J

Yarbay
22 Eylül 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
22 üye
Görüntülenme (?)
257 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
J
8 ay
Allah kimseyi bu ülkede oto sanayiye-hastahaneye-adliyeye düşürmesin-edit
akıllı vida ve dayson silikon cırt kelepçe olmasa kaportacıların yüzde 90ı iş yapamaz bu ülkede.
Herşeyi bu üç malzeme ile onardığını sanan el becerisi gram olmayan insanlar kaportacı olmuş memelektte.
araba sıfır tampon aldım ön arka gittim birçok iyi yorum olan bir kaportacıya taktırdım ki ben kendimde takabilirdim ama boyanması lazımdı.Boyanmışken taksın dedim.
adama eline kağıt verdim bu parça böyle sökülüyor şurasına şu cıvata atılıyor akıllı vida kullanmayın diye.Adam kağıdı okumamış bile tampon akıllı vida dolu.
2 vida ile takılabilen orjinal tampon ekini boydan boya dayson ile tampona yapıştırmış ve yamuk yapıştırmış.Tampon için örnek araç resmi yollamama rağmen kafasına göre boyamış.
Araç 20 senelik araç.Adam arabayı kapıdaki koda göre boyuyor.Arabanın yarısı başka renk yarısı başka renk çıkmış.Be adam gözün görmüyorsa burda ne işin var araba grinin 50 tonu olmuş.
20 senelik renk değişimi ile orjinal renk tutarmı birbirine sen bunu anlayamıyormusun.Bu bahsettiğim kişi 10 yaşından beri bu işi yapıyor bakın kendine ait yeri yanında çalışan elemanları var.
Yeni yetme acemi birisi değil.30 senedir bu işi yapan birisinden bahsediyorum.
10 cm mesafeden kapanan Kaputu kapatırken en tepeye kadar kaldırıp bırakmış sanki logar kapağı kapatıyor ve sıfır 2 tane farımı kırmış bu yüzden.
Ben görmiyim diyede birşeyler yaparak yapıştırmaya çalışmış.Ve bana araban hazır gelip alabilirsin diyor.Ben arabayı akşam alıyorum bu sorunları arabayı ertesi gün yıkarken fark ediyorum.
Sonra sadece rengini düzeltebildi gerisini bok etti.

Mekanikçiye gidiyorum arabanın teker bilyası değişecek adam eline balyozu alıyor dan dun söküyor.Bunun aparatı var anahtarla cıvata kastırarak açma yolu bilmem nesi var.
Adama orjinal yağ varmı diyorum bu aracın.Evet var diyor bana getiriyor x marka bir yağ bu orjinal diyor.Piyasa malı bir yağ için söylüyor bunu.
Mekanikçilerinde olmazsa iş yapamayacakları malzemeler sıvı conta, balata spreyi, balyoz, kompresörlü bijon sıkma.

Fren sorunu için gezmediğim yer kalmadı en iyi yorum yapılan önerilen yere gidiyorum adam abs sorunu için bu frenci işi değil diyor.Mekanikçide ben değişirim ama sorun kesin omudur bilmem frenci söyler diyor.Tekrar fenciye gidiyorum oda bana beyinciye git diyor.Balata disk yağ değiştirmekle frenci olmuş hepsi.Onları bende yapıyprum yerim malzemem olsa.

Yurt dışı videolarını izliyorum adamlar okadar temiz titiz iş yapıyorki.Orjinalinden daha iyi bir kondüsyona getiriyor yaptığı işi.adam herşeye akıllı vida atmak yerine epoxy ile tamir yapıyor veya oturmayan kısım için metalden özel bir parça üretip onu takıyor.Fabrikanın yapmış olduğu zayıf alanları bu şekilde sağlamlaştırıyorlar.Tork anahtarını heryerde kullanıyorlar.

Benim kadar arabadan anlayan insan bile bukadar sıkıntı çekebiliyorken anlamayanlar ne yapıyor bilmiyorum.
Anlamadıkları için iyi bir işçilik yapıldığını falanmı düşünüyorlar.

edit: arabanın bütün camları boya tozu olmuş.adamı aradım getir zımpara yaparım dedi.ama ben şimdi bu adama güvenemem.jilet ile temizlemeyi deneyeceğim tiner ile çıkmadı.cam sileceğini çalıştırınca anladım ses yapıyordu
J
2 yıl
1.4 is süspansiyon sistemi hakkında yardım.
civic 2000 model 1.4 is arcım için hafif alçaltmak ,virajlrda yatmayı azaltmak , kasislerdeki yaylanmayı azaltmak için nasıl bir sstem kullanmak lazım. coilover ,spor yay, ayarlı spor yay gbi seçenekler var.orjinal süspansiyon var üzerinde ve 4 kişi bindiğinde yüksek kasislerde altı sürtme yapabiliyor sanki yaylar çok gevşek gibi
J
3 yıl
Yine Suriyeli ,Yine çocuk istismarı
Din kardeşlerimiz diye doldurdunuz şu itleri memleketin içine ettiniz.
https://www.hurriyet.com.tr/video/esenlerde-apartman-girisinde-kucuk-kiza-taciz-iddiasi-41818536
J
3 yıl
10.nesil ısı sorunu
i7 10700 65w tdp değerindeki cpu yükte 180 200 wata kadar enerji çekiyor ve üzerine insan kafası boyunda takılan soğutucu bile 90 derecede ancak tutabiliyor.
intel bizi kandırıyormu yoksa bu bir anakart sorunumudur.
gerekirse dava açacağım.
anakart gigabyte z490 ud
J
8 yıl
z68x ud4 b3 bios ( çözüldü)
arkadaşlar elinde bu model anakartın ilk çıkan uefi biosu bulunan varmı.
şuan u1e modeli bende yüklü bir önceki lazım

Bioslar kendi sitesinde yok ben farklı bir yerden buldum isteyen olursa msj atabilir.
J
9 yıl
32GB SSD+ 500GB HDD KURULUM
Merhaba arkadaşlar , şöyle bir sorum olacak , yeni laptopların bazı modellerinde 32gb msata ssd ve 500 veya 1tb hdd oluyor bunlarda işletim sistemi hdd ye yüklü ve ssdde bunu hızlandırıyor gibi bir sistemle geliyor fakat biz bunu sıfırdan kurmak istediğimizde nasıl bir ayar yapmamız lazım ki ssd hızından faydalanalım. geçen bir asus laptoba baktım biosunda raid yoktu mesela ama bu sistem vardı bunu nasıl ayarlamak lazım bilen varsa anlatabilirmi.
J
9 yıl
video dvd oluşturma hk
arkadaşlar bir mp4 videosunu dvd video formatına nasıl çevirebiliriz veya nasıl oluşturabiliriz , birkaç program denedim ama sonuç alamadım programlar hata veriyor.
Bilen arkadaşlar bir yardımcı olursa iyi olacak
J
10 yıl
toza can gelmiş :)
J
10 yıl
ASUS ZENFONE 5 KAPAK VE JELATİN
Arkadaşlar bu telefonu aldım ama ekran jelatini ve kapak almak istiyorum nereden bulabilirim veya ne zman satılmaya başlar bilgisi olan varmı
J
10 yıl
HARD DİSK VERİ KURTARMA
Arkadaşlar ofiste kullandığım programların içinde bulunduğu hard disk değişik sesler çıkarttıktan sonra pc hard diski artık görmüyor .
Seagate 3tb lık bir disk içersi ağzına kadar program yüklü bir teknik serviste bulunmayan bir arşiv var içersinde bunu milyarlar vermeden nasıl halledebilirim.
Disk takıldığında ilk başta hareketlenme oluyor ama sonra duruyor ve hiçbirşekilde pc görmüyor.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.