E

Yarbay
06 Şubat 2010
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
21 üye
Görüntülenme (?)
208 (Bu ay: 4)
Gönderiler Hakkında
E
geçen yıl
4000-4500 Civarı İkinci El Telefon Tavsiyesi
Yaklaşık 6 buçuk senedir Huawei P9 kullanıyorum. Kalite, tasarım, incelik konularında buna benzer bir telefon bakıyorum fakat sıfırlar oldukça yüksek fiyata sahip. 5G arefesinde de 10-15 bin+ para vermek istemiyorum. Beni 2-3 yıl götürsün devamında 5G yaygınlaşınca radikal bir değişiklik yaparım. Plastik kasa, 200gr ve büyük telefon almak istemediğim için de ikinci el Huawei P30, Samsung S10e ve olmazsa da Xiaomi Mi 9 düşünüyorum. Öneri ve düşünceleriniz nedir?
E
2 yıl
S10e Alınır mı?
6 yıldır Huawei P9 kullanıyorum. 2 defa batarya degistirdim, hala da çok memnunum. İnceliği olsun, kaliteli alüminyum kasası olsun, halen şık ve premium duruyor.
32gb olması ve 3gb ram ile iyice yetersiz gelmeye başladı. Fazla bütçem yok, bu yüzden 3,5 bin lira civarına sıfır giriş segment bir telefon almaktansa ikinci el olarak, kasa olarak kaliteli ve zamanında amiral gemisine yakın bir telefon olarak konumlanan s10e düşünüyorum. Ayrıca büyük telefon da istemiyorum.
Bu noktada düşünceleriniz ve önerilerinizi bekliyorum.
E
2 yıl
Philips OneBlade QP2520/20 --- 269.90
E
2 yıl
WD 1TB Blue SN550 NVMe M.2 SSD --- 749 TL
E
3 yıl
Samsung A71 - M51
Aralarında 350 lira gibi bir fark mevcut. Sizce hangisi tercih edilmeli? Kamera öncelikli önemli kriter. A71, 3 tane android güncellemesi de alacak sanırım. Kasa kalitesi olarak da a71 daha iyi sanırım. Aradaki farka değer mi, yorumlarınızı bekliyorum.
E
4 yıl
B Sütunu Boyalı Araç Alınır mı?
İkinci el piyasası berbat halde, fiyatlar uçmuş durumda. Benim için birkaç değişen boya önemli değil fakat ilândaki araç alınır mı sizce?

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-hayalet-isitma-geri-gorus-2015-ford-mondeo-1.5-ecobost-113.oookm-764505325/detay
E
4 yıl
İkinci El Piyasası Düzelir mi?
95-100 bin bandında otomatik araba bakıyorum. Baktigim arabalar da S60(T4-2.0T) ve insignia(1.6T Oto) gibi görece tutulmayan arabalar. Fakat alacak araba bulamıyorum. Zaten ilan sayısı az, bir iki tane favorilere ekliyorum, normalde zaman geçtikçe fiyatının düşmesi gerekir mantıken, fakat ilan sahipleri fiyat yükseltiyor.
Yazdan beri piyasayı az çok takip ediyorum, aracımı yeni sattım fakat hiç böyle bir durum yoktu. Yazın hem piyasa en az 10 bin daha düşüktü hem de alınacak araba bulunabiliyordu.
Yılbaşından sonra faizler biraz daha düşecek sanırım. Sıfıra yönelme olup ikinci el piyasasında biraz düzelme olur mu?
E
4 yıl
95 Bin Civarı Bütçe İle Araç Tercihi
95 bin civarı araç bakıyorum. Otomatik olması şart. Ve benzinli düşünüyorum. Bu fiyatlarda seçenek çok fakat en iyi aracı almak istiyorum. Evli ve 1 çocukluyum. Konfor ve kalite önceliklerim arasında.

1-Bmw F20 1 serisi düşündüm, fakat araba dar. Mesela arka kapılarda cep yok ve bu bile darlık göstergesi. Bana çok uygun değil sanırım.

2-B8 A4. Bütçem dâhilindekiler 10 yaşında. Bir de yağ yakma sorunu olunca eledim diyebilirim.

3-S60/V60; aslında en sıcak baktigim arabalardan. Fakat powershift şanzıman korkutuyor. T4, 2.0T motor olabilir fakat, t4 motorun da sicili pek iyi değil diyorlar. Bunlarda getrag dct451 yağlı şanzıman kullanıldı sanırım fakat her çift kavrama gibi sorunlara gebe. Ama bütçeme göre temiz bir 2.0 T veya T5 Advance bulsam alırım.

4-İnsignia 1.6T Otomatik Cosmo. Belki de en sorunsuzu bu düşündüğüm araçlar arasında. Tork konvertörlü şanzıman ve model yılının nispeten yüksek olacak olması insanı biraz rahatlatıyor. Ayrıca donanım olarak çok iyi, dijital ekranlar falan da günümüze daha uygun.

Son olarak diğer bir seçeneğim de 1.5 ecoboost mondeo. Fakat görece tutulmayan her araba gibi bunun da piyasası arttı. 105-110+ gibi oldu. Araç sayısı az olunca piyasası suni şekilde artıyor.

Sonuç olarak mantığım insignia diyor fakat s60/v60 sürekli aklımın köşesinde.

Sizin başka önerileriniz veya fikirleriniz nedir?
E
5 yıl
Özel Plaka Alma Hakkında
İnternette biraz baktım fakat aradığım bilgileri bulamadım. İsim soyisim baş harfi içeren, çok da özel olmayan bir plaka için konuşalım.
Öncelikle emniyetten plaka ayırtma işlemi alacağımız aracın şase numarasına göre oluyor sanırım.
Bu durumda süreç nasıl işliyor?
Şase numarasına göre değil de tc numarasına kayıt yapılamıyor mu? Diyelim ki il dışına araç almaya gideceğim fakat 2 araç buldum. Daha düzgün olanı alacağım. Ben plakayı nasıl ve neye göre ayırtacağım?
Ya da arabaya baktırdık, almaktan vazgeçtik. Emniyete verdiğimiz para ne oluyor?
E
5 yıl
80-85 Civarına Dizel-Otomatik Hb Araç
Bir arkadaşım 80-85 civarı bütçe ile, C segmenti, HB dizel otomatik araç bakıyor.
Benim gözüme 308 1.5 bluehdi active donanım araçlar çarptı. Siz ne önerirsiniz, yorumlarınızı bekliyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.