Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
422
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Sıralama Kıyasını Geçen Seneki Sınavlara Göre Yapmak
S
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhaba. Şuanda forumda görüyorum sınavdaki sıralamaların nasıl geleceğine dair gelen tahminleri. Birçok insan bu tahmini geçen sınavlardaki zorluk ve gelen sıralamara göre kıyaslıyor fakat bence bu çok yanlış. Öncelikle çok yeni bir sistemdeyiz ve birçok yeni faktör eklendi işin içine.

1-Soru sayılarında azalmaya gidildi. O kadar çalışılan konular çok kısıtlı soruyla sınandı. Örneğin coğrafyaya çok çalışan birisi yorum sorularıyla karşılaşınca "neden çalıştım o kadar?" diye sormuştur kendi kendine.

2-0.5 kuralı kaldırıldığından dolayı AYT oturumuna giren her öğrencinin tüm puan türlerinden sıralama ve puanları hesaplanacak. Yani aralara TM'den tercih yapmayacak sayısal öğrencileri girecek veya MF'den tercih yapmayacak eşit ağırlık öğrencileri girecek. (Bu dediklerim özellikle 50k'nın üstünü ilgilendiriyor) Bu da sıralamaların biraz daha kötü görünmesine neden olacak ve tercihler sonuçlanana kadar bu sıralamaların da pek bir anlamı olmayacak açıkçası.

3-Ara puan türlerinin kaldırılması. MF'si, TM'si ve TS'si artık hepsi bir puan türünden sıralanacak. Örneğin ana hedefi hukuk olmayan, sene başında TM-1'den tercih yapmayı düşünen birisinin üst sıra istiyorsa matematiği iyi olmalıydı geçen sene. Şimdi bu puan türleri birleşince hedefi hukuk olanlar bu sene matematik yapan o TM-1'cilerin gerisinde kalacaktır. Bu da hukuk veya o tarz bölümlerin sıralama olarak düşebileceğini gösteriyor. Tabii ki bu ana hedefi hukuk olmayan arkadaşlar hukukun gelebileceğini görünce hukuk da tercih edebilirler. Bunlar sadece tahmin. (Tabii ki burada hukukçuların matematiği kötü demeye felan getirmeye çalışmıyorum. Genel anlamda TM-1'de 5 bine giren biriyle Tm-3'de 5 bine giren birinin matematiği arasında fark vardır. Üstüne edebiyat da koyan bir TM-1'in TM-3'ü geçmesi çok olası. Burada iyi bir TM-1 ve TM-3 öğrenci kıyaslaması yapıyorum gibi düşünebilirsiniz)

4-Farklı soru tipleriyle karşılaşıldı. Özellikle ilk oturumun matematiğinde alışılmışın dışında sorular geldi. Matematik zaten zaman yiyiciyken bu soru tiplerine hiç alışık olmayan insanlar burada daha çok takıldı. Sorular sınava girmeyen birisi için kolay görünse de sınav anında yetiştirmek sıkıntıydı.

Yani sıralamarınız kötü gelse bile bu "aman bittik" mentalitesine sebep olmamalı çünkü araya girecek olan birçok faktör var.



A
6 yıl
Binbaşı

Son cümleniz her şeyi özetliyor. Artık yeni bir sıralama devri başlıyor. Resmen orta çağ kapatılıp yeni çağ açılıyor sıralamalarda.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
S
6 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Aynen öyle. O yüzden insanlar sıralama açıklandığında bile her şey bitti vs gibi düşünmemeli. Önünüzdeki insanların farklı puan türünden sıralamaya girip o puan türünden tercih yapmayacak olması veya puanlar birleştiği için önünüze geçen alt puan türlerindeki insanları göz önünde bulundurun.




Bu mesajda bahsedilenler: @Angry Man
M
6 yıl
Yüzbaşı

Ne yeni çağı mk taş devrine gidiyorsunuz haberiniz yok



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Angry Man
R
6 yıl
Yarbay

1. oturumda geçen seneyle neredeyse birebir aynı netleri yaptım. Geçen sene ygsde 110 bin yaptım. Ama hesaplama sistemi bu sene değiştiği için 200 bin - 300 bin arası gelecek sanırım.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.