P

Yarbay
05 Haziran 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
272 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
P
6 ay
GÜÇ KAYNAĞI SEÇİMİ
Merhaba arkadaşlar, 2014 yılında topladığım emektar bir bilgisayarım var. Özellikleri Gigabyte AM3+ Anakart , AMD FX-8320 İşlemci, G-Skill 8 Gb DDR3 RAM ve RX570 ekran kartı var (ekran kartı sonradan alındı). Pc çok yük altına girdiği zaman direk kapanıyor elektrik kesilmiş gibi. Sorunun güç kaynağında olduğunu düşünüyorum bi değiştireyim dedim ancak alırken nelere dikkat etmem lazım hiç bir fikrim yok. Eski güç kaynağım corsair 650 Watt dı gene 650 Watt alayım diyorum başka nelere dikkat etmek lazım?
P
3 yıl
Anakart+İşlemci+RAM tavsiyesi
Merhaba arkadaşlar, AM3+ soketli anakartım bozuldu sıfırları zaten bulunmuyor bayağıdır da ikinci el bakıyorum bir türlü denk getiremedim. AM4 sisteme geçsem anakart ın yanına ram ve işlemcide almam gerek anladığım kadarıyla. Fiyat/performansı düşünerek minimum maliyetle (1.500-2.000 TL) amd veya intel farketmez anakart, ram ve işlemci ne toplayabiliriz. Bu arada diğer bileşenler RX570 ekran kartı, 650 Watt Corsair PSU ve Zalman Z3 plus kasa.
P
3 yıl
Kışlık Lastikte Bridgestone mu Falken mi?
Merhaba, aracıma kışlık lastik bakıyorum ölçüleri 225/55 R18. Bridgestone Blizzak LM005 ve Falken Eurowinter HS01 arasında kaldım. İnternetten Bridgestone 900 TL civarına Falken ise 750 TL civarına bulunabilmekte. Bu iki lastikten birini kullanan varsa yorumlarını alabilir miyim. Bir de Bridgestone markasının lastikleri için konforsuz diyorlar Blizzak LM005 kullanan varsa özellikle bu konuda yorumunu bekliyorum.
P
4 yıl
Ankara\u0027da Oturan Arkadaşlar Arabanızı Nerede Yıkıyorsunuz?
Merhaba, Ankarada oturuyorum. Arabamı oto yıkamacılara vermek istemediğim için kendim yıkayacağım bundan sonra. Arabamı rahat rahat yıkayabileceğim büyük benzinlik ya da başka bir yer tavsiye edebilir misiniz? Baktığım çoğu benzinliğin yıkama alanları kalabalık oluyor.
P
4 yıl
AM3 Anakartım Bozuldu, AM4 Sisteme Geçmeli Miyim?
Merhaba arkadaşlar, bilgisayarı kardeşim direk priz anahtarın kapatması sebebiyle anakartı arızalandı. 2014 yılında toplamıştım Gigabyte AM3+ Anakart , AMD FX-8320 İşlemci, G-Skill 8 Gb DDR3 RAM ve RX570 ekran kartı var. İnternette AM3+ anakart bulamıyorum N11'de Asus'un bir modeli var ancak FX-8320 nin 95 TDP versiyonunu destekliyor benimki 125 W. Bilgisayarcıya sordum bir tane bulmuş ancak o da 1200-1300 tl arası diyor. İkinci el bakayım dedim ancak onu da hem bulması zor hemde 600-700 TL civarı. Durum böyleyken Anakart+İşlemci+Ram üçlüsünü yenilemek daha mantıklı geldi açıkcası (Kabaca baktım orta karar AM4 anakart+işlemci+ddr4 ram 1500-1600 TL civarı). Sizin fikriniz ne?
P
4 yıl
Şehirler Arası Yolculuk Serbest Mi?
Merhaba, yarın aracımla Ankara-İstanbul arası yolculuk yapmayı düşünüyorum şahsi araçla yolculuk yapmak serbest diye biliyorum ancak son bir kaç gün içinde Ankara-İstanbul arası yapan varsa diye genede bi sorayım dedim. Şahsi araçla seyahat serbest mi, yollar nasıl, trafik oluyor mu şehir giriş çıkışlarında?
P
4 yıl
Fiziki Altını, Altın Hesabına Çevirme
Merhaba arkadaşlar,
Elimdeki fiziki altınları (Bilezik, tam altın vs...) altın hesabına çevirmek istiyorum. Nakit para ihtiyacım olduğu zaman fiziki altını hemen bozdurmam mümkün olmuyor, altın hesabı daha pratik diye düşündüm. Birçok bankada altın hesabı hizmeti var ancak bu Bankalar bu altınları alırken değerinde mi alıyor yoksa komisyon alıyorlar mı? Bir de hangi banka altın hesabını tavsiye edersiniz?
P
4 yıl
Bilgisayar Açılmıyor No Signal
Merhaba, kardeşim bilgisayarı direkt prizden kapatmış. Açmaya çalıştığımda monitörden görüntü alamıyorum.Bilgisayar özellikleri 4×2 gb ram amd fx8320 ve rx570 ekran kartı.Problemi çözmek için aşağıdakileri denedim.
1)Farklı hdmi görüntü kablosu
2)Farklı monitör
3)Ramleri teker teker ayrı ayrı söktüm taktım
4)Bios pilini söktüm taktım.
5)Belki recovery e girer diye bir çok kez yeniden başlattım.
6)usb den çalışan bir linux sistemi bağladım gene yanıt yok.
Bunları denedim.Kasa çalışıyor gibi görünüyor işlemci ve ekran kartı fanları dönüyor ancak Monitöre en ufak bir görüntü bile gelmiyor.Benim aklıma iki ihtimal geliyor anakart ya da ekran kartı. Anakartta onboard ekran kartı yok yani ekran kartını deneyemiyorum. Birde Ekran kartı daha yeni 7 aylık falan. Güç kaynağının söktüm ayrıca çalıştırdım çıkış uçlarını ölçtüm değerler normal. Bilgisayarı açtığım zaman usb den bağlı olan klavye ve mouse un ışıkları yanmıyor. Tüm bu bilgiler ışığında benim aklıma gelen anakartın zarar gördüğü , siz ne dersiniz atladığım bir şey var mı ya da deneyebileceğim başka bir şey?
P
4 yıl
AVR Ev Sinema Sistemleri Hakkında Yardıma İhtiyacım Var
Merhaba arkadaşlar, film zevkimi katlamak için tv ye ek olarak bir de ses sistemi almak istiyorum. Amacım sesi sonuna kadar açıp bangır bangır film izlemek değil (Zaten apartman dairesinde oturuyorum istesemde yapamam), kaliteli ses olsun istiyorum.Ses sistemleri konusunda tecrübeli biri değilim o yüzden sizlere danışmak istediğim bir kaç konu var.

1) Bütçe olarak 5 bin tl belirlesem avr sistem için tatmin edici bir ses alabilir miyim, yoksa bütçe düşük mü kalır?
2) Soundbarlardan gözüme Jbl 4k 5.1' yi kestirdim(portatif arka hoparlörleri hoşuma gitti, çevresel ses almak isterim), sizce fiyatını hakediyor mu yoksa bu fiyata değmez avr li sistem alınır mı dersiniz?
3) Avr ses sistemindeki arkadaki iki hoparlörün ses aktarımı kablosuz yapılabilir mi? Odanın ortasından geçen bir ses kablosu hoş durmaz.
4) Bunların ikisinede gerek yok sen zaten apartmanda yaşıyorsun son ses izlemedikten sonra bunlara boşa dökme mi dersiniz?
P
4 yıl
Kaza Yaptım Haksız Mıyım
Merhaba, bu sabah işe giderken kaza yaptım. İlk kazam oldu tecrübesizim ne yapılacağı konusunda. Karşıdaki sürücü benim haksız olduğumu iddia ediyor haklı da olabilir ancak ben sizinde fikrinizi almak istedim. Kaza iki şeritli yolda meydana geldi, yaklaşık 40-50 kmh civarı hızla sol şeritte seyrederken önümdeki araç sola doğru dönmek için aniden yavaşladı, o sola doğru dönerken bende yavaşlayarak hafif sağa doğru hamle yaptım (Tamamen sağ şeride geçmedim, aracımın bir kısmı geçti.Şehir içi trafik kalabalık olduğundan takip mesafesi bırakmak mümkün değil malesef). Ben hafiften sağa doğru girerken arkamdan korna sesi geldi ve sağdaki araç tam beni geçerken (O esnada adamın sağ tarafı boş muydu dolu muydu bilmiyorum) benim sağ ön çamurluğum adamın sol arka kapısını çizdi. Araçlardan indik benim aracımda hasar yok onunkinde var kapıya plastik çamurluk sürtmüş siyah iz kalmış (Göçük yoktu gördüğüm kadarıyla). Diğer sürücü sen hatalısın biliyosun falan dedi, ben de kendimi savundum öndekine çarpmamak için yaptım diye sonra dedim tamam tutanak tutalım. Adamın acelesi vardı sonra konuşuruz dedi, fotoğrafları çekti telefonlarımızı aldık sonrada gitti. Gerçekten %100 hatalı mıyım, hatalıysam ne yapmak gerekir aramızda parayla anlaşmak mı yoksa tutanak tutmak mı? Arabam kaskolu bu arada.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.