Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
268
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Sistem Darboğaz yapar mı ?
N
3 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Bu sistemi satın aldım ancak pubg de ve ya benzer oyunlarda ani fps düşmesi yaşıyorum bütün driverları kontrol ettim ancak hepsi güncel
< Resime gitmek için tıklayın >



1 adet bellek kullanıldığında işlemci, bellek ile 64bit üzerinden konuştuğu için muhtemelen işlemcin bellek le darboğaza giriyor, aynı bellekten 1 adet daha aldığında dual kanal üzerind...
Yoruma Git
Yorumun Devamı GuvenDMRK - 3 yıl +4
G
3 yıl
Yarbay

1 adet bellek kullanıldığında işlemci, bellek ile 64bit üzerinden konuştuğu için muhtemelen işlemcin bellek le darboğaza giriyor, aynı bellekten 1 adet daha aldığında dual kanal üzerinden işlemcin bellekler ile 128bit üzerinden konuşur ve bu sebeple oluşabilecek darboğazın, sıkışmanın önüne geçilir, işlemci verebileceği max performansa ulaşır / rahatlar.

E.kartı alırken bile bitine bakıp, haaa bu kart 64bit ise bu karttan bir cacık olmaz diye düşünenler dahi genelde bu dual kanal olayına hiç dikkat etmiyolar.
Hâlbuki e.kartları ile anakart işlemci ve bellek kombinasyonunun 1 e 1 aynı olması durumu sözkonusu, yani e.kartınnda bir anakartı var, üstünde g. işlemcisi ve bellekleri var, kısaca; e.kartlarıda aslında tek başına bir bilgisayar, sadece üzerlerinde ssd/hdd eksik gibi düşünn v.s.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 11 Mart 2021; 16:14:57 >

N
3 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Merhaba , video olarak upload ettim youtubeye link atmak yasak değil ise buraya bırakıyorum eğer tekrar aynı görüşte olursanız en yakın zamanda aynı ramden alıp takacağım teşekkür ederim şimdiden vakit ayırdığınız için.

Videoyu izlemek için tıklayınız



F
3 yıl
Yarbay

16gb yap hocam ram i.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.