I

Yüzbaşı
25 Ağustos 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
35 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
I
15 yıl
rav4 40 bin bakımı
arkadaşlar rav4 40 bin bakımı yaptıran oldumu?neler değişiyor ne kadar tutuyor bilen var mı.
I
16 yıl
DH... dostlarım aracınızın motorunu kesinlikle yıkatmayınız
sevgili dostlarım aracımı satmayı düşündüğümden biraz daha temiz olsun diye geçen hafta sonu aracımın (307)motoru kir pas içerisindeydi temizlensin diye iç-dış-motor komple yıkattım pazartesi günü araca bindim2-3 km sonra araba teklemeye başladıotm vites bi garip çalışmaya başladı sanki aynı anda hem gaza hemde frene basıyormuş gibi davranıyordu.bu gün sabah katalizör arızası verdi.servis yolu göründü bana özel servisteki usta bilgisayara bağladı ve sorduğu tek soru motoru yıkattın mı? oldu.bobin biri gitmiş-otmatik şanzuman şalteri gitmiş. durduk yere aldık başımıza belayı şu an bobin değişecek şalter sökülüp temizlenecek 250-300 gibi bi masraf çıkıyor.şalterde değişirse 200 de ona gidecek.özelikle enjeksiyonlu aracı olanlar kesinlikle motorunuzu yıkatmayın. usta enjeksiyonlu veya enjeksiyonsuz kesinlikle motoru yıkatmayın diyor.en azından bundan sonra yıkatmayı düşünen arkadaşları uyarmış olayım.
I
16 yıl
arkadaşlar bu aracı almayı düşünüyorum fiyat sizce nasıl
http://www.araba.com/1431556.html pazarlık payıda var.sizinde fikrinizi alabilirmiyim.şu an 2004 model 307 kullanıyorum.arada acaba sınıf farkı varmı.
I
16 yıl
arazi ve hususi araçlarda muayene süresi farlımıdır??
arazi araçları ve hususi araçlarda araç sıfır alındığında muayene süreleri farklımı?

dün akşam trafik kontrolünde aracımın muayenesinin bittiğini öğrenmiş oldum.toyota rav4 2005 yılı sonunda sıfır olarak almıştık muayene bitiş tarihi 17.11.06 yazıyor.sıfır araçlarda ilk muayene 3 yıl sonra olması gerekmiyor mu?bu arada polis 52 ytl cezayı malesef yazdı.arazi araçlarında bu durum farklımıdır.bilgi verecek arkadaşlara şimdiden tşk.
I
17 yıl
farklı bir yorum ben sevdim birde siz dinleyin
arkadaşlar farklı bi yorum olmuş şahsen ben çok sevdim birde siz dinleyin bakalım sevecekmisiniz

http://www.youtube.com/watch?v=L_L5U2tBh7s


daha önce verildiyse mod arkadaşlar lütfen silebilirsiniz.
I
17 yıl
satılık 2000 model siena
arkadaşlar 2000 model fiat siena el çelik gri 1400 motor 92 binde boya darbe yok tamamen orjinal.arkadaşım 11500 istiyor.doğan-şahin gibi araçlarla takas olabilir.araç adanada görmek isteyen arkadaşlar pm den adres verebilirim.
I
17 yıl
Göz kaç Megapixel (merak edenler mutlaka baksın)
Günlük hayatta "vay be, adamın cep telefonunun kamerası 2.0 mp" ya da bende bi makina var "12 MP" gibi sözler duyarız ve "vay be, teknoloji nerelere kadar geldi" deriz. Hatta bazen "ya bu kamera benim gözümle gördüğümden de net çıkarıyor görüntüleri" falan bile deme cüretinde bulunuruz. İşin aslını yapılan araştırmalar gösteriyor ve bakın teknoloji hala ne kadar aciz; ne kadar basit ve kainata kıyasla ne kadar geride kalmış.Açıklamayı size çeviriyorum:

Gözümüz tek bir taslak üzerinde kurgulanmış anlık çekimleri yakalayan bir fotoğraf makinası değildir. Daha çok bir video silsilesine benzemektedir. Gözümüz, küçük açılarla, anlık hareket eder ve etrafımızdaki detayları beyne yansıtmak için sürekli kendisini günceller. Ayrıca iki tane gözümüz vardır ve beynimiz, çözünürlüğü daha da arttırmak için her iki gözden gelen sinyalleri toplamaktadır. Daha fazla bilgi toplamak için de haliyle gözümüzü, gördüğümüz şeyin etrafında hareket ettiririz. Bu nedenlerden dolayı, göz ve beyin birlikteliği, retinadaki fotoalıcıların sayıca fazlalığı sayesinde,bir makinada olabileceğinden çok daha yüksek çözünürlükte veriler elde etmemizi sağlar. Aşağıda verilen eşdeğer megapiksel değerler, insan gözünün bir manzarayı ne kadar netlikte gördüğünü açıklayan bilimsel bir detaydır.

Yukarıdaki insan gözünün çözünürlüğünü sağlamaya neden olan veriler ışığında,şimdi önce küçük bir örnekle başlayalım: Şimdi önünüzde 90'a 90 derecelik açıda (gözümüzün açıları yani) bir görüntünün olduğunu farzedelim, aynen pencereden dışarıdaki bir manzarayı seyredermiş gibi. Bu durumda piksel sayıları ortalama bir göz için:

90 derece * 60 arc-dakika/derece * 1/0.3 * 90 * 60 * 1/0.3 = 324,000,000 pixels (324 megapiksel) olur.

Gerçekte her an bu kadar çok çözünürlük elde etmiyoruz, ama gözümüz bir manzarada istediğiniz tüm detayları görmenize olanak sağlamak için sürekli istediğiniz detayın etrafında hareket eder. Ama insan gözü, bu açıdan çok daha fazla bir açı görür ki bu da 180 dereceye yakındır.Biraz küçük düşünüp 120 derecelik bir açıyla bakabildiğimizi varsayacak olsak bile:

120 * 120 * 60 * 60 / (0.3 * 0.3) = 576 megapiksel verisini elde ederiz.

İnsan gözünün görebileceği gerçek açı değeri şüphesiz ki çoook daha fazla çözünürlüğe tekabul eder. Bu yapıdaki (çözünürlükteki) bir veriyi kaydetmek içinse, çok fazla alana kayıt imkanı sağlayabilecek kadar gelişmiş bir kamera olması lazım.

Şimdi teorik bilgiyi bir kenara bırakıp , sözün özünü aktaracak olursak, pencere gibi sınırları olan bir alandan dışarıya baktığınızda gördüğünüz manzara, beyninizde 324 megapiksele eşdeğer olarak yer alıyor. Eğer görüntünüzü engelleyecek bir maniniz yoksa, 576 MP. Şimdi kameralardaki özellikler benim GÖZÜMDE solda sıfır kaldı vallahi. Aman bu yazıyı okumaya çalışırken gözünüze zeval gelmesin. Megapiksel ayarlarınız bozulmasın..........


sayın modlar daha önce verildiyse gönül rahatlığı ile silebilirsiniz
I
17 yıl
307 triger değişim zamanı ve maliyeti
benim aracım 2004 model 307 xt premimyum otm 42 bin kmde benzinli.triger seti kaç binde değişmeli ve kaça mal olur.yakın zamanda değiştiren oldumu acaba.
I
17 yıl
307 bsi beyin problemi
arkadaşlar 3 aydır zaman zaman başıma gelen olaydan dolayı servis son noktayı koymuş gibi nerdeyse.aracımı çalıştıracağım zaman kontağı çevirdiğimde ekrandaki bütün bilgiler kaybolup gitti. ve araç çalışmadı sanki akü kutup başını sökmüş gibi.5 dk sonra tekrar denedim bu sefer çalıştı ama ekran saat falan sıfırlandı.serviste bilgisayara bağladılar bişey çıkmadı usta bana bsi beyni arızalanmıştır dedi sıksık tekrarlanırsa değişecekmiş 800-1000 ytl gibi bir ücreti varmış.başına gelen veya fikri olan varmı.
I
17 yıl
307 otm. şanzuman yağ değişimi
2004 model 41bin km de otm şanzuman 307 var bunun şanzuman yağ değişimi ne zaman olamalı ve hangi yağı önerirsiniz.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.