B

Teğmen
15 Aralık 2003
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
25 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
B
9 yıl
Mercedes E200 2010 Bir Bakım Hikayesi
Mercedes Benz E200 2010 Model Şasi W212

Yurtdışından gelen bu aracın emanet olarak tamir ettirmem için bana teslim edildi. Esasında bu kadar lüks bir aracı ilk defa bu kadar uzun soluklu fırsatını yakaladığım için öncelikle kendimi şanslı hissediyordum. Anahtarı avuçlarımın içine bıraktı ne gerekiyorsa yaptır dedi. Bundan sonra edindiğim tecrübeyi sizlerle kısaca paylaşmak istiyorum. Cuma günü bodozlama Atatürk sanayi sitesi 2. Kısıma bir Mercedes özel servisi gittik. Araç yabancı plaka olduğundan eller ovuşturulmaya başlandı. Akabinde lastikler değişecek v.s v.s bütün moral sıfır oldu. Buradan koşar adım kaçtık haliyle Motorundan pat pat diye sesler gelmekteydi buna neden olabilecek şeyin ne olduğunu merak ediyorduk.

Patronlarımın araçları lüks model Mercedes bunların bakımlarını Atatürk sanayi sitesinde yapıldığını bildiğimden patronumdan ustasıyla ilgili iletişim bilgisi aldım. Geçtiğimiz cumartesi günü aracı birazdan bahsi geçecek yere götürdüm. Aracın arızalı parçaları tespit edildi buna göre Motor kulağı, şanzıman kulağında sorun olduğu sonucuna varıldı. Parçaları internetten araştırmaya koyuldum bu esnada W212 olan şasi numarasının aslında devamında söylemek gerektiği oldu nedeni farklılık gösterebiliyormuş.
Bu takoz diye tabir edebileceğim parçaların sorunlarını araç lift kaldırılıp sökülürken bende elimi bulaştırdım incelemeye koyuldum usta sağ olsun anlatıyor aynı zamanda parçaları değiştiriyordu. Normalde ilk anlarda biraz çekindim ustanın işine karışmak elbette olmazdı. Ancak usta durumu anlayarak yardımcısı ile beraber hem sohbet ediyoruz hem de yardım ediyorum. Ellerim yağa bulaştı ilk etapta biraz zorlanıyorsunuz ancak alışıyorsunuz keyif alıyorsunuz.
Parçaların fiyatlarını öğrendim birkaç yerden fiyat aldım Mertak Cevizlibağ’da Şasi numarasını verdim parça fiyatlarını aldım.

Motor kulağı Mertak 320 TL çifti
Şanzuman Kulağı Mertak / 65 TL ‘ye var dedi birde 130TL ‘ye
Panjur arması 55TL ile 50 TL arası
İşçilik olarak 150 TL ödedim helal hoş olsun.

Bunun haricinde sol dikiş aynasını içerisindeki led lamba arızalı idi. Bunu dikiz aynası kapağı ile birlikte değiştirmek gerekiyormuş birde boya işi var ki içler açısı 430 TL Mercanlardan fiyat aldım. Ancak olayın güzel yanı bunu sadece içindeki LED lamba sökülüp değişiyor. Bitek ellerinde kalan sol dikiz aynası için LED lambayı 100 TL aldım. Usta ile bir güzel 2 vida söküp değiştirdik.
Ben bu tamircilerden normalde hep korkarım ancak bu İsmail abimiz ve Rafet abimiz sağ olsunlar öyle yardımcı oldular ki bende sizlerle paylaşmak istedim. Normalde bir çoğumuzun özel servislerden dolayı canımız yanmıştır. Bu sebepten dolayı 5 vakit namaz kılan bir insanın kul hakkı yiyemeyeceğini düşünürsek oldukça mantıklı geliyor neticede Allah’tan korkar. Uzattığım farkındayım bir çok yerde imla hatası yaptıysam da bazı yerlerde yaşadığım bu tecrübeyi kelimelere dökmekte zorlandıysam da yine de sizlerle bunu paylaşmak istedim.

Belki de reklam yaptığımı düşüneceksiniz orasını bilemiyorum ancak lüks arabası olanların aradığı bir şey diye düşündüm.
Hilal Otomotiv /İsmail Usta
Atatürk Oto Sanayi Sitesi 1. Kısım 43 Sokak No:111 Maslak / ISTANBUL 0212 346 27 21
B
10 yıl
Türk Telekom DNS Yaşanan Sorun Microsoft un sitesine erişememe
Değerli Arkadaşlar;

Dün akşam saatlerinden bu yana Türk telekom Dns üzerinden Microsoft'un servislerine erişimiyle ilgili bir hata var. Biz Microsoft'un Skydrive hizmetinden yararlanıyoruz ancak buraya erişimde ciddi anlamda sıkıntı bulunmaktadır.

Çözüm için forumlardan edindiğim bilgiye göre ilk olarak Denetim Masası, Yönetimsel Araçlar, Servislerden DNS istemcisini durdurmanız. Bunu denediğinizde microsoft resmi sayfasının açıldığını göreceksiniz.

İçinci olarak internet tarayıcısı olarak Chrome üzerinde ZenMate eklentisi ile aşabiliyorsunuz.

Bununla ilgili sorun yaşayan arkadaşlara yardımcı olması ümidiyle paylaşıyorum.
B
11 yıl
Samsung i9250 Galaxy Nexus Ses Yolları
Volume Key filminin altındaki yolların şase haricindeki iki tanesi yataklarından kopmuş durumda. Arkadaşın telefonunu söküp ses yolarını aradık bulamadım. Şema üzerinden bu konuda bana yardımcı olabilecek biri varmıdır.


Samsung i9250 Galaxy Nexus
B
11 yıl
HTC One X Clone 1G RAM 16G Memory MTK6575 Single SIM ROM ARAYIŞI
Benim çok yakın bir arkadaşima 900TL karşılığında orjinal diye satmışlar konuda bahsettiğim telefon. Ancak yakın zamanda çöktü ROM arıyorum. Yardımcı olabilecek arkadaş varmıdır.

Ben bir kaç tane buldum ancak işime olmadı.

service@lovebarganing.com adresine mail gönderdim. Bakalım ne gibi bir cevap gelecek.
Az önce cevap geldi " do factory reset" demiş sallamışlar tekrar mail gönderdim.

http://www.lovebargaining.com/ihtc-one-x-mtk6575-1g-ram-android-40-os-3g-gps-wifi-47-inch-capacitive-screen-16g-memory-smart-phone-p-2476.html
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=tKVXKkDTyqg#!

< Resime gitmek için tıklayın >
B
12 yıl
Polo 1.2 TDI- Fiesta 1.4 TDCI Titanium- Evo 1.3 Dynamic Sizce Hangisi
İlk aklımdaki araba yıllardır hayalini kurduğum dostlarımdan tarafımdan bu düşünceden uzaklaştırıldığım araç Ford Fiesta 1.4 TDCİ Titanium 2011 km düşük. Sonra Fiat Evo 1.3 Dynamic 2011 km düşük benzer şekilde birde opel varki her iki araçta çeşitli sıkıntılar yaşatmasına rağmen kasa olarak güzel bir araç ama fiesta kadar değil ve donanımlı değil. Son zamanlarda ağır basan ve sahibinden sitesinde galerilerin haricinde sahibinden kazasız temiz araç bulmak çok güç olan Polo 1.2 TDI 2011-2012 Trendline boş bir araç ancak yakıt yönümden en makul araç bu yılda iyi geçersem 40.000 Km yapacak kadar kapasitem var.

Eve gelmeden yol kenarlarındaki Ford fiestaları süzerek geliyorum gök gri rengi alıp götürüyor beni ansızın sonra sahibinden sitesinde tekrar onlara dalıyorum. Netice itibari ile 33.000 TL biraz daha sıkarsam ancak 34.000 TL çıkar geriye kalan kasko ve trafik sigortasında kredi kartı kullanmak durumunda kalıcam. Tabii bu seneki tatil planlarımıda buhar ederek ancak bu sefer borça girmeden bir araç sahibi olmak istiyorum.

Aklımdayken aracın orjinal olarak üzerinde ne geldiyse onunla kullanırım ekstra bir değişik yapmam. ( Öyle son ses müzik dinlemekten hoşlanmam)

Her yıl model yükseltme adına araç değiştiren biriyim. Kullanıdığım araçları 100.000 Km kadar kullanıyorum ardından satıyorum.

Opel Corsa 1.3 CDTI Essentia C Kasa 2005 100.000km = Volant problemi , Şarj dinamo sorunu, Turbo yağ kaçırma ( Yanlış hatırlamıyorsam)
Opel Corsa 1.3 CDTI Essentia D Kasa 2007 100.000Km= Şarj dinamosu sorunu ( Bu sanırım yetersiz geldiği için), Motor soğukken rolantide stop etme, birde klima havalandırma panjurları çok dayanıksız mekanizma arızalanıyor. Torpido küçük kapağı zorlayınca plastik menteşeler kırılıyor.
Fiat Grande Punto 1.3 Multijet Dynamic 2007 90.000Km = Bu araçta bir sıkıntı yaşamadım. Kullanımını çok sevdim.

Dikkat edilirse 3 araçta zincirli triger derdi olmayan araçlar, ve en önemlisi dizel olmalarıdır.

Aracımı yeni sattım haftalardır araç bakmaktan kına geldi. Araba almasam ev işine mi bulaşsam diye kafam karışıyor zaman zaman lakin arabasız yapmam pek mümkün görünmüyor.


Kafamda bölük pörçük ne varsa yazdım ki... Ümit ediyorum bunları okuma zahmeti gösteren birileri belki bana mantıklı bir yol gösterir düşüncesiyle yazdım.
B
12 yıl
Çevre sağlık Turizmi
Çevre Sağlık Turizmi

Özellikle yurt dışında yaşamakta olan vatandaşlarımızın Türkiyede Saç ekimi ve Estetik Operasyonları konusundan Atatürk Havaalanı ve Sabiha Gökşen Havaalanları arasında 7/24 tranfer desteği, konaklamaları konusunda sizlere hizmet vermektedir.

www.cevresaglikturkey.com

Çevre Sağlık Estetik Turizm Limited Şirketi Özel Çevre Hastanesi Kuruluşudur.
B
12 yıl
Özgün Makale, Yeniden Yazım Makale ve Özgün Yorum Çalışması
Konu : Sağlık

Saç Ekimi, Ortopedi, Cilt Hastalıkları, Check-Up, Uroloji, Lazer Epilasyon, Kavitasyon,

Estetik Cerrahi : Burun Estetiği, Göğüs Estetiği, Karın Germe v.b konularda makale

İşine önem veren ciddiye alan arkadaşlar aramaktayız. Google'da yapılan aramalarda her hangi bir yerden alındığı tespit edilen makale değerlendirilmeyecektir.

İlgilenenler PM ulaşabilir.

Makale Ücretleri:

250 - 300 Kelime : 2.50 TL
500 - 600 Kelime : 5.00 TL
950 - 1100 Kelime: 10.00 TL
B
12 yıl
Ziraat Bankası Bekleki Sıra Gelsin...
Şimdi Bireysel Kredi Kartı başvurusu için Ziraat Bankası gittim. 733 Sıra numarası takılmış bir kişi bakıyor 24.01.2012 tarih 15:38 den 16:02'e kadar o numara 734 olupta mecalimi anlatamadan bankadan gerisin geriye çıktım.

Şimdi geldim oturup düşünüryordum içimde uhte kalanları yazıyım. Devlet memuru zihniyeti herdaim karşımızda.

Halbuki bu Garanti Bankasına ait kredi kartımı kapatıp Ogs dahil olmak üzere Ziraat Bankasına geçmek istemiştim. Ziraat bankısının bir kötü yanıda para yatırabileceğiniz ATM'lerin az bulunması.
B
15 yıl
OPEL CORSA 1.3 CDTI ESSANTIA DIZEL Mİ ? CLIO II 1.2 AUTHENTIQUE 16V BENZINLIMI?
Merhaba Arkadaşlar

Değerli fikirlerinize ihtiyacım var günlerdir internette araştırma yapmaktayım. 15.000 YTL dolaylarında nakitim var. Elimden olan bu paraya makul bir seçim yapmak istiyorum. Yıllık olarak ortalama 20.000 Km kullanırım sanırım. Servis yönünden Opel beni düşündürüyor. Clio'nunda 60.000 km bakımı 750Ytl gibi triger falan değişiyor. Bir türlü kesin kararımı veremiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim...



OPEL CORSA 1.3 CDTI ESSANTIA DIZEL (2005 Model 79.000Km Beyaz renk olması dezavantajmıdır. )

CLIO II 1.2 AUTHENTIQUE 16V BENZINLI (2005 Model 69000Km 4 adet Michelin,Yetkili servis bakımlı)


Bu araçlardan birini bugun yarın alıcam kismetse, misal Opel Corsa alırsam baktırmak için Mecidiyeköy'de çalışıyorum nereye sağlıklı bir şekilde baktırabilirim.

Unno Usta - Bu ustayı öneriyor bir çoğu forumlarda

http://www.remservis.com/
B
18 yıl
PS2 İlgili Teknik Sorum
Elimde SPCH-75004 Board GH-040-12 D5 V16 Numaralı PS2 var.Buna Action Mars A752 Chip taktırmak istiyorum üretici firmanın web sitesi [link]www.rambogames.com[/link] bununla ilgili olarak firmanın web sitesinde SPCH-75004 Board GH-040-12 D5 V16 modeline takılmasını anlatan döküman bulamadım. Ayrıca bu cihazın versiyonu nasıl onunla ilgilide bilgi verirseniz sevinirim alakadar olan herkese canı gönülden teşekkür ederim.Unutmadan Tahtakalede bu Chip'i taktıracağım sağlam bir yer varmı acaba bügün gidicem bu konudada bilginize ihtiyacım var


Saygılarımla
murat

Msn: murateker@gmail.com
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.