V

Çavuş
11 Kasım 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme (?)
38 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
V
3 yıl
Buzdolabı kompresör bakır boru ucunda silikon kapak
Merhabalar, iyi akşamlar.
Bugün yeni bir buzdolabı aldık. Buzdolabının prize takarken kompresörünün ezik uçlu bakır borularına silikon kapakçıkların takılı olduğunu gördüm. Daha önceki dolabımda da böyle miydi hatırlamıyorum. Bu kapakçıkları çıkartmam mı gerekiyor yoksa bir sebeple mi orada duruyorlar merak etmekteyim. Kullanım kılavuzunda herhangi bir bilgi verilmemiş.

Yardımlarınız için tşkler, kolaylıklar sağlıklı günler dilerim

< Resime gitmek için tıklayın >
V
4 yıl
Hermetik Şofben Yüksek Su Basıncında Ilık Su Sorunu
Merhabalar, dün akşamdan bu yana uğraştığım bir problemin neden kaynaklanmış olabileceği konusunda bilgi sahibi kişilerden yardım rica ediyorum.

Şofben henüz 1 senelik, daire de aynı şekilde 1 senelik. Evde oturduğumuz son 5 ay içerisinde gerek 2 banyoda gerekse de herhangi bir muslukta herhangi bir basınçta sıcak su sorunu yaşamadık. Fakat dün akşamdan bu yana banyo duş bataryalarını sonuna kadar açtığımızda su sıcaklığı 30 dereceyi geçmiyor ve şofbenin arka kısmından uğultuya benzer bir ses geliyor. Su akış hızını yarıya indirdiğimizde ise su her zaman kullandığımız 45-47 derece arasına sabitlenebiliyor. Ayrıca banyo bataryası sonuna kadar açıkken, örneğin, mutfak musluğunu da aynı zamanda açtığımda uğultu artıyor ve su sıcaklığı bu sefer 27 derecelere düşüyor. Sıcaklıkta herhangi bir oynama olmuyor, sabit kalıyor. Bu arada eski dairemizde başımıza gelen banyo sırasında su sıcaklığı dalgalanması gibi sorunları da yaşamadığımızı belirteyim. Eşim garanti dahilinde servisi aradığında maalesef çoğu iş yapmak istemeyen servis yetkilisi gibi " abla tesisattandır o " gibi umursamaz bir cevap vermiş ve ikinci aradığımızda zoraki çağırabildik sağolsun. Lakin dediğim gibi tesisat ve binanın kendisi çok yeni olduğu için ben sorunun şofbenden olduğuna eminim. Sorunla daha önce karşılaşan ya da sebebini bilenler var ise bilgi vermelerini rica ederim.

Yardımlarınız için teşekkürler, iyi günler dilerim.
V
7 yıl
Multiswitch\u0027ten inen kabloyu bulma + Merkezi sistem tesisatından Türksat-Uydunet kullanma
Merhabalar,

Birkaç gündür kafamı kurcalayan ve kesin cevaplarına hiçbir şekilde ulaşamadığım iki soruyu yöneltmek istedim. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

1-) Apartmanımda hali hazırda 4 daireye 2'şer kablo inen 8'li bir multiswitch mevcut. 8 kablodan hangisinin salona indiğini bulmak için mevcut yayın açıkken hepsini birer birer sökerek yayının gittiği kabloyu bulmak doğru bir yol mudur? Uydu işi yapan bir tanıdığıma danıştığımda bu durumun diğer dairelerin ayarlarını bozabileceği ve bunun problem yaratabileceğini söyledi. Bu bana şahsen çok mantıksız geldi. Port değiştirmeden yalnızca kabloları söküp takmak nasıl bir ayar bozabilir? Eğer gerçekten bozuyor ise bunun farklı bir yolu var mıdır?

2-) Apartmana 1 aya kadar Türksat-Uydunet kutusu monte edilecek. Bu kutunun hali hazırda multiswitch'in de bulunduğu çatı arasına konulması durumunda salona giden mevcut kablonun multiswitch'ten sökülerek Türksat-Uydunet kutusuna bağlanması durumunda herhangi bir kablo karmaşası olmadan odaya bağlantı alabilir miyim? Kullanılan kablo tipi RG-59 75 ohm ve zannediyorum hali hazırda Uydunet yetkililerinin de çektikleri kablo aynı tipten.

İyi günler dilerim.
V
9 yıl
R9 285 Powercolor Turboduo
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle sistemimin özelliklerini yazmak istiyorum;
İşlemcim AMD Phenom II x4 945 ve Ram'lerim 12gb Corsair Dominator 1600 mhz.Bu sisteme AMD r9 285 Powercolor Turboduo ekran kartını takmak istiyorum aceba darboğaz sıkıntısı yaşar mıyım? Eğer evet yaşarsın derseniz alabileceğim bir ekran kartı söyleyebilir misiniz?Bunu alacağına r9 380 al ya da ne bileyim asus al gibi şeyler lütfen söylemeyin ekonomik olarak diğer özelliklere gücüm yetmiyor.Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için.

Saygılarımla.
V
10 yıl
SSD ile ACHI modunda kurulum yapılamıyor // bağlantı modlarında disk hızları hakkında bir soru
Merhabalar, bugün Gigabyte GA-MA790XT-UD4P anakartlı sistemime SSD takarak sıfır windows 7 kurulumu yapmak istedim, daha önce diğer kaynaklardan okuduğum gibi BIOS üzerinden gerekli AHCI ayarlamarını yaptıktan sonra USB Boot üzerinden işleme başladım. İlk sorun burada başladı.

siyah - beyaz olan " Windows is loading files " kısmı normal bir formatta olması gereken gibi birkaç saniye yerine azar azar yaklaşık 3 ilâ 4 dakikada geçti ve en sonunda ise klasik windows install ekranına ulaşmadan boş mavilik üzeri mouse imleci ile kalakaldı

çeşitli ayarları değiştirdikten sonra defalarca denememde de herhangi bir değişiklik olmadı

şimdi sorularım şunlar olacak

1) Anakart SATA 2 destekli olduğu için alabileceğim maksimum hızların 260 okuma ve 160 yama civarında olacağını biliyorum, birkaç yerde okuduğuma göre IDE modundaki bağlantı ile de ulaşılabilecek hızlar ortalama bu kadar, hali hazırda zaten SATA 3'ün 500 - 400 değerlerine ulaşamayacağım için yüklemeyi IDE olarak yapmamda herhangi bir sorun olur mu? 10-20mb fark yüzünden anakart değiştirmek veya ince ayarlara girişmek istemiyorum.

Yine farklı kaynaklardan okuduğuma göre sorun anakartımın içerisinde bulunduğu serinin kronik problemlerinden birisi gibi duruyor

2) Native IDE bağlantı seçili iken SSD üzerine depolama amaçlı HDD'yi de bağladığımda herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım? yoksa toplu disk birleşimlerinde sorun yaşanmaması için mutlaka ACHI modu mu gerekli?

3) Native IDE modunun SSD'ye kısa veya uzun vadede herhangi bir zararı olur mu?

cevaplar için şimdiden teşekkürler, iyi günler
V
10 yıl
Sapphire 5750 1GB 128bit Crossfirex VS ASUS HD7790 DIRECTCU II O.C. GDDR5 2GB 128BIT
Merhabalar, geçtiğimiz günlerde forumdaki bir arkadaştan hali hazırdaki 5750'min aynısını bulup crossfire olarak kullanmaya başladım. Oyun ve benzer programlarda elde ettiğim yüzde 60 ilâ 80'lik performans artışı oldukça mutlu etse de gözüm halen 7790'da kaldı

sormak istediğim şey ise crossfire kartlarımı elden çıkartıp 7790'a geçmek ne denli bir avantaj sağlar? bu konuda ciddi bilgi sahibi arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim,

bir de detay bilgi olarak 7000 serisinin üretimi kaç yıl daha sürecek bu konuda bir bilgi var mı? 7790 aldıktan sonra birkaç sene sonra onu da crossfirex yapmam gerekirse diye bunu merak ediyorum

teşekkürler
V
11 yıl
Asus gtx650ti boost directcuii o.c \u0026 asus hd7790 directcu ii o.c
Merhabalar, uzun süredir ekran kartı yükseltmesi yapmak istiyorum, araştırmalar sonucu iki karta kadar düşürdüm, fakat aradaki fiyat farkının performansa yansıyıp yansımayacağına kararsızım

hd 7790 & gtx650 ti boost

iki kartın da teknolojileri her ne kadar yeni olsa da 128 ile 192 bit'in yoğun bir fark yaratacağını biliyorum, fakat aradaki 120 liralık farkın değip değmeyeceğine karar veremiyorum, nispeten yeni kartlar oldukları için güncel benchmarklarına da ulaşmakta güçlük çektim. şu anda 7850'nin günlük indirimle fiyatı 410 liraya kadar inmiş olduğu halde monitörüm VGA girişli LED olduğu için kronik titreme sorunu ile uğraşmak istemiyorum

şimdiden teşekkürler , iyi günler
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.