K

Teğmen
30 Temmuz 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
18 üye
Görüntülenme (?)
57 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
K
5 yıl
iPad etkin değil iTunes\u0027a bağlanın | iPad is disabled Connect to iTunes
<iPad etkin değil
iTunes'a bağlan>
Hatasının Çözümü


Apple iPad'inizin ekranında
<iPad etkin değil
iTunes'a bağlan>
mesajı varsa ve iPad'inizi kullanamıyorsanız aşağıdaki yöntemlerden biri işinize yarayabilir.

UYARI!
Daha önce iPad'inizi iTunes yüklü bir bilgisayarla eşitlemediyseniz (senkronize etmediyseniz) iPad'inizin içindeki verilerinizi kaybedebilirsiniz!

YÖNTEM 1
Ekranda Apple logosunu görene kadar iPad'inizin ekranının altındaki Ana Ekran düğmesiyle iPad'inizin tepesindeki uyku (güç) düğmesine aynı anda basılı tutun. Bu işlemin adına "hard reset" denir.

YÖNTEM 2

1. Bilgisayarınıza iTunes'un en son sürümünü yükleyin (ücretsiz).
iTunes indirme bağlantısı:https://www.apple.com/itunes/download/

2. iPad'inizi kapatın (iPad'i kapatmak için iPad'inizin tepesindeki uyku (güç) [Sleep / Power] düğmesine (Üst düğme) basılı tutarak iPad'inizin ekranında "iPad'inizi kapatmak için kaydırın" yazısı görüntülendiğinde kaydırıcıyı en sağa kaydırın) ["Slide to power off" kaydırıcısı].

3. iPad'inizi USB kablosu ile bilgisayarınıza bağlayın (Macintosh ya da Windows PC olması fark etmez).

4. iPad'nizin tepesindeki uyku (güç) düğmesi ile iPad'inizin ekranının altında yer alan yuvarlak biçimli Ana Ekran / Parmak izi algılayıcısı [Home / Touch ID] düğmesini AYNI ANDA BASILI TUTUN.

5. iPad'inizin ekranında Apple logosu (Apple'ın bir ısırık alınmış elma logosu) görüntülendiğinde iPad'inizin tepesindeki uyku (güç) düğmesinden parmağınızı çekin. Unutmayın, diğer parmağınızla Ana Ekran düğmesini basılı tutmaya devam ediyorsunuz.

6. iPad'inizin ekranında iTunes logosu (Yuvarlak bir daire içindeki müzik notası logosu) görüntülendiğinde ise iPad'inizin Ana Ekran düğmesinden diğer parmağınızı da çekebilirsiniz.

7. Ekranda yeniden Apple logosu görüntülenecektir. Bu esnada iPad'inizin ekranında da takip edebileceğiniz yükleme tamamlanana kadar bekleyiniz.

8. Bilgisayarınızda iTunes programında iPad'inizin kurtarma aşamasında [Recovery Mode] olduğuna dair bir mesaj görüntülenir. Unutmayın, eğer daha önce iPad'inizi iTunes yüklü bir bilgisayarla eşitlemediyseniz (senkronize etmediyseniz) iPad'inizin içindeki verilerinizi kaybedebilirsiniz!

9. Eğer daha önce iPad'inizi iTunes yüklü bir bilgisayarla eşitlediyseniz (senkronize ettiyseniz) "Güncelle" [UPDATE] seçeneğini tıklayarak bilgisayarınızdaki iTunes programında ve iPad'inizin ekranında görüntülenen adımalrı takip ederek iPad'inizi yeniden kullanmaya başlayabilirsiniz. Bu durumda büyük bir ihtimalle iPad'inizin içindeki verileriniz kaybolmadan onu tekrar kullanmaya devam edersiniz.

10. Daha önce iPad'inizi iTunes yüklü bir bilgisayarla senkronize etmediyseniz ya da daha önce eşitlenmiş iTunes yüklü bir bilgisayarınız yoksa şifreyi sıfırlamanız daha doğrusu iPad'inizdeki verileri kurtararak şifreyi sıfırlamanız mümkün değil. Bu durumda Bilgisayarınızdaki iTunes programında karşınıza çıkan bu mesajda "Güncelle" [UPDATE] değil "Geri Yükle" [RESTORE] seçeneğine (ya da "Geri Yükle ve Güncelle" [Restore and Update]) tıklayın. Bu seçeneği işaretlediğinizde eğer daha önce iPad'inizin içindeki verileri yedeklemediyseniz kaybedeceğinizi unutmayın!

Bu durumda büyük bir ihtimalle iPad'inizin içindeki veriler silinir ve onu fabrika ayarlarına sıfırlamış olursunuz.

11. iTunes iPad'inizi yeniden kullanabilmeniz için hazırlarken lütfen bekleyin. Genel Ağ'dan indirilen yeni yazılım iPad'inize yüklenecektir. Bu esnada iPad'inizin ekranında yeniden Apple logosu görüntülenir.

12. YÜkleme işlemi tamamlandığında iPad'iniz yeniden başlar. Artık onu ilk kez kullandığınız anda olduğu gibi yeniden ayarlayabilirsiniz.

Ekler:

a. "How to solve the forgotten password for iPhone/iPad (Disabled mode)" videohttps://www.youtube.com/watch?v=Shrc3FeCJEQ
Feb 6, 2014

{NOTE with the video:
If your device is not recoginzed, or it disconnect during the process.. Then try to follow the below instuctions that was posted by one of the viewers: (Vanessa Guvera):

Really helpful thank you Noticed that most people were having problems with the iPad disconnecting with the laptop and showing some unexplainable errors but just reconnect your iPad to the computer over and over again by pressing the home button and the top at the same time on your ipad and press exit on the error message you received on your computer the process will not restart it will continue from where it last was Hope this helps cause that's what did on mine}

b. Apple ipad kapalı itunes'a bağlan hatası çözümühttps://www.youtube.com/watch?v=M2dnJe9oLbA

- - - - -
25 Ocak 2019 Cuma 18.17
kibritucu, Windows XP Service Pack 2 sürümü.
K
12 yıl
SIFIR ARAÇ teslimatında karşılaştığım sorun
Arkadaşlar 2012 model Astra classic 1.3 CDTi HB gümüş gri aracımı bugün teslim almak üzere Ankara Eskişehir yolu üstündeki OPAN a gittim. Aracımın telefonda saat 2 de teslim edilmek üzere hazır olduğunu bildirmelerine rağmen 3 te gittiğimde daha karter korumasının bile takılmamış olduğunu ve bagajda öylece durduğunu gördüm. 5 gibi görevli bizle ilgilenmeye başladı. Eşimle beraber aracımızı incelerken sağ ön çamurluğun bombe yaptığı yerde ve yakıt kapağının 4-5 cm üzerinde (kaportada) siyah nokta gibi bir kusur olduğunu fark ettik (bir tanesi siyah çizik; diğeri siyah ve 2 mm çapında bir benek) . Bunu ordaki görevlilere de sorduğumuzda onlar da farklılığı onayladılar; ancak bunun boyanma sırasındaki işlemlerden olabileceğini eğer istersek ordaki opel ustalarına danışabileceğimizi hatta mikron bazında boya ölçümü yapılabileceğini söylediler. Biz de tanıdığımız başka bir kaporta ustasına telefonda durumu anlattığımızda bunun sıfır bir araç için kabul edilebilecek bir durum olmadığını ve mutlaka hakkımızı aramamız gerektiğini söyledi. Ben de bu nedenle aceleye getirip aracı henüz teslim almadım ve Opanda bıraktım. Yarın sabah neler yapabilirim? Sizce bu kadar ufak bir şeyi kafama takmamalı mıyım yoksa bu kadar para saydım aldım deyip bu kusurları kabul etmemeli miyim? Cep telefonumla çektiğim resimleri de ekliyorum. Yorum yaparsanız sevinirim.


Sağ ön çamurluktaki

< Resime gitmek için tıklayın >

Yakıt deposu kapağının ordaki benek:
< Resime gitmek için tıklayın >
K
12 yıl
1.3 CDTi Corsa vs 1.3 CDTi Astra
K
12 yıl
Yatan Bilgisayar
Yatan Bilgisayar'ın internet sitesinden 30 Ekim 2011 tarihinde bir YAZICI siparis ettim. Az önce Yatan Bilgisayar'in internet sitesine girip siparisimin ne durumda oldugunu kontrol ettigimde siparisimin de Yatan Bilgisayarla birlikte yattigini gördüm. Assagida sözünü ettigim sayfadan aldigim ekran ciktisi var. Herkese iyi forumlar.

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
K
13 yıl
2,5 HDD\u0027yi MacBook Pro veya Windows\u0027da Kullanma
Arkadaslar,

Yaklasik on ay önce bir adet Seagate 2,5" tasinabilir 500 GB HDD aldik. O zaman tasinabilir HDDler hakkinda pek fazla bilgi sahibi olmadigimizdan harddiski hic bicimlendirmeden veya bölümlendirmeden direk kullanmaya basladik. Dijital fotograf makinemizle cektigimiz resimleri ve videolari önceleri Windows kurulu dizüstü bilgisayardan harddiske atiyorduk. Daha sonra esimin MacBook Pro'sunda da bu harddiski kullanmaya basladik. Sonra bir gün plazma televizyon aldik ve harddiskteki görüntüleri televizyonumuzda izlemek istedik. Panel televizyonlara dogrudan baglanan bir harddiskin veya bellegin virüs bulastirma riski oldugundan plazma televizyonla birlikte bir de Western Digital medya oynaticisi aldik. Harddiskimizdeki görüntüleri televizyonumuzda izlemek istedigmizde medya oynaticisina bagliyor ve öyle izliyorduk.

Böylece hic bölümlendirmeden kullanmaya basladigmiz Seagate 2.5" tasinabilir harddiskimizi üc ayri sistemde kullanmis olduk: Windows, Snow Leopard ve WD Medya Oynaticisi. Simdiye kadar harddiski taktigimiz hem MacBook Pro'da hem de Windows kurulu bilgisayarlarda USB 2.0 girisleri var. MacBook Pro'nun isletim sistemi Snow Leopard.

Son zamanlarda harddiske erisimde cok büyük sorunlar yasiyoruz. Harddiski ilk kullanmaya basladigimiz sistem Windows XP Professional Sevice Pack 2 kurulu bir dizüstü BS. Harddiski artik yalniz bu bilgisayara baglayinca icindeki her seyi tam olarak görebiliyoruz. Medya oynaticiya baglayinca oynatici, harddiskin icindeki dosyalari bazen görüyor, bazen görmüyor. MacBook Pro'ya taktigimizda ise eskiden harddiske her türlü erisim MacBook'tan mümkün iken artik MacBook'ta harddisk salt okunur olarak görünüyor.

- Herhangi bir tasinabilir harddiski veya USB bellegi bu sekilde farkli isletim sistemlerinde kullanmak bir sorun cikartir mi?

- Eger bu sekilde bir kullanim sorun cikartirsa ne yapmak gerekir? Yani, her bir sistem ve kullanim amaci icin farkli harddiskler/bellekler mi satin almak gerekir? Dosyalari ag baglantisinin olmadigi veya kisitli oldugu durumlarda, Windows ortamindan baska ortamlara harddiskler/bellekler olmadan nasil tasiyabiliriz?

- Bizim harddiskteki bilgiler yakinda kaybolacak diye korkuyoruz. Acilen bunlari yedeklemek istiyoruz. Lakin harddiskin icini tam olarak gören Windows bazen "gecikmeli yazma basarisiz" hatasi veriyor. Bu konuda yaptigim aramada cesitli sitelerde önerilen "Yazma önbelleigini iptal etme", "kayit defterinden sistem sayfasi degerlerini FFFFFFFF olarak degistirme" gibi cözüm önerilerini denedim ama ise yaramadi. Simdi dosyalarimizin yedegini güvenli bir sekilde nerede ve nasil alabiliriz?

Ekler:

Windows XP Professional yüklü sistemde görüntülenen harddiskin icerigi:
< Resime gitmek için tıklayın >

Gecikmeli Yazma Hatasi:
< Resime gitmek için tıklayın >
K
17 yıl
KAMERASIZ MUZiK DiNLEYEBiLECEGiM TELEFON VAR MI
Arkadaslar, kabul edersiniz su devirde hala ki 56 K ile baglanan biri icin butun cep telefonu bolumunu aramak cok zor, ben de aradaim aradim ama bulamadaim.

KAMERASI OLMAYAN(!) - telefonla fotograf falan cekmek istemiyorum - muzik dinleyebilecegim bi telefon var mi? Tavsiyelerinizi bekliyorum..

Sony Ericsson M600 hakkinda bilginiz var mi?

simdiden tesekkurler
K
17 yıl
BİLMİYORUUUUUUUUUMMMM
1 CD VE 1 DVD KAÇ GIRAM????????????????????????????????????
YARDIM EDİN ÇILDIRCAM
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.