M

Emekli Yönetici
22 Ocak 2002
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
236 üye
Görüntülenme (?)
526 (Bu ay: 2)
Gönderiler Hakkında
M
14 yıl
Karadeniz Turu Fiyatları?
2 ya da 4 günlük Doğu Karadeniz turlarının yaklaşık fiyatları ne kadardır acaba? Konaklama ve yemek dahil olsun.

Gitmeyi düşünüyorum ve 4 günlük için kişibaşı 600 küsürlük fiyatlar gördüm. Bunlar normalse ona göre düşüneceğim de.
M
14 yıl
Konu Dışı güncellemesi
Sevgili üyeler; "Konu Dışı" bölümü hakkında iki haberim var.

Birincisi, 14. kuralı kaldırdık ve o yükü size verdik. Artık o kuralın işlevini yönetim olarak biz değil de siz üyeler üsteleneceksiniz. Yani abartanlara biz ceza vermeyeceğiz. Ama siz ayıplayarak, küçümseyerek bu abartanları dışlayacaksınız ve kimi zaman komiklik, kimi zaman saçmalıklar dozunda kalacak. Kişi cezadan korktuğu için değil de diğer üyelerden çekindiği için yapamayacak.

İkincisi (hemen bu gece gerçekleşmeyebilir), Konu Dışına sadece SMS onayı yapmış üyeler mesaj atabilecekler.

Bir de yeni bölüm hakkında bilgi vereyim. Anketimizde olur da 14. kuralı kaldırırsak eğer ciddi konular konuşmak ve mesajlarına laubali cevaplar almak istemeyen üyelerimizi de düşüneceğimizi belirtmiştik.

"Konu Dışı Özel" adlı bir bölüm açtık o üyelerimiz için. Çünkü ankette ağır bir çoğunluk vardı onu isteyen. Katı kurallı bir bölüm olacak. İlk etapta herkese açık olacak ama herkesin bir kere hata yapma hakkı var. Oradaki kurallara uymayan üyeler bölüm engeli alacaklardır.

Yaptığımız anketin sonucuna bakarak en uygun ve her üyeyi memnun etmeye yönelik uygulamanın bu olacağını düşündük. Zaman neleri gösterecek göreceğiz. Çok büyük bir hata yapmışsak bu kararımızda değişim yaparız ama şu bir gerçek ki herkesi memnun etmek çok zor. Tabi ki yapılanlardan hoşlanmayan olacaktır. Saygı duyarız. Hayırlı olsun.

Not: Yeni bölüm açıldı ama sanırım dünya kupası final maçından sonra aktif hale getirebiliriz.
M
14 yıl
Konu Dışı Bölümü 2. ve 14. Kurallarının İptali
Konu dışı bölümünde bir kaç yıldır üyelerin isteği doğrultusunda kurallara eklenen ve uygulanmaya çalışılan 2. ve 14. maddenin durumu hakkında bir ankettir. 2. ve 14. maddeler aşağıdadır.


quote:

2) Konularınızı lütfen ilgili bölümlere açınız. Teknik konular ilgili bölümlerine aittir.Sorularınıza hızlı yanıt almak için konu dışına ait olmayan konuları bu bölüme açmayınız. Bu konular taşınmayıp, silinecek ve konuyu açan üyeye uyarı verilecektir. Bu davranışın devamında üyeye Konu Dışı bölümüne bir daha mesaj atamama cezası verilecektir.Fıkra, komik olaylar ve eğlence ile ilgili herşey Mizah / Eğlence , Spor ile ilgili herşey Futbol ya da Diğer Sporların Gündemi , MSN ile ilgili herşey MSN ve türevleri , film, müzik ve kitaplar adına her şey Sinema - Müzik - Kitap bölümüne aittir. Bu kurala uymayan üyelerimiz 3 uyarı puanı, tekrarında konu dışı yasağı alacaktır.

Not: Genel anlamda "kız konusu" olarak adlandırabileceğimiz, "Kıza çıkma teklif ettim?", "Şu kızdan hoşlanıyorum, ne yapmalıyım?", "Kız arkadaşımdan ayrıldım" vs. gibi konular Gereksiz Mesajlar bölümüne taşınacaktır ve konuyu açan kişiye uyarı verilecektir. İnsanlarla dalga geçme amaçlı Emo ve apaçi vb. başlıklı konular direk olarak silinecek ve konuyu açan kişiye uyarı verilecektir.



14) Bölümdeki konulara konu ile alakasız mesajlar yazmak ve alakasız resimler (jpg-gif) koymak yasaktır. Ör: "takam kafana, sana puanım 9 kanka, ow yea man, ..... dediler geldik, kangal alır, anladık .... var, ibretlik paylaşım, cCc .... cCc " vb... Bu tür mesajlar konu bütünlüğünü bozmaktadır. Ayrıca konuyu açan kişiye karşı da saygısızlıktır. Bu kurala uymayan üyelerimiz ceza ve/veya konu dışı yasağı alacaklardır.



Bu maddeler her ne kadar üyelerin isteği ile eklense de forum yönetimini aşırı derecede yormakta ve gereksiz enerji kaybına neden olmakta, üstelik buna rağmen de her ne kadar istenmese de uygulamalarda tam bir düzen sağlanamamaktadır. Üyelerimizden bu yönde çokça şikayet geliyor çünkü. Konu Dışı bölümünün daha ciddi bir yer olması, üyelerin tutumuna bakılırsa artık gerçekleşmeyecek gibi görülüyor. O yüzden yönetim olarak üyeleri sürekli bu kurallarla engelleyeceğimize bu kuralların iptalini düşünmeye başladık. Acaba üyeler bu kuralların iptali konusunda ne fikirde onu öğrenmek istiyoruz.

Tabi kurallar iptal edilince aşırı ciddiyetsiz boş mesajların ve (kurallar dahilinde) her türlü konunun (kız konuları da dahil) bölüme açılacak olması söz konusu. Gereksiz mesajlar bölümü kadar değil ama onun biraz daha katısı. Hal böyle olunca konu dışı bölümünde ciddi konular konuşmak ve dalga geçilmek istemeyen üyeleri de düşünmek gerektiği için onlara da bir alt bölüm açılma ihtimali doğuyor. Planlarımızda bu da var.

Üye burada bir yazılım, işletim sistemleri veya futbol konusu açınca taşımayacağız ve silmeyeceğiz. Ama o da dalga geçilmeyi, 5 dakika sonra arka sayfaya düşmeyi ve gayri ciddi cevapları göze alacak. Konu dışının gündemi çok hızlı değiştiği için konuların burada çerezlik olduğunu, ertesi gün konuşulmadığını üyelerimiz anladıkça, belki hiç bu kurallar olmadan da şu anki duruma uygun hareket edeceklerdir.

Repliklerin denen kalıpların da belki bir doyuma ulaşıp kullanan kullana modasının geçeceğini ve bunu zamanla zaten üyelerimizin kullanmayacağını düşünmekteyiz. Artık üyelerimizi replikler konusunda diğer üyelerimizin bıkkınlıkları ve eleştirileri engelleyecek. Forum yönetimi değil.

Özet geçecek olursak; 2. ve 14. kurallar iptal edilsin mi?
M
14 yıl
21 Şubat 2010 Toplantısı Kararları
Forumumuzu daha çok geliştirmek amacıyla her ay toplanarak belli gündem maddeleri altında kararlar alıanacktır.

21 Şubat 2010 Pazar günü ikincisi yapılan toplantıda alınan kararları sizlerle paylaşmak istedik. Bu aya yetişmeyen veya gündeme almayı unuttuğumuz işlemleri diğer ayın toplantı gündemine alarak tekrar görüşmeyi planlamaktayız. İleride bu sistemi daha da oturtacağımızı umuyorum. Her toplantıda aldığımız kararları sizlere sunacağız ki yapılacak veya yapılmayacak uygulamaları siz de görüp görüş bildirebilin.

1- "Tema" bölümü açılacak. Tek bölüm olarak alt forumsuz açmaya karar verdik. Gerekirse ileride alt forumlar oluşturalacak.

2- "Yatırım araçları" bölümü açılacak. Ekonomi bölümü ile alakalı istekleri bu doğrultuda değerlendirmeye karar verdik.

3- Kısmi ban (bölüme özel engelleme) sistemi geliştirilerek. Üyeleri tüm forumdan değil de ilgili bölümlerden uzaklaştırma uygulamasına daha çok ağırlık verilecek.

4- Üyelerden bir veya iki tanesi üye temsilcisi seçilecek. Moderatörlerin de katılacağı toplantılara iştirak ederek ve üyelerin isteklerini bize aktaracak. 7 veya 14 Mart 2010 Pazar bu türde yapılacak ilk toplantının günlerinden biri.

5- Firefox veya diğer tarayıcılarda Bbcode sorunu çözülecek. Tuşlara basınca en başa gelmeyecek.

6- Avcılık bölümü açılacak.

7- İkinci el'de "klavye, mouse ve mouse pad" bölümü açılacak.

8- Son atılan (son 1 saat veya son 3 saat gibi) mesajları listelemek için uygun yerlere bir link koyulacak.

9- Kulüpler ile ilgili artık herhangi bir çalışma yapılmayacak. Kişisel bloglara ağırlık verilecek.

10- Üyelerde bazı durumlarda bazı yerlerde yeni konu açamama pm yollayamama gibi teknik problemler çözülecek. (Bu sorunu yaşayan üye olursa lütfen bildirsin sorunu anlayabilmemiz için gerekli).

11- E-posta değiştirilince sms onayı istenmesi durumu düzeltilecek. E-posta değiştirilince sms onaylı üyelerde tekrar sms onayı istenmeyecek.

12- Yeni özel mesaj sistemi aktif hale getirilmek için düzenlenecek. Yetişirse aktif hale gelecek.

13- Mobil sürümde "Seçtiğim forumlar" düzenlendikten sonra ayrıca "benim seçtiğim forumları göster" ayarına gerek kalmayacak.

14- Her bölümde bölüme özel anonslarla duyuru yapılacak. Bölüm kuralları güncellenince veya anlık bir durumda buradan üyelere duyuralacak.

15- Yönetim kadromuzu üyelere gösterilmesi durumu aynen böyle devam edilecek. Üyeler yine şu anki gibi şikayet sistemi yardımıyla iletişim kurabilecek.

16- Ana sayfanın (www.donanimhaber.com) RSS sistemi iyileştirilecek (daha çok metin içermesi gibi) ve forum için de konu bazında rss uygulaması eklenecek.

17- Göreceli zaman gösterimi üyeler ve misafirlerde default seçilmiş olarak gelmeyecek. Üye isterse profilinden bu ayarı yapabilecek.

18- Bir üyenin herhangi başka bir üyeyi forumdaki mesajlarını görmemek amacıyla engelleyebilme uygulaması iptal edilecek. Sadece bir üye engellendiğinde özel mesaj iletişimi kesilecek.

19- Üye anlaşması "üye sözleşmesi" adı olarak değiştirilecek. Forum kuralları "nick işlemleri"nin yanına link olarak eklenecek.

20- Cevaplanan mesajlarım bölümünden reklamlar, anonslar gibi bölümler kaldırılacak.

Umarım hepsi yapılır bu ay.
M
14 yıl
Uyarı puanları silinmeyen üyeler!
Normalde 3 ay geçince uyarı puanlarının silinmesi gerekiyor ama teknik sebeplerden ötürü bazen bu gerçekleşmiyor. En son uyarısından itibaren 3 ay geçen üyelerimiz bu konuya mesaj bırakırlarsa uyarılarını sileceğiz.

Düzeltme: Artık 2 aya indi silinme süresi.
M
15 yıl
Odanızda admin var heyecana gerek yok.
M
15 yıl
ADSL hattı ile telefon hattı bağımsız mı?
Benim ev telefonum 1 ay -hatta daha fazla-dan beri çalışmıyor. Arayan kişi olunca meşgul çalıyor. Ben ahizeyi kaldırınca da çevir sesi vermiyor. Kullanım imkanı çift taraflı yok.

3-4 kere telekomu aradım. Birincisinde geldi adam düzeltti ama 2 gün sonra yine sorun oldu. Sonraki geldiğinde dairenin telefon hattı bozuk dedi ısrarla ve gitti. Sonra çağırdıklarımla da konuşamadım adam ben yokken bakmış gitmiş ve çözmemiş haliyle.

Acaba dairedeki hat mı bozuk diye kafaya taktığım için çıktım kapının önüne ve binanın girişindeki telefon kutusunda daireye giden hattımı evdeki telefonuma doğrudan bağladım. Telefonda yine çevir sesi gelmedi. Tabi burada belki benim hatam olabilir ama uçları apartmanın girişindeki kabloların uçlarına değdirdiğimde çevir sesi hala gelmiyordu. Bunun böyle yapıldığını sanıyorum. Bakmaya gelen telekom görevlisini görebilseydim bu uçlarda çevir sesi var mı sırf onu soracaktım.

Bu sorunu fazla kafaya takmamamın sebebi internetimin hala sorunsuz çalışıyor olması.

Sorulara gelecek olursak;

Gerçekten de dairemin hattında sorun var mıdır? Boş yere tesisatı yenilemek istemiyorum.

Madem dairemdeki kablolar bozuk, ADSL var iken telefonun çalışmaması durumu olur mu böyle durumlarda? ADSL'in de gitmesi gerekiyor benim mantığıma göre. Bunu tesisatçıya da söyledim ve boş yere gelmeyeyim bence de öyle dedi. Fakat telekomcu "telefon bozuk olsa bile adsl çalışır" dedi.

Telefon hattı ile adsl arasında böyle sorun yaşayan var mı aramızda?

Not: Splitter kontrol edilmiştir, hatta devre dışı da bırakılmıştır. Düzelme yok.
M
16 yıl
La Habitación de Fermat - Fermat\u0027s Room (2007)
Fragmanı:

Videoyu izlemek için tıklayınız

imdb linki:http://www.imdb.com/title/tt1016301/

Web Sayfası:http://www.mangafilms.es/lahabitaciondefermat/ Filmi seyredenler için çok aşina gelecek bir sayfa olmuş. Sorular geliyor o sayfada da.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Matematikçiler için eğlenceli olabilecek göndermeler olan film. Zaten en başında diyor "asal sayı nedir bilmiyorsan bundan sonrasını anlaman zor" gibi bir şeyler. Buradan Goldbach Hipotezi'ne geçiş yapıyor ve sonra hipotezi sağlayan 3-4 örnek bile veriyor.

Fakat filmin ileriki anlarında koskoca matematikçilere sorulan soruları ele alırsak eğer; internette az buçuk takılan herkesin çözebileceği sorulardı. Yani öyle ahım şahım bir şeyler göremedik. Fakat filmin normal insanlara da hitap etmesi açısından teorik şeylerden kaçınarak daha çok zeka problemlerine ağırlık vermiş olabilirler. Yoksa orada üçüncü dereceden denklemler, katsayılar matrisi veya kutupsal koordinatlar görmek sıkıcı olabilirdi. Evet evet düşündüm de o kolay sorular daha eğlenceli olmuş. :))

Zeka sorularını seven bir kişinin gidip görmesi gereken bir filmmiş Türkiye'de gösterilen adı ile Kapan ya da Fermat's Room filmi. Tavsiye ederim.

Yazının gerisi feci spoiler içerir seyretmeyen ilk cümleyi bile okumasın.




Olayı tezgahlayan adamın taa en başta bozuk araba numarası yaptığını çakmayan yoktur sanırım. Fakat buna rağmen film kendi halinde başka sürprizler de yaşatıyor.

Buna rağmen bazı mantık hataları vardı ama. Mesela lambalı soru veya kum saati sorusu gibi uzun cevaplı soruların cevaplarını nasıl yazdılar merak ettim. Cevabını anlatırken bile 30-40 saniye süren hikayeyi 1 dk içinde nasıl okuyacak, nasıl çözecek ve nasıl yazacak? Okuma ve çözme kısmını atlasak bile yazması çok uzun be abicim kısa cevaplı sorular bulamadınız mı? Hadi tamam orasına da bir şey demiyorum da asıl mantıksız olan; -matematikçi ya da bilgisayar mantığını bilen insan gözüyle bakarsak- cevapların doğruluğunu kimin belirlediği. Bilgisayar değil mi bunları yapan? Çünkü karşıda birisi yok. Öyleyse o kadar uzun ve hikaye gibi cevapları olan cümlelerin doğru olup olmadığını nasıl biliyor? Bilgisayara bir veya yüz cevap yüklersin ama o en ufak bir virgülü bile göremezse yanlış der geçer. Neticede aptal makina. Yorum yapamaz. Sadece kelimelere göre bilse, 7 kelimelik bir cümlenin 5040 farklı yazılışı vardır. Böyle geniş olasılıkların cevaplar arasına yüklenmiş olabileceğini düşünsek bile binbir türlü farklı kelime ile de yazabilirsin cevabı. Eğer tüm cevapları yazan kişi, olayı tezgahlayan kişi olsaydı, bu açık kapanmış olurdu. Keşke öyle yapsalarmış be.
M
16 yıl
1001 Belgesel Film Festivali
quote:

Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali 'nin onuncu su, 3-7 Ekim 2007 tarihleri arasında yine İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Festival, Dokuz yıldan bu yana Türkiye'den ve dünyadan yüzlerce belgesel filme ev sahipliği yaptı. Çok sayıda belgeselciyi ve belgesel kuramcısını seyirciyle buluşturdu. Sinema sanatının evrenselliğini önde tutarak, belgesel sinema aracılığıyla farklı toplumların birbirlerini tanımalarının ve anlamalarının da önünü açarak sıcak bir ortam oluşturdu.

Geçen dokuz yıla bir göz attığımızda Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali, başladığı 1997 yılından bu yana, 877 filme ev sahipliği yaptı; dünyanın 51 ülkesinden, yüzlerce belgeselciyi ağırladı.

Şimdi, “10.1001”de, tüm belgeselciler olarak, gerçeklerimizi ve hayallerimizi bir kez daha paylaşmaya hazırlanıyoruz...


Bilindiği üzere Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali yarışmasızdır. Ancak, festivale katılacak filmler, ilkesel olarak toplu izlemeyle, tartışarak karar alan geniş katılımlı seçiciler komitesi tarafından belirlenir. Bu seçim filmlerin güçlü ve evrensel bir sinema dili kullanmış olmaları kadar; insanlığı yücelten değerleri, farklı kültürlerin birbirleri yerine geçirilmeden bir aradalıklarını savunmaları; insanlığın gelecek tasarımına katkı sağlamaları; farklı ve derin bakış açıları sunuyor olmaları temel ölçütleri çerçevesinde yapılır.

Yeryüzünün en eski metropolünde düzenlenen, İstanbul'un konumunun getirdiği şansla, bu aynı anda iki kıtada birden düzenlenen tek festival , ne yazık ki günümüzde dünyanın en sıcak coğrafyasıyla çevrili konumdadır. İşte bu nedenle 10. Uluslararası 1001 Belgesel Film Festivali nin, ya da 10.1001'in taşıdığı önem açıktır. Önceki yıllarda olduğu gibi, dünya belgeselcilerinin, sinemaları ve söyleyecek sözleriyle burada olmalarının, bu olağanüstü platformda belgesel sinemanın gücünü göstermelerinin önemine inanıyoruz.

Tüm dünya belgeselcilerine onuncu kez sesleniyoruz: Yenilenmiş atmosfer içinde, sinemanız, öykülerinizle bu yıl da bizimle, dört gözle festivali bekleyen belgesel izleyicisiyle birlikte olacağınıza inanıyoruz...

10. 1001'de buluşmak üzere…


Dün başladı ama ben gidemedim hiç. Giden var mı bu festivale?

Tarık Zafer Tunaya ve o taraflarda idi.

http://www.1001belgesel.net/

Bu adreste ayrıntılar var gitmek isteyenler için.
M
16 yıl
Bionic Woman (Biyonik Kadın)
Böyle eskilerden bir dizi hatırlıyorum ama şimdi onun yeni versiyonunu çekmişler. Heroes'un 2. sezon 1. bölümünü seyrederken reklamını görmüştüm ama eski bir dizi sanmıştım. Meğersem daha 1. bölümüymüş. Seyrettim fena bir diziye benzemiyor. Ama uzun soluklu da olmayabilir. Şu an açık olmayan bazı noktalar bırakıldı galiba ileriki bölümlerde filan öğreniriz iç yüzlerini.

Belki de bu dizi rolantiye alınca, tek bölümlük olaylara bağlı bir dizi de olabilir CSI gibi.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.