Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
14
Cevap
903
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Son günlerin popüler Netflix yapımı Squid Game'in yapımı 10 yıldan fazla sürmüş
Ö
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Son günlerin popüler Netflix yapımı Squid Game'in yapımı 10 yıldan fazla sürmüş



Geçtiğimiz haftalarda Netflix üzerinden yayınlanan ve kısa bir süre içerisinde Türkiye dahil tüm dünyada büyük popülerliğe kavuşan dizi Squid Game'in yapım süreci ile ilgili yeni bir detay paylaşıldı.



10 Yıldan Fazla Sürdü



Squid Game direktörü Hwang Dong-hyuk, geçtiğimiz günlerde The Korean Times'a röportaj verdi. Röportaj esnasında dizinin geliştirme süreci ile ilgili enmteresan bir bilgi verdi. Söylediğine göre Hwang Dong-hyuk, dizi Netflix'te yayınlanmadan önce 10 yıldan fazla dizinin üzerinde çalışmış.



Ayrıca Bkz.Amazon Prime Video'ya Ekim 2021'de eklenecek yapımlar belli oldu



Hwang Dong-hyuk, ilk olarak 2008 yılında dizinin konseptini yaratmış. Bir sonraki yıl ise senaryoyu yazmış. Dizi senaryo ve konsept olarak hazır olsa da dizinin çok deneysel bir iş olduğunun farkında olduğu için tanıtma konusunda çekinceleri olmuş. 



Squid Game, şu anda Netflix'te erişime açık durumda. Toplamda 9 bölümden oluşan dizinin konusu şöyle: 456 çaresiz yarışmacı, sıkıntılarından kurtulmalarına yardımcı olabilecek 45,6 milyar won tutarındaki ödülü kazanmak için bir dizi farklı çocuk oyunundan oluşan esrarengiz ve ölümcül bir hayatta kalma mücadelesinde birbirleriyle yarışır.




Kaynak:https://screenrant.com/squid-game-netflix-show-development-hwang-dong-hyuk/

 Haberi Portalda Gör

bizimkilere bak her 3 ay da bir aşk veya mafya dizisi , konuları hep aynı

Aşk dizisi: fakir ama gururlu kız , genç yaşta milyoner olmuş bir iş adamının şirketinde çaycı olarak işe girer y...
Yoruma Git
Yorumun Devamı encuni - 3 yıl +30
On sene değil 50 sene de çalışmış olsan o yumurtanın içine o kağıdı nasıl soktuğunu açıklayamazsın.
Yoruma Git
David Attenborough - 3 yıl +20
Sanki 10 sene üzerinde çalışmışlar gibi haber yapılmış.

Senaryo ilginç ama derinlik yok, ilk bölümden sonunu kestirebiliyorsunuz. Oyunculuklar vasat. Mekan tasarımları ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı WB - 3 yıl +13
L
3 yıl
Binbaşı

Aynen brom kesinlikle Japon ve Çinli muadillerinden karma arak değilsin, aynen 10 sene çalıştığın halde o kadar tutarsızlık kaynıyor her yerinden.



Güzel bir iş yapmışsın işte, e güzel de izlendi, otur say işte paranı sonraki sezon için




E
3 yıl
Yarbay

bizimkilere bak her 3 ay da bir aşk veya mafya dizisi , konuları hep aynı

Aşk dizisi: fakir ama gururlu kız , genç yaşta milyoner olmuş bir iş adamının şirketinde çaycı olarak işe girer yavaştan iş yapa yapa yükselir daha sonrasında patronla çarpışır sen gıcıksın sakarsın üff ne salak adam bu diye aşk başlar finale dogru aileler kavga eder sonra barışır evlenirler biter.

Mafya dizisi: En basit hikaye , hangi şehirde geçiyorsa o şehrin hakimi olana kadar sağ sola sıka sıka gider dizi tutarsa Türkiye ligi maçlarına çıkar ankaradan,adanadan istanbula göçer elegeçirmeye çalışır mafya babalıgına kadar gider.

Yaz dizileri : İsminin başına herhangi bi meyve adı koy yeterli.




D
3 yıl
Yarbay

On sene değil 50 sene de çalışmış olsan o yumurtanın içine o kağıdı nasıl soktuğunu açıklayamazsın.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
3 yıl
Binbaşı

dizideki oyuncular 10 yılda nasıl yaşlanmamış, 10 yılda senaryo yazılmışsa yazan kişinin becerisi değil beceriksizliği tescil edilir.. dizi iyi , ama efsane değil.. dizide çok fazla tutarsızlık var.. hikaye özgün değil, testere, küp serileri aşağı yukarı aynı.. 10 yıl boyunca senarist ne yemiş ne içmiş nasıl geçinmiş.. 10 yıllık neyi yazmış.. The terror adlı dizi için 10 yıl sözcüğü kullanılsa anlaşılır.. ama bu dizinin nesi 10 yıllık bir süreyi aldı.. 10 yılda kostüm rengine mi karar veremedi..




W
3 yıl
Yarbay

Sanki 10 sene üzerinde çalışmışlar gibi haber yapılmış.

Senaryo ilginç ama derinlik yok, ilk bölümden sonunu kestirebiliyorsunuz. Oyunculuklar vasat. Mekan tasarımları ucuz, tamamen CGI. Müzikler esinlenmesin ötesinde neredeyse arakman sınıfında.

Dizi baştan sona 3-5 film ve bilgisayar oyunundan esinlenerek yapıldığını haykırıyor. Özgün fikir neredeyse sıfır. 3. Sınıf olmasa bile 2. Sınıf bir izlence denilebilir en fazla..

İyi bir reklam ve kitle yönlendirmesi ile ortalama bir işin nasıl parlatılabildiğine güzel bir örnek..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WB -- 5 Ekim 2021; 6:40:40 >

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

B
3 yıl
Onbaşı

10 sene neye çalıştın
Koca bir tutarsızlıga



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

A
3 yıl
Teğmen

Abartmışlar biraz



A
3 yıl
Yarbay

Çok abartıyorsunuz kafası çalışan herkes bunun nasıl yapıldığını iki dakika düşünse çözer zaten çok basit



D
3 yıl
Yarbay

dizi oyunculukları vasat neye göre manken olmadıkları için mi vasat ? ne gibi bir oyunculuk geçmişiniz var çok merak ediyorum doğrusu.



Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
3 yıl
Yarbay

Film çoğu sahnede mantıksızlıklar yüzünden kendini izletemio, seyirciyi içine çekemiyor. Aşırı zorlama var. O sahneyi çekebilmek için. Buda rahatsız ediyor. Filmin ne vermeye çalıştığını anlayamıyorsunuz. Tam buldum derken bi sahneyle onuda yıkıyor. Yönetmenin kafası karışık gibi. Yada çekememiş.




O
3 yıl
Yüzbaşı

ya sanki tamamen yeni bir konseptmiş gibi üzerine kafa yormuş. SAW serisi, cube, cabin in the wood, escape room, daha söylemeyi unuttuğum onlarca film yapıldı bu tarz konular ile alakalı.




Z
3 yıl
Yarbay

La casa de papel'de olduğu gibi yine milletin abarttığı bir dizi. Ortalama bir netflix işinden fazlası değil malesef, benzerilerini çok defa izledik orjinal bir şey yok. Dizide duygusal sahnelerin hiç biri bana geçmedi oyunculuklar iyi değil hikaye çok tahmin edilebilir şekilde ilerliyor özellikle

dizide herkesin ölümü açık bir şekilde gösterilirken 001 numaralı yaşlı adamın ölümü gösterilmiyor, aslında ölmediğini tahmin edebiliyorsunuz. Aynı şekilde başrolümüzün oyunu kazanmasıda tahmin edilebilir

Dizi vermek istediği mesajıda veremiyor kapitalist düzende zenginlerin işçi kesimini nasıl köleleştirdiğini mi anlatmak istedin ne mesaj vermeye çalıştın o da biraz havada kalıyor. Kısacası izlemeseniz de olur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zhongli -- 5 Ekim 2021; 14:8:27 >

R
3 yıl
Yarbay

Dizi olabildiğince iyi, izlemenizi tavsiye ederim.



A
2 yıl
Binbaşı

oyunculuğun iyi olup olmadığını anlamak için oyuncu olmak mı lazım?? iyi çikolata için çikolata imalatçısı, iyi araç için otomobil fabrikası sahibi, iyi lastik için lassa ortaklığı vs..
iyi oyunculuk; izleyiciyi kişinin aldığı rolde kesintisiz kontak kurduğu aynı zamanda izleyiciye duygusal olarak bir anlam kattığı sunumdur.. şener şenin bir fillminde içimizden küfür ettiğimiz, bir rolünde gözlerimizin bulutlandığı durumdur.. yada tom cruise görevimiz tehlike rolunde hissettirdiği aynı zamanda son samurayda bambaşka bir duyguya kapıldığımız durumdur.. matrix filminde gelen ağır çekimle gelen kurşunun eti sıyırdığında acı hissinin bize dokunduğu durumdur.. bir çikolataya iyi demek için çikolata üreticisi olmak gerekmiyor değil mi??




Bu mesajda bahsedilenler: @DH Misafiri
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.