O

Yarbay
19 Mayıs 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
31 üye
Görüntülenme (?)
944 (Bu ay: 9)
Gönderiler Hakkında
O
3 yıl
Avrupa\u0027da yaşamak o kadar da hayaliniz de ki gibi güzel değil
Öncelikle nefeslenip konuyu bir okumayı tavsiye ediyorum hararetle gelen arkadaşlara

1 senedir avrupada yaşıyorum avrupa birliğinin başkenti belçika da hatta. Bir proje kapsamıyla burda çalıştığım işimden ayrılıp ( yazılım mühendisiyim ) belçikaya göçtüm.
Gitme sebeplerim yaşım genç olduğu için bir denemek ve ordaki çalışma/yaşam ortamını görmekti , yani direk burda bıkmış kusacak seviye de değildim ama yakındı çünkü istanbulda yaşıyordum trafikten tut kalabalık insanlarda ki saygısızlık evet bunları görmezden gelmiyorum doğma büyüme istanbulluyum ve son 10 yıldaki kötüleşmesi de gözler önünde.

En kötü sıkılırım dönerim yurtdışı tecrübesiyle bir yerlerde iş bulmak gene kolay olur dedim ve taşındım.

Şimdi bu biraz gerçekçilik suratınıza vurma amaçlı yazıldı. Yani avrupa şen şakrak müthiş her yer 10 bir yer deil. Çok kusur var.

öncelikle siz avrupalı değilsiniz olamayacaksınız , bunu kabullenin çünkü kabullenmezseniz karşınızda ki size güzelce her ortamda kabullettirir. Her yerde 2.ci sınıf vatandaş olduğunuz ortaya çıkıyor bazen direk suratınıza vuruyorlar bazen alttan , kalifiye eleman olmama rağmen bunların hepsini gördüm. Avrupa'ya da gitseniz Türkiye'de doğdunuz bu gerçek değişmiyor. En ırkçı olarak takılmayanı bile yetiştiği ortam arkadaşları olsun bazen pot veriyor. Bir yerde istenmemek (manasız bir şekilde sizinle alakası olmayan sebeplerden) kadar kötü bir şey yok. **çarım avrupasına diyip gelesiniz geliyor.

Bunun dışında bürokratik devlet işleri çok yavaş-hantal ve kötü. eDevletin farkını görüyorsunuz açık ara bunu net söyleyeyim. Burda o kadar kötü ki , ben istanbulda 5 günde pasaport çıkarttım evime geldi direk gidip sıra alıp. Burda en basit bir kayıt işlemi aylar sürüyor , üstüne basit bi kartı teslim etmeleri bile 3-4 hafta ve hızlandırmak için "rüşvet" - "premium" verip 100€ ile erkene aldırabiliyorsunuz.
Rezil sistemleri var, verilen kartlar vs bir işlem yapmanız hiç mümkün değil 90'lardan kalma şu tarz kart okuyucular kullanıyorlar.
resmen PC'nize akbil sokmaya çalıştırıyorlar. Rezalet

en basit devlet işi ki yabancı vatandaş olduğunuz için çok devlet işine çok ihtiyaç duyarsınız

Bunlar dışında bankacılık TR'ye göre çok kötü . Appler rezalet,müşteri hizmetleri rezalet, en basit bir kart dağıtma işlemini bile düzgün beceremiyorlar. Kargo sistemleri rezalet bize göre her ne kadar yurtiçine falan küfür etsekte çok daha iyi anlık kargo hareketleri vs her şey yazılıyor. Burda yazılan şeyler "yoğunuz teslim etmeye çalışıyoruz" gibi manasız şeyler. Kargolarda eşyalar çalınabiliyor. Kargolarda eşyalar çok özensiz getiriliyor. Bunlar hayatınızı çok etkileyen şeyler.

Telefon / Sim sektörü de ne yazık ki kötü ama TR'de de harika olmadığı için bir şey demiyeceğim

Otobüs toplu taşıma bizim gibi doluyor istanbul otobüslerinden farkı yok. Korona morona diyorsunuz gene dopdolu ayakta dipdibe hele üniversitelere giden otobüsleri görseniz şaşarsınız bu mu avrupa diye

Yeme içme ben Türkiye yemekleri yapıyorum evde çünkü bunların yemek kültürü diye bir şey yok açıkçası. Yalandan salatalar , sandviç , bira, çikolata,waffle kültürleri. Bide bir tane köfte tarzı bir şey var ama bildiğin dolma. Sağlıksız ve manasız besinler evde güzel pişirirsiniz , fiyatlar biliniyor zaten youtube videolardan.

çoğu konuda zorluk çekersiniz insanlar birbirine hiç yardım göstermiyor bir şey taşıyamazsanız bir kişi yardım etmez , yaşlı birine yardım etmez, sokakta bayılsanız sallayan yok. Paranız olmasa 10 kuruş yetmese ürünü vermezler vs.

Birsürü ve sürekli sıkıntıyla karşı karşıyasınız , peki değer mi ailenizi ve arkadaşlarınızı bırakmaya. Dilinizi bırakmaya. Çok zor bir seçim bu burdan kolay geliyor arkadaşlara , bu arkadaşlar erasmus falan yapsın tadını alsın derim.
Ne sanıyorsunuz buraya gelip 7/24 bira mi içieceksiniz aileniz kızıyor ondan mı ?

istanbul'da da içersiniz ve sevişirsiniz sorun buysa. Ülke kaliteli demiyorum fakat bazı kendinizin çözebileceği sorunlardan dolayı yurtdışına taşınmak herkesin kaldırabileceği bir şey değil sosyo duygusal ağırlığı çok büyük. İstenmeyen bir yerdesiniz, bazı şeyler güzel olsa da onlar size güzel mi gerçekten ? yalandan yaşıyoruz burada ne yazık ki.

sorusu olan varsa alabilirim
O
3 yıl
melek yatırımcılık - girişimlere para yatırmak
merhaba bu konularla ilgili bilgisi olan var mı
paramı döviz,faiz vs yerine iyi buldugum yatirimcilardan hisse vs almak istiyorum fakat hiç bir bilgim yok nasıl bunlarla tanisabiliyoruz vs
O
3 yıl
[DİKKAT] PS5 alanlar konsolun brick olmaması için dikkat etmeniz gerekenler !
Not içerik redditten alındı , görünüşe göre PS5'lerde yazılımsal problemler var ve aletleri brick(konsolun çöp olması) ettirip açılmamasına veya soft brick hataları almasına(içerik resetleme , ansız kapanmalar vs) var

bu problemler yazılımsal olarak çözülene kadar yapılması gerekenler



▪️Do not use rear USB ports or LAN ports for transfer after initial setup.

ps4'ten dosyalarınızı aldıktan sonra ön usb girişleri veya lan girişi kullanmayın

▪️No external HDD reccomended until a fix via Sony

ekstra harddisk usbden takmayın !

▪️Do not use rest mode (reports of)

uyku modunu kesinlikle kullanmayın

•Soft bricking may occur

•Front USB-A port doesn't charge devices in rest mode, fails after a few minutes

ön usb-a girişi şuan uyku modunda beklenildigi gibi şarj yapmıyor ve hatalar alıyor

▪️Reccomend wifi until sony puts out a firmware update.

sony'den güncelleme gelene kadar sadece wifi kullanın

▪️ "Soft Bricking" occuring with console owners after 1 hour into gameplay, and it needs a hard reset/ restore as if its corrupted (Using external HDD) which may cause a total brick if done a multitude of times

▪️Fully update controller before shutting it off

▪️Updates reccomended for Smart TV'S if there are any issues with no display

Smart tvlerde problem varsa tv updatesi yapabilirsiniz

▪️Use the included HDMI cable

cihazla gelen hdmi kablosu hariç kullanmayın

and also:

IF YOUR SYSTEM FREEZES ABSOLUTELY DO NOT UNPLUG

Cihaz donarsa fişi çekmeyin , sistemin brick etmesini sağlıyor

Oyunlar açıkken uyku moduna alırsanız %100 garantili cihaz brick/soft brick/hardware reset yapılması gerekiyor


PS5 Help Thread | Setting Up, Tech Support, Error Codes, FAQ and more.
https://www.reddit.com/r/PS5/comments/jstepn/ps5_help_thread_setting_up_tech_support_error/?utm_medium=android_app&utm_source=share
O
4 yıl
PS5 Kardeşlik Güncellemesi 30 Eylül 2020 - Sızıntı !
-Console sharing

"If the "Console Sharing and Offline Play" setting is enabled for your PS5, players aged 18+ who aren’t PS Now subscribers will be able to play PS Now games from the game’s shortcut icon (displayed on the PS5 home screen) as well as in the PS Now app."
"Ignoring the specific PS Now bit, this suggests that PS5 will bring forward PS4's "Primary" account model in some form, where a PSN account can be designated "primary" and other users can access it's purchases and subscription content from the same console.

Looks like "primary" is being renamed to "Main" PS5, as the Demon's Souls product page states: "You can download and play this content on the main PS5 console associated with your account (through the “Console Sharing and Offline Play” setting) and on any other PS5 consoles when you login with your same account." (https://www.playstation.com/en-us/games/demons-souls/#sku)"



-- PS5'te kardeşliğin nasıl olacağıyla ilgili bir bilgi geldi websitenin kaynak kodlarında henüz hazır olmayan yazılar açılmış. Sanırsam kardeşlik devam edecek gibi
O
4 yıl
Bugün dünyanın en güzel şehirlerinden birine gittim
İsmi Gent arkadaşlar duymamış olanınız varsa. (Ghent - Fransızcası) .Türk popülasyonu çok yüksek , Türk mahalleler var bilmem restoranlar vs. Orda oturdum bir şeyler yedim muhabbetleri duydum az çok , TR'den gelenler ailesi yanından tatilden vs. Hayat onlara güzel ya şaka gibi konyada ailesini ziyaret ediyor , antalyada kral gibi tatil yapıyor yaptıklarını anlattı aklınız şaşar.Yetmiyor dünyanın en güzel yerlerinden birinde yaşıyoralın birkaç fotoğraf , ülkemde nüfusun %95'i falan yurtdışı görmeden ölüyor yahu.Bizde keşke doğamızı tarihimizi koruyabilseydik , azına sıçmayıp her yere binalar avmler dikmeseydik istanbul'da böyle güzel görünürdü ...

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >
O
4 yıl
yurtdışında yaşıyorum sorusu olan varsa alabilirim
23 yaşındayım mühendisim , ülke belçikasorusu olan varsa 10-15 dakika burdayım
O
4 yıl
MARKET Fiyatlarının uçukluğu... (son alışverişiniz ne kadar tuttu ?)
Arkadaşlar Türkiye'de ki marketlerin fiyatları son 6 aydır (2019 son çeyregi ) diyebiliriz inanılmaz uçuk hale geldiTabi bir günde olan bir şey değil , sürekli artmaktaydı kurla birlikte , vergilerle birlikte fakat artık basit kahvaltılık eşyaları bile almak inanılmaz zor hale geldi. Tereyağıymış , balmış en basit temel ihtiyaçlar artık fazla . Peynirlerin anca en kalitesiz olanını almak ezine koyun mu ne o , abur cuburlar desen cips gramajı yarım fiyatı 2 kat hediye helyum gazı , çikolatasından şekerine , tuzundan deterjana , deodaranttan ay çekirdeğe bile her şey uçmuşen son alışverişiniz neler aldınız ? neler tuttu ( imkanınız varsa fişleride paylaşabilir miyiz hatta karşılaştırmalı varsa eskilerden)

< Resime gitmek için tıklayın >
O
4 yıl
Yurtdışına taşındıktan sonra kızların(TR) daha çok yazması
merhaba işim sebebiyle temelli ( en azından 4-5 seneliğine) yurtdışına taşındım. Yaşım ve yaşgrubum(arkadaşların) 23-24-25 . Evlenme çağı gibi düşünebilirsiniz yani.Bu süreçten sonra (ve gitmeden önce bir 1-2 ay hazırlıklarım başladigindan beri) Türkiye'de arkadaş olduğum kızlar ve tanıyan fakat pek konuşmayan kızlar sürekli konuşmaya başladı.Şimdi ben burda abazanlıktan falan söylemiyorum fakat üzülerek belirtmek istiyorum ki bence çoğu kız yurtdışına giden erkekleri kaçış noktası olarak düşünüyorlar şuan ki ülke durumundan. Bi kapat atsam(bana) sonra evlenip orda yaşarım belki vatandaşlık alırım ilerde ayrılırım kafası gibi geliyor bana.Üzücü bir şey , kaç sene yakın olduğunuz insanların bu duruma düşmesi . Ekonomi insanları ne hale getiriyor , tipim falan yok demiyorum ama yani durduk yere olmadı bu olay.
O
4 yıl
Yurt Dışına çıkmak isteyenler hele bir gelin
neden çıkmak istiyorsunuz ?kafanızda bu karar kesin mi , detaylıca her aşamasını düşünüz mü , yoksa ülkede yaşanan siyasi-psikolojik haber-olaylardan mı gitmek istiyorsunuz?yüksek lisans - doktora vs yapıp kalmak mı istiyorsunuz , yoksa iş bulup yerleşmek mi?Gerçekten buralara eğitim için bile gelmek inanılmaz zor , alışma süreci - yabancı hissetme duygusu(çünkü öylesiniz) ve binbir tane sorun. Hele dili bilmediğiniz bir ülkeyse çoğu yerde ingilizce bilen çok az Avrupada misal.Türkiyede kalabalık bir şehirde yaşıyorsanız ve alıştıysanız buralara senelerce çok zorlanabilirsiniz emin misiniz buna - hazır mısınız ?Ailenizden uzak kalmaya hazır mısınız ? Aileniz yaşlıysa özellikle çok büyük sorun oluyor , onlarla vakit geçirebilirken sizden uzak yaşlanıyorlar.Arkadaş ortamınız aktif ve birsürü kişiyi tanıyorsanız oraya gidince tek kalıcaksınız uzun bir süre (erasmus hariç tabi - erasmus çok daha basit bir süreç kısa zamanlı)Sevgiliniz var mı ? kaç yaşındasınız - siz gidince sizi terketme veya ilişkinin bitme olasligi oldugunu dusunmeyinBunları kafanızda kesin oluşturun derim , çok kolay iş değil arkadaşlar haberiniz olsun. Avrupa güzel ama avrupalıyaBen bilgisayar mühendisliği mezunuyum 1 seneye yakın TRde çalıştıktan sonra doktora amaçlı Belçikaya taşındım. Ailenizi ve ülkenizi özlemediğiniz an olmuyor haberiniz olsun, yani şuan olaya baş koyduğum için devam ediyorum fakat belki önceden buralara gelip görseydim gitmeyedebilirdim .
O
4 yıl
Yurt Dışına çıkmak isteyenler hele bir gelin
neden çıkmak istiyorsunuz ?
kafanızda bu karar kesin mi , detaylıca her aşamasını düşünüz mü , yoksa ülkede yaşanan siyasi-psikolojik haber-olaylardan mı gitmek istiyorsunuz?
yüksek lisans - doktora vs yapıp kalmak mı istiyorsunuz , yoksa iş bulup yerleşmek mi?


Gerçekten buralara eğitim için bile gelmek inanılmaz zor , alışma süreci - yabancı hissetme duygusu(çünkü öylesiniz) ve binbir tane sorun. Hele dili bilmediğiniz bir ülkeyse çoğu yerde ingilizce bilen çok az Avrupada misal.

Türkiyede kalabalık bir şehirde yaşıyorsanız ve alıştıysanız buralara senelerce çok zorlanabilirsiniz emin misiniz buna - hazır mısınız ?
Ailenizden uzak kalmaya hazır mısınız ? Aileniz yaşlıysa özellikle çok büyük sorun oluyor , onlarla vakit geçirebilirken sizden uzak yaşlanıyorlar.

Arkadaş ortamınız aktif ve birsürü kişiyi tanıyorsanız oraya gidince tek kalıcaksınız uzun bir süre (erasmus hariç tabi - erasmus çok daha basit bir süreç kısa zamanlı)

Sevgiliniz var mı ? kaç yaşındasınız - siz gidince sizi terketme veya ilişkinin bitme olasligi oldugunu dusunmeyin

Bunları kafanızda kesin oluşturun derim , çok kolay iş değil arkadaşlar haberiniz olsun. Avrupa güzel ama avrupalıya

Ben bilgisayar mühendisliği mezunuyum 1 seneye yakın TRde çalıştıktan sonra doktora amaçlı Belçikaya taşındım. Ailenizi ve ülkenizi özlemediğiniz an olmuyor haberiniz olsun, yani şuan olaya baş koyduğum için devam ediyorum fakat belki önceden buralara gelip görseydim gitmeyedebilirdim .
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.