T

Teğmen
30 Eylül 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
6 üye
Görüntülenme (?)
40 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
T
9 yıl
Asus P9x79 Pro i7 3820 overclock failed problemi.
Selamlar arkadaşlar.

PC'imde yaşadığım ilginç bir problemle alakalı olarak sizlerden yardım istiyorum.

Elimde Asus P9X79 Pro anakart, i7 3820 ve Corsair 4x2 XMS3 2000 mhz kombinasyonlu bir sistem var.

Ancak şu şekilde bir problem yaşıyorum. Bilgisayarımda internette gezerken birden kitleniyor ve clock_watchdog_timeout mavi ekranı geliyor. PC'yi yeniden başlattığım zaman bios ekranında overclock failed geliyor.

Ancak yaptığım prime95 intel cpu testi, memtest86'da hiç bir problem yok. Stabil bir şekilde çalışıyor. GTAV 2-3 saat oynuyorum hiç bir problem yok. İşlemci soğutucu olarak Noctua D14 kullanıyorum sıcaklık 40 derecenin üstüne çıkmıyor.

Sadece normal kullanımda bu problemi yaşıyorum. Bunun haricinde overclock yapmak istediğimde bir türlü sistem gelmiyor. PC konusunda tecrübeli olmama rağmen bir türlü bu sorunu aşamadım. clock_watchdog_timeout hatası ile ilgili olarak microsoft sitesinde yer alan çözüm önerilerini uyguladım. Yine problem devam ediyor.

Son çare olarak buraya yazayım dedim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

İşletim sistemi Orjinal 8.1 Pro 64X
Güç Kaynağı: Thermaltake 1500W Toughpower
Ekran kartı: MSI GTX 670
HDD: OCZ Vertex 4 256 GB
T
9 yıl
Xbox One 2. el alınan konsolda bulunan digital oyunlar hakkında
Arkadaşlar öncelikle selamlar.

Xbox 360 ve xkey ile geçen uzun ve keyifli senelerden sonra forumdaki bir arkadaştan xbox one satın aldım.

Saolsun hesabı ile birlikte verdi cihazı. Ancak şifresini paylaşmadı doğal olarak, ileride başka bir cihaz almayı düşündüğü için.
Konsolun içinde digital olarak satın alınmış veya kardeşlik ile paylaşılmış oyunlar var. Kardeşlik hesabı silinmiş ancak yinede oyunları oynayabiliyorum.
Ben xbox360'ta olan hesabımı bu konsola ekleyeceğim, Aldığım kişi şifresini değiştirdiğinde.

Şimdi kafamı kurcalayan bir kaç mevzu var. Bilgili arkadaşlar cevaplarsa çok memnun kalırım çünkü istediğim bilgiye bir türlü ulaşamadım.


1- Bu kullanıcının daha önceden digital ve kardeşlikle aldığı oyunları ben kendi hesabımı açtığım zaman kullanabilecek miyim?
2- Games with gold ile yüklenen oyunları kendi hesabımla oynayabilecek miyim?

İyi günler dilerim.
T
10 yıl
Logitech müşteri hizmetleri kalitesi
Geçen sene bir web sitesinden Logitech MK320 bir klavye fare seti almıştım. 2 ay önce klavyemin üzerine içecek döküldü. Klavyeyi komple söktüm bir güzel temizledim ancak birçok tuş çalışmıyordu artık. O zamanlar kıbrısta yaşadığım için garantiye yollamam söz konusu değildi. Bende uğraşmadım. Geçen günlerde daha önceki Seagate harici hdd'de ki gibi şansımı resmi support'tan deneyim dedim. (Seagate 2.5" 1TB diskimin üzerine yeğenim koca teybi düşürmüş, aldığımın 3. günü hakkın rahmetine kavuşmuştu. Resmi kanaldan durumu anlattığımda arızalı diski gönderdiğimde sorgusuz sualsiz yenisini yollamışlardı.)

Support'a derdimi ingilizce olarak anlattım. Sonrasında ertesi gün Logitech Europe'dan Metin Bey Türkçe olarak bana geri dönüşte bulundu. Ürünü fatura ve garantisi ile Penta'ya yollayabileceğimi belirtti. Bende elimde fatura ve garanti bulunmadığını yazdım. Oda bana ürünün fotoğraflarını incident no ile yollarsam geri döneceğini belirtti. Hemen resimleri çekip yolladım ayrıca adres ve telefon bilgilerimi verdim.

Sonuç olarak adresime Logitech MK330 (bir yeni modeli) bugün itibari ile gönderilmiş durumda.

Müşterisine bu değeri veren Logitech'i burda paylaşmak istedim.

Bir ürünü seçerken en önemli şeyin satış sonrası olduğunu düşünenlerdenim. Bu zamana kadar Logitech ürünlerini sorunsuz bir şekilde kullandım. Ancak herhangi bir sorunda müşterisini asla mağdur etmediğinide burda görmüş oldum.

Uzun oldu biraz ama mutlaka benzer pozisyonlarla karşılaşan arkadaşlar vardır. Yol göstermek açısından faydalı olabileceğini düşünüyorum.
T
11 yıl
Yoğuşmalı kombi baca tesisatı ve kombi seçimi hakkında
Selamlar arkadaşlar.

Bursada mevcudunda doğalgaz sobası kullanılan evimizi tadilata soktuk ve kombiye çevireceğiz. Evimiz yaklaşık 90 m2. Kalorifer tesisatını çektirdik.

Kombiyi mutfakta kullancağız. Aşağıdaki fotoğraftaki gibi bir bağlantı yapmayı düşünüyoruz. Evimizin mutfak duvarı, 2. ve 3. katla aynı hizada.

< Resime gitmek için tıklayın >

Proje için gelen kişi yoğuşmalı kombi bacasının çatıya kadar çıkarılması gerektiğini söyledi. Bunun doğruluk payı nedir? Bana biraz saçma geldi.

Bunun dışında kombi olarak Falke Condense 24 KW düşünüyoruz.

Radyatörlerde Demirdöküm PP düşünüyorum. Toplam uzunluk 7.3 metre gibi düşünüyorum.

Salon ve odalarda termostatlı vana düşünüyorum. Danfross RA2000 serisi.

Radyatör arkaları içinse İzopan radyatör arkalığı kullanacağım.

Bursa için tavsiye verebilecek veya bir mühendislik firması önerebilecek arkadaş olursa çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

< Resime gitmek için tıklayın >
T
13 yıl
Yamaha YHT-292 hakkında
Selamlar.

http://europe.yamaha.com/en/products/audio-visual/hometheater-systems/home-theater-package/yht-292_black__g/

450 TL (sıfır)gibi bir fiyata buldum ürünü ancak ses codecleri kafamı karıştırdı açıkçası. Ürünü aşağıdaki cihazlarla kullanıcam.

1- Dreambox DM8000 Optik çıkış var.
2- Xbox 360 Optik çıkış var.
3- Laptopum HDMI üzerinden bağlayabilirim.

Uydu üzerinde HD kanallardaki 5+1 sesi ve Internetten indirdiğim 1080p filmleri izleyeceğim. Ses kodekleri genellikle DTS veya AC3 oluyor.
Xbox ise oyun oynamak için.

Bu cihaz işimi görürmü? Hoporlörleriyle birlikte bu fiyat çok uygun geldi. Siz ne dersiniz?
T
14 yıl
2007 Mitsubishi Lancer tavsiye isteği
Merhabalar değerli arkadaşlarım.

Bir süredir 2004 Model Citroen C3 marka aracımı değiştirme niyetindeyim. 1.4 olduğu halde yüksek yakıt tüketimi ve otomatik şanzumanda yaşadığım sıkıntılardan dolayı.

Kıbrısta yaşadığımdan dolayı burası tam bir Japon arabaları cenneti ve bende Mitsubishi Lancer'a bayılıyorum. Aşağıdaki linkteki aracı almayı düşünüyorum.

http://www.kktcarabam.com/9411-2007-MITSUBISHI-Lancer.html

Araç 2007 model Düz vites ve benzinli. Linke tıklamak istemeyenller için resimleride ekliyorum :)

< Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın > < Resime gitmek için tıklayın >

Galeri ile görüştüm. Araç 2000 kmde Japonyadan 2. el olarak getirilmiş. Lancer kullanıcısı arkadaşlardan isteğim Araba ile ilgili önemli noktaları aydınlatması. Bu ilk Japon arabam olucak. C3 konforundan oldukça memnunum ancak yukarıda belirttiğim problemler ve daha büyük ve güçlü bir araç alma isteğim var.

Cevap veren herkese şimdiden çok teşekkür ederim.
T
14 yıl
2004 Model Citroen C3 Benzinli yüksek yakıt sorunu.
Arkadaşlar merhaba,

2004 model Citroen C3 1.4 Benzinli aracımda en büyük sıkıntım yüksek yakıt tüketimi. KKTC'de yaşadığım için tüp yok aracımda. Ancak aracım şehir içinde 10lt şehir dışında ise 6-7 lt tüketiyor. Her ne kadar benzin ucuz olsada 1.9 TL gibi. Insanın sinirini bozuyor.

Aracım 85.000 km de. Yağ filtresi, hava filtresi ve bujileri 6 ay önce değişti. Sizce neden kaynaklanabilir?


Bunun dışında ise otomatik şanzımanla alakalı bir sıkıntım var. Aracımla yolda giderken özellikle 3. vitese geçerken tak diye bir ses gelip vites kutusu kitleniyor. Göstergede "S" ve "kar" işareti yanıp sönüyor. Triptoniğe geçsemde vites değiştiremiyorum. Ancak boşa ve geriye alınabiliyor. Motoru durdurup yeniden çalıştırdığım zaman problem geçiyor.Haftada 2-3 kere oluyor bu olay. Servise sorduğumda C3 lerde bunun kronik olduğunu söyledi ve yaklaşık 1000 liralık bir masraf çıkardı. Daha önce başına böyle bir arıza gelen varmı. Kıbrıstaki servislere pek güvenemiyorum.

Bu iki konuda yardımlarınızı bekliyorum.
T
16 yıl
konu kapatılabilir.
konu kapatılabilir.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.