Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
4052
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Sıfırdan tuvalet ve banyo yapımı yardım acil
A
9 yıl
Er
Konu Sahibi

Selamlar konuyu çok uzatmadan direk derdimi anlatıp konuyu bitirmek istiyorum

40 metrekare kare alanda 2 tane küçük oda ve küçük bir holü olan sevimli bir evim var.Daha doğrusu bizim evin arkasında kaderine bırakılmış küçük bir ev.
Her neyse biraz masraf edip evi toparladım ve öğrenci evi gibi kullanmaya başladım.Evde tesisat namına hiçbir şey yok.Elektiriği evden çekiyorum.(kaçak değil kendi evimizden ) Ancak tuvalet için sürekli kendi evime gitmek sorun olmaya başladı.Dediğim gibi temiz suyun gelmesi ve pis suyun gitmesi için tesisat yok.Tek istediğim bir tuvalet bir lavabo ve duş başlığı Tüm bunların bana minimun maliyeti ne kadara patlar bunu öğrenmek istiyorum.(Not:bunları 7 metrekarelik hole yaptırmayı düşünüyorum)

Bu konu ile ilgili ve bilgili abilerimin,arkadaşlarımın ve kardeşlerimin yardımlarını önemle rice ediyor ve sabırsızlık ile bekliyorum...



A
9 yıl
Yarbay

Temiz su için eve saatin hemen ardından bir T yapacaksın ve yeterince ucun bir boru ile mekana uzatacaksın. mekandada lavabo wc sofben 3 kez dağıtacaksın

bir klozet, bir lavabo ve çeşme, bir sofben, bir eğimli beton, bunların giderlerini de yeterince kalın bir boruda birleştirip en az %1 eğimle ana gidere yönlendirip orada bir şekilde birleştirmek lazım.

şofben içinde düzgün bir elektrik lazım. evin ana hattından saatten hemen sonra şalterlere gelmeden uzatıp mekana gelince 1 şalterden dağıtmak yerinde olacaktır.

40m² az bir rakam değil, almanyada tek yaşayan insanlar bu tarz evlere 400avro ödüyor. modern iç mimari tasarım ile çok gözde mekan haline getirilebilir. istersen elde plan görünüşünü çiz telefonla çekip at veya herhangi bir programla çiz, kuzey yönünü belirt, çatı, kapı ve pencereleri tarif et, 3D olarak tasarlayayım ücretsiz zevkine, bana da alıştırma olur.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
9 yıl
Er
Konu Sahibi

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim yaşadığım küçük bir problemi de özel mesajla anlattım yardımcı olursanız sevinirim.



M
geçen yıl
Er

bilgiler için tşekkürler





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetkeser07 -- 14 Kasım 2022; 12:29:53 >


Bu mesajda bahsedilenler: @a1a1a1fs
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.