A

Yüzbaşı
11 Ağustos 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme (?)
29 (Bu ay: 0)
Gönderiler Hakkında
A
11 yıl
Sıfır ayarında görerek alınan aracın pertliğin direğinden dönmüş olması...
Merhaba arkadaşlar size başımızdan geçen olayı anlatmak istedim.

2011 sonlarına doğru 2007 model Ford Fiesra TDCI Comfort aldık 6-7 aya yakın kullandık sonra model yükseltmeye karar verdik arabayı satarak yeni bir araba arayışına düştük neyse uzatmayayım...

Bizim bu 2007 Fiesta'nın bakımlarını yaptırdığımız ustada 2009 model yine TDCI Comfort olan bir Fiesta varmış babam niyetlendi tabi arabayı görünce uygunsa alalım dedi. Adam bir anlatıyor ama bize görmeniz lazım sözde bu araba bu km yi (89.000) otokoçun müdürünü evinden alıp evine bırakmakla yapmış. Değişeni boyası? dedik şoför tarafındaki kapıyla çamurlukta lokal boya var dedi. Adam ford özel servisi sonuçta dedik biz ayrı bir yere göstermeden geçen Mayıs ayında aldık aracı. O günden bugüne yukarıda Allah var hiçbir sorun sıkıntı yaşatmadı bize ve 2007 olanına göre çok daha canlı ve diriydi motordan bahsediyorum tabiki. İç döşemelerinde direksiyonunda da anormal yıpranmalar yoktu.

İki gün önce hazır yılsonunda arabalar indirime girmişken otokoça gittik bu arabayı saydırıp 0 km bir fiesta alalım diye. Adamlarla konuştuk anlaştık falan tabiki adamlar bizim arabayı ekspertize sokmak istedi bizde tabiki aracımıza güvendiğimiz için gönül rahatlığıyla oturuyoruz. Arabanın raporu bir geldi;

- Araba 2009 yılında otokoç tarafından bir mimarlık firmasına kiralanmış. (müdür olayı hikaye)
- Kaput değişik
- Ön iki far değişik
- Tampon değişik
- Çamurluklar değişik

Yani velhasılı araç önden ağır hasar almış ve pertin direğinden dönmüş...

Siz siz olun arabayı babanızdan bile evet babanızdan bile almış olsanız kıyın 100-200 liranıza götürün adam gibi ekspertizini yaptırın 200 lira için 2000 3000 TL zararla arabanızı satmak zorunda kalmayın. Bırakın parayı pulu, kandırılmış olmanın üzüntüsü ve psikolojik stresini yaşamayın. Bizim canımız yandı sizin yanmasın.

Selamlar.
A
12 yıl
Pc ve Notebook satip iMac almak
Merhaba arkadaslar,

Bugun izmir gaziemir'e yeni acilan saturn magazasini gezmeye gittim yanima annemi alip. Apple standinda iMac leri incelerken annemden basliktaki gibi bir teklif aldim sizce masaustumu(eski) ve laptopumu (yeni) satip iMac almak mantikli mi? Benimde biraz kafama yatti ama emin olamiyorum ya pisman olursam diye korkuyorum acikcasi. Siz ne dersiniz?
A
12 yıl
Ford Fiesta :(
Merhaba arkadaşlar. Bu araçla ilgili mağduriyetimi anlatmak istiyorum size. Bir önceki aracımız hyundai accent gls idi. 1997 modeldi. Araç çok sorunsuzdu ama artık eskidiğini düşündük ve model yükseltmek istedik. 2007 model Ford Fiesta TDCI Comfort aldık 86000 KM'de. Neyse uzatmayayım... Tatile gittik sabah kalktım markete gideceğim bir baktım marş basmıyor, akü bitmiş. Hop akü parası. Ankara'ya gittik bir baktık aracın altından yağ sızmış yola. Tedirgin olduk tabi İzmir'e dönecektik çünkü o yuzden Sincan'ın sanayisine götürdük bir Ford servisine. Motorun en altındaki contadan sızıntı varmış ve oraya ulaşmak için motoru sökmek gerekiyormuş. Bir kaç yere götürdük hepsi aynısını söyleyince el mahkum yaptırdık. Bir 400 TL de öyle kaçtı. Geldik izmire bi süre problemsiz binebildik ( 1 ay falan ). Bugün kabristana gittim ordan bi yerde oturup yemek yedim. Bindim arabaya çalıştırdım attım vitesi bire o da ne! Araba yürümüyor. Geriye takıyorum 'gırç' sesi duyuyorum, 1 e atıyorum sanki debriyaja sonuna kadar basıyormuşum gibi araba kalmıyor işin garibi gaza basarken debriyajdan ayağımı tamamen kaldırdığım halde istopta etmiyor. Ya baskı balata da sıkıntı var dişli sıyırdı, ya da debriyajın teli koptu vs. tam bilemiyorum. Tabi babamı aradım başıma bu gelince işini gücünü bıraktı geldi. Hastaneye gitmem gerektiği için anahtarı verdim ona ayrıldım.

Velhasılı bu araç yüzümüzü hiç güldürmedi... Her Ford Fiesta böyle olacak diye birşey yok ama bizim şansımız bu sefer tutmadı demekki... O yuzden bir araç olmadan önce bir kez değil on kez düşünün... Selam ve Dua ile.

edit 09.01.2012

Yorumları okuyunca evet ya ben abartıyorum her arabada olan şeyler bunlar deyip kendimi avuttum ve arabayı kullanmaya devam ettim babamla beraber. Şu an dışarıdan geldim giderken hiçbirşey yoktu gelirken abartısız arabanın her yerinden tıkırdı değil kütürdü geliyordu... Dedim motora kedimi sıkıştı nedir bu baktım yok hiçbirşey şu an öyle yatıyor kapının önünde. BIKTIM VALLAHİDE BİLLAHİDE BIKTIM.
A
12 yıl
Aynur Aydın - Bu kadını dinleyin
Selam arkadaşlar. Aynur Aydın adında genç ve güzel bir kızımız albüm yapmış ve şarkıları benim çok hoşuma gitti sizinde dinlemenizi istedim. Albümün adı '12 Çeşit La La La'. Albüm 2 CD'den oluşmakta. Birinde türkçe diğerinde ingilizce şarkıları yer almakta.

En beğendiğim şarkılarından birisi;

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=aK3Z0B7POtI (N'olur gitme)
A
12 yıl
Medya Şirketlerine Baskın !
Polis eşzmanlı olarak AGB (Reyting ölçüm merkezi) ve 25 şirkete operasyon düzenledi. Operasyon yapılan şirketler arasında Acun Medya, Medyapım ve TIMS'de var.

Ey güzel Türkiye'm, hiçbi sektörün mü adil değil be...
A
12 yıl
DH - Bayramlaşma Konusu
Çok değerli donanimhaber.com üyelerinin kurban bayramını en içten dileklerimle kutlar, nice nice bayramlar dilerim.

Haydi bayramlaşalım
A
13 yıl
Operatör reklamlarındaki mantık hatası veya aptal yerine koyma olayı
Dikkatinizi çektimi bilmiyorum turkcell ve vodafone reklamlarındaki hatalar komik derecede. Bence mantık hatası değil seyircinin zekasını küçümseme. Siz ne diyorsunuz?

Örnek Turkcell reklamı: Öztürk bir programa konuk oluyor ama programın adı "Öztürk'le dobra dobra". Konuk olduğu programa adını mı veriyor şimdi

Örnek Vodafone reklamı: Selim uzaylı gördüğünü sanıp videoya çekiyor ve yabancı bilim adamlarının (!) mekanına gidiyor. Adamlarla şebelek bi ingilizce ile cd yi veriyor. Cd den o süpermen kılıklı adam türkçe kampanyayı anlatıyor bunlarda alkışlıyor


Sizce mantık hatası mı? Seyirciyi aptal yerine koymak mı?
A
13 yıl
Sadece fikir almak için - Fiesta\u0027yı Punto ile değiştirmek?
Selam arkadaşlar.

Şimdilik gündemimizde böyle bir konu yok fakat bizim karşı apartmandaki bir öğrencide bir Punto var. 2010 veya 2011 dir araba kız gibi desem yeri. Tipi mipi hoşuma gitti yani ama Punto nasıl araçtır içi kullanışı nasıldır bilmiyorum o yuzden de size sormak istedim.

Gel gelelim konuya;
Bizde de 2007 bir fiesta tdci var. Babamı ikna etsem fiestayı satıp punto alsak sizce akıllıca davranmış olur muyuz? Fiesta dan ne eksiği ne fazlası vardır bu aracın?

Teşekkürler.
A
13 yıl
Direksiyon simidi iyileştirme?
Selam arkadaşlar imzamda bulunan arabayı aldık iki üç gün kadar önce. Direksiyonda yıpranma olmuş ve aldığımız kişi direksiyona takılan o deri şeylerden takmış. Ama benim hiç hoşuma gitmedi direksiyon kalınlaştığı için çok yadırgadım ve sürüş konforunda düşüş hissettim. Yıpranma dediğim, eller terliyken direksiyonun kaplaması dökülüyor ele kum gibi siyah siyah yapışıyor umarım anlatabildim... Şimdi sizlere sorum, o bahsettiğim deri kılıf takmadan ve direksiyonu tamamen değiştirmeden nasıl bir işlem uygulayabilirim? Yardımcı olan arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum...
A
13 yıl
Ford Fiesta Hk. Önerilerinizi bekliyorum // GÜNCELLENDİ
Selam arkadaşlar...

7 yıldır bindiğimiz 1997 Accent GLS'yi geçen gün 9.500 TL'ye sattık. Satmamızın sebebi biraz yakıt problemiydi, birazda artık miyadını doldurdu yeni bir araca binelim düşüncesiydi.

Bir ara yeni Accent ERA'lara baktım ancak babam hyundai hyundai nereye kadar alalım ford olalım lord dedi :) Ford'un arabalarını seviyorda kendisi..

Maksimum 20.000 TL bütçemiz var ve şöyle çok aşırı KM yapmamış temiz bir makyajlı kasa min. 2008 model Ford Fiesta TDCI düşünüyoruz.

Siz ne dersiniz bu araç hakkında? Artıları eksileri nedir? 21 yaşındayım ve aracı genellikle ben kullanacağım, ben evde olmadığım zamanlar babam kullanır sadece. O yüzden değerli yorumlarınız direk beni alakadar ediyor. Şimdiden görüşleriniz için teşekkür ederim..


Edit: Eksik kelime.

GÜNCELLEME //

Arkadaşlar yarın 2007 84000 KM de bayandan bir fiesta'ya bakmaya ve anlaşırsak elini sıkmaya gidceğiz. Fiyat 21.000 TL ama en fazla 20.500 e alırız. Biraz çingene pazarlığına girersek 20.000 de olabilir Ne diyorsunuz bu para verilecek para mıdır bu araç için? Bu arada arabada değişen ve boya yok expertiz raporu var...
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.