Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
56
Cevap
3273
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Cevap: Sizce Atatürk Neden Başarılı Olamadı? (5. sayfa)
P
geçen yıl
Yarbay

osmanlıya gelince "saygıdan" , Atatürk'e gelince "putçu" "islam düşmanı" vs. algıda iyi seçicilik kuasar kardeş. yalandan sıkıp sıkıp duruyorsun zaten. matba konusunda da iyi sallıyorsun. hakkını vereyim. 20 yaşında karıyı, 14 göstertip, 1937 de desteksiz yüreyemeyecek hale gelen Atatürk ile amellerinizde yaptıklarınız (hesapları kullanan nurcu tayfası) zaten megalomanlıkta ulaştığınız arşı gösteriyor. tabi yalanlar dağının zirvesinde...




Bu mesajda bahsedilenler: @Marshtest
P
geçen yıl
Yarbay

quote:

Bu arada arap kılıklı, araplaşmış vs. küçümseyici ırkçı ifadeleriniz, içinizdeki hak din nefretinin bir yansımasıdır.

Benim inançla ilgili ifadelerim ortadadır. Ama ben arapları sevmiyorum. Yahudileri sevmem şimdi de Allah / Yaratıcı karşıtı mı oldum? Sami olan hiç birşeyi sevmem.

twitter üzerine hesabını inceledim de mesela şu gözüme çarptı:


https://twitter.com/mustafarmagan/status/1483686237701656577

Bula bula bunu mu buldunuz eleştirmek için. Yani bu kafanın kendi paçalarındakileri görmeden millete çamur atma çabası; senin de içinde bulunduğun zihniyeti özetliyor. Bunu takiben;

Çok mu lazımdı sarayında 20 karı, 100 cariye ne zaman :

-Filistin'de ordun klorlu suda zehirleniyorken
-Mekke'de çekirge yemek zorundayken
-Filistinde kemer kemiriyorken vs vs vs.

lazımlıklara bakılacak olduğunda, bence ilk susması gereken sizin dinci tayfadır. twitter hesabın pek hit almamış. elon'ın dönemine gelmişsin. gerçi senin hesaba yeşil onay verilmemiş sanırım




Bu mesajda bahsedilenler: @Kuasar.p
P
geçen yıl
Yarbay

bu kelimeri Atatürk kendisi yazmıyor. Kornologia il İslam adında italyanlar tarafından yazılan kitaptan tercüme ile yazıldığını biliyoruz. kitap ismini yanlış hatırlıyor olabilirim. Üstelik literatürde tarafsızlık önemlidir. Bilimde taraf olunmaz. Bilimde din dayatması, ideoloji dayatması da olmaz. kitap bu hususlarda yazılmış ve tercüme edilmiş.

Ayrıca bu zorla okutulmadı. Okullarda okutulan kitaplara bir bak istersen.

hayır yalanınız da bitmiyor be arkadaş. yani azıcık o mantığınızı zorlasanız; Üniversite literatüründe yazılmış bu kitabın ilk okulda çocuklara mı okutulduğunu veya 10 12 yaşlarında çocuklara zorla okutulduğunu yalanına mı inanmamızı bekleyececksiniz.

@_turbo_
Liberal düşüncelerini burada yansıtman ve benim denk gelmem iyi olmuş. Ali şükrü mü Atatürk'ün dava arkadaşıymış? İttehat ve Terakki'de olan herkesi Atatürk'ün arkadaşı mı sanıyorsunuz siz? Enver Paşa da oradaydı, Atatürk ile arası sonradan açılacak Mehmet Akif de oradaydı. Birisi Osmanlı merkezli avrupai bir imparatorluk isterken, diğeri osmanlıdan arınma islami cumhuriyet istiyor; Atatürk ise o zamanlarda milliyetçi Türkçü fikirlerde idi. Sonrasında Sofya ateşeliği sırasında Stambolisky ile arkadaş olunca, sosyalist sağ ideolojisini benimsediğini görebiliyoruz. Zaten açtığı tüm fabrikalara verdiği isimlerden bunu anlıyoruz. Sümer bank ismi mesele uygun örnek olarak verilebilinir.


Hayır, hem sol hem muhafazakar kesim kafasında öyle yalan tarihler uyduruyor ki; Topal Osman'ı Atatürk vurdurttu yalanını da sıkan muhafazakar tayfa; ali şükrü olayını bile bile bunu yapıyor. Ali şükrü, Atatürk karşıtı olan chp gurubu içindeydi. Topla Osman bunu öldürünce, bu ikinci gurup ellerinde gücü kullanıp yasa çıkartıp topal osmanı vurdurtuyorlar. yaralı halde adamı baş aşağı asıp sergiletiyorlar.

tüm bunlara rağmen, yalanları ile ünlü muhafazakar kanadımız "Atatürk, Topal Osman'ı öldürttü" yalanını tıpkı "lozan 100 yıl" yalanı gibi 70 yıldır bu ülkede peydahladı. Ali şükrü olayı da 1. gurup ile 2. gurup arasında olan sürtüşmeden dolayı yaşandı.

he işte buraya değinmişken, aynı yalan makinası muhfazakarların "teg bardi ile mi demohrası varıdı" yalanını burada da görebiliyoruz. tek parti vardı ama herkes millet vekili olabiliyordu. chp içinde cumhuriyet karşıtları da vardı, amerikan mandacıları da vardı, komünist taraftarları da vardı. ama amerikan mandacıları ile bizim muhfazakar cumhuriyet karşıtı tayfa 2. gurupta idiler. şükrü bey'in ölümü de bu 1. gurup ve 2. gurup arasında çatışmadan oldu.

bunu da Atatürk'e çamur atma kafasında olan muhafazakar kesimi görmek beni güldürüyor. herşeyiniz yalan.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 12 Ocak 2023; 11:43:28 >


Bu mesajda bahsedilenler: @_turbo_ , @Kuasar.p
Y
geçen yıl
Yüzbaşı

Size göre yobazlık dindar olmak mı oluyor ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
geçen yıl
Yarbay

Bu konuyu farklı minvalde, farklı argümanlar ile, "kendinize göre kanıtlar" ile devam ettirebilirsiniz. Ancak şu bir gerçek ve eskiler bir çok sözü uzun uzun düşünerek söylerler veya günümüze gelir. Onlardan biride " Her şey aslına rücu eder" Yani bu millete istediğin en demokratik olarak düşündüğün her şeyi getir. Bunlar insanların kendince daha iyi olduğunu düşündüğü şeylerdir. Sonuç olarak İnanan ve bu zorlukları yaşayan, sonuna kadar zorlanmışlıklar ile inancına sarılan bir milletin artık genlerine işlemiştir bazı şeyler. Dolayısıyla bunu değiştiremezsiniz. Yine Atatürk ne düşünürse düşünsün. Yapıcı veya insani olarak doğru yaptığı şeyleri söylese de uygulasa da, Toplumun yapısına uymuyor ise bunu toplum değiştirecektir. Bu bizim için geçerli değil. Hangi topluma giderseniz. Her şeyi kabullenemediğini göreceksiniz. Dolayısıyla bizde bir şekilde kendi yolumuzu kendi değerlerimiz ile bulacağız. Şuan için herkesin elinden gelebilecek tek şey seçim zamanı oy kullanmak ki oy ile dahi değiştiremiyorsanız. Demek ki halkın düşüncesini hafife almayacaksınız ki maalesef muhalefet bunun farkına çok geç varmış olsa da yine de tam manası ile farkına varamadı. Dolayısı ile kaybetmesinin sebebini de anlayamıyor belki de anlayamayacak. Yaşım artık 40 a vardı ve maalesef sosyal demokrat olduğunu ifade eden insanların çoğunun bakın üzerine basarak söyleyeyim tekrar çoğunun doğu seçmenini insanını, inançlı insanları hakir gördüğüne çok fazla şahit oldum. Bunun farkına varmamış olsalardı. Kılıçtaroğlu bu konuda insanımız ile barışacağız demezdi. Ben hala tam anlamıyla bu barışmanın gerçekleştiğine inanmıyorum ve sonuç olarak gidişat her seferinde hüsran ile sonuçlanıyor. Yani konunun en başında ki demagojik konuşmalara gerek dahi yok. Toplumu anlamazsan veya toplumun yapısına ters bazı şeyleri yapmaya başlarsan sonuç hüsran olur. Bakalım seçime gidiyoruz. İnşallah ülke için hayırlısı olur.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.