Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 3 misafir
14789
Cevap
1192537
Tıklama
48
Öne Çıkarma
Cevap: Sızma Zeytinyağı Hakkında Bilgiler (604. sayfa)
S
3 yıl
Çavuş

Menteşe Som yeni hasat yağların satışına Ocakta başlıyormuş. 3lt 210 lira. Erken hasat yağım bitmek üzere olduğu için ve hesaplı olması açısından büyük hacimli tenekelere yöneldiğimden direkt sipariş vermeyi düşünüyordum ancak filtre için hem pamuk hem de kağıt filtre kullandıklarını belirttiler. Açıkçası Menteşe Som gibi bilinen bir firmanın hala pamuk filtre kullanmasını hiç beklemiyordum. Geçen sezonki yağlarını beğenmeme rağmen maalesef direkt eledim, kağıt filtre kullanan markalara yöneleceğim. Hilmi Yıldırım oldukça makul gözüküyor, en azından kağıt filtre kullanıyorlar.



M
3 yıl
Er

Uyarı için teşekkürler hocam, hiç duymamıştım, şimdi sizden duyunca da içimden alhatoglundan önceki üretici firmadır diye düşündüm. Yaptığım araştırma sonucu ulaştığım sonuçlara göre Sırım ın üretici firma olarak yonca firmasına urettirildigi dönemde etil ester oranından listeye girmiş. Sonrası malum zaten şu an sırım ın üretici firması yıllardır alhatoglu. https://www.change.org/p/hileli-%C3%BCr%C3%BCne-yapt%C4%B1r%C4%B1m-yok-diyenleri-uyarmam%C4%B1za-yard%C4%B1m-et

Yağı araştırırken buna da rastladım, bimde satılan bir bal da bu listeye girmiş zamanında, bim yaptığı açıklamada kendilerinin son yaptıkları testlerde hiç bir olumsuzluk olmamasina rağmen firma ile tüm ticari ilişkisini sonlandırmış. https://www.kamuilanlari.com/bim-resmi-aciklama-yapti-o-firmanin-tum-urunleri-raflardan-kaldirildi-42409//

Ben yine sözümün arkasındayım, bana göre ürünlerini en çok kalite kontrol yapan, numune alan, test yapan ve herhangi bir olumsuzlukta direk firmanın ürünlerini raflarından kaldıran markettir bim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @boostr
B
3 yıl
Yüzbaşı

Alhatoğlunun kendi ürünlerini ben de kullandım. Ama birden fazla kalite ürün olabilir. Akhisar’da ve sanırım Türkiye’de en büyük üreticilerden. Acı yeşili güzel yağ. O dönemde kim üretiyordu bilgim yok ama öyle bir olay vardı.
file marketler var bu da BİM’in burada harras var bir ara BİM’e de geldi. Bu ürünü deneme amaçlı almıştım. Normalden iyi bir üründü. Fakat yine tatmin edici değildi bununla birlikte organikti.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Marvelklein
M
3 yıl
Teğmen

bim ürünleri hakkında kaçırmışsınız ama sızma zeytin yağı 2-3 sene önce sırımdı sanırım kalıntı olduğu için toplatılmıştı bir serisi. o haberlerden sonra bimden sırım zeytin yağ hiç almadım..

https://www.bim.com.tr/KamuoyuAciklamalari/2017/S%C4%B1r%C4%B1m%20S%C4%B1zma%20Zeytinya%C4%9F%C4%B1.pdf


yağ asidi etil esteri) limit dışı tespit edilmiştir. deniliyor ve sanki iyi bişeymiş gibi düz<eltme yapmışlar. o dönemde biraz araştırınca kansere davetiye çıkaran bir madde diye hatırlıyorum.

sancu arkadaşın sorusuna gelirsek Ena yı deneme şansım olmuştu bim de denk gelince almıştım ki sırım ile ena nın aynı firma malı olduğunu yeni buradan öğrendim, ena çok ortalama bir ürün gibi gelde(erken hasat yazmasına karşın bendeki bi olgun hasatın tadı ile aynı idi)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Marvelklein
M
3 yıl
Teğmen

sırımın eski üreticisi olduğunu ve isminin yonca olduğunu şimdi öğrendim.

hilmi yıldırımın;

https://hilmiyildirim.com/urun/erken-hasat-naturel-soguk-sizma-zeytinyagi-500-ml-4lu-paket/?v=b0d595627532
ile
https://hilmiyildirim.com/urun/yeni-mahsul-erken-hasat-zeytinyagi-5-lt/?v=b0d595627532


bu ürün arasında fark varmı. küçüklerin şişelerinde premium diyorda. ama polifenol değerleri aynı yazılmış ya acaba aynı ürünmü yoksa üretici otomot olarak hepsine aynı açıklamayı mı yazmış.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maviplanet -- 27 Aralık 2020; 2:25:46 >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
M
3 yıl
Er

Ena 0.5 (500 ml cam şişe) geçen hafta Bim de görmüştüm 19 tl idi fiyatı gayet makuldu aldım ve denedim yakıcılığı ve acılığı orta geldi bana
ama yinede güzeldi.Geçen senenin ürünü olmasına rağmen tadından fazla birşey kaybetmemiş fiyat performans ürünü diyebilirim.




Bu mesajda bahsedilenler: @Sancu
M
3 yıl
Teğmen

M.akif61 aynen katılıyorum size. güzel yağ lakin aman aman bi tadı yok. geçen senenin olgun hasat orfion var bende ikisini de içince araların bi uçurum hissedemedim(ena bir tık daha iyi sadece).


Tüm arkadaşlara bir sorum olacak; Evde kızartma ve pasta börek çöreklerimize son 1 yıldır riveria zeytin yağ kullanıyoruz. pastalarımızdan gayet memnunuz ama kızartmalarda doğrumu yapıyoruz danışmak istedim. ayrıca sıcak yemeklerinde komple sadece sızma soğuk sıkım kullanan varmı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maviplanet -- 27 Aralık 2020; 15:53:27 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
3 yıl
Yüzbaşı

Hocam sağlık açısından riviera yerine olgun hasat sızma kullanmanız daha iyi olur. Hatta kızartma yerine de biraz yağlayıp fırına sürmek güzel bir alternatif oluyor, tavsiye ederim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @maviplanet
P
3 yıl
Yüzbaşı

Geçen sene sorduğumda çok küçük bir asitlik farkı var, 0.1 asiti sadece bir bahçemizde yakaladık ve 500ml şişelerde satışta demişlerdi. Tenekeler ise 0.2 asitti. Hatta yarışmalara da ikisinin karışımını gönderdik demişlerdi.
Ama bu sene hepsinin aynı olduğunu hatırlıyorum, ama nerden gördüm emin değilim. Burda veya instagram hesaplarında gördüm sanırım. Emin olmak için sorulabilir yine.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @maviplanet
M
3 yıl
Er

Bana göre riviera yerine naturel birinci tercih edilebilir. Fiyatları aynı civarda. Ama riviera rafine zeytinyağı (%80-90)ile az bir miktarda sızmanın (%10-20) karışımı sonuçta. Naturel birinci ise rafine işlemi görmemiş sadece asit oranı 0.8 ile 2.0 arasında olduğu için mevzuata göre sızma olarak tabir edilemeyen bir zeytinyağı.

Ben salata, meze, kaşıkla içmek ve ekmek banmak için erken hasat soğuk sıkım, sıcak yemeklerde olgun hasat, kızartmalarda ise naturel birinci veya fındık yağı tercih ediyorum. Eğer kızartmada zeytinyağı ağır gelen varsa fındık yağı denemesini öneririm hem çok lezzetli, hem hafif, hem de yanma derecesi zeytinyağından bile daha yüksek (250 civarı geçiyor kaynaklarda).



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
3 yıl
Çavuş

Analiz raporlarını istemiştim ama henüz paylaşmadılar, sizinle paylaştılar mı?

Analiz raporlarının altında asit, fenol değeri belirtmişler ise resmen dolandırıcılık yapıyorlar demektir.

Zetayın tesisleri Mücahit Taha Özkayanın danışmanlığında kuruldu sanırım, hatta Ayhan Sicimoğlu da zamanında programını yapmış. Belki sonrasında kendileri düzgün yürütemediler bu işi. Örneğin geçen sezon internet sitelerini de yenileyeceklerini söylemişlerdi ama hala dandik wordpress sitesini kullanıyorlar. Bunun yanında dediğiniz gibi premium olduğunu iddia eden ve bu fiyatlardan satış yapan bir firmanın adının yarışmalarda hiç geçmemesi de garip. En azından geçen sezon benim takip ettiğim hiçbir yarışmada zetayı hatırlamıyorum, atlamış da olabilirim tabi.
Videoyu izlemek için tıklayınız



S
3 yıl
Çavuş

Paylaşın hocam, gerçekler tüm çıplaklığı ile ortaya çıksın




Bu mesajda bahsedilenler: @Sancu
B
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: invisible_jn

Bu mesaj silindi.
Şimdiki fiyatı 200 TL



M
3 yıl
Er

Dostum ikisinin de analiz raporunu detaylı incelersen oradaki nüansı görürsün,Kısacası yüksek polifenollü raporu 5 lt tenekedeki için değil aslında.
İki raporda 500 ml ve cam şişe yazıyor.Yani o rapor o zaman 500 ml cam şişe için geçerli olması gerekiyor ve zaten rapor numarası aynı olduğundan aynı raporu koymuşlar.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @maviplanet
A
3 yıl
Yarbay

M
3 yıl
Yüzbaşı

bursa mudanya da kendim zeytin üreticisiyim.bu sene 1. kalite 0,3-0,5 asit zaytinyağının bana maliyeti 26 tl oldu.zeytinyağı alacak arkadaşlar ona göre hesap yapsın.25 tl ye satılan ya dip yağıdır ya da zeytinyağı değildir



T
3 yıl
Teğmen

Zeytinyağı konusunu takıntı haline getirirseniz üretici de bunu kullanır, bir kere lezzet konusu çok abartılıyor pringles bir zeytin yağından bin kat daha falan lezzetlidir sanırım, ya da yediğiniz bir meyveli yoğurt:) Neyse amacım polemik değil ama siz peşine düştükçe şişeler küçülüyor ve fiyatlar artıyor. Kriteriniz sağlıksa polifenol değeri yüksek ve peroksit değeri düşük, tek bahçe çalışan uygun şekilde sıkılmış ve saklanmış bir yağı alın geçin. Benim bu sene en memnun kaldığım yağ vievi oldu kokusu yakıcılığı muazzam, fiyat deseniz piyasanın altı, mesaj atsanız direkt dönüyorlar, kargo deseniz harika sarmışlar. Böyle o senenin işini yapan firması hangisiyse ondan alırsanız diğerleri de kendine çeki düzen verir, yoksa zeytinselinde tenekesi 550₺'ye satılan domatı aldım su gibi çıktı yazık az para değil bunlar. Sağlığın tek tip beslenmeyle alakası yok, her şeyden önemlisi ruh sağlığın yerinde mi, 100kg'luk biz obez misin, zeytinyağının en pahalısını alıp domatesin pestisitlisini mi yiyiyorsun, sabah 5'te evden çıkıp akşam 7'de dönüyorsun tatil bile yapamadan mutsuz mu yaşıyorsun uzar gider.

Bu senenin firması vievidir net ama salataya kullanamazsınız fazla acı:)

Benim standart yağım özemdir çünkü fiyatı ve lezzeti hep aynı seviyededir sürpriz olmaz, yanına da o sene sürpriz yapan firma varsa al kullan, her üreticiyi deneyecek vakit herkeste yoktur onun için insanlar önce standart arar, zeytinselinin iki sene önceki ödüllü domatı muhteşemken bu seneki hayal kırıklığı. Biraz da firmalar taşın altına koysun elini, yağını yarışmaya soksun, eksper tadımını yapsın, yani o bize satmaya çalışsın. Firmalara da bu kadar güvenmeyin derim, deposunu görmüyorsun, dolum yaptığı tankı görmüyorsun, nasıl sıktığını görmüyorsun, ufak tefek yerlerden nasıl sipariş verebiliyorsunuz anlamıyorum.

Özem fiyatlarına da çıkmaya gerek yok, ben özemdeki baskın yeşil domates kokusunu sevdiğim için alıyorum, sen gider daha uyguna kürşat alırsın.

Bir de 500ml şişeye 100₺ vereceğinize, litresi 50-60₺ bandında güvendiğiniz zeytinyağından alın, kalan paraya gidin yayık tereyağı alın, vücudun farklı tip ve uzunlukta yağ asitlerine de ihtiyacı var.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuna4242 -- 1 Ocak 2021; 15:37:56 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
T
3 yıl
Teğmen

< Resime gitmek için tıklayın >


Arbequina polifenol değeri=573 peroksit değeri=4.57

Koroneiki polifenol değeri=795 peroksit değeri=3.74

Firmanın benimle paylaştığı tadım notlarını ve analiz sonuçlarını sizinle de paylaşmaya çalıştım.

Ayrıca yanlış gönderilen ürünün yerine iki gün sonra yenisini göndererek telafi ettiler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuna4242 -- 1 Ocak 2021; 18:7:21 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

A
3 yıl
Yarbay

Elinize sağlık, dediğiniz gibi zeytinyağı ab-ı hayat gibi ama tek lezzet değil. Sancu Bey'in de dediği gibi doğru pişirmeyle en güzel eti zirveye koymamak mümkün değil. Her çiçeği gezmeye çalışan arı gibi olamayacağız artık, bildiğimiz ve standardı tutturan çiçek özleriyle yola devam ederiz. Yoksa çiçekler arası yolculuk pahalıya mal oluyor ve hepsi iyi çıkmıyor. Çiçekten bala, onu üstüne süreceğin terayağına, onun da üstüne süreceğin harika mermerleşmiş bir ete ve yana yakıla bizi coşturan hakiki bir zeytinyağına kim dayanabilir ki. Ama ağzımızın tadı, sağlığımızın keyfi kaçtı, ne mutlu ağız tadı ve keyfi yerinde olanlara... Unuttum sanma seni peynir, sensin iksir...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Askaparta -- 1 Ocak 2021; 18:13:31 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Tuna4242
A
3 yıl
Yarbay

Wagyunun fotoğrafına ekmek banarım ancak. Dediğiniz bazı peynirlere keşke rahat ulaşabilsek ama ülkemizde 250 çeşit varken kaçını biliyoruz, o da üzücü. Gravyer, gravyer tulumu, küflü taze çeçil ve çoban peyniri aldım en son. Obruk peyniri listemde, onu merak ediyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @Sancu