N

Yüzbaşı
15 Ağustos 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
11 üye
Görüntülenme (?)
108 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
N
6 yıl
1050Ti Anakart Uyumu Hakkında Sorun
Merhaba, bir abimizin isteği üzerine konuyu açıyorum. Aynen onun ağzından aktarıyorum, yardımcı olursanız sevinirim;

Merhabalar, bir kaç haftadır yaşadığım soruna lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim.Kaç haftadır uğraşmaktan yoruldum diyebilirim. Konu biraz uzun ve çok donanım terimlerine aşina değilim kusuruma bakmayın . Bir kaç hafta önce bir tanıdığım sıfır şekilde msi nvidia gtx 1050ti hediye etti. 1050ti ekran kartını taktığımda monitöre görüntü gelmedi. Belki monitör ve kasa arasında ki kablodan dolayı diyerekten dönüştürücüyle denedim yine olmadı. Başka bir monitörle denediğimde yine çalışmayınca bilgisayarcıya götürdüm. Ertesi gün bilgisayarcıda yeni ekran kartının driverını takınca bilgisayar çalışmıştı (işin garibi sadece dönüştürücüyle ekrana görüntü geliyor direk hdmi kabloyla görüntü alamadım) .Neyse eve götürüp denediğimde sıkıntısız bir şekilde çalıştı. Ama asıl olay ertesi gün oldu çünkü bilgisayar sürekli restart atıyordu. Sorunun biostan kaynaklandığını düşünsem de anakartında bu sürede zarar gördüğünü düşündüm çünkü plastik koku geliyordu.

Bilgisayarcıya götürüp sorunun anakarttan olabileceğini ve üzerindeki donanımlar değişmeden sadece bendeki H61H2-M17 model anakartın uyacağını söyledi.Sonra benzer bir anakartı taktıklarında çalıştığını ama ekran kartını takınca anakartın yine cortladığını söylediler :D. Anakartın msi gtx 1050ti kaldırmayabilirmiş. Gtx 1050nin kaldıracağı kapasitede anakart alayım dediğimde yine işlemcinin ve raminde değişmesi lazım dedi. Bu yüzden ya sistemi sıfırdan yenilenecek veya eski ekran kartıyla devam edeceksin dedi. Şimdi arkadaşlar benim sorum burada;;

1.Kaldıracak kapasitede başka bir anakart alsam uyumlu ve sorunsuz şekilde diğer parçalarla çalışır mı ? (Olursa da neler olur söylerseniz çok sevişirim )
2.Bende ki modelde ana kart veya parçalar MSI gtx 1050Ti yi kaldırır mı ? (Olmazsa en güncel hangi ekran kartları uyar ?)

< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
N
7 yıl
Türk Telekom İnternet Yavaşlaması ve Ping Yüksekliği
son birkaç haftadır. saat 15.00 den itibaren modemime gelen hız 12mbps olmasına rağmen 2mbps alıyorum akk vs dolmadı ev içi tesisatım sıfır. Artık yoruldum şikayetlerimi iletiyorum sorun yok diyorlar bende diyorum gelin kendiniz bakın akşam saatleri çok kötü internet. Pingler çok yüksek, yurt dışı sitelere bağlanırken sayfanın bir türlü yüklenememesi gibi sıkıntılar var. Ne yapabiliriz nasıl bu sorunu çözmelerini sağlarız çünkü anladığım kadarıyla ekip bakıyor gelen hız normal deyip gidiyor.
N
7 yıl
Bina dışı ankastreyi değiştirtmek ?
Merhabalar;

1 aydır internet kopmaları ve hız problemi ile ilgili derdimi dile getiriyordum. Bugün Türk Telekomdan geldiler, interneti Turknetten alıyorum. Bina girişinde ki ankastrenin değişmesi gerektiğini söylediler. Ama siz tek başınıza söylerseniz gelip değiştirmezler bina yada site olarak belirtmeniz lazım dediler. Sonra ücretli olduğunu öğrendim ve binadakiler böyle bir ücreti paylaşmaya tenezzül bile etmiyorlar. Kendi daireme özel düzelttirme yaptırabilir miyim yada bu iç dış tesisatı Türk Telekom ne kadara yapar ? Ve Türk Telekom bu işlemi yeni alt yapı döşeme gibi süreci uzatırlar mı ? Beni bilgilendirirseniz sevinirim.
N
7 yıl
TurkNet Yaklaşık 1 aydır İnternet problemimi çözmüyor
Yaklaşık 1 aydır sürekli aynı problemi yaşıyorum ve turknet bana hiç bilgi vermiyor ve yardımcı olmuyor. Siz söyleyin ben ne yapayım ? Nereye şikayet edeyim adamlar şikayetlerimi bile önemsemiyor. Arıza kaydı ile ilgili bilgi istediğinizde bilgi vermiyorlar.

Öncelikle zamanında açtığım şu konudahttps://forum.donanimhaber.com/turknet-ile-ilgili-bir-problemim-var--126371462#126371462 şikayetlerimi belirtmiştim ondan sonraki süreçte hiç bir şekilde sorunum düzelmedi.

Artık çileden çıkardılar beni o açtığım konudan sonra olan olayları bir özet geçeyim dostlar ;

27.05.2017 tarihinde gelen Türk Telekom elemanı kablodan şüphe ederek kablomu kesti sonrasında hiç bir çözüm olmadı yeniden ev içi kablo tesisatımı yenilettim. Kontrol etti kabloyu çeken elektrikçi problem gözükmüyor dedi. Modemi değiştirdim yine aynı problem devam ediyordu. Aradığımda Turkneti sizin sorununuz altyapı kaynaklı ben size bir ekip daha göndereyim dedi cuma günü. ekipler gelmedi sonra pazartesi bir baktım şikayetim bana bilgi vermeden kapatılmış birden fazla açtığım şikayetler ile birlikte. Tabi sonra süreç yeniden baştan başladı bu sefer daha sinirli olduğum için detaylarını aktarmalarını istedim yeniden kayıt oluşturuldu yine kağıttan okunan cümleler hiç bir detay verilmedi dikkatinizi çekerim. Yeni kaydı oluşturduktan bir süre sonra yine aradım ve bana dedikleri şey Yapa alt yapı çalışması var 1 aydır sizin internetiniz o yüzden böyle oluyor olabilir dedi, dedim o zaman beni geçici olarak Türk telekom alt yapısına geçirin bu isteğinizi de aktarıyorum diye sözde arızaya ekledi. Geçen hafta çarşamba günü yine aradılar sorun çözülmüş görünüyor diye ekipler geldi mi? dedi. Gelmediler dedim sorunum devam ediyor ve 4mb e sabitlemişler internetimi bu kabul edilemez olduğunu belirttim , ekipleriniz hiç bir şekilde gelmiyor sürekli işimi aksattıklarını söyledim fakat geçen cumartesi aradığımda öğrendim ki hiç bir şekilde randevu alınmamış Türktelekomdan Turknet çalışanı öyle söyledi tabi ben artık sinirden gerilmiş haldeyim, daha yetkili birini istedim bağlayamayız dedi bağrış çağrış ile bağlattırdım ama hiç bir şekilde cevap vermiyorlar o yetkili çalışanlarda birde o telefonda ki çalışan o kadar fevri cevaplar veriyor ki detaylarına değinmeyeyim onunda; şikayetimi bitirmeden 2 iş günü diye cümlemi bölüp duruyor 1 ay oldu dedim. Ne zaman çözecekler dedim çözerler dedi, dalga geçiyor herif resmen benle dedim dalgamı geçiyorsun Hayır diyor yeniden bağla beni yetkiliye sitemli şekilde tamam diyor. Açamayınca yetkili beklemeden alıp bana şunu diyor ben not aldım sizi bugün içinde arayacaklar dedi 48 saat geçti ne arayan ne destek ekibi ne yardımcı olan nede gelen bir eleman yok.

Şimdi Böyle bir tutum sergileyen bir firmadan internet almaya devam etmeli mi yoksa iptal işlemlerini artık başlatmalı mı ? Boşu boşuna taahhüt de bozduk şimdi ateş pahası Türk Telekom başkada altyapı yok burada.

Eğer benim gibi alt yapınız ipliğe bağlı ise benim nacizane önerim Türknet'e yapa var diye geçmeyin. Ama altyapınız sağlam ise gerçekten güzel bir fırsat ,unutmayın ki böyle problemleri her firmada yaşabileceğiniz gibi bu firmada da yaşıyorsunuz. Öyle Türk Telekomdan iyi Super online dan iyi servisleri denilmekteydi çevremde ama ben böyle bir davranışı böyle bir sorumsuzluğu Türk Telekomda hiç yaşamadım.
N
7 yıl
TürkNet ile ilgili bir problemim var.
Türk Telekomdan geçiş sağladım. Fakat geçtiğim günden beri internetim hiç stabil değil. AKN'siz olarak kullanıyorum. Sürekli kopma , belirli saatlerde hızımın düşmesi anlık ping yükselmesi gibi problemlerim var.TT da iken hiç böyle kopma ,düşme ,hız problemi yaşamıyordum. TT den geçtiğime pişman değilim ama baktığım zaman kendi yapısını değil de TT alt yapısını kullanıyor gibiyim,bana kendi altyapıları olduğu söylenmişti aradığımda bulunduğunuz bölgede yeni santral çalışmamız olacak dedi . Şimdi ben Yapa'ya mı bağlıyım;

< Resime gitmek için tıklayın >

Bundan önce de 10 mayısda başlayan hızımla ilgili bir problem vardı ve sürekli kopuyordu, düzeltilmişti fakat dün yeniden başladı. Hızım 1mb in yukarısına çıkmıyor genellikle. İnanılmaz yüksek pingler olamaya başladı.

< Resime gitmek için tıklayın >
(kendi sistesin de upload da hata veriyor Windows uygulamasından yapabiliyorum)

Buda sık sık kopmaların olduğu bir kayıt;

< Resime gitmek için tıklayın >


Sizce ne yapmam lazım. Dün çok şiddetli bir yağmur vardı. Ondan oluyor olabilir mi? bugün hava gayet iyi ama değerlerde bir düzelme yok. En fazla 2 güne çözülür denildi ama bugün cumartesi yarın pazar bununla ilgili işlemiş haftasonuda yapıyorlar mı ?

Konuyu gönderirken bile internet gitti
N
7 yıl
Silinsin (iki kere açılmış)
-
N
7 yıl
CPU sıcaklığı yüksek gözüküyor ?
Merhaba;
4790k işlemci kullanıyorum dün oyunda afterburner programı ile değerlere bakayım dedim işlemci 100C gözüküyor ? Ama aşağı inmiyor 99C oluyor 100C yukarısı da olmuyor. Fan hızı %100 de yapsam %35 de yapsam aynı değerlerde.Fakat diğer bileşenlerin sıcaklık değerleri normal. İşlemci boşta da 50C civarı geziyor. Bugün CM Sedion 120 soğutucusunun fanlarını bu yüzden temizleyip yeniden push/pull şekilde taktık , macun değiştirdik ama soğutmada yine bir şey değişmedi. Sıcaklık değerleri yanlış ölçülüyor olabilir mi? HW info da da sıcaklıklar aynı. Sorun sizce nedir ? Neler yapılabilir ?
N
7 yıl
whea uncorrectable error windows 10 mavi ekran
Merhaba;

Son birkaç ayda başlıkta belirtiğim şekilde sürekli bir mavi ekran alıyorum. Genelde tam ekran olarak oyunlara girdiğimde olmakta.

*Ramleri değiştirdim memtest yaptım problem görünmüyor.(Yaklaşık 2 yıl önce aldığım mavi ekranda ramlerde hata görünmemesine rağmen ramler arızalı çıkmıştı. Ramleri değiştirmiştim.)
*SDD ve HDD test ettim onda da bir sıkıntı yok gözüküyor.
*Sistemi yeniden yükledim (windows 10 orjinal) sıfırladım,sistem dosyalarını da kontrol ettim.
*Herhangi bir virüs içeriği bulunmadığına da eminim. Arka planda çalışan herhangi gereksiz bir programda bulunmamakta.
*Anakartın biosunu sıfırladım,güncelledim, xmp profilini falan da kapattım. Yine aynı.

Yani internette gördüğüm yapabileceğim yabancı ve yerli sitelerde ki herşeyi yaptığıma inanıyorum. Sizlerin yardımlarını bekliyorum. Yani sebebi nedir ? ne yapmalıyım ?

Minidump;

< Resime gitmek için tıklayın >
N
7 yıl
Lg G4 Şarjın anormal hızlı bitmesi ?
Merhaba;

Yaklaşık 1 yıldır lg g4 kullanıyorum. Ama son günlerde sarj anormal hızlı bitiyor. %99 da olan telefon ekran kaplı iken dahi 2 saat sonra %15 de görünüyor programlardan şüphe edip format attım ama yine aynı anlam veremedim. Normal değildir sanırım ? Hızlı şarj cihazı bozuyor olabilir mi ?
N
7 yıl
Türk Telekom ping ve hız problemi
Merhabalar;

Artık sinir olmaya başladım. Gerek hız problemini çözemiyorlar gerek ping problemi ile bir şey yapamayız diyorlar. En son artık sizlerin fikirlerini almak istedim. Ne online oyun oynayabiliyorum ne video izleyebiliyorum evde ki tüm bilgisayarlar ve telefonlar aynı şekilde. 6-7 kez aradım ve en sonunda inceleme başlatmışlar. 16mbit pakette hattım 14 mbit destekliyor. Bana gelen internet 12mbit olarak gözükmekteymiş ama ben 4mbit alıyorum. Ve ping değerleri ise ağlanacak seviyede 200-300-600 ne ararsan. İnternet tam tabiri ile çok dalgalı sürekli hız değişiyor sürekli düşüyor 2/1.43 e düşüyor. Hadi hızı geçtim ping değerleri bu kadar yüksek değildi. Evim şehrin merkezinde ve internet rezil seviyelerde. Ne yapacağımı şaşırdım. Bulunduğum yerde ise fiber alt yapısı yok olsa bir dakkika durmadan en cazip en stabil olan sağlayıcıya geçeceğim ama el mahkum sanırım. Vodofone var fakat vodofone u da çok eleştiriyorlar. Super online normal adsl internet paketleri çok pahalı. Ki zaten adsl hatlarını da sanırım turk telekom altyapısını kullanıyorlar yani benim sorunum yine devam edecektir diye düşünüyorum nasıl bir yöntem izlemeliyim, tavsiyelerinize açığım.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.