S

Binbaşı
19 Ağustos 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme (?)
64 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
S
5 yıl
SSD\u0027de değerlerim garip, anlayan bir bakabilir mi?
Merhaba, Dell 7577 dizüstü pc'mde içinde orijinal donanımı olan Liteon CV8-8E128-11 modeli 128GB M2 sata ssd var. Sistem bu ssdye kurulu.

ilk olarak hdtune ile benchmark testi dalgalı çıktı diye garipsedim. AS SSD ile de test yaptım. 5 dkda 3 test yaptım 3ü de ayrı telden çalıyor. Bir bakabilir misiniz. Bu kadar çeşitli sonuç çıkartması normal mi? Bir de AS SSD ile test yaparken HDtune SSDnin sıcaklığını ~60 derece gösteriyor, critical uyarısı veriyor.

Tüm bunlar normal midir? Şayet değilse, laptopun garantisi bitmeden ssdyi değiştirteyim hemen

HDtune sonucu (soldaki ssd, sağdaki hdd benchmark sonuçları)
< Resime gitmek için tıklayın >

AS SSD sonuçları (ilkten sona şeklinde)
< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
S
6 yıl
Ev için altyapı tavsiyesi
Merhaba herkese,

Geçenlerde heves edip yarı nas diye adlandırabileceğimiz WD MyCloud depolama cihazını aldım. Ethernet kablosu üzerinden direkt olarak modeme bağladım.
cihaz şu:https://www.hepsiburada.com/wd-my-cloud-home-4tb-usb-3-0-kisisel-bulut-depolama-wdbvxc0040hwt-eesn-p-HBV000008KXC8
Cihazın özellikleri ev kullanıcısı olan bana yetiyor ancak ağ konusunda hız sorunlaırm var.

Evdeki modem ise Uydunet'in Netmaster CBW383-ZN cihazı. Biraz araştımalarım ile bu modemin 300 mbps olduğunu öğrendim ancak bilgisayar ile genelde wifi ile 144mbps hızla bağlı oluyor.

Bilgisayarım Y500: wifi card ı 2.4 ghz 300mbps, wired için ise gigabit diye tabir geçiyor. Intel 2230 kartı var.

Gelelim sorunuma:
Evdeki bu modem sanırım benim arzularıma yetersiz kalıyor, bilgisayardan modeme bağlı mycloud cihazıma dosya transfer hızım maks 10-12mb/sn oluyor.
Bunu yükseltecek çözümler arıyorum. kablolu bağlantıda ise indirme maksimum 100-110 mb/sn, mycloud'a yazma 70 mb/sn civarında. bazen bu değerin yarısı, bazen ise 3te 1'ine iniyor. kablo kalitesinden diye düşünüyorum ama yine de kablolu bağlantı hızım epey tatmin edici aslında

Ama kablosuzda da 30 mb/sn civarı olursa çok iyi olur. Veya şu anki hızdan daha iyi ne yapılabilirse...


Düşündüğüm çözüm:
Bir router alsam, hem modemi hem hdd'yi bu router'a bağlasam istediğim hızları elde etme imkanım nedir? ve böyle bir router en ucuz kaça mal edebilirim.


dipnot 1: Bu arada bu modemin ayarlarıyla pek oynamadım ancak bir ayar yapılarak istediğim hızlara benzer hızlara ulaşmak mümkünse harika olur.



dipnot 2: ev küçük, tek dağıtıcıdan çekmeme problemi pek olmuyor
S
7 yıl
Değer kaybı talebi
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık iki ay önce sağdan kontrolsüz çıkan bir araç yüzünden düştüm. Ama amca sağolsun tutanak hazırladık, bende de kamera vardı. tramer %100 karşıyı suçlu gördü. Yaptırdım motoru ama sağolsun benim servis de vur deyince öldürüyor. Parça fiyatları çok pahalı.
Değişen ön çamurluğun yarısı, far kaşı denen minik bi plastik, iki de yan plastik çıta. 2 parçaya da boya yapıldı. Toplam tutar tam 1100 küsür çıktı. Ben şaka zannettim ama gerçekmiş. 10 cmlik plastik çıta 70 tl falan...

Neyse motoru yaptırdık da, ben alıcı olsam bin küsur tl hasar kaydı için motor herhalde çok sert bir kaza geçirdi falan diye düşünürdüm.

Değer kaybı talebi yapmayı düşünüyorum sigortaya bu yüzden. Daha önce deneyimli olan var mı? Karşının sigortası allianz. Hasarın parasını bile 20 günde verdiler. İnternette de arabasında 4000 tl lik hasar için 670 tl almış birini gördüm. Az gibi geldi. Ki adam da az diye yazmış şikayetini.

Ne dersiniz uğraşmalı mı bununla, değişenleri falan da yazdım yukarda. Motor peugeot django piyasası da 8 bin falandı
S
7 yıl
şehir içinde sol şeritte yol istenmez mi?
herkese merhaba,

motorsiklet sürücüsüyüm, öncelikle bunu belirteyim. istanbuldayım.
soruma gelecek olursak, öyle sıkışık veya yoğun ama ilerleyen trafikte öndekinin dibine giriyor sıkıştırıyor değilim.
bahsettiğim durum 2 ve üzeri şeritli yolda ve boş trafikteki durumdan bahsediyorum.

adam boş yolda sola geçmiş, ağır ağır ilerliyor. selektör yapıyorum, yanaşıyorum, tepki vermiyor. sağından geçerken korna çaldım, dönerken de o da bana çalıyor sanki yaptığı normalmiş gibi.

şehir içinde teksas kuralları mı geçerli, yoksa araç sürücüleri olarak motosiklete yol vermeyi gururuna mı yediremiyor.

dipnot; sağdan geçtin de öldün mü diyenlere; geçen ay kendi hatamla da olsa sağ şeritte 50-60'la giderken, sağdan yola kontrolsüz atlayan bir sürücü yüzünden kaza yaptım. sağ şeritte hızlanmaktan tehlikesinden dolayı hoşlanmıyorum.
S
7 yıl
Yapı iç/dış fotoğrafları çekmek için makine tavsiyesi istiyorum
herkese merhaba,
mimarım, restorasyon işleri için yapıların detaylı fotoğraflarını çekmek için kullanacağım bir makine arıyorum. genelde çekeceğim fotoğrafların perspektif açılarını photoshopta düzenleyip, üzerinden autocadde çizim yapıyorum. süre çok acil değil ama 1 2 aya lazım.

ihtiyaçlarım şöyle:

-genelde karanlık veya ışık dengesi çok iyi olmayan (pencereden ışık süzülüyor gibi) yerlerde iç mekan fotoğrafları,
-dış mekan, yapı cephesi fotoğrafları (çimmiş, gökyüzüymüş çok da önemli değil :)). bir de ne kadar geniş açılı olursa o kadar işime gelir.
-çok çok nadir makro fotoğraflar
-bazen de karşı tepeye çıkıp iyi zoom ile cepheyi çekmem gerekecek vs.

fotoğrafçılıktan çok anlamıyorum maalesef, fotoğrafları çekmek için genelde vaktim de çok olmayacağı için auto'da kullanacağımdan %85 eminim :) veya bir ayar yapıp aynen devam edeceğim.

bütçem ise çok geniş değil. 1,5'u geçmezsem iyi olur. bu fiyatlara pek seçenek olmuyor sanırım ama mümkün olduğunca yakın öneriler olursa taksitle vs zorlayabilirim.
yazdıklarımdan herhangi biri çok pahalı makineleri tarif ediyorsa, o konuda yardımcı olursanız o maddelerden fedakarlık edebilirim :)
S
9 yıl
ipad ile whatsapp\u0027ı kullanmak (jb olmadan, çok basit)
genel olarak forumda bu sorunun çok sorulduğu ve ben de yeni denk geldiğimden sizinle de paylaşmak istedim. eğer böyle bir anlatım konusu vardıysa göremedim

konu biraz uzun gibi görünüyor ama kesinlikle basit işlemler. bilale anlatır gibi anlattığım için uzun oldu

öncelikle whatsappı whatsapp web ile kullanıyoruz.
+ları
eski konuşmalarımız gitmiyor, ve burda konuştuklarımız telefonumuzda da görünüyor
-leri
whatsapp kullanabildiğimiz bir telefonumuzun olması gerektiği değişmiyor
ve bu telefonun internete bağlı olması gerekiyor

gelelim işleme:

1-) safari üzerinden web.whatsapp.com adresine giriyoruz (chrome ile de denedim olmadı), whatsapp'ın anasayfasına yönlendirecek muhtemelen
2-) yenile tuşuna uzun basıp çıkan popupta masaüstü siteyi isteye basıyoruz. Gelen sayfadaki kod beklesin şimdilik

gelen sayfada daha önce whatsapp web i kullanmışlar bilir, hiç denememiş olanlar için:
3-) telefonumuzda whasapp'a giriyoruz ve seçenekler'e tıklayıp (android cihazlarda sağ üstteki üç nokta, iphoneda nasıl bilemiyorum) orda whatsapp web e tıklıyoruz. (eski sürüm whatsapp kullanıyorsanız bu seçeneği bulamayabilirsiniz. güncelleyiniz)
4-) ipadimizdeki QR kodu telefonunuzdaki QR kod okuyucu ile okutuyoruz

mutlu son bundan sonra bu sayfaya girdiğimizde, telefonumuz internete bağlıysa, whatsappı kullanabiliyoruz.

bunu app'a dönüştürmek için de:
5-) safaride sayfa açık iken arama çubuğunun sağındaki aktar butonu (bir karenin içinden yukarıya doğru ok simgeli şey) tıklıyoruz.
6-) ordan ana ekrana ekleye tıklayıp çıkan ekranda sayfa adını WhatsApp şeklinde değiştirdiğinizde mis gibi bir whatsapp kısayolunuz ana ekranınızda oluşuyor

not1: 6. adımda ana ekrana eklerken, sayfa görüntüsünü app simgesi olarak alıyor. buna çözüm bulamadım, ama ben kendi whatsapp profil fotoğrafımı yaptım bunun için de sol üstte kendi fotoğrafımıza basıp, gelen ekranda tekrar basıyoruz fotoğrafımıza, view profile photo diyor. ona basınca profil fotoğrafımız büyük gösteriliyor. bu anda iken 5. ve 6. adımı yaparsak profil fotoğrafımız ana ekranda oluyor. (tabi profil fotoğrafımızı whatsapp simgesi yapıp onu çekmesini de sağlayabilirsiniz ama ben uğraşmadım o kadarına)

not2: bende bazı anlarda smileyler, gönderildi-okundu tikleri vs görünmüyor. böyle anlarda sakinliğimizi koruyarak 2. adımı tekrarladığımızda bu sorun gidiyor.
S
9 yıl
Erken seçimden çıkacak olası bir sonuca göre CHP-MHP koalisyonu kurulur mu sizce?
Düşündüm de, bu süreçte chp dışında kimse koalisyona yanaşmadı. Şu anki gidişat da az çok herkesin tahmini olabiliyor.
Ben bir ihtimali düşündüm de:

Şu oy dağılımında (ki çok aşırıya kaçmadan olabilecek değerler bunlar):

akp %37
chp %28
mhp %23
hdp %11
%1 de diğer işte

Bu durumda intenette bulduğum bir seçim simülatörüne göre:
akp: 206, chp: 155, mhp: 128, hdp: 61 gibi bir tahmini sonuç çıkıyor. Tabi ki bu rakamlar yaklaşık ama kabul de edilebilir bu tahmin.

Olası bir sonuçta chp+mhp'nin 275i aştığı bir durumda sizce iki parti de akpye ret yanıtı verip kendi aralarında koalisyon kurmak isterler mi?

Bunu tamamen meraktan soruyorum. özellikle iki partinin önceki seçim öncesi vaatleri benzer. Bana göre oylarının büyük bölümü de akp karşıtlığından. yani 80ler taban farkının olmadığını düşünüyorum.

Yorumlarda bu seçim sonucunun olma olasılığını, ve böyle bir tabloda partilerin tercihlerinin ne olacağını yorumlayabilirseniz sevinirim.

dipnot: böyle bir seçim sonucunun akpnin olası chp-mhp koalisyonuna karşı bu partilerden herhangi biriyle kendinin de bulunduğu koalisyonu kurmak için daha çok çaba sarf edeceğini düşünüyorum.


kendi yorumum: Bu durum eğer oluşacak olursa ülkede her gün yeni bir kavga olur ve en sonunda hükümet 1 yılı tamamlayamadan yıpranıp güvenoyu alamaz diye düşünüyorum. En kötü senaryo olabilir.
S
9 yıl
Yıldız mevzusu hakkında
arkadaşlar şimdi avrupada yıldızı olan takımlara bakıyordum da çoğu ligde yıldız uygulanmıyor veya takımlar önemsemiyor, hadi onu geçtim en önemlisi yıldızlar 10 şampiyonluğa veriliyor.

bizde neden 5
bence bir logo için 3-4 yıldız sınırdır.10-12 yıla iki takım da 5er yıldıza da geçer bu rekabetle. sonu yok mu? en sonunda 8 yıldız mı koyacağız yani logoya mesela
3 4 yıl içinde yıldızlar 10 şampiyonluğa şeklinde düzenleme yapılması gerekli bence

Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda
S
9 yıl
telefonunuzun nasıl düşmesini istersiniz
evet beyler, telefon uçtu elinizden. o birkaç salise içerisinde düşecek, çaresiz izliyorsunuz. nasıl düşmesini umut edersiniz

zemin, yükseklik yaratıcılığınıza kalmış.



temel seçenekleri yazdım, yaşadıklarınızı da anlatabilirsiniz



*ben bir keresinde düşürdüğümde refleksle ayağımı uzatayım düşüşü yavaşlasın derken, voleyi çaktım beton zeminde bi yarım metre yüzüstü sürünmüştü
S
9 yıl
Netcad yardım
Arkadaşlar merhaba. Bilgisayarında netcad yüklü biri var mı bana yardım edebilecek.

.ncz formatını .dxf format dosyaya çevirmem lazım
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.