Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
81
Cevap
1768
Tıklama
10
Öne Çıkarma
Cevap: Son günlerdeki artan Ankara trafiği hakkında (4. sayfa)
B
9 yıl
Binbaşı

Sıkıntı tamamen şu ; hız yapmak istemeyen kişiler en sol şeritte, ileride sağa girecek olup da solun aktığını görüp sola geçip sonra tekrar sağa girmeye çalışanlar(uyanıklar), sağ şeritten taksi dolmuş otobüsün birden sola kırıp milleti kazaya sürüklemesi ve klasik bir şekilde millet borçla harçla araba alıp tek başına yola düşüyor ve trafikte çok fazla araç var.



D
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Xenom


quote:

Orijinalden alıntı: kingofthejuba

Etlik antares avm nin oradan konya yoluna çıkmak zorunda kalıyorum. Sabahları tam anlamıyla eziyet. Normalde 13 dk süren güzergah sabah tam 45-50 dk sürüyor. İvedik metronun oradaki alt geçitten geçmek büyük sabır istiyor.

Tam benim güzergah ları yazmışsınız.

Büyük ihtimalle sabahları aynı yolları geliyoruz trafikte karşılaşıyoruz.

bugün esertepe den başkent öğretmen evine 10 dk da gittim yarın sabah 45 dk sürer.

bu arada bizim apartmanda çift araçlı hane sayısı geçen seneye göre 2 ye katlandı



M
9 yıl
Yarbay

Yazılan bazı mühendislik hatalarına karşılık bir de mükemmel sürücüleri eklenince böyle bir tablo oluşuyor.

Sabah trafiğinde arkadan dokundurmuslar, arkadan çarpan yüzde yüz suçlu. çocuk bile biliyor bunu. Adamlar tartışıyor yahu! Yapacakları iş fotoğraf çekip müsait bir benzinlik vs bir yere araçlarını çekmek. Yok abi önce bir tartışacaklar, sonra arabayı orada bırakıp fotokopi ararlar. Hey allahım. Bir de eğitim seviyesi en yüksek il diyorlar. Bu en egitimlisi ise diğer şehirlere yazık diyorum...

Böyle ana yollarda ufak tefek kazalar ile trafik iyice artıyor. Sabah trafiğinde telefonla konuşup orta şeritten 50 ile giden kamyonet sürücülerine de selam olsun buradan...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
9 yıl
Yüzbaşı

Aslında toplu taşıma çok ucuz araba almaya göre.
Ben kendimden örnek vereyim
Evim ile iş arası 25 km, ayda bin km yapıyor, bu da 200 lira gibi bir yakıt maliyeti yapıyor.
1200 lira kasko ve trafik sigortası veriyorum. Aylık yüz lira.
450 lira mtv aylık 80 lira.
Araba parasını faize yatırsam aylık 200 lira faiz getirir.
580 lira özel araba ile gidip gelmek

Günde çift fasıta gidip gelmenin maliyeti ne? 200 lira.

Trafiği çözecek tek şey örümcek ağı şeklinde metro ağı. Ancak Ankara'nın metrosu malum. Bu trafik sorununa siyasetten ayrı bakmak lazım. Sayın belediye başkanımız Melih Gökçek de eminim ki metro yapmasını biliyor ama eldeki kaynak kısıtlı olunca cefasını biz çekiyoruz.

İnsan nüfusu Ankara'nın yarı çapının küpü ile artıyor.
İnsanın ulaşması gereken mesafe yarıçapı ile orantılı.
Yapılacak yolların kapasitesi yarıçapın karesi ile orantılı.
yolda geçirilecek süre insan sayısı * yol / yol kapasitesi = yarıçapın karesi
Yol ile çözüm olmayacağının mantığı bu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl
Binbaşı

Okullar açıldığından beri Anadolu bulvarı inanılmaz bir hal aldı. Bir tek ben mi farkettim derken konuyu gördüm. Anadolu bulvarı gimatta ve istanbul yolu bağlantısından ankara bulvarına giden yolda kesin tıkanıyor artık.

İvedik metrosunun yanındaki geçiş, Konya yolu-İstanbul yolu dönüşü tam kilit noktalar zaten. Buraların hem alternatifi yok ya da çok uzak kalıyor, hem de rasgele dizayna sahip geçişler.



C
9 yıl
Yüzbaşı

insanlar tren vagonu gibi yakın yakın kullanınca trafik iyice sıkısıyor



A
9 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

quote:

Orijinalden alıntı: seventyseven

sabah 7:30 u 2 dkk geçsin eryaman dan çıkılmıyor gerisi boşver , 2 km lik göksu ya varış yarım saat , binlerce yeni konut yapılmasına karşın yol 20 yıldır aynı neden hala kazan yoluna tek çıkış veriliyor aklım almıyor

Varılmaz tabi 4.etap kavşağında otobüs durağında otobüs bekliyoruz,bakıyoruz her arabada tek insan.Varsayalım bir sitede toplasan 40 daire var diyelim,40 dairenin hepsinin 2 arabası olsa etti sana 80 araç...neredeyse 500 metre yolu işgal eder.Millet iyice kıçını devşirerek yayıla yayıla gitmeye alışmış,Eryaman'da öyle şehir merkezine yakın değil.Adamlar günde nereden baksak 20-30 km yol gidip,geliyorlar arabayla hayli pahalıya gelir ama dokunmuyor demek ki.

Ben arabaya binmeyi geçtim,sabah sabah o trafiği çekmeye üşeniyorum.Zaten genelde sabahları giderken yolda hep 1-2 kaza görüyorum.Biniyorum otobüse uyuya uyuya gidiyorum



Hocam keşke bizim de oturup uyuma imkanımız olsa da toplu taşımayı kullanmak istesek ama 6. Etaptan kapının son basamağına binebilirsek şükür ediyoruz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
9 yıl
Yarbay

Ulan şu toplu taşıma pahalı diyenleri zopalayacam artık .Arkadaşım mağdem toplu taşıma bu kadar pahalı bu kadar arabanın masrafı nasıl çeviriyo sahipleri şimdi direk bana benzin mazot hesabı yapmayın bana genel hesap çıkartın ortalama 1.6 benzinli ve dizel araç hususunda alması satması vergisi, bağlanan para kredi ile alındığı için havaya ödeenen para hepsini yazalım.Şu pahalı işini sadece arabaya binmek için bahane olarak sunmayalım kendimize neyse ana konumuza döner isek.

2010 dan bu yana okulum olan hacettepe ye semtim olan A.paşa dan gidip gelmekteyim, o yıldan bu yana 9 derslerime evimden 8-7:45 civarlarında çıkarsam yetişebiliyorum çoğunlukla yetişemem ancak sıkıntı yok esas trafik akşam, akşama doğru hatta öğlen saatlerinde olduğunu gözlemliyorum sebepleri arasında eskişehir yolunun gökdelen ormanına dönmesini şehrin hem yayılıp hem sıkışmasına pek anlam veremiyorum. Kentsel dönüşüm kisvesi adı altında boş tarlalarda kentsel dönüşüm yaparsak çoğu organik yapı olan ankara semtlerinde kentsel dönüşümle birlikte doğru düzgün toplu taşıma planlarıda yapılsa herhangibir problemi kalmayacak diye düşünüyorum.

Ankara trafiği o kadar hasaslaştı ki eskişehir yolundaki bi trafik kazası, keçiören fatih köprüsünü etkiliyebiliyor kimi zaman (tamam biraz fazla attık:).Şu günlerdeki trafiği açıkcası hem anadolu bulvarındaki çalışma, emek ve tunalı gibi yerlerdeki kaldırım çalışmalarına bağlıyorum.Sonumuz hayrolsun ankaradaki trafikte ne var diyen istanbulluların nazarına geldik yemin ediyorum hep nazar bunlar (şaka lan tabiki araba çok araba)



S
9 yıl
Yarbay

Angaralıları Konyaya davet ediyorum zaten yabancılık çekmezsiniz



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
9 yıl
Yüzbaşı

Eline aylık 10 lira geçen adamın da kaynağı kısıtlıdır,10 bin lira geçen adamın da kaynağı kısıtlıdır. Metro yapımı çok maliyetli bir iş, bir belediye başkanının amacı ne? halkın kendini bir daha seçmesi gözüne şirin görünmek.
Örnek olarak söylüyorum, İstanbul'da metrobüs diye bir şey var insanlar çok seviyor, neden hep göz önünde, insanlar arabaları geçtiğini görünce mutlu oluyorlar. Maliyeti düşük böyle bir projenin yerine metro yapsanız başka şeylerden kıssaydınız büyük ihtimal bir daha seçilemezsiniz.
Ankara'dan örnek vereyim Melih Beyden önce Sayın Karayalçın vardı, metro ve ankaray açılışından sonra ulaşım ne kadar rahattı. Ama ondan sonra adam bir daha seçilemedi. Çünkü bir dolmuş hattı açıp insanların evinin önünden geçen bir dolmuş hattı oluşturunca, hem kasana para gidiyor hem de insanlar mutlu oluyor. Ben inanıyorum ki o heykeller şunlar bunlarda rasgele yapılmıyor. İnsanların vereceği tepkiler hesaplanıyordur.
Uzun lafın kısası metro açmak çok zor bir iş örnek olarak şuradan maliyetlere bir göz atabilirsiniz:
https://pedestrianobservations.wordpress.com/2013/06/03/comparative-subway-construction-costs-revised/




Bu mesajda bahsedilenler: @zotacing
F
9 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

quote:

Orijinalden alıntı: sistemli adam

zamanında odtü nün oradaki yol olmamalı diyenler şimdi ne düşünüyor acaba ?


O yolun en ufak bir artısı olmadı Ankara trafiğine. Her şey ortada, 5 sene önce Cuma akşam iş çıkış Ankara trafiği nasılsa, şuan da aynı, üstüne o yol yük yaptı yoğun saatlerde, orası da tıkanıyor. :alnınaşaplakatmalıgülücük:

Biraz mantıklı olun lütfen ya. 5 yıl öncenin araç sayısıyla şimdiki bir mi? Orası da dolu oluyor trafik saatlerinde ama bir de olmadığını düşünün. O yoldaki araçların hepsi yine aynı yollarda olacaktı. En ufak katkısı nasıl olmuyor acaba anlatın biraz, rica ediyorum.

Kendi fikrimi de söylemek istiyorum. O sulama ve temizleme araçları saat 6 da 7de konya yolunda, eskişehir yolunda işlerini yapıyorlar. 4 şeritlik yol 3'e iniyor. Bu araçlar nedeniyle kaç tane kaza oldu merak ediyorum. Baş aşağı sol şeritte 80-90 gidiyorsunuz virajı dönünce bir bakıyorsunuz önünüzde yine sol şeritte 10 ile giden bu araç.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatal_hand -- 20 Ekim 2015; 9:33:51 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
2
9 yıl
Yarbay

İsyan edenlerden biride benim. Zaten çok kalabalık trafik, birde üstüne uyanık sürekli şerit değiştirip önünüze atlayan tiplerde olunca, siniriniz zıplıyor. Ulan hoduk madem sağa döneceksin sol şeritte ne işin var. Tabi sol şerit akıyor ya, beyimiz 3 araba one geçecek o yuzdendir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 207m -- 20 Ekim 2015; 10:43:43 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
9 yıl
Yarbay

Trafikte 2 kat araç (Allah korusun) trafiği ikiye katlamaz. 3-4'e katlar.

Büyük Şehirlerde trafiğe toptan bir çözüm yok. Yapılan bütün yatırımlar olayın İstanbul'daki gibi kriz haline gelmemesi için. Yoksa trafik problemi çözülecek diye bir şey yok. Her yıl trafiğe katılan araba ile trafikten düşen araba bir gün eşitlenecek. Yatırımlar o güne göre yapılırsa, trafik yıllar geçse de katlanılabilir seviyede kalır. Ancak Melihopolis'de de bu pek mümkün değil.

- Ankara'da trafik sıkışıklığının çekilmez kısmını genel olarak sürücüler kendileri yaratıyorlar. Göbekleri kilitlemek en büyük nedenlerden biri. Bir ışık yanıyor, 3 şerit yolda 20 araba geçemiyoruz. Işık kalkışlarında ekstrem bir uyuzluk geliyor Ankara şoförüne.

- Mümkün olduğunca yol vermeme eğiliminde. Halbuki, yol vermemek için özel çaba sarfetmese, herkes yola daha kolay bağlanacağı için, trafik daha rahat akacak. Ama bu zihniyet de yok. Aynı şekilde, "bir kere yol kesildi, devam beyler" şeklinde 10 araba yol almak... Bu da başka bir mallık.

Ankara'da çoğu durumda sürücüler, trafiği kendileri yaratıyorlar. Sonra kendileri o trafiğin çilesini çekiyorlar. Herşeyde olduğu gibi, "müstehak" diyorum. Bu paçozlukla, kalitesizlikle muhatap olmamak için iş yerime yürüyerek yazı ile beş, rakam ile 5 dakika mesafede oturuyorum. Allah Ankara trafiğinde kalanlara sabır versin. Bu hotantoların trafiğinde geçen 1 saat, İstanbul trafiğinde 2 saate denktir. Öyle stres yapar bünyede.

Gene uçuk Hüseyin'in tavsiyesi Paragliding olacaktır. Kuş uçuşu gidersin evine ekonomik ekonomik...

Bu arada düzgün bir Passat fiyatı ile ikinci el temiz helikopter fiyatları artık eşitlendi sayılır:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-hava-araclari-helikopter-gyro-copter-m-24-223351013/detay





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 20 Ekim 2015; 9:53:40 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
9 yıl
Binbaşı

Sanırım yoğun olarak yerleşik olunan semtlerden merkezlere gidiş uzadı.

Şayet benim için farkeden pek yok, Etimesgut'tan Söğütözü'ne 20 dakika'da gidiyorum. 08:30'da evden çıkıp, 09:00 mesaisine masamda olabiliyorum.

Semtten semte çok fark var.



W
9 yıl
Binbaşı

keçiören-fatih köprüsü-turgut özal bulvarı ve konya yolunu kullanarak işe gidiyorum. trafikten bıktım eş-dost-akraba ziyaretine bile gitmek insanın içinden gelmiyor.



B
9 yıl
Yarbay

cuma ve cumartesi günleri Ankara'da bir İstanbullu olarak araç kullandım, dönerken İstanbul'un şoförlerine de trafiğine de dua ettim :)))



M
9 yıl
Yarbay

Geçen gün Anadolu bulvarında hızımız 90dan 40 A düştü aniden. Bir baktım battı ciktinin altında bi araba 20 ile gidiyor, sürücüsünün elinde telefon, millet kornaya basıyor ama adam telefon ile bütünleşmiş hiç duymuyor, paralize olmuş. bildiğin "sığır". hemen ileride benzinlikten çıkanlar yola bakmadan çıkıyor, İstanbul yoluna bağlantıda en sol şeritte 100 le giderken kuyruğun en önüne ani fren yaparak giriyorlar. yolun çok kısa bir bölümünde bir dolu vaka! Bir daha dedim, yine diyorum. Ankara trafiğinin temel sorunu şoförler, dolayısı ile insanıdır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Huseyin-ZST
D
9 yıl
Yarbay

Ankara'da son günlerde artmış, hadi yine iyisiniz ama İstanbul'da ben kendimi bildim bileli trafik var.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

M
9 yıl
Yarbay

Suriyelilerdendir..bir çok parası olan suriyeli ankarada yaşıyor.


Birde istanbul ankara trafiğini iyi bilirim .ankarada insanlar öyle rahat gidiyor ki sağ sol ayrımı diye birşey yok herkez kafasına göre ..yavaş giden soldan hızlı giden sağdan .:)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat8361 -- 20 Ekim 2015; 11:33:35 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
9 yıl
Binbaşı

Bazı cevaplar gerçekten çok komik. Özellikle eşe araba alınırsa böyle olur gibi. Kadınlarından bizler kadar hakları var araba kullanamaya da diğer konularda da. Neyse konu cinsiyet ayrımcılığına kaymasın. Konu araba satılması mevzusundan ziyade bu yoğunluğu ve nüfus artışına çare olacak yollar yapılmaması, alt yapı düzensizlikleri ve çarpık kentlşme. Zaten yetersiz olan yollar yağmur yağdığı zaman biliyorsunuz göle dönüyor (hatta neredeyse dalgıç çağıracak hale geliyor birçok yer). Trafik iyice artıyor. Ankara 3 ana yol var. Eskişehir, Konya-Samsun, İstanbul. Bu yollar ve yakın çevresine sürekli olarak büyük yerleşim yerleri kuruluyor ama ne yazık ki bu yollara alternatif yol yapılmıyor. Özellikle bu konuda en sıkıntılı yer Eskişehir yolu. Yaşamkent gelişmesi, çayolunun iyice kalabalık olması ve son yıllarda da Bağlıcanın gelişmesi bu yolu iyice felç etti. Çünkü alternatif bir yol mevcut değil. Bu yönlere gidecekseniz mecbur Eskişehir yolundan gideceksiniz. Halen de bu yol etrafında büyük yapılaşmalar son sürat devam ediyor.

Şehir merkezi konusuna hiç girmiyorum hepten rezalet ötesi. Birlik mahallesinden saat 8 de yola çıkıyorum. Yenimahalleye gelene kadar saat 9:15 oluyor. Sokaklar ve caddeler dar. Otopark sorunu olduğu için herkes arabalarını sokağa koyuyor zaten dar olan yollar iyice daralıyor. Trafiği rahatlamak adına bir çok yol tek yön. Bu yüzden baya bir dolaşmanız gerekebiliyor. Bu da çarpık kentleşme problemi tamamen. Zamanında planlama yapılmadan yapılaşma olmasının sonucu. Şu an isteniz de merkezdeki yolları rahatlatamazsınız. Çünkü plansızlıktan dolayı yol yapacak alan kalmadı.

Bütün bunlara Ankara şoförlerinin saygısız ve bencil sürüşleri de eklenince olay iyice kaosa dönüyor. Hersabah kavga etmeden başıma bela gelmeden işe ulaşabilmek için dua eder hale geldim.

Her arabada bir kişi muhabbeti de yıllardır yapılıyor. Ama maalesef bunun da çaresi yok. Özellikle merkezi yerlerde oturanlar (yani site harici 4-5 katlı binalarda oturanlar) bir çoğu sabah bir birini görünce bile günaydın dememek için kafasını çeviriyor. Sabah karşılaştığım insana günaydın demek isterken kafasını çevirip hızla uzaklaşmaya çalışması inanın insanın moralini bozuyor. 20 yaşımdan beri 4 ayrı apartmanda oturdum hemen hemen hepsinde durum böyleydi. Dolayısıyla daha günaydın diyemediğiniz insanı kimse arabasına alıp da işe gitmez. Maalesef eski komşuluk ilişkisi diye birşey kalmamış artık. Bir ihtimal site v.b. yerlerde bu dediğiniz uygulanabilir. Hem araç sayısıda fazla dönüşümlü olarak bu gerçekleştirilebilir. Ama şehir içinde kimsenin uygulayabileceğini sanmıyorum. Bunun tek çözümü toplu taşımanın özellikle de yeraltından kesinlikle artması gerekiyor. İnanın metro ile işe gitme şansım olsa her sabah 1.5 saat stres çekeceğime en fazla 45 dakika da kitap okuyarak işime gitmeyi tercih ederim.