Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
20
Cevap
5955
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Sıvı soğutma önerisi
U
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhabalar ,
Arkadaşlar şu anda sistemimde AKASA VENOM 240mm sıvı soğutucuyu i7 7700k için kullanıyorum. Soğutma performansı güzel ama pompa sesi beni deli ediyor doğrusu. Yeni bir sıvı soğutma sistemi arıyorum overclok henüz yapmadım ama ileriye dönük bir sistem istiyorum. İleride hem işlemci değişikliği yapıp hemde overclok yapma durumun olabilir. Buna istinaden bende biraz araştırdım ve iki marka arasında kaldım. Bunlar , nzxt kraken x62(280mm)ve Silverstone pf360 (360mm). Nzxt x62’nin şık tasarımı var ama Silverstone ‘ a göre eski Silverstone daha güncel teknoloji barındırıyor ve radyatör daha büyük fanlarıda tahminimce daha sessiz. Elbette benim öngördüğüm bulgular bunlar. Pek net bir konu bulamadım kimisi iyi kimisi kötü olduğunu söylemiş nzxt için kimi de corsair h100i önermiş. Kullanan arkadaşlar varsa tecrübesi ve performansını yazabilirse birde hangisi alınmalı öneri yapmasını rica ediyorum gerçekten acayip kararsızım. Yarın alıcam ona göre. Bu iki marka fiyat olarak aynı seviyede.
Herkese teşekkür ediyorum şimdiden.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

U
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Yok mu tavsiye vericek



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Ufuksahin41
U
4 yıl
Teğmen

Merhabalar, ilk önce kesinlikle kasanız su soğutmaya uyumlu ve hava akışı iyi olmalı.(Youtube dan kullandığınız işlemci ve istediğiniz su soğutucuyu yazarak yorumlarına bakabilirsiniz)
Benim size önerim nzxt kraken x52 ile beraber 2 tane NF-A12x25PWM veya noctua nın endüstriyel fanları.
Su Soğutmaya 1-1,5k para verebilrim diyorsan gözükapalı Asus ROG Ryujin 240 de alabilirsin fanları noctua, popmanın üzerinde ufak bir fan var bu da işlemci çevresindeki mosfetleri ve ramleri soğutmaya yardımcı oluyor.
Kullanacağınız işlemci macununa da dikkat etmeli kaliteli olanını almanız ve düzgün sürüldüğünden emin olmalısınız.
Mevcut sisteminizde OC yapacak ve geleceğe yönelik iyi yönde yatırım yapıp kullanmak istiyorsanız cpu vrm ve ram lerinizinde iyi soğutulduğundan emin olmanız gerekiyor.
Bunların yanında PSU nuzun en az 80+ Gold sertifikalı olması ve Kesintisiz güç kaynağı kullanmanızı da öneririm.
Son olarak mevcutta kullandığınız bilgisayara yeni bir parça takıyorsanız kesinlikle Kasanızı ve fanlarını temizlemeniz yeni ve eski parçalar için iyi olacaktır.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ukyo_ -- 7 Nisan 2020; 3:5:25 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
U
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Teşekkür ederim öncelikle rog serisini araştırdım fakat performans olarak geride kaldığını gördüm. Kullanıcılarda bu ürün için gereksiz pahalı olduğunu belirtmiş performansına göre. Dün sabah siparişi geçtim be yazıkki Silverstone aldım bakalım gelsin montajı yapıcam. Kasamın hava akışı yeterli oldukça geniş iç yapıya sahip(rampage carbon). Bu işlere aşınayım elbette kasayı baştan aşşağı temizlicem artık. Bu aldığım ürünün beni pişman edeceğini sanmıyorum. İncelemerde çok başarılı olduğunu gördüm ayrıca herhangi bir ses sorunu yaşayanda henüz görmedim bu yüzden tercihimi Silverstone fan yana kullandım. Elbette hepsi benim görüşüm. Yanlış düşündüğüm yada bir kusurumuz varsa affola



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ukyo_
U
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Bu arada puss and pull tekniği ile montajlıyacağım radyatörü kasamda fan mevcut şimdilik yeterli olur diye düşünüyorum dediğiniz marka fanları herkes gözü kapalı alabilirsiniz diyor ileride overclok yapmadan önce alabilirim.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Ufuksahin41
S
4 yıl
Çavuş

Sıvı soğutma önermiyorum genelde. Kendim dahil kullanan herkes pompa sesinden şikayetçi.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
4 yıl
Binbaşı

İmkan varsa custom sıvı soğutma... Yoksa Noctua NH-D15S



L
4 yıl
Teğmen

Sıvı soğutma kesinlikle tavsiye etmem. Uzak durun. Kesinlikle para tuzağı. AIO sistemler için diyorum. İyi bir hava soğutma sistemi kesinlikle daha iyidir. Noctua NH-D15 yada Arctic Freezer 34 eSports DUO tavsiye ederim.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
4 yıl
Teğmen

Kasa içi hava değişimi olmadığı durumda da öneriyor musunuz hava soğutmayı. Sıvı soğutucular benim bildiğim hava soğutuculara göre ömrü kısa olduğundan önerilmiyor. Sizin önermeme sebebiniz nedir?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @losthero15
L
4 yıl
Teğmen

Kasada yer sıkıntısı, yada hava akışı problemi varsa eğer, öncelikle bunların çözülmesi için çalışma gerekir. Eğer bunlar çözülemez ise sıvı soğutma son çare olarak kullanılabilir. Ama şunu bilin ki, sıvı soğutma sistemleri performans, ömür ve fiyat olarak vasat sistemlerdir. Kompakt olmaları dışında (radyatör hariç) hiçbir artıları yoktur. İyi bir hava soğutma sistemi sıvı soğutma sistemlerinden her konuda daha iyidir. Kasada yer sorunu falan varsa yeni kasa almanız daha iyi olacaktır. Hava soğutmadan asla şaşmayın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi losthero15 -- 11 Temmuz 2020; 14:0:10 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @cnegzokarub
C
4 yıl
Teğmen

Şuan sıvı soğutucu arayışındaydım 120 mm 600 tl o yüzden 240 800 tl civarı almayı düşünüyorum. Peki onun yerine sizin dediğiniz gibi yeni bir kasa alsam fiyatlarını bilmiyorum ama yanına da soğutucu alsam daha mı mantıklı? Sıvı soğutucularının performans değerlerini bilmiyorum fakat ömür olarak sanırım bana denk gelmiş ben çok uzun süre kullandım. Kasa yanları açık olduğundan sıvı soğutucu mantıklı geldi. 800-900 lira civarı kasa+ hava soğutma öneriniz var mı acaba?




Bu mesajda bahsedilenler: @losthero15
L
4 yıl
Teğmen

Hava soğutma olarak Noctua NH-D15 yada Arctic Freezer 34 eSports DUO tavsiye edebilirim. Hali hazırda bu soğutucular kasanıza sığmaz ise eğer, sisteminiz hakkında bilgi verir misiniz. Ona göre bir kasa önerisinde bulunabilirim.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

N
4 yıl
Çavuş

Freezer 34 esports



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

F
4 yıl
Yüzbaşı

Corsair ürünlerini tercih edebilirsin.



4
3 yıl
Yüzbaşı

Selamlar,
ID-COOLING markasına bir bakmanı tavsiye ederim. Üretici , fiyat performans olarak çok başarılıdır.



A
3 yıl
Yüzbaşı

Konu hort :) bende 280 mm bir sıvı soğutma bakmaktayım. Ancak şöyle bir bakıyorum youtube'a web'e sıvı soğutma o kadar da sorun çıkaran birşey değil hatta bazı sıvı soğutmalarda uzun yıllar kullanım sonucu hazne girişi açılarak soğutma sıvısı takviyesi vb işlemler yapılabilmekte ki bu revizyon ile uzun yıllar yine bakım gerektirmeden çalışmaya devam edebileceğini düşünüyorum. Şu zamanda sıvı soğutma görsel açıdan da çok iyi içeride ışıklandırmalı bir kasanın tam ortasına gökdelen gibi bir hava soğutma koymak açıkçası pekde hoş olmuyor. Bu süreçte sıvı soğutmayla ilgili herhangi bir sorun yaşayan veya çok memnun kaldığınız ses soğutma vs konularında tatmin edici ürün kullanan kimler vardır ? Not: corsair, nzxt, lian li markaları takibimde.



A
3 yıl
Yarbay

Sıvı soğutma konusunda pompa sesi vb konular sebebiyle kule tipine yöneldim, msi core frozr l kullanıyorum öneririm.



Z
3 yıl
Çavuş

Arkadaşlar bu su soğutmayı almayı düşünüyorum. Kullanan yada tavsiye edebilecek birileri var mı?


https://www.oksid.com.tr/u/gamepower-skadi-240-rgb-cpu-sivi-sogutma-240-mm/157100/



G
3 yıl
Yarbay

Hortlatacam biraz ama Noctua d15 soğutucum var hali hazırda, sıvı soğutma alayım mı diye gezinirken konuyu gördüm ve bir anda vazgeçtim :) Zaten değiştirme isteğim kasanın görseli güzel olsun, kocaman soğutucu yerine ışıklı, civcivli bir görüntü olsun diye idi, yoksa Noctua soğutma ve sessizlik anlamında süper...