M

Yüzbaşı
10 Eylül 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
7 üye
Görüntülenme (?)
133 (Bu ay: 4)
Gönderiler Hakkında
M
7 yıl
iCloud Kapatma ve Belgeleri Bilgisayara Taşıma
Herkese merhabalar,

Macbook'umdaki iCloud seçeneğini kapattığım zaman altında bulunan desktop da dahil tüm belgeler de haliyle gidiyor. Sürekli depolama alanı satın al ibaresi görmekten gerçekten çok sıkıldım. Acaba iCloud'u kapatmadan önce tüm belgeleri bilgisayarın kendi hafızasına taşıma gibi bir seçeneğim var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler
M
10 yıl
Para Koleksiyonu
Arkadaşlar aranızda eminim ki para koleksiyonu yapan kişiler vardır. Acaba istanbulda her iki yakada da amerika eyaletler çeyrekliği bulabileceğim bi yer var mıdır acaba? Yaklaşık 32 eyalet buldum, diğerlerini de tamamlamam lazım.
M
11 yıl
En Cazip İnternet Kampanyası
Merhabalar arkadaşlar. Amerika'dan yeni geldim, orada 20 mbit sınırsız internet vardı. Çok rahattım. Şimdi Türkiye'de 1 mbit sınırsız kullanıyorum ve ayda 50TL veriyorum. Normalde insanlar 50TL verip çok daha iyi internete hızına sahip olabiliyorlar.

Sizce bana önerebileceğiniz 50TL'lik en cazip internet paketi nedir?

NOT: Evimizde ev telefonu da var, onu da kapsayabilir mesela. Bunun haricinde yanında modem veya ev telefonu verilen kampanyalardan olursa süper olabilir, en azından fazla mal göz çıkarmaz. Kendim eve çıkınca kullanırım telefonu ve modemi

Teşekkürler.
M
11 yıl
Ekim Ayında Gidilebilecek Şehirler
Merhabalar arkadaşlar,

8 gün sonra Amerika'ya gidiyorum. Eylül ayının sonunda dönmeyi planlıyorum. Sonrasında mümkün olursa 1-4 Ekim tarihleri arasında Türkiye'de bir yere gitmeyi planlıyorum. Gezmek, görmek, turistik amaçlı bir şehir... Sevgilimle gitmeyi planlıyorum.

Aslında aklımızda Gaziantep vardı ancak başka yerleri de düşünmek istiyoruz. Gaziantep'i de sırf "Yabancı Damat" dizisi için görmek istiyorum. Hatırlayan vardır, eskiden Yabancı Damat isminde bir dizi vardı, çok severdim. O zamandan beri hep gidip görmek, baklava yemek istemişimdir.

Size sorum, Ekim ayının ilk haftasında gidilebilecek, gezip görecek güzel ve önemli yerleri olan, bileti pahalı olmayan, güzel pansiyon veya otel bulabileceğimiz yerler nerelerdir? Geçmiş deneyiminize dayanarak önerebileceğiniz yerler var mı?

Teşekkürler
M
11 yıl
İzmir\u0027e Kargo Göndereceğim, Hangi Kargoyla Göndereyim?
Arkadaşlar İzmir'e kargo göndereceğim. Çok ağır bir şey değil. Evdeki hassas mutfak terazisinde tarttım 320gr. ağırlığında. Bununla beraber içine 5 tane fotoğraf koyacağım, hadi olsun 350gr. Paket hediye paketi, büyüklüğü bir A4 kağıdının 4'te 3'ü kadar. yüksekliği yaklaşık 8cm.

Acaba hangi kargo şirketiyle göndersem? DHL ile ankaraya belge gönderdiğimde 40TL ödemiştim. Hayatta göndermem bir daha.

Yurtiçi kargo, MNG kargo veya PTT kargo seçenekleri var. Hangisini tercih edeyim sizce?
M
11 yıl
Ciplak Ayakla Ayakkabi Giymek
Merhabalar herkese. Ciplak ayakla ayakkabi giymek istiyorum ancak ayakkabinin ici ayagima yapistigi icin bu durumdan rahatsiz oluyorum. Gecen espadril giydim 10 dakikada bir cikarttim ayakkabiyi ayagimdan. Var mi bunun icin kendince fikir bulabilmis biri? Espadrilin ust kismi acik oldugu icin soket corap onermeyin, gorunuyor.
M
11 yıl
Sağlık Raporu Alma
Arkadaşlar yeni başlayacağım iş yeri sağlık raporu istemekte benden. Aile hekimliğine gittim ancak artık vermediklerini ve iş yerlerinin kendi doktorlarının bu belgeyi verdiğini söylediler.

Tekrardan müdürü aradım ve o da benim kendim almam gerektiğini ve kendi doktorlarının da bu durumun halen daha tasarı şeklinde olduğundan ötürü veremeyeceğini bildirdi.

Belki bilgisi olan vardır diye buraya açtım konuyu, acaba nereden alabileceğimi biliyor musunuz?
Teşekkürler
M
11 yıl
Askerlik Tecili
Herkese iyi akşamlar,

Arkadaşlar şu an bir MYO'da okumaktayım. Bu yıl üniversite sınavlarına gireceğim tekrardan ve farklı bir okulda farklı bir bölümde okumak istiyorum. Bu yıl mezun oluyorum okulumdan. Ancak olur da giremezsem bir üniversiteye, boşta kalırsam, devlet 1 yıl daha bana tecil hakkı verir mi? Yoksa okul bittiği gibi direkt askere mi alırlar?
M
11 yıl
Su Tesisatından Anlayan Var mı?
Arkadaşlar evimizin tesisatında bir sıkıntı var, yardımcı olabilecek kişiler varsa çok sevinirim. Hemen sorunu anlatayım.

Çamaşır makinesi ev küçük olduğundan ötürü banyo içerisinde değil. Banyo kapısının hemen yanında. Gideri de zaten ona göre yapılmış. Çamaşır makinesi banyo kapısının hemen girişinde demiştim ya. Ona göre düşünecek olursak banyonun iç kısmında da yerde bir gider var. Yerleri yıkarsak sular gitsin diye. Neyse, bu eve taşındık, 5 ay kadar geçti, eve daha önceden kimse oturmadı, yeni ev, ilk oturanları da biziz. Gel zaman git zaman yerde su olduğunu fark ettik banyoda. Meğerse çamaşır makinesi pis suyu akıtınca o banyonun yerindeki gider kısmından çıkıyor su. Bütün suyu bırakınca çamaşır makinesi, suyun tamamı olduğu gibi banyoda, yerdeki giderden geri çıkıyor. İşin komik yanı sadece çamaşır makinesinin suyu değil. Dün karşılaştım, yüzümü yıkıyordum lavaboda sabunla. Gözlerim sabunlu olduğu için görmedim, sabun lavabodan kayıp lavabonun deliğini tıkamış. Haliyle su da yükseliyor lavaboda ama görünce önemsemedim. Sabunu alırım akar gider dedim. Bir baktım yine aynı şekilde banyonun yerinden su çıkıyor. Her yer ıslanıyor, banyo paspası hep su oluyor.

Buradan aklıma gelen ilk şey gider tıkanmış olabilir ama nasıl tıkanır? 3 defa birer şişe Mr.Muscle'ın lavabo açından döktük işe yaramadı. Ne yapmalıyız??

Edit: Düzeltme.
M
11 yıl
Diş Hastaneleri
Arkadaşlar merhabalar,

Hem dolgu yaptırmak, hem de dişlerimi temizletmek istiyorum. Sigortam da var, gittiğiniz ve önerebileceğiniz iyi dolgu yapan diş doktoru var mı tanıdığınız? Azı dişlerimin üzerlerinde siyahlıklar çıkmaya başladı, derin değiller neyse ki. Çok az işlem gerektirdiğini düşünüyorum.

Yer İstanbul. Anadolu yakasında Kartal tarafları, Avrupa yakasında da Eminönü'nden sonraki semtler uzak.

Öncesinde yalnızca ön dişime dolgu yaptırdığım bir doktor vardı, Altunizade'de Başkent Üniversitesi Diş Hastanesindeydi. Çok memnun kaldım dolgusundan, hiç kimse farketmiyor. Bu şekilde çalışan bir doktor arıyorum.
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.