S

Yüzbaşı
14 Ağustos 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
4 üye
Görüntülenme (?)
47 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
S
8 yıl
R9 380 4gb GPU kullanımı
Arkadaşlar ekran kartımın gpu kullanımında bir acaiplik var.Msi afterburner yükledim. Gpu kullanımı çok dalgalı seyrediyor.100 e çıkıyor 45 e iniyor sonra tekrar yükseliyor iniyor çıkıyor vs. Bildiğim kadarıyla 100 civarında stabil olması gerekiyor bu kullanımın. Sadece crysis 3 te çoğunlukla 100 de gidiyor gpu kullanımı. Diğer oyunlarda dalgalı.Mesela Call of duty MW3 de dalgalı seyrediyor ama oyunda kasma takılma hiç birşey yok su gibi akıyor. Hatta medieval II oyununda gpu kullanımı ara sıra sıfıra kadar bile düşebiliyor. Bir sorun vardır diye furmark testine soktum pc yi orada hep %100 dü gpu kullanımı hiç düşmedi, gpu sıcaklığıda 65 dereceyi geçmedi hiç.İşlemci kullanımı ise %88 lerde. Darboğaz gibide görünmüyor durum. Fps lerde zaman zaman iniş cıkış olsada oyunlarda en ufak takılma olmuyor.

Benim aklıma şu geldi, oyun kalitesi düştükçe ekran kartı çok rahat oynattığı için tam kapasite çalışmıyor ve inişli çıkışlı bir seyir izliyor.Gerektiğinde yükseliyor gerektiğinde düşüyor.Ama oyun iyileştikçe ve grafik düzeyi arttıkça gpu tam kapasiteye doğru ilerliyor. Bilmiyorum belki saçmalıyorum ama bu geldi aklıma. Siz ne dersiniz bir sorun varmıdır ?
S
8 yıl
Kasa değişimi tavsiyesi
Arkadaşlar merhaba.Bilgisayarımın kasası sisteme küçük geliyor ve büyütmek istiyorum. Full tower yuksek maliyeti nedeniyle şuan düşünmüyorum. Ancak mid tower kasalardan uygun olabilecek ve tavsiye edebileceğiniz ürünler var ise yardımınızı bekliyorum. Mevcut kasa aşağıdaki ;

< Resime gitmek için tıklayın >
S
8 yıl
7870 XT gitti, yerine R9 270X düşünüyorum ne dersiniz ? R9 380 4 gb alındı ...
Arkadaşlar merhaba, öncelikle sistem özelliklerimi yazayım ;

AMD FX X6 6300 AM3 3.5 Ghz İşlemci
Kingston Hyperx 8 GB DDR3 1600 Mhz CL9 Ram
Asus M5A97 R2.0 Amd 970 2133MHz(O.C.) DDR3 Soket AM3 ATX Anakart
Sapphire Amd Radeon HD7870 XT Boost 2GB 256Bit GDDR5 (Directx 11) PCI-E 3.0 HD3D Ekran Kartı
AOC E2262VW 21.5" 5ms (Analog Dvi) Full HD LED Monitör
OCZ 700 W SSD Ready ATX Siyah Oyuncu Kasası

Bu sistemi kuralı yaklaşık 2 sene oldu. Gayet sorunsuz kullanıyordum. AMD Radeon 7870 XT ekran kartım sanırım bozuldu.Son bir haftadır aniden ekran gitmesi,siyah ekran veya komple kırmızı cizgili ekran seklinde devam eden sorunlar,dün itibariyle anakartın ekran kartı uyarısı vermesiyle (bir uzun üç kesik bip sesi)zirveye ulaştı.Ara sıra kısa süreliğine windows gelsede ilk oyuna girme çabamda yukarıdaki yazdığım olayları yaşıyorum.Bana suan sanırım bir ekran kartı gerekiyor.Sistemime göre sizin tavsiyeleriniz neler olur.Darboğaza yolaçacak kadar ileri olmadan çok pahalıya kaçmadan ama işimi de görecek şekilde birazda ileriye dönük olarak ne önerirsiniz, başlıkta yazdığım Asus R9 270X veya Gigabyte Amd Radeon R9 380 OC nasıldır ? şimdiden teşekkürler. Bütçede en üst 800 TL ye kadar çıkabilirim.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.