cvp lütfen



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
5 yıl
Yarbay

Yok olmadı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @MERNEPTAH
P
4 yıl
Yarbay

Elektro müzik dinliyorum ağırlıklı. Kulaklığı 15 gün önce aldım. Şuana kadar memnunum. Dışardan hiçbir sesi almıyorsun kulaklığı takınca. Başka bir alemdesin adeta



G
4 yıl
Binbaşı

Çok fazla bassçı değilimdir. Telefonda bazı uygulamalar ile ayarlar yapılırsa aşırı bass etkisinin önüne geçilip bass seviyesi normale çekilebilir mi? Kulağım zangır zangır olsun istemiyorum ama fiyat da yükseltemem. 100 TL civarında aldığım kulaklıklar da bozuldu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 7 Eylül 2020; 12:59:5 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.