C

Binbaşı
17 Şubat 2009
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
13 üye
Görüntülenme (?)
175 (Bu ay: 1)
Gönderiler Hakkında
C
3 yıl
Maks 7500TL Sistem Tavsiyesi Verir misiniz? (INTEL - GPU Hariç)
Merhaba dostlar, fiyat olarak Maks 7500TL bandında INTEL işlemcili, ekran kartsız bir kasa konfigrasyonuna ihtiyacım. Oyun amaçlı kullanılacak, ekran kartı hali hazırda 1660 Super var, onu takacağız. İhtiyacım duyduğum ekipmanlar tam olarak;

CPU
Anakart
RAM
NVMe SSD (En az 480GB)
Kasa
PSU

Sistem ileriye dönük olursa benim için daha iyi olacak, fiyatlar düştüğünde (olurda düşerse) RTX3060 tarafına sıçramayı düşünüyorum. Onu kaldıracak bir CPU tercihimdir.

Şimdiden teşekkür ederim.
C
4 yıl
ARGB Fan ve Kontrol Kiti Tavsiyesi (AURA)
Merhaba üstadlar. Asus B450-F Gaming anakartlı ve Aerocool P7-C1 Pro kasasını kullananan bir sistemim var. İlgili kasa da RGB desteği var fakat AURA Sync uyumlu değil. Bu fanları ve kontrol kitini Aura Sync ile yönetebileceğim bir kit ile değiştirmek istiyorum. İlk aşama da 4 adet fan ve 1 kontrol kiti alacağım. Fiyatı uygun tutmak istediğim için çok aşırı derece kaliteli bir ürün ihtiyacım yok.

Marka model önerebilirseniz çok sevinirim.

Kontrol kartı olarak linkteki ürünü alsam buna herhangi bir markanın ARGB fanını takabiliyor muyuz? Üründe Aurasync desteği görünüyor.
https://www.amazon.com.tr/Akasa-RLD-Bilgisayar-Kasa-Fan%C4%B1/dp/B073SQGQ7V/ref=asc_df_B073SQGQ7V/?tag=googleshoptr-21&linkCode=df0&hvadid=389248203839&hvpos=1o3&hvnetw=g&hvrand=7204284459470313637&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=9056895&hvtargid=pla-441270597010&psc=1
C
4 yıl
Mikrotik 4 Wan Load Balance üzerinde statik IP yapılandırması
Merhaba üstadlar. 50mbitx4 WAN Load Balance kurmuş olduğum bir network düzenim var. Router cihazım RB3011. Bu dört hattan bir tanesi (192.168.4.1) statik ip barındırıyor. Ben bir adet bilgisayarımın (192.168.20.100) İnternete sürekli bu statik ip ile çıkmasını istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim? Bir kaynak ya da script var mıdır?

Ayrıca network üzerinde hotspot ve 24 adet RB951G-2HnD var. Bunların en verimli şekilde çalışması için hangi modda kurulmasını tavsiye edersiniz. Şuanda bridge mod ile firewall Mac adresine lock durumunda hizmet veriyorlar. CapsMan kurmaya gerek var mıdır?

Şimdiden teşekkür ederim
C
5 yıl
Ekransız bir dizüstü bilgisayara windows kurulumu yapmak? (Asus K555) [Çözüldü]
Edit: Sorun çözüldü.

Uzun araştırmalar sonucunda anakart üzerindeki komponentler ile oynama bile yaparak yinede post ekran görüntüsünü harici monitor ya da televizyona yansıtamadım. Bu cihaz windows açılana kadar hiçbir şekilde görüntü vermiyor. O nedenle tamamen şans işidir ki bir arkadaşımda K550 serisi aynı ekran kartına ve çipsete ait bir bilgisayar varmış. Arkadaşımın bilgisayarında diski değiştirerek kurulum yaptım, sonrasında da hdmi bağlantısı alıp birincil monitörü HDMI olarak seçip, ilgili HDD yi kendi bilgisayarıma aktararak problemi çözdüm. İlgi gösteren arkadaşlara teşekkür ederim.



Merhaba,

Donanımsal bilinmez bir arızası olan eski Asus K555 bilgisayarımı uzun süredir akıllı TV olarak kullanmaktayım. Ürün i5-5.nesil, GT940m, 4GB RAM olan versiyondan. Kendimce bir arayüz tasarlayıp netflix barındıran bir akıllı TV aparatına dönüştürdüm.

Problem şu ki, bu cihazın anakartında bir problem var. (LCD kablodan değil) Üzerine hangi panel takılırsa takılsın paneli yakıyor. Mosfetlerin birisinde bir dengesizlik var sanırım ama çözemedim. Gezmediği teknik servis kalmadı, en son ücreti dahilinde diyerek direk Asus'a da gönderildi ama cevap aynı. -Anakart değişmeli.

Neyse, daha fazla uzatmadan ben zaten bu makinayı ekransız TV bağlantılı olarak kullanıyorum. Sorun şu ki LCD kablo takılı ya da değil farketmeksizin bu cihaz ne HDMI ne VGA windows açılana kadar BIOS / POST görüntü vermiyor. Son zamanlarda üzerindeki HDD kafa vurmaya başladı ve bu kullanım sırasında problemler yaşatıyor. Elimde bulunan mevcut Evo 850'yi takıp windows kurulumu yapmak istiyorum ama malum görüntü yok. Başka bilgisayarda sadece windows kurulumu yapıp disk değiştirip start ediyorum. Malesef sonuç aynı.

Bu arada projeksiyon kısayolları ile ikinci ekran bağlantısını yapmaya çalışıyorum ama nafile. Aynı şekilde farklı bir cihazda windows yüklemesi yapıp GT940 sürücüsü kurup montaj sağladım ama sonuç olumsuz.


Sizlerden ricam bu konuda bir fikriniz var ise benimle paylaşmanız.

Dipnot: "Acronis ile klon yapayım dedim fakat disk arızalı olduğu için okuma sırasında takılıp kalıyor Acronis. Abartıp bir gece sabaha kadar bıraktım, yine aynı yerinde sayıyordu."
C
5 yıl
Hava / Sıvı soğutma önerisi (AM4 Ryzen 7)
Merhaba arkadaşlar. Yakın zamanda orta seviye bir sistem toplamaya hazırlanıyorum.

Şuan için kafamdaki konfigrasyon şu şekilde;

İşlemci: AMD Ryzen 7 2700x
Anakart: Gigabyte x570 Aorus Pro
Ram: GSkill 16GB (2x8) Trident Z 4000MHz CL19 [Değişebilir]
Ekran Kartı: Asus GTX1070 8GB Dual OC [Elimde hali hazırda bulunduğu için yeni kart düşünmüyorum]
Kasa: Thermaltake View 37 ARGB / yada / Areocool Tor Pro
PSU: Thermaltake 1200 Toughpower Grand Digital 80+ [Hali hazırda elimde var]



Bu sistemde CPU soğutucu olarak ne kullanmalıyım. Sizde iyi bir Air Cooler mı almak mantıklı yoksa kapalı devre bir Liquid soğutma mı? Önebileceğiniz ürün var mıdır?
C
5 yıl
İşletmeler için istek müzik uygulaması
Merhaba. Bir konuda bilginize danışmak istiyorum. Yaklaşık 2-3 yıl önce yurtdışında gitmiş olduğum bir nargile kafedeki müzik uygulaması beni cezbetmişti.

Sistem şu;

Adamlar duvara bir ekran montajlamışlar, ekranda Spotify tarzında bir player var ve size çalma listesini / sıradaki parçayı gösteriyor. Bu program için de bir de mobile client var, play storedan telefonunuza yüklüyorsunuz. Kafenin kablosuz ağına bağlı olduğunuz için otomatik olarak sistem direk o ana ekrana bağlanıyor, ya da arama bölümünden işletmenin adını aratarak müzik listesine ulaşıyorsunuz. Listede yer alan şarkıları istek parça olarak seçtiğinizde, duvarıdaki ekranda sıradaki parça olarak görünüyor.

Programın adını hatırlayamıyorum, biraz araştırdım ve bilgi de elde edemedim. Belki de kendileri yazdırdırlar programı, bilmiyorum. Buna benzer müşterilerin istek yapabileceği ücretli / ücretsiz bir çözüm var mıdır?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
C
7 yıl
Asus K555U Kasma Sorunu
Merhaba arkadaşlar. Elimde Asus K555U bir cihaz var. Cihazın teknik özellikler Intel i5 6200U, Geforce 940MX ve 12GB 1600Mhz DDR3 RAM şeklinde. Tamam üst seviye bir cihaz değil, ama aldığımdan bu yana bir türlü oyun performansı alamadım. En düşük grafiklerde bile GTA5 çalıştırıyorum, araç sürerken sürekli bir fps düşüklüğü. Farcry 4 neredeyse hiç oynanmıyor. En düşük grafiklerde Mordor Shadow of War deseniz yine aynı. Oynanıyor ama ara ara yine kasıyor cihaz. Aldığımdan bu yana durum böyle. Birde Lenovo G505s bir cihazım var, AMD A8, Radeon 8570M. 6GB RAM barindiran. yukarıdaki oyunların tamamını daha akıcı bir şekilde oynatıyor. İki cihazda da orjinal Windows 10 Pro x64 var. Driverler güncel, orjinal.

Anlam veremedim bir türlü..
C
10 yıl
Huawei Ascend Mate - Bootloader Kilidini Kırma ve TWRP yükleme
< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >

Ascend Mate için kalıcı custom recovery yüklemek için kullanabileceğiniz küçük bir yardımcı yazılım. Rus forumlarında hazırlanmış, tarafımca türkçeleştirilmiştir.

INSTALLER.BAT uygulamasını çalıştırın.
İşlemleri sırasıyla takip edin. Önce 1 e basın, bootloader kilidiniz kırıldıktan sonra, 2 ye basın. TWRP kurtarma modu kalıcı olarak telefonunuza yüklenecektir. Ses azaltma + Ses yükseltme + Güç tuşlarına basarak telefonunuzu çalıştırdığınızda, recovery yani kurtarma modu olarak karşınıza TWRP çıkacakdır. Normal kullanıcılar için çok birşey ifade etmeyebilir. Sık sık rom değiştiriyorsanız, sizin için çok faydalı olacaktır.

Eğer TWRP kurtarma modunu kaldırıp, orjinal kurtarma modunu geri yüklemek isterseniz, 3 e basmanız yeterlidir. Geri yükleme seçeneği sadece Android 4.2.2 romlarında yapılmalıdır.

Dosyayı indirmek için buraya tıklayın.
C
10 yıl
[ROM]Huawei Ascend Mate - Kang B907 V3.1 (4.2.2) - Unicom
Video hazırladıktan bir süre sonra V3.1 çıktı. Bazı özellikler eklendi vs. Ama video V3'e aittir. V3.1 de bazı buglarda giderilmiş. En çok beğendiğim eklenti ise bildirim çubuğuna "Game Mode" eklentisi gelmiş. Aktif ettiğinizde oyunlarda %20 performans artışı oluyor. Tabiki sadece oynarken etkinleştirmek lazım, aksi taktirde fazla şarj yiyebilir.

ROM sadece türkçe, ingilizce ve rusça dil desteği vardır! Sonradan eklenen ek özellikler dışındaki herşey türkçedir. Sadece sonradan eklenen özellikler ingilizce olarak kalır.

Videoyu izlemek için tıklayınız

Birkaç resim. Özellikler görünsün diye ekledim, temalı hali. Siz kurduğunuzda huawei arayüzü ile gelecek videodaki gibi.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

ROM dosyasını indirmek için tıklayın
GApps (Google Uygulamaları) paketini indirmek için tıklayın

Recovery kurulum dosyaları:
TouchRecoveryInstaller-v1_0.apk - TouchRecoveryLoader.zip - TWRP_R02.1.zip

Öncelikle dosyaların tamamını indirin. Recovery kurulum dosyalarını ve GApps dosyasını SD Kartınıza atın. Rom kurulum konusunda anlattığım şekilde ROM kurulumunu yapın. Telefon açıldığında hatalar verebilir, emotion arayüzü çalışmayacaktır ilk başta. Android arayüzü ile açılacak telefon. Henüz işimiz bitmedi hiç birşeye dokunmayın o yüzden.

1-Dosya yöneticisini bulun, sd karta attığınız "TouchRecoveryInstaller-v1_01.apk" uygulamasını yükleyin.

2-Kurulum sonrasında ana ekrana dönün, uygulamalara bakın. TouchRecovery uygulamasını çalıştırın ve "Install Recovery" butonuna basın. Yükledikten sonra "Reboot Recovery" butonu aktif olacak, ona basın.

3-Telefon dokunmatik recovery modunda açılacak. "Install zip from sd card" bölümünden GApps dosyasını bulun ve yükleyin. Sonra telefonu yeniden başlatın.

4-Marketi açın, google hesabınıza giriş yapın. "Root Browser" uygulamasını indirin ve çalıştırın. Çalıştırdığınızda "root" izni isteyecektir. İzin verin.

5- “cust/channel” klasörüne girin ve “ru” adında bir klasör oluşturun. (tırnak işaretleri olmadan)

6- “cust/channel/ch” klasörüne girin ve bütün dosyaları kopyalayıp, “cust/channel/ru” dizinine yapıştırın.

7- “сust/channel/ru/xml/hw_defaults.xml” dosyasını açın.

8- Arama yaparak “<string white_languages=”en_US,zh_CN,zh_TW,zh_HK”/>” dizinini bulun.

9- Dizin içerisindeki “zh_CN,zh_TW,zh_HK” kısmını silin ve “ru_RU,tr_TR” ekleyin. Elde edeceğiniz dizin “<string white_languages=”en_US,ru_RU,tr_TR”/>” olacak.

10- Dosyayı kaydedin ve kapatın.

11- “сust/channel/ru/prop/local.prop” dosyasını açın.

12- “ro.product.locale.language=zh” ve “ro.product.locale.region=CN” dizinlerini bulup sonlarını “ru” ve “RU” olarak değiştirin.

13- “ro.product.locale.language=ru” ve “ro.product.locale.region=RU” şeklinde olacak.

14- Dosyayı kaydedin. Recovery modunda telefonu açın ve Wipe data/cache yapın. Telefonu yeniden başlatın.

Açıldığında Huawei arayüzü gelecektir. Gereksiz ve çinçe uygulamaları marketten "Titanium Backup" uygulamasını indirerek silin. Boşuna yer kaplamasın.

Benim kaldırdığım uygulamalar:
-Maxthon Browser
-Root Explorer(çinçe versiyonu, "R.E.çince.3.1.2"
-TTPod 7.2.0
-ZAKER 4.1.4
-Çince Game Manager
-Çince Kong Book
-Çince Baidu Security
-Çince FM 2.1.6
-Çince WDJ Phoenix 4.3.1
C
10 yıl
silinsin
citizenin gazabına uğradım, aynı konu iki kez açıldı. silinsin
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.