Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
664
Tıklama
0
Öne Çıkarma
SMS Onay Nasıl Yapılır?
İ
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

SMS onay ya da başka bir tabirle SMS doğrulama sosyal medya siteleri ve mail sunan siteler başta olmak üzere birçok web sayfasının tercih ettiği bir güvenlik önlemidir. Bu doğrulama aşamasını kendi numaranızdan yapabileceğiniz gibi güvenilir bir SMS onay sitesi aracılığıyla da yapabileceğinizi biliyor muydunuz?
SMS Onay Nasıl Gerçekleşir?
Birçok internet sitesi üyelik aşamasında SMS onayı istemektedir, ayrıca birçok sosyal medya sitesi de yeni bir kullanıcı kaydı oluştururken ya da ilerleyen süreçlerde SMS doğrulama istemektedir.
Bu sistem telefon numaranıza gelen kodu ilgili siteye girmenizle gerçekleşir. Birçok site bir numarayla yalnızca tek bir hesap açma hakkı tanımaktadır. Ayrıca telefon bilgilerinizi sitelerle paylaşmak çeşitli güvenlik riskleri de doğurabilir.
Bu sebeple birden fazla hesap açmak isteyen ya da telefon numarası bilgisinin sitelerde kaydedilmesi istemeyen birçok bilinçli kullanıcı SMS onay işlemi için kendi bilgilerini vermek yerine bu işlemi güvenle gerçekleştirebilecekleri onay sitelerinden faydalanmaktadır.
Neden SMS onay sitesi kullanılmalı?
Bir siteye kayıt olurken kendi numaramızı da verdiğimizde çoğu zaman telefonumuza reklam ve tanıtımlar gelmesini de kabul etmiş oluruz. Bu reklam bildirimleri çoğu zaman rahatsız edici boyutlara dahi ulaşabilmektedir.
Bunun yanı sıra birçok şirketin reklam partneriyle ellerindeki datayı paylaştıkları bilinmektedir. Bu da telefonunuza gelecek reklam sayısının oldukça artacağı anlamına gelmektedir.
Ayrıca bir internet sitesine gerçek numaranızı vermek sitenin yaşayabileceği bir güvenlik sorunun da sizin de bilgilerinizin 3. Şahıslara geçebileceği anlamına gelebilir. Bu gibi olumsuz bir durum da kişisel gizliliğinizi tehlikeye atabilir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalma riskini neden almak isteyesiniz ki?
SMS doğrulama yaparken kendi numaranızı vermek yerine SMS onay sitesi aracılığı ile işleminizi gerçekleştirmek yukarıda saydığımız ve benzeri risklere karşı alınabilecek en pratik önlemdir.



N
7 ay
Er

Benim tercihim en uygun, güvenilir ve sorunsuz olanı sms onay sepeti tavsiye ederim.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.